Kreativ

ŠTÍTEK: Adventní věnec

Rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském náměstí, 2.11.2017

Začíná advent. Doba předvánočního rozjímání, ale i shonu

/ANKETA/ Dnes je první adventní neděle, která předznamenává příchod Vánoc. V křesťanské tradici je advent obdobím očekávání příchodu Spasitele a rovněž začátkem nového liturgického roku. Pro velkou část Čechů ale znamená spíše hektické období nákupů, pečení cukroví nebo předvánočního úklidu.

Výroba adventních věnců floristou Lubošem Dobrovolným 14. listopadu v Praze.

Začíná advent, doba předvánočního rozjímání, ale i shonu

Dnes je první adventní neděle, která předznamenává příchod Vánoc. V křesťanské tradici je advent obdobím očekávání příchodu Spasitele a rovněž začátkem nového liturgického roku. Pro velkou část Čechů ale znamená spíše hektické období nákupů, pečení cukroví nebo předvánočního úklidu.

Ilustrační foto

Za letošní Vánoce si vesměs připlatíme

Cukroví, kapr, bramborový salát, stromek. Toto všechno je už tradiční součástí Vánoc. A pochopitelně nic není zadarmo. Avšak v případě těch nadcházejících si do kapes sáhneme ještě hlouběji než v letech minulých.

Adventní výstava v Rouském na Hranicku

Výstava v Rouském navodila adventní čas

FOTOGALERIE / Klasicky i netradičně zdobené vánoční stromky, adventní věnce, baňky nebo řezbářské práce. V prostorách Obecního úřadu v Rouském, kde se konala o víkendu tradiční výstava, to na příchozí dýchlo adventním časem a lidé si tu mohli pořídit výrobky na zútulnění svých domácností.

Ilustrační foto.

Tradiční Vánoce na bráně

Jičín - Tradiční Vánoce můžete zažít v sobotu a v neděli v době od 9 do 18 hodin na Valdické bráně.

Předváděcím dnům řemesel a vánočnímu prodeji patřilo sedlčanské muzeum v pátek 1. prosince od 9 do 17 hodin a v sobotu 2. prosince od 9 do 18 hodin.

Výstava v sedlčanském muzeu láká desítkami vůní

Sedlčany – Předváděcí dny řemesel spojené s vánočním prodejem také letos pečlivě připravili zaměstnanci sedlčanského muzea. Každému z prodejců a řemeslníků přidělili v přízemí nebo v poschodích budovy na pátek 1. a sobotu 2. prosince na celé dny místo. 

Vánoční strom ve Volarech je na svém místě. Rozzáří se v neděli 3. prosince.

Volarská jedle zdobí náměstí

Volary - Vánoční strom ve Volarech bude letos opět v centru, i když na opačné straně zrekonstruovaného náměstí, než tomu bylo v posledních několika letech.

Jičín při přípravě adventu.

Jičín se probudil do adventu a láká na pestrý program

Jičín - Advent v Jičíně vás naladí na blížící se svátky. U tvůrčích dílen se zabaví i dospělí. V pátek od 15 hodin si můžete v K-Klubu vyrobit adventní věnec. Koncerty, divadla a výstavy zajistí kulturní zážitky a obohacení. Výstava vánočních ozdob začíná v pátek v jičínském muzeu.

Ilustrační foto

Zpívání i s Fišarovou a Šindelářem

Rokycany – Velkou událost na dnešek a zítřek naplánovalo okresní město. Centrum zaplní adventní trhy spojené se zpíváním pod vánočním stromem, jehož rozsvěcení je rovněž v plánu.

Ježíškova vánoční pošta v Božím Daru začíná v pátek razítkovat příležitostným razítkem zásilky. Letos je na něm adventní věnec a nápis Boží Dar.

Ježíškova pošta orazítkuje zásilky adventním věncem

Boží Dar - Oblíbená Ježíškova pošta začne od zítřka úřadovat v krušnohorském Božím Daru. Také v letošním roce je pro označování zásilek připraveno nové příležitostné razítko, které každoročně svým motivem předznamenává vánoční svátky.

Pozvánka na Vánoční tvoření do DDM ve Strakonicích

Adventní věnce si vyrobíte sami

Strakonice – Dům dětí a mládeže společně se Sdružením rodičů a přátel školy pořádají ve středu 29. listopadu od 16 hodin Vánoční tvůrčí dílnu pro děti.

ilustrační foto

Kostel v Rousínově vždy zaplní k prasknutí

Rakovnicko - Už v minulém vydání přílohy Balkánu Ludmila Faflíková, předsedkyně Občanského sdružení Rousínov (OSR), nastínila, jak bude spolu s ostatními vítat sváteční adventní čas. Každoroční pravidelnou akcí, na kterou se nejen ona vždy velmi těší, je společné tvoření vánočních dekorací a výzdoby. I letos v Rousínově dodrží tradici a v prostorách místní hospůdky zvané Rouspůdka se sejdou v sobotu před první adventní nedělí.