Kreativ

ŠTÍTEK: zmrzlina

Čím svádět na Valentýna? Pošlete nám svůj nejlepší recept!

/ANKETA/ - Čokoláda, šlehačka, jahody nebo maliny, to jsou některé z nejrozšířenějších pochoutek, které mají moc navodit romantickou atmosféru a rozehřát tělo v očekávání valentýnských něžností. Svátek všech zamilovaných se blíží, přípravy na něj se odehrají i v kuchyních. Pochlubte se, čím dovedete okouzlit jazýček svého protějšku vy?

Nová kavárna v centru? Vznikne podle ceny

Blansko – Oddychová zóna v centru Blanska je otevřená už od podzimu. Místo, kde má vyrůst nová kavárna, stále zůstává prázdné. O stavbu měla zájem pouze jedna firma. A chtěla podstatně víc peněz, než jsou Blanenští ochotní zaplatit. „V rozpočtu máme připravených pět milionů korun. Nabídka firmy byla o téměř 1,7 milionu vyšší,“ uvedl místostarosta Jiří Crha.

Den Ivana Hoffmana: 502 mrtvých

Loni při dopravních nehodách zemřelo 502 lidí. Je to o 54 lidí míň než v roce 2016 a je to třetina proti tomu, kolik lidí na našich silnicích umíralo v 90. anebo v 60. letech minulého století.

Místo nehtového studia bude výhradně zmrzlina

Milevsko - Prostory po nehtovém studiu na náměstí v budově číslo 1, kde sídlí i městská knihovna, bude mít od města pronajaté současný nájemce kavárny v přízemí stejného domu Jiří Hroník.

Speciální menu ovládnou superpotraviny. Začíná Grand Restaurant Festival

Brno - Netradiční suroviny z dalekých zemí, jako quinoa či mořské řasy, ale i potraviny, které nám často rostou doslova před nosem, třeba červená řepa, šípky nebo rakytník. Všechny mají společné jedno - řadí se mezi takzvané superpotraviny. Právě ty se staly tématem letošního ročníku Grand Restaurant Festivalu, který začíná v pondělí.

OBRAZEM: Škola slaví dvacetileté výročí

Neratovice - Již tradičně se počátkem ledna uskutečnila ve Společenském domě Neratovice vernisáž výstavy Prezentace činnosti SOŠ a SOU Neratovice. Letos s podtitulkem 20 let školy. 

Turecký pavilon má novou střechu, už do něj nezatéká

Světlá nad Sázavou – Od konce 19. století střeží břeh řeky Sázavy ve Světlé nad Sázavou takzvaný Turecký pavilon. Postavit ho nechal tehdejší majitel panství František Josef Salm-Reifferscheidt. Město nyní kulturní památku začalo opravovat. V první řadě se dočkala nové střechy.

Italský horor: Letenská hrůza

Ten výjev nedostane z hlavy. Fotbalová šatna. A všude po zdech namalované číslo deset. Uprostřed tohoto zjevení muž. Nebyl mrtvý, leč jeho výraz byl prázdný. Byl duchem nepřítomen. Hlava nefungovala tak, jak by měla. „Dočista se pomátl. Když ho tu našli, jen se děsivě jen se děsivě smál a čmáral ta čísla,“ povídala policistka.

Nostalgie s vůní pečených kaštanů aneb Porce jako za císaře pána

Koloniál František na Masarykově náměstí v centru Ostravy o sobě dává vědět. Nejen vůní pečených kaštanů, které k vánoční atmosféře patří, ale také písničkami a zpěvem za zvuku stařičkého flašinetu. Za kliku trouby s kaštany i „nástroje“ bere každý den František Petrovič z Frýdku-Místku. A tak, máte-li chuť, můžete si „střihnout“ Radecký marš, Chalupáře nebo písničku Není nutno z pohádky Tři veteráni. 

OBRAZEM: Sladké Vánoce provoněly Kutnou Horu

Kutná Hora - Zimní verze Cukrářských slavností znovu přilákala do centra města stovky lidí. Cukráři, pekaři, ale také majitelé restaurací a barů nabízeli nejrůznější sladké dobroty. 

OBRAZEM: Srbeč zažila branné odpoledne

Srbeč - Sobotní den se v areálu Společenství Dobromysl v Srbči konalo akční odpoledne pro děti i dospělé. Návštěvníci zábavného branného dne si mohli vyzkoušet střílení z různých zbraní na terč, seznámit se s výstrojí vojáků, naučit se základům maskování nebo si proběhnout překážkovou dráhu. Děti byly nadšené, ale zapojili se i dospělí.

Svět včerejška v moderní kuchyni

Ještě před nedávnem jsem procházel ulicí Na Perštýně kolem gastrobaru Monarch, aniž bych se nějak zastavil. Španělská kuchyně, která tu byla domovem, jaksi nelákala. Ovšem od té doby, co se podnik proměnil v Pohostinec Monarch opravdu stojí za to se alespoň podívat, co jídelní lístek nabízí. A také to ochutnat.

Českou chuťovkou roku 2017 je zmrzlina z Kožichovic

Kožichovice – Zmrzlina Eskymáček a Karibik, kterou vyrábí firma z Kožichovic u Třebíče Tipafrost, získala první místo v celostátní soutěži Česká chuťovka. Porota ocenila skvělou chuť smetanového kokosovo-kakaového Eskymáčku a zmrzliny Karibik s rumovou příchutí.

Káva pro páníčka, dort pro psa. Tak vypadá odpoledne v Punťově psí cukrárně

Narozeninové oslavy dětí už nefrčí. Nyní máte možnost zařídit jedinečnou party svému psovi, a to se vším všudy. Překvapte tak svého miláčka na jeho velký den dortem, zákusky nebo i zmrzlinou, a to v Punťově první psí cukrárně na pražském Jarově. Pozor ale abyste si psí pamlsky nespletli s klasickými dezerty.  

Káva pro páníčka, dort pro psa. Tak to vypadá v Punťově psí cukrárně

Narozeninové oslavy dětí už nefrčí. Nyní máte možnost zařídit jedinečnou party svému psovi, a to se vším všudy. Překvapte tak svého miláčka na jeho velký den dortem, zákusky nebo i zmrzlinou, a to v Punťově první psí cukrárně na pražském Jarově. Pozor ale abyste si psí pamlsky nespletli s klasickými dezerty.  

Chtěla mít něco jiného než ostatní, tak si to sama vyrobila

Jihlava – Miniaturní zmrzliny, lízátka, spinnery, Mimoně, nanuky, zvířátka, macronky, linecké cukroví, perníčky, miminka nebo prášky na bolest hlavy. Vlastně na cokoli si vzpomenete. To všechno dokážou vyrobit šikovné ruce Lenky Brabcové z Jihlavy.

Petra Tenorová: Jaká místa má v Praze ráda?

Herečku Petru Tenorovou mohou diváci vidět na prknech Městských divadel pražských v představeních Evžen Oněgin, August August, august, Romulus Veliký a také v inscenaci Macbeth. V Divadle Rokoko ztvárnila roli Vlasty a Eriky Mannové v nové inscenaci Čapek. Televizní diváci mohou Petru znát ze seriálů Labyrint, Cukrárna, nebo z pohádek Sněžný drak a Kouzla králů. Kam ráda chodí na zmrzlinu a kde se ráda prochází?

Vloupání do karavanu

Vodňany - Policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který v noci na 1. října násilím vnikl do prodejního karavanu zaparkovaného na chodníku před domem v Drahonicích.

Klíč ke štíhlé postavě? Dámy, zkuste piloxing

/RASTR/ Léto je za námi a vy si možná říkáte, že vám lenošení, alkohol a nejrůznější dobroty jako zmrzlina nebo langoš daly zabrat. Je čas začít s tím něco udělat. Mezi oblíbené sportovní aktivity se pomalu dere piloxing, který spojuje zdánlivě nespojitelné. Tedy pilates cviky, box a tanec.

Duo Siempre Nuevo se těší na zámeckou akustiku

Vlašim – Den české státnosti si ve Vlašimi připomenou koncertem Dua Siempre Nuevo. Kytaristé Patrik Vacík a Matěj Freml zahrají ve čtvrtek 28. září od 17 hodin ve vlašimském zámku. Návštěvníci se mohou těšit na skladby od klasicismu po 20. století a jedna novinka zde zazní dokonce v premiéře.

Studenti ukázali, že hendikep nevadí

Hradec Králové - V rámci Mezinárodního dne neslyšících, který se tradičně koná třetí zářijovou sobotu, uspořádali studenti a žáci královéhradecké Štefánikovy školy takzvaný Odpolední piknik mladých neslyšících. Smyslem středeční akce bylo propojit světy neslyšících a slyšících, avšak též ukázat, že pokud člověk má vůli a šikovné ruce, život se ztrátou sluchu nemusí mít nepřekonatelné bariéry. Studentský piknik se konal v odpoledních hodinách u futuristického zmrzlinového baru v Lipkách, jehož jsou studenti autory.

Neslyšící oslaví svůj den zmrzlinou

Hradec Králové - V rámci Mezinárodního dne neslyšících uspořádali žáci a studenti hradecké Štefánikovy školy takzvaný Odpolední piknik mladých (ne)slyšících.

Nicolas Penner hraje v Juventusu. Proti Liverpoolu patřil k nejlepším

České Budějovice /ROZHOVOR/ - Fotbalový talent, který se rodí jednou za 100 let. Taková pověst provází Nicolase Pennera. Šikovný záložník Dynama České Budějovice přes Spartu zamířil do slavného Juventusu. Uvedl se báječně. V kategorii U19 si zahrál přípravný duel proti Liverpoolu. Článek najdete i fotografii v sobotním tištěném vydání Deníku.

Nejoblíbenější zmrzlina v Brně? U lidí vyhrál Božský kopeček

Brno /FOTOGALERIE/ – Prázdninové Putování za zmrzlinou je u konce. Svátek zmrzliny, ve kterém mohli lidé podle připravených tras navštívit téměř dvacet zapojených cukráren a hlasovat pro nejlepší z nich, vyvrcholil ve čtvrtek slavnostním vyhlášením výsledků na Zelném trhu.

Žáci navštívili partnerskou školu v Německu

Záhoří, Norimberk - Jedenáct záhořských osmáků se v červnu vydalo do Norimberka za svými německými vrstevníky z Montessori školy, aby společně zjistili něco o městu Norimberk, o tradici perníkářství a o společné a odlišné kultuře stolování.

Garden Food festival: Černá zmrzlina, lahůdky z Nepálu i trubičky od babičky

Vůni pečeného masa, mořských plodů, tvarůžků i francouzských makronek mohli cítit ve vzduchu návštěvníci druhého ročníku Garden Food Festivalu ve Zlíně. Bezmála devadesát stánků nabízelo lidem pochutiny nejen lokální, ale také zahraniční kuchyně. Návštěvníci tak mohli ochutnat, co je jen napadlo.

Pět tipů, jak upotřebit voňavé kdoule

Kdoule jsou v syrovém stavu trpké a mohou způsobit žaludeční nevolnost. Zřejmě proto byly v moderní době odsunuty na vedlejší kolej a nejsou zrovna vyhledávaným artiklem. Ale když už u vás rostou, bylo by škoda je nevyužít.