Kreativ

ŠTÍTEK: Adventní věnec

Školní bazárek v Mirovicích.

Školní bazárek slavil úspěch

Mirovice - V pořadí už čtvrtý bazárek v mirovické základní škole přilákal spoustu návštěvníků už v pátek 30. prosince. V sobotu jich přišlo sice méně, ale celkově přišlo za celou dobu, co ho škola pořádá, nejvíce lidí.

Vánoční výstava v Malhoticích 2018

V Malhoticích odstartoval advent kouzelnou výstavou. Podívejte se

Adventní věnce nejrůznějších druhů a barev, betlémy, perníčky i vánoční ozdoby. To i mnoho dalšího bylo k vidění v sobotu od 13 hodin na tradiční adventní výstavě, která do kulturního domu v Malhoticích přilákala desítky lidí. Událost každoročně pořádá spolek Klubko.

Ilustrační foto

Lidé otevřeli srdce i peněženky

Písek – Adventní věnce, svícny, ozdoby, malované perníčky i obrázky – to všechno je na benefiční výstavě otevřené ve středu 27. prosince ve foyer kina Portyč.

V Černošíně vyráběli adventní věnce

FOTOGALERIE: Vyráběli adventní věnce

Černošín - O víkendu nastalo v Černošíně tvoření vánočních dekorací. V dílnách za základní školou se sešli zájemci, aby si pod vedením Zuzany Vávrové vytvořili adventní věnce.

Ilustrační foto.

Hasiči radí, jak prožít advent a Vánoce bez požáru

Příbramsko - I když vánoční svátky patří z pohledu hasičů ke klidnějším obdobím roku, přesto i ve svátečním období vyjíždí hasiči k požárům, dopravním nehodám nebo jiným mimořádným událostem, na kterých se mnohdy podílí lidská neopatrnost či neznalost. Stačí na okamžit nedávat pozor a katastrofa je tu.

Slunce přišlo po roce do vodáren a prozářilo prostory adventem.

Slunce přišlo po roce do vodáren a prozářilo prostory adventem

Kladno /FOTOGALERIE/ - Už podeváté klienti chráněné dílny a speciální základní školy Nadačního fondu Slunce pro všechny prodávali ve středu svoje výrobky v prostorách Středočeských vodáren. Prodejní akce byla více než úspěšná. Nadační fond si z vodárny odvezl celkovou částku 31 036 korun.

Ilustrační foto.

Brouček vyrábí adventní věnce

Solnice - Nezisková organizace podporující především mladé rodiny Solnický Brouček pořádá 27. a 28. listopadu další tvořivou dílnu.

Tvořivky s Markétou. Děti se k této činnosti sešly ve čtvrtek 22. listopadu 2018 v klubovně Společenského centra Josefa Slavíka v Jincích.

OBRAZEM: Tvořivky s Markétou Fraitovou těší děti

Jince - Oddíl Trilobit Pionýrské skupiny Jince věnuje velkou pozornost tvořivým dílnám pro děti mladšího školního věku. V závěru roku byly ve spolupráci s místní knihovnou naplánovány hned čtyři tyto schůzky věnované vánoční tematice. Po výuce smršťovací metody a malování na sklo přišla řada na výrobu adventních věnců a svícnů.

Podzimní školní jarmark v Sedlčanech.

Na školním jarmarku byl největší zájem o cukroví a adventní věnce

Sedlčany /FOTOGALERIE/ - Několik stovek návštěvníků dorazilo v sobotu 24. listopadu do hlavní budovy sedlčanského Středního odborného učiliště v ulici Petra Bezruče. Od 9 do 12 hodin se zde konal podzimní školní jarmark, který byl zaměřený především na adventní a vánoční výrobky.

Vánoční věnec. Ilustrační foto.

Rodinný program na neděli nabídnou v Mlázovicích

Mlázovice - Ještě nemáte připravený adventní věnec? Přijďte si ho spolu s dětmi vyrobit na Vánoční dílničku, která se uskuteční v neděli od 15 hodin v prostorách jídelny Radnice Mlázovice.

Výroba adventních věnců v děčínském muzeu.

FOTO: Vánoce se blíží, v muzeu vyráběli adventní věnce

Děčín - Do první adventní neděle zbývá již jen týden a tak je nejvyšší čas si pořídit adventní věnce. Vlastnoručně si je mohli lidé vyrobit v sobotu při tradičních tvůrčích dílnách v děčínském oblastním muzeu. Tam na příchozí čekalo vše potřebné, tedy slaměné základny, borovicové větvičky, hvězdičky nebo sušené ovoce na ozdobení.

Návštěvnice zahradnictví valašskomeziříčské společnosti Městské lesy a zeleň tvoří ve středu 21. listopadu 2018 vánoční dekorace ve tvořivé dílně, kterou uspořádaly zdejší floristky.

Zahradnictvím se rozhostila adventní a tvořivá nálada

Nálada blížícího se adventu se ve středu 21. listopadu rozhostila v zahradnictví valašskomeziříčské společnosti Městské lesy a zeleň. Zdejší floristky uspořádaly tvořivou dílnu, v níž si příchozí mohli zhotovit netradiční vánoční dekorace.

Skandinávská vánoční výzdoba

Inspirace: Podlehněte kouzlu vánoční výzdoby ve skandinávském stylu

Skandinávský styl zaujme každého, kdo věří, že krása se skrývá v jednoduchosti. Ocení ho rovněž milovníci přírodních materiálů a něco si z něho vyberou i ti, kdo mají plné zuby luxování jehličí. Pojďme se podívat, jak taková skandinávská vánoční výzdoba vypadá.

Ilustrační fotografie.

Školáci z ulice Míru se ujmou jarmarku

Rokycany – v úterý od 14 do 17 hodin budou žáci tříd 4. A a 4. B ze ZŠ ulice Míru v Rokycanech prodávat adventní věnce, ozdoby, přáníčka a občerstvení.

Školní bazárek.

Můžete přispět do školního bazárku

Mirovice – Tradiční bazárek pořádá žákovský parlament a Spolek rodičů při ZŠ a MŠ Mirovice v pátek 30. listopadu od 18 hodin a v sobotu 1. prosince od 7.30 do 11 hodin.

Vánoční trhy v Kuksu přilákaly tisíce návštěvníků

Svátek oslavíme i na tržištích

Kuks, Hostinné - Vánoční trhy v Kuksu a Český řemeslný trh v Hostinném. To jsou akce, které zpestří koncem týdne svátek, v němž si připomeneme sametovou revoluci roku 1989.

Ilustrační foto

Čtvrtá svíce vzplane ve Spilce

Rokycany – Na malou štědrodenní procházku se zamyšlením a naladěním na večerní událost zve 24. prosince město Rokycany s TJ Sokol.

Adventní věnce, vánoční svícny a mnoho dalšího vyrobili učňové oboru Zahradník při Integrované střední škole Cheb v hodinách floristiky pro klienty Domova pro seniory na chebském sídlišti Skalka.

Studenti potěšili seniory ozdobami na Vánoce

Cheb - Adventní věnce, vánoční svícny a mnoho dalšího vyrobili učňové oboru Zahradník při Integrované střední škole Cheb v hodinách floristiky pro klienty Domova pro seniory na chebském sídlišti Skalka.

Vánoční koncert ZŠ a MŠ SNP 6.

FOTO: Národním domem se nesl dětský zpěv

Ústí nad Labem - K Vánocům patří pečení cukroví, adventní věnec a také koledy. A právě ty zněly v Národním domě v plné kráse v podání dětí ze ZŠ a MŠ SNP 6.