Hradec Králové - O víkendové sobotě se v krajském městě bude hodovat po italsku. Organizátoři akce s názvem Chuť Itálie zvou na den plný vynikajícího italského jídla i pití. Akce, která navazuje na první ročník, se letos rozšíří do krásných okolních teras a přilehlého parku.
Předlice - Dvacítka nadšenců se v pátek odpoledne sešla v proslulém ústeckém ghettu. Rodák z Předlic Karel Punčochář připomněl historii i současnosti zdevastované čtvrti během dvouhodinové procházky. Nechyběly dobové fotografie, veselé vzpomínky, romská muzika i vtípky místních obyvatel.
Od června nabyde účinnost protikuřácký zákon. Poslanec Marek Benda (ODS) podal interpelaci, ve které se táže ministra zdravotnictví, na která zařízení se zákon doopravdy vztahuje. Zákaz kouření by měl totiž platit jen v prostorách stravovacích služeb. A podle definice se jedná o takové prostory, v nichž je provozována stravovací služba, která zahrnuje podávání pokrmů určených k přímé spotřebě v provozovně.
Od června nabyde účinnost protikuřácký zákon. Poslanec Marek Benda (ODS) podal interpelaci, ve které se táže ministra zdravotnictví, na která zařízení se zákon doopravdy vztahuje. Zákaz kouření by měl totiž platit jen v prostorách stravovacích služeb. A podle definice se jedná o takové prostory, v nichž je provozována stravovací služba, která zahrnuje podávání pokrmů určených k přímé spotřebě v provozovně.
Kladensko - Jedním z nejznámějších zmrzlinářů v regionu, který se tajemství výroby této lahůdky jezdí učit od profesorů slavné italské Carpigiani Gelato Univerzity v Bologni, je Antonín Pudil ze Slaného. S manželkou Janou odkoupili v roce 2003 v Kladně od Italů zavedenou zmrzlinárnu Venezia. Jejich zmrzlina, zákusky a další lahůdky si našly u místních velkou oblibu, až se v roce 2008 rozhodli otevřít další pobočku ve Slaném.
Region - Lákavé lahodné sladké pokušení v podobě zmrzliny má tisíce podob. Výběr je v současnosti veliký a cena za jediný kopeček není zanedbatelná. I proto se zákazníci nespokojí s ledasčím, jako tomu bývávalo a žádají vysokou kvalitu.
Hořovice - Zámek v Hořovicích pořádá u příležitosti Víkendu otevřených zahrad Pohodové nedělní odpoledne. V neděli 11. června čeká na návštěvníky v zámeckém parku příjemný program s nádechem období první republiky.
S příchodem teplejšího počasí opět startuje sezóna grilování, ze zahrádek i venkovních hospůdek se už zase linou vůně pečeného masa i dalších dobrot. Speciální program k této příležitosti připravuje na sobotu 13. května také hotel Horal ve Velkých Karlovicích.
Domažlice – Hasiči z Domažlic, okolních měst a obcí, ale i z Německa se v sobotu sešli, aby jako každým rokem oslavili svátek svého patrona, svatého Floriána.
Kutná Hora /FOTOGALERIE/ – Horká čokoláda s karibským rumem, domácí kynuté borůvkové knedlíky, australský dort Pavlova, pampelišková zmrzlina, čokoláda s chilli nebo třeba bretaňský máslový chlebíček. Tyto a spoustu dalších delikates ochutnali návštěvníci sobotních prvních kutnohorských Cukrářských slavností.
Patříte mezi ty zahrádkáře, kteří kromě nádherně rozkvetlé zahrady plné pestrobarevných květin mají rádi, když zahrada nese i svůj užitek? Začněte s pěstováním bylinek. Nejen pěkně vypadají. Využití pro bylinky najdete v kuchyni, ale také při léčbě mnoha zdravotních potíží.
Region - Studenti se začínají ohlížet po letních brigádách. Za vydělané peníze si chtějí koupit nový mobilní telefon, počítač nebo další věci, které jim rodiče nechtějí ze svého rodinného rozpočtu zakoupit, nebo jen z části přispět.
Dobětice - V Cukrárně U Jenčů připravila paní Hechterová jako každý rok pro rodiče dětí ze svých kroužků pálení čarodějnic s programem. Už na středu a tudíž šlo o první čarodějnice na Ústecku. Ostatně jako každý rok.
Liberec - Koláče, které lákají k nakousnutí, domácí limonády, zmrzliny, marmelády, med přímo od včelaře, poctivý tvaroh, ale také čerstvé ryby, sýry, sazenice nebo květiny.
Doubice - Ve středu ráno jsem otevřel oko, potom okno a pak údivem ústa. Načež jsem se musel zasmát. Takže, za oknem bylo lehce namrznuto a teploměr ukazoval hezkých -3, tolik na téma „pokleslá čelist".
Poděbrady – Některé nové investiční akce schválili na svém posledním jednání poděbradští zastupitelé. K těm pro veřejnost nejzajímavějším patří určitě vznik minigolfového hřiště u místního Jezera, či kultivace lokality za Záložnou podél kolonády, kde jsou nyní stánky prodávající převážně rychlé občerstvení a zmrzlinu. Celý prostor by se měl v dohledné době proměnit ve veřejný park se samostatným vchodem do knihovny.
Kolínsko - Studenti se pomalu začínají poohlížet po letních brigádách. Za vydělané peníze si chtějí koupit nový mobilní telefon, počítač nebo další věci, které je potěší.
Benešovsko - Studenti se pomalu začínají poohlížet po letních brigádách. Za vydělané peníze si chtějí koupit nový mobilní telefon, počítač nebo další věci, které je potěší.
Kutnohorsko - Studenti se pomalu začínají poohlížet po letních brigádách. Za vydělané peníze si chtějí koupit nový mobilní telefon, počítač nebo další věci, které je potěší.
Domažlice – Předškoláci v doprovodu rodičů se v pátek a v sobotu vydali k prvním zápisům do 'velké školy'. Zápisy probíhaly současně na obou domažlických základních školách.
Děčín – Restaurace na Pastýřské stěně má nového nájemce. Stal se jím děčínský podnikatel Pavel Hakl. Turisté se mohou těšit především na grilované speciality.
Ústrašín, Ondřejov – Hostinec U Ondřeje v Ondřejově, pekařství Ladislav Zeman v Ústrašíně a tamní stánek se zmrzlinou po dokončení obchvatu Ústrašína, Ondřejova a Myslotína nejspíš zaniknou.
Vyškov – Nová plocha s opěrnými zídkami a fontánkami i předlážděné chodníky. Na výsledek stavebních prací v centru Vyškova si obyvatelé ještě chvíli počkají. Nejdřív se spolu s obchodníky musí smířit s několikaměsíčním omezením. Chodníky lemující Masarykovo náměstí i ty v přilehlých ulicích totiž rozkopou dělníci.
Praha - Společnost Ollies dorty, která se za 17 let existence vypracovala z panelákové kuchyně ve firmu se stovkou zaměstnanců a osmdesátimilionovým obratem, se chystá z Ostravy expandovat do Prahy. V hlavním městě chce výrobce dortů a dalších sladkých pochutin otevřít pro začátek malou cukrárnu. Pokud se jí bude dařit, vybudovala by nejspíš někde poblíž metropole i výrobnu. V pátek to řekl jednatel rodinné firmy Jakub Gondek.
Letní náměstí, zmrzlina a v pozadí (ne)známá kytarová či houslová melodie? Podobná představa se v Karviné stala minulostí. Od 1. ledna zde totiž platí vyhláška omezující tzv. busking neboli pouliční vystupování umělců na veřejnosti, které bývá spojeno s dobrovolným příspěvkem kolemjdoucích.
Stráž pod Ralskem – Zcela unikátní cukrárně ve Stráži pod Ralskem hrozí zánik. Stala se pojmem a do města lákala davy na více než sto druhů zmrzliny. Ničí ji však těžká krize partnerských vztahů. Zmrzlinářka Ivana Jablonovská, která je jediným stálým zaměstnancem cukrárny, je vyčerpaná a chce odejít jinam.
/ROZHOVOR/ - Jedni je považují za hazardéry se zdravím, druzí je bezmezně obdivují. Všichni však vědí, že kryathlonisté nejsou žádné bábovky. Ruku na srdce, kdo by chtěl na začátku února hupsnout do Vltavy a plavat v ní 500 metrů, poté běžet pět kilometrů a vše zakončit stejně dlouhým lyžařským okruhem? Petr Šlajs to dokázal. Je ikonou tohoto sportu. Vždyť na chuchelských tratích triumfoval už potřetí.
Rakovník - Už popáté uspořádalo ve spolupráci s partnerskou Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze rakovnické gymnázium strhující hodiny moderní chemie. Setkání bylo pro studenty i samotné gymnázium zcela zdarma, veškeré náklady nesla pořádající vysoká škola.
Rakovník - Už popáté uspořádalo ve spolupráci s partnerskou Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze rakovnické gymnázium strhující hodiny moderní chemie.
Nymbursko /FOTOGALERIE/ - Tuhé mrazy letošní zimy zasahují také do režimů malých zoologických zahrad. Oproti velkým zařízením mají starosti se zajištěním tepla pro choulostivější zvířata i s dodávkami dostatku tekutin
Nymbursko - Tuhé mrazy letošní zimy zasahují také do režimů malých zoologických zahrad. Oproti velkým zařízením mají starosti se zajištěním tepla pro choulostivější zvířata i s dodávkami dostatku tekutin
Region - Tuhé mrazy letošní zimy zasahují také do režimů malých zoologických zahrad. Oproti velkým zařízením mají starosti se zajištěním tepla pro choulostivější zvířata i s dodávkami dostatku tekutin.
Opravdoví mistři kuchaři dokážou nejen zesměšňovat „smažáky" a kuřecí prsa s broskví, ale především rádi gurmánům nabídnou ochutnávku vysoké gastronomie za přijatelnou cenu. Třeba v soutěži Grand Restaurant Festival.
New York - Mnozí lidé pokládají hudbu za jedno z největších životních potěšení. Jiným ale připadá, že je to… o ničem. Averze vůči hudbě jakéhokoli stylu se může zdát stejná, jako by někdo neměl rád štěňátka, zmrzlinu nebo sluníčko. Ale ne každého nabije energií, když si v rádiu naladí hudební stanici. Ve skutečnosti může neschopnost čerpat potěšení z hudby vycházet z neurologického stavu, který je známý jako muzikální anhedonie.
Jižní Morava /TIPY NA VÍKEND/ – Jelení kýta s dýňovým pyré a bramborovou kroketou v mandlích jako hlavní chod, čokoládový dort s domácí borůvkovou zmrzlinou jako dezert. I tak může vypadat nedělní oběd. Právě v neděli totiž začíná letošní Grand Restaurant Festival. Speciální menu v deseti jihomoravských luxusních restauracích si lidé mohou dopřát za zvýhodněné ceny.