Brno - Jednadevadesát receptů vhodných pro vaření venku ve středu Brňanům představil Zdeněk Pohlreich. Šéfkuchař známý z televizních obrazovek totiž vydal novou knihu Rozpal to, šéfe! a v podvečer ji zájemcům podepsal a představil v Knihách Dobrovský v Joštově ulici.
Praha - V Královské zahradě Pražského hradu byla v pátek v poledne zahájena kulinářská přehlídka Prague Food Festival. Její osmý ročník potrvá tradičně až do neděle a všem milovníkům jídla a pití nabídne ochutnávky i soutěže. Zájem patrný z předprodejů vstupenek je opět mimořádný.
Slaný – /FOTOGALERIE/ Vaření v přímém přenosu pod taktovkou populárního svérázného mistra kuchaře Zdeňka Pohlreicha měli ve středu možnost zažít žáci Střední integrované školy ve Slaném. Tam zavítal v rámci projektu podpořeného Evropskou unií s názvem Vaření je hobby.
Neratovice - Domov pro seniory Dům Kněžny Emmy (DKE) v Neratovicích na Mělnicku se od minulého měsíce může chlubit tím, že se stal certifikovaným pracovištěm bazální stimulace (BS). Jde o oficiální potvrzení toho, že svým klientům poskytuje individuální kontakt a péči na nejvyšší možné úrovni.
Neratovice – Neratovický domov pro seniory Dům Kněžny Emmy (DKE) se od minulého měsíce může chlubit tím, že se stal certifikovaným pracovištěm bazální stimulace (BS). Jde o oficiální potvrzení toho, že svým klientům poskytuje individuální kontakt a péči na nejvyšší možné úrovni.
Horšovský Týn – Žáci Střední odborné školy a středního odborného učiliště Horšovský Týn se i v letošním roce probojovali do finále soutěže Vaříme s regionální potravinou.
Velvary - Od doby výstavby Karlova mostu si svět Velvarské dobírá kvůli vařeným vejcím, která tehdy údajně pro stavbu dodali. Dnes jsou díky tomu nechvalně proslulí. I to byl důvod, proč se o víkendu rozhodli udělat český vajíčkový rekord.
Písek /ŠTAFETA PÍSECKÉHO DENÍKU/ – Jak název rubriky napovídá, ti, kteří se v ní objevují, si otázky předávají jako štafetový kolík. Dnes na otázky zpěváka Martina Brauna odpovídá kuchař Jiří Rohan.
Zlín - Autogramiádu Zdeňka Pohlreicha si včera nenechaly ujít ve Zlíně desítky lidí. Někteří z nich se do těsného prostoru knihkupectví Kanzelsberger nevešli a trpělivě postávali před dveřmi.
Poděbrady - Třetí a zřejmě nejzajímavější část projektu nazvaného Vaření je hobby, který pořádá společně se školou Hospodářská komora, absolvovali studenti Středního odborného učiliště společného stravování v Poděbradech na Nymbursku.
Zlín – Gastroexpert, majitel Café Imperiál v Praze a také televizní hvězda Zdeněk Pohlreich se už dnes ve Zlíně podepíše všem zájemcům o autogram. Akce v knihkupectví Kanzelsberger na náměstí Míru ve Zlíně se uskuteční od 16 do 18 hodin.
Jihlava - Pětašedesátiletý Lukáš Fiala, bývalý provozovatel Radniční restaurace v Jihlavě, byl ve středu i napodruhé uznán vinným ze zločinu krácení daní a přečinu zkreslování hospodaření.
Jihlava - Pětašedesátiletý Lukáš Fiala, bývalý provozovatel Radniční restaurace v Jihlavě, byl ve středu i napodruhé uznán vinným ze zločinu krácení daní a přečinu zkreslování hospodaření.
Jihlava - Pětašedesátiletý Lukáš Fiala, bývalý provozovatel Radniční restaurace v Jihlavě, byl ve středu i napodruhé uznán vinným ze zločinu krácení daní a přečinu zkreslování hospodaření.
Slaný - Projekt s názvem Vaření je hobby, pořádaný Krajskou hospodářskou komorou (KHK), zavítal v těchto dnech také do Slaného. V jeho rámci přijel za žáky střední integrované školy, oboru kuchař číšník, oblíbený kuchařský mistr Zdeněk Pohlreich. Beseda odstartovala seriál kurzů vaření a uskutečnila se v Základní škole na Hájích.
Teplice - Hotelová škola Teplice se v sobotu objevila v přímém přenosu TV Prima „Česko vaří s Pohlreichem". Po dvou návštěvách ve studiu, kde žáci školy působili v roli diváků, se tentokráte škola zapojila aktivně do vaření s naším nejznámějším šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem.
Nová Paka - Chtěli byste se někdy ocitnout v Betlémě? Takřka všem, kteří studují nebo pracují na novopackém gymnáziu a pedagogické škole, se to povedlo. Instalace unikátního celoškolského betlému ukončila dvouměsíční vyrábění a malování jednotlivých figurek.
Praha - České restaurace se v souladu s aktuálním obdobím honů chystají na zvěřinové hody. V jejich nabídce bude například jelení svíčková, kančí guláš nebo srnčí kýta na smetaně. Některé podniky se na pokrmy ze zvěřiny zaměřily už v říjnu, kdy se mimo jiné účastnily festivalu Myslivecké hody.
Opava – Je mu čtrnáct let. Je chytrý, vtipný, pohodář a taky sportovec. Kromě všech těchto vlastností má ale i jednu, která v jeho věku není úplně běžná – zajímá se o vaření. A to nemluvíme o tom, že udělá polévku ze sáčku.
Žamberk – Škol, které sídlí na zámku, není mnoho. Střední škola obchodu, řemesel a služeb Žamberk je jednou z nich. Právě sem zavítal osmý díl projektu TECHNOhrátky Pardubického kraje na podporu řemesel. Sto padesát žáků ze základních škol v Králíkách, Červené Vodě, Klášterci nad Orlicí, Žamberku, Libchavách, Sopotnici a Dolní Dobrouči mohlo přímo porovnávat profese zedníka, truhláře, instalatéra i dalších s uměním dávných mistrů.
Žamberk – Škol, které sídlí na zámku, není mnoho. Střední škola obchodu, řemesel a služeb Žamberk je jednou z nich. Právě sem zavítal osmý díl projektu TECHNOhrátky Pardubického kraje na podporu řemesel. Sto padesát žáků ze základních škol v Králíkách, Červené Vodě, Klášterci nad Orlicí, Žamberku, Libchavách, Sopotnici a Dolní Dobrouči mohlo přímo porovnávat profese zedníka, truhláře, instalatéra i dalších s uměním dávných mistrů.
Brno – Zapáchající losos, všudypřítomná špína a majitel, který dluží kuchařům. Tak před dvěma lety ukázal divákům brněnskou restauraci Bohéma Zdeněk Pohlreich ve známém televizním pořadu Ano, šéfe! Šéfkuchař se v nové řadě seriálu do Bohémy vrátil a nestačil se divit. Ze dna se podnik odpíchl na špici. V epizodě, kterou diváci viděli ve středu, udělila gastronomická hvězda Bohémě dokonce hned dvě hvězdičky a chválila restauraci za příkladnou čistotu.
Brno /ANKETA/ – Zapáchající losos, všudypřítomná špína a majitel, který dluží kuchařům. Tak před dvěma lety ukázal divákům brněnskou restauraci Bohéma Zdeněk Pohlreich ve známém televizním pořadu Ano, šéfe! Šéfkuchař se v nové řadě seriálu do Bohémy vrátil a nestačil se divit. Ze dna se podnik odpíchl na špici. V epizodě, kterou diváci viděli ve středu, udělila gastronomická hvězda Bohémě dokonce hned dvě hvězdičky a chválila restauraci za příkladnou čistotu.
Praha /ROZHOVOR/ - Česko vaří s Pohlreichem živě, tak se jmenuje nová kulinářská show, kterou po několik následujících sobotních večerů budete moci sledovat na TV Prima. Co od ní můžete čekat? „Má to být zábavný televizní pořad, takže doufám, že to bude zábava, akce a trocha napětí, jestli to stihneme uvařit. Nehledal bych v tom nějaký gastronomický převrat. Jde o to, abychom byli schopni akci zvládnout tak, aby to dobře dopadlo a divák se pobavil," říká Zdeněk Pohlreich.
Olomouc /FOTO, VIDEO/ – Obchodní galerie Šantovka je po dvaceti měsících od oficiálního zahájení stavby připravena na zákazníky. V sousedství historického jádra Olomouce se otevírá nejen největší nákupní a zábavní komplex ve městě, ale areál přinesl i nové propojení centra s jižní částí krajské metropole.
Olomouc /FOTO, VIDEO/ – Obchodní galerie Šantovka je po dvaceti měsících od oficiálního zahájení stavby připravena na zákazníky. V sousedství historického jádra Olomouce se otevírá nejen největší nákupní a zábavní komplex ve městě, ale areál přinesl i nové propojení centra s jižní částí krajské metropole.
Olomouc - Jen pár hodin zbývá do otevření jedné z nejsledovanějších staveb nejen v Olomouci. Galerie Šantovka vpustí první zákazníky úderem páteční deváté hodiny ranní. O tom, že bude v prvních dnech v novém nákupním centru nával, není pochyb.
Olomouc - Jen pár hodin zbývá do otevření jedné z nejsledovanějších staveb nejen v Olomouci. Galerie Šantovka vpustí první zákazníky úderem páteční deváté hodiny ranní. O tom, že bude v prvních dnech v novém nákupním centru nával, není pochyb.
Náchod - Procestoval velkou část světa a všude maloval obrazy, až v roce 1847 přišel do Náchoda. Ital Jacobo Bonato, do té doby světoběžník, si malé městečko na první pohled zamiloval. Několik let působil na náchodském zámku, na portrétních a oltářních obrazech pracoval po celém okolí. V roce 1871 koupil běloveské lázně a vlastnil je až do roku 1885, kdy opustil svět. Dnes mistra Jacoba připomínají nejen jeho díla, ale na jeho počest je pojmenován i hotel Bonato v Náchodě-Bělovsi, v sousedství někdejších lázní.
Most - Vzor, génius, idol. Tak vidí studenti mostecké hotelové školy Bukaschool největší českou mediální kuchařskou hvězdu. Na superstar světa gastronomie netrpělivě čekají v jedné z učeben školy. Ta je přímo přeplněná, někteří studenti jsou usazení ve vedlejší místnosti a nahlížejí otevřenými dveřmi.
České Budějovice – Všechny vaše smysly si příští týden přijdou na své při festivalu Gastrotour, jímž ožije centrum Českých Budějovic. V pátek 27. a v sobotu 28. září se na náměstí Přemysla Otakara II. budou střídat nejen hudební, ale především kuchařské hvězdy.
Písek – Káva patří k dennímu režimu mnoha lidí, a to ať už dávají přednost posezení v kavárně, ranní kávě s koláčkem po příchodu do práce nebo hrnku kávy po náročném dni v klidu domova. Není však káva jako káva.
Moravská Třebová – Koncem měsíce července nás v rámci natáčení dalšího pořadu opět navštívil známý český šéfkuchař, gastronom a moderátor Zdeněk Pohlreich s televizním štábem.
Moravská Třebová – Koncem měsíce července nás v rámci natáčení dalšího pořadu opět navštívil známý český šéfkuchař, gastronom a moderátor Zdeněk Pohlreich s televizním štábem.
Praha - Myslíte si, že voda z kohoutku chutná všude stejně? Velký omyl. Někde je trochu slanější, jinde železitější a rozhodně pokaždé se válí po jazyku jinak, když ji smícháte s různě voňavým vínem.
Plzeň – Zdeněk Pohlreich se znovu objevil v Plzni jako tvář Apetit Festivalu. Během vaření sršel vtipem, zvěstoval plzeňským fotbalistům titul a svoji kuchařskou show také opepřil jadrnými vtipy. Hvězda pořadů o tuzemské gastronomii Plzeňany pobavila a domácí kuchaře hodlá vzdělávat u televize.
Plzeň – Další ročník Apetit festivalu v Plzni přilákal za Plazu tisíce lidí. Ti mohli na místě ochutnat speciality restaurací, či se pokochat kuchařskou show, která probíhala na pódiu.
Pavlov – Rozhovor? Jasně, ale za pochodu. Netradiční varianta, i když se nejspíš není co divit. Nejprve recept, pak článek. Kuchař Ivan Vodochodský přijel do Hotelu Pavlov především nakrmit hosty.
Praha – Hvězdné tváře se opět ocitnou pod palbou záludných otázek. V neděli totiž ve 20.15 na Prima family opět začíná zábavná megashow Máme rádi Česko.
Plzeň – Je libo cvrčka na másle, smažená sarančata nebo červy s ovocným tvarohem? Při letošním gurmánském festivalu dobrého jídla a pití, který se uskuteční 18. a 19. května v areálu za Plazou, budete mít výjimečnou šanci. Právě tady rozbalí svou kuchyni Petr Ocknecht, jediný kuchař u nás, který vaří hmyz.
Jižní Čechy – Známý televizní kuchař Zdeněk Pohlreich říká, že kdyby smažený řízek kandidoval do parlamentu, získal by 90 procent. Něco na tom bude, protože „cokoliv" v trojobalu (vejce, mouka a strouhanka) se těší všeobecné oblibě.
Tipnete si, kterých knih se loni prodalo nejvíc? Těch o jídle, absolutně vede titul „Zhubněte jednou provždy". Napadá mě, že ji lze považovat za jakýsi „odpustek" či pokání. Nebo snad alibi? Člověk se zkrátka pěkně dosyta nají, k tomu si koupí knihu o dietě. A je spokojen.