Teplice - Hotelová škola Teplice se v sobotu objevila v přímém přenosu TV Prima „Česko vaří s Pohlreichem". Po dvou návštěvách ve studiu, kde žáci školy působili v roli diváků, se tentokráte škola zapojila aktivně do vaření s naším nejznámějším šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem.
Nová Paka - Chtěli byste se někdy ocitnout v Betlémě? Takřka všem, kteří studují nebo pracují na novopackém gymnáziu a pedagogické škole, se to povedlo. Instalace unikátního celoškolského betlému ukončila dvouměsíční vyrábění a malování jednotlivých figurek.
Praha - České restaurace se v souladu s aktuálním obdobím honů chystají na zvěřinové hody. V jejich nabídce bude například jelení svíčková, kančí guláš nebo srnčí kýta na smetaně. Některé podniky se na pokrmy ze zvěřiny zaměřily už v říjnu, kdy se mimo jiné účastnily festivalu Myslivecké hody.
Opava – Je mu čtrnáct let. Je chytrý, vtipný, pohodář a taky sportovec. Kromě všech těchto vlastností má ale i jednu, která v jeho věku není úplně běžná – zajímá se o vaření. A to nemluvíme o tom, že udělá polévku ze sáčku.
Žamberk – Škol, které sídlí na zámku, není mnoho. Střední škola obchodu, řemesel a služeb Žamberk je jednou z nich. Právě sem zavítal osmý díl projektu TECHNOhrátky Pardubického kraje na podporu řemesel. Sto padesát žáků ze základních škol v Králíkách, Červené Vodě, Klášterci nad Orlicí, Žamberku, Libchavách, Sopotnici a Dolní Dobrouči mohlo přímo porovnávat profese zedníka, truhláře, instalatéra i dalších s uměním dávných mistrů.
Žamberk – Škol, které sídlí na zámku, není mnoho. Střední škola obchodu, řemesel a služeb Žamberk je jednou z nich. Právě sem zavítal osmý díl projektu TECHNOhrátky Pardubického kraje na podporu řemesel. Sto padesát žáků ze základních škol v Králíkách, Červené Vodě, Klášterci nad Orlicí, Žamberku, Libchavách, Sopotnici a Dolní Dobrouči mohlo přímo porovnávat profese zedníka, truhláře, instalatéra i dalších s uměním dávných mistrů.
Brno – Zapáchající losos, všudypřítomná špína a majitel, který dluží kuchařům. Tak před dvěma lety ukázal divákům brněnskou restauraci Bohéma Zdeněk Pohlreich ve známém televizním pořadu Ano, šéfe! Šéfkuchař se v nové řadě seriálu do Bohémy vrátil a nestačil se divit. Ze dna se podnik odpíchl na špici. V epizodě, kterou diváci viděli ve středu, udělila gastronomická hvězda Bohémě dokonce hned dvě hvězdičky a chválila restauraci za příkladnou čistotu.
Brno /ANKETA/ – Zapáchající losos, všudypřítomná špína a majitel, který dluží kuchařům. Tak před dvěma lety ukázal divákům brněnskou restauraci Bohéma Zdeněk Pohlreich ve známém televizním pořadu Ano, šéfe! Šéfkuchař se v nové řadě seriálu do Bohémy vrátil a nestačil se divit. Ze dna se podnik odpíchl na špici. V epizodě, kterou diváci viděli ve středu, udělila gastronomická hvězda Bohémě dokonce hned dvě hvězdičky a chválila restauraci za příkladnou čistotu.
Praha /ROZHOVOR/ - Česko vaří s Pohlreichem živě, tak se jmenuje nová kulinářská show, kterou po několik následujících sobotních večerů budete moci sledovat na TV Prima. Co od ní můžete čekat? „Má to být zábavný televizní pořad, takže doufám, že to bude zábava, akce a trocha napětí, jestli to stihneme uvařit. Nehledal bych v tom nějaký gastronomický převrat. Jde o to, abychom byli schopni akci zvládnout tak, aby to dobře dopadlo a divák se pobavil," říká Zdeněk Pohlreich.
Olomouc /FOTO, VIDEO/ – Obchodní galerie Šantovka je po dvaceti měsících od oficiálního zahájení stavby připravena na zákazníky. V sousedství historického jádra Olomouce se otevírá nejen největší nákupní a zábavní komplex ve městě, ale areál přinesl i nové propojení centra s jižní částí krajské metropole.
Olomouc /FOTO, VIDEO/ – Obchodní galerie Šantovka je po dvaceti měsících od oficiálního zahájení stavby připravena na zákazníky. V sousedství historického jádra Olomouce se otevírá nejen největší nákupní a zábavní komplex ve městě, ale areál přinesl i nové propojení centra s jižní částí krajské metropole.
Olomouc - Jen pár hodin zbývá do otevření jedné z nejsledovanějších staveb nejen v Olomouci. Galerie Šantovka vpustí první zákazníky úderem páteční deváté hodiny ranní. O tom, že bude v prvních dnech v novém nákupním centru nával, není pochyb.
Olomouc - Jen pár hodin zbývá do otevření jedné z nejsledovanějších staveb nejen v Olomouci. Galerie Šantovka vpustí první zákazníky úderem páteční deváté hodiny ranní. O tom, že bude v prvních dnech v novém nákupním centru nával, není pochyb.
Náchod - Procestoval velkou část světa a všude maloval obrazy, až v roce 1847 přišel do Náchoda. Ital Jacobo Bonato, do té doby světoběžník, si malé městečko na první pohled zamiloval. Několik let působil na náchodském zámku, na portrétních a oltářních obrazech pracoval po celém okolí. V roce 1871 koupil běloveské lázně a vlastnil je až do roku 1885, kdy opustil svět. Dnes mistra Jacoba připomínají nejen jeho díla, ale na jeho počest je pojmenován i hotel Bonato v Náchodě-Bělovsi, v sousedství někdejších lázní.
Most - Vzor, génius, idol. Tak vidí studenti mostecké hotelové školy Bukaschool největší českou mediální kuchařskou hvězdu. Na superstar světa gastronomie netrpělivě čekají v jedné z učeben školy. Ta je přímo přeplněná, někteří studenti jsou usazení ve vedlejší místnosti a nahlížejí otevřenými dveřmi.
České Budějovice – Všechny vaše smysly si příští týden přijdou na své při festivalu Gastrotour, jímž ožije centrum Českých Budějovic. V pátek 27. a v sobotu 28. září se na náměstí Přemysla Otakara II. budou střídat nejen hudební, ale především kuchařské hvězdy.
Písek – Káva patří k dennímu režimu mnoha lidí, a to ať už dávají přednost posezení v kavárně, ranní kávě s koláčkem po příchodu do práce nebo hrnku kávy po náročném dni v klidu domova. Není však káva jako káva.
Moravská Třebová – Koncem měsíce července nás v rámci natáčení dalšího pořadu opět navštívil známý český šéfkuchař, gastronom a moderátor Zdeněk Pohlreich s televizním štábem.
Moravská Třebová – Koncem měsíce července nás v rámci natáčení dalšího pořadu opět navštívil známý český šéfkuchař, gastronom a moderátor Zdeněk Pohlreich s televizním štábem.
Praha - Myslíte si, že voda z kohoutku chutná všude stejně? Velký omyl. Někde je trochu slanější, jinde železitější a rozhodně pokaždé se válí po jazyku jinak, když ji smícháte s různě voňavým vínem.
Plzeň – Zdeněk Pohlreich se znovu objevil v Plzni jako tvář Apetit Festivalu. Během vaření sršel vtipem, zvěstoval plzeňským fotbalistům titul a svoji kuchařskou show také opepřil jadrnými vtipy. Hvězda pořadů o tuzemské gastronomii Plzeňany pobavila a domácí kuchaře hodlá vzdělávat u televize.
Plzeň – Další ročník Apetit festivalu v Plzni přilákal za Plazu tisíce lidí. Ti mohli na místě ochutnat speciality restaurací, či se pokochat kuchařskou show, která probíhala na pódiu.
Pavlov – Rozhovor? Jasně, ale za pochodu. Netradiční varianta, i když se nejspíš není co divit. Nejprve recept, pak článek. Kuchař Ivan Vodochodský přijel do Hotelu Pavlov především nakrmit hosty.
Praha – Hvězdné tváře se opět ocitnou pod palbou záludných otázek. V neděli totiž ve 20.15 na Prima family opět začíná zábavná megashow Máme rádi Česko.
Plzeň – Je libo cvrčka na másle, smažená sarančata nebo červy s ovocným tvarohem? Při letošním gurmánském festivalu dobrého jídla a pití, který se uskuteční 18. a 19. května v areálu za Plazou, budete mít výjimečnou šanci. Právě tady rozbalí svou kuchyni Petr Ocknecht, jediný kuchař u nás, který vaří hmyz.
Jižní Čechy – Známý televizní kuchař Zdeněk Pohlreich říká, že kdyby smažený řízek kandidoval do parlamentu, získal by 90 procent. Něco na tom bude, protože „cokoliv" v trojobalu (vejce, mouka a strouhanka) se těší všeobecné oblibě.
Tipnete si, kterých knih se loni prodalo nejvíc? Těch o jídle, absolutně vede titul „Zhubněte jednou provždy". Napadá mě, že ji lze považovat za jakýsi „odpustek" či pokání. Nebo snad alibi? Člověk se zkrátka pěkně dosyta nají, k tomu si koupí knihu o dietě. A je spokojen.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Pokud si budete chtít dát něco jiného než menu, počkáte si, varoval při telefonické rezervaci číšník z nově otevřené restaurace U Svatého Tomáše v centru Brna. Měl pravdu. Dlouhé čekání na polévku byla největší slabina podniku, který v dalším díle seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací hodnotil kuchař restaurace Borgo Agnese Ivo Ševčík.
Chrudim - Gastronomická soutěž o nejlepší krajový recept z Chrudimska Kuchtánek je v plném proudu. Výtvarnice, etnografka a renomovaná kuchařka Kamila Skopová a členové poroty budou mít z čeho vybírat, aby nová kuchařská knížka byla co nejpestřejší.
Jihlava - Svátek svatého Valentýna si zamilovaní mohou zpříjemnit návštěvou jihlavské restaurace Tři Knížata, kde budou i v tento den vařit vybrané lahůdky z nabídky právě probíhajícího Grand restaurant festivalu.
Jihlava – Svátek svatého Valentýna si zamilovaní mohou zpříjemnit návštěvou jihlavské restaurace Tři Knížata, kde budou i v tento den vařit vybrané lahůdky z nabídky právě probíhajícího Grand Restaurant Festivalu.
Praha /VIDEO/ - Kampaň hnutí Dekomunizace pod heslem „želé na Hrad", která je namířená proti Janu Fischerovi, zneužila ve svém videoklipu pořad Ano, šéfe Zdeňka Pohlreicha. Do protifischerovského videoklipu sestříhala záběry z oblíbeného Pohlreichova seriálu, šéfkuchař v něm dostane naservírováno želé po vzoru amarounů z populárního českého sci-fi seriálu Návštěvníci, ze kterého se na něj z talíře usmívá tvář Fischera.
Plzeň – Proti polotovarům v kuchyni brojí nejen známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, ale také vydavatel nezávislého průvodce po tuzemských restauracích Pavel Maurer.
Mostecko – Čím byl rok 2012 výjimečný? Starostmi o práci a obavami, že vše bude ještě horší. Obyčejná radost ze života ustupovala další vlně negativismu, která zaplavila ulice, hospody i domácnosti. Svědčí o tom události posledních měsíců.
Brno – Spor o peníze, který vedli se svým kuchařem, řešili lží bývalí majitelé brněnské restaurace Bohéma čtyřiatřicetiletý Josef Zouhar a o pět let mladší Kristián Kučera. Udali zaměstnance na policii s tím, že jim z restaurace ukradl peníze a kávovar. Toho ale soud nakonec osvobodil. Odvolací senát Krajského soudu v Brně bývalým majitelům ve čtvrtek potvrdil podmínky.
Brno – Spor o peníze, který vedli se svým kuchařem, řešili lží bývalí majitelé brněnské restaurace Bohéma čtyřiatřicetiletý Josef Zouhar a o pět let mladší Kristián Kučera. Udali zaměstnance na policii s tím, že jim z restaurace ukradl peníze a kávovar. Jejich případem se ve čtvrtek zabývá odvolací senát Krajského soudu v Brně.
Brno – Spor o peníze, který vedli se svým kuchařem, řešili lží bývalí majitelé brněnské restaurace Bohéma čtyřiatřicetiletý Josef Zouhar a o pět let mladší Kristián Kučera. Udali zaměstnance na policii s tím, že jim z restaurace ukradl peníze a kávovar. Toho ale soud nakonec osvobodil. Odvolací senát Krajského soudu v Brně bývalým majitelům ve čtvrtek potvrdil podmínky.
Mariánské Lázně - V soutěži 'Restaurace roku 2012', kterou pořádá Czech Gastronomy Awards, v Karlovarském kraji excelovala mariánskolázeňská gurmánská restaurace Villa Patriot. Její zaměstnanci neskrývali nadšení z výhry.
Jihlava - V kauze bývalého provozovatele Radniční restaurace na Masarykově náměstí v Jihlavě došlo ke zvratu. Soudce Miroslav Novák z pobočky brněnského krajského soudu v Jihlavě zrušil odsuzující rozsudek nad Lukášem Fialou a kauzu vrátil k projednání Okresnímu soudu v Jihlavě.
Praha - V pořadu Ano, šéfe! se na zámku ještě nevařilo, proto Zdeněk Pohlreich zvedl tuto pomyslnou rukavici a v poslední epizodě svého pořadu se podívá na zámek v Cholticích, kde podniká Josef Raba. Ať dělá, co dělá, je v minusu, ročně prodělává přes sto tisíc. V kuchyni je mladý kuchař Tomáš, který by rád dobře vařil, ale zatím se mu to ně- jak nedaří.
Praha /ROZHOVOR/ – Známá tvář z televizní obrazovky. Jeden z dvojice pořadu kuchařů Kluci v akci. Provozovatel vyhlášené pražské restauraci v parku Krč Chateau St. Havel. To je Ondřej Slanina. Stal se patronem charitativního festivalu Jím pro charitu, který pořádá společnost Alakarte. Pokud si objednáte rezervaci v jedné ze 169 restaurací právě přes webový portál www.alakarte.cz, pak společnost pošle za hosta deset korun Nadačnímu fondu Kapka naděje na pořízení dětské herny na Transplantační jednotce Fakultní nemocnice v Motole. Ondřej Slanina zažívá spokojené období. Pohoda z něho sálá a dobrou náladu si nenechává pro sebe. V rozhovoru se o těchto pocitech otevřeně baví.
Praha /ROZHOVOR/ -Známá tvář z televizní obrazovky. Jeden z dvojice pořadu kuchařů Kluci v akci. Provozovatel vyhlášené pražské restaurace v parku Krč Chateau St. Havel. To je Ondřej Slanina.
Praha - Kuchařské knihy patří k oblíbeným dárkům a stálicím vánočního trhu. Například v pražském Luxoru si zájemci mohou vybírat z neuvěřitelného množství 1846 titulů kuchařek vedených pod populárně-naučnou literaturou. Počítač zaznamenal, že za poslední týden si odnesli 457 titulů.
Olšany /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Zdeněk Pohlreich je skoro v cíli své nápravné mise po českých restauracích. Jako předposlední zastávku si zvolil atraktivní místo, Drahanskou vrchovinu a farmu Bolka Polívky.