Kreativ

ŠTÍTEK: Adventní věnec

Farmářské trhy v Karlových Varech se nově konají dvakrát do měsíce.

Farmářské trhy se na čas loučí

Karlovy Vary - Poslední šanci zavítat letos na farmářské trhy máte v pátek. Pak následuje zimní pauza a první trhy v roce 2018 jsou naplánovány na pátek 23. března.

Předvánoční jarmark v Základní škole Sopotnice.

Uspořádali předvánoční jarmark

Sopotnice - Poslední listopadové odpoledne se znovu sešli malí i velcí při předvánočním jarmarku v Základní škole Sopotnice. Děti, jejich rodiče, paní učitelky, pan učitel – prostě spousta šikovných lidí předvedla, že zlaté české ručičky nejsou věcí minulosti.

Oslavy adventu v benešovské mateřince U kohouta Sedmipírka.

Advent slavili také U kohoutka Sedmipírka

Benešov /FOTOGALERIE/ - Období adventu patří během roku v mateřské škole k těm nejvíc naplněným akcemi. Je to krásné období, kdy se těšíme na Vánoce a děti na Ježíška. S vítáním adventu jsme letos začali o trochu dříve. Ve školkách v Longenově a Na paloučku se uskutečnil koncert pro rodiče a děti Kateřiny Ševidové. Koncert byl krásný, děti tancovaly a společně s Kateřinou zpívaly písničky z pohádek.

Příprava vánoční výzdoby

Čtenářky radí: Jak na originální vánoční výzdobu…

Někdo výzdobu neřeší vůbec, jiná rodina se proti blikajícím světýlkům brání, ale jsou mezi námi takoví, kteří na ni nedají dopustit, a jejich domov vánoční atmosférou přímo dýchá. Pokud chcete poradit, jak správně na výzdobu, načerpejte inspiraci přímo od našich čtenářek.

Klatovský klášterní bazar, 7. ročník

OBRAZEM: Bazar pomůže s vybavením „Chaloupky“

Klatovy – Dres číslo 18 s podpisy českých biatlonových reprezentantů a jejich trenérů byl vrcholem dražby, která byla součástí sobotního sedmého ročníku Klatovského klášterního bazaru.

Staročeský vánoční trh v Táboře.

OBRAZEM: Vánočnímu trhu chyběl jen sníh

Tábor - Něco dobrého, něco hezkého i něco užitečného. To všechno nabídl až do 18 hodin táborský tradiční vánoční trh. K dokonalosti mu chyběl jen sníh, který by vánoční atmosféru dovedl k dokonalosti.

Ilustrační foto.

Ceny vánočních stromků se nezvedly

Mladá Boleslav /ANKETA/ - Na Mladoboleslavsku se ceny řezaných vánočních stromků od loňského roku moc nepohnuly. Směrem dolů už vůbec ne a když nahoru, tak tu o deset nebo dvacet korun. Za vánoční stromek tak podle druhu, výšky a třeba i kontejneru zaplatíte většinou v rozmezí 200 až 700 korun a za extra kousek, který ale do paneláku většinou nenatěsnáte, i víc. 

Výroba vánočních ozdob

Exkurze do světa vánočních ozdob. Poznejte, jak vznikají

Vánoční stromek už neodmyslitelně patří k našim Vánocům. Pro správnou sváteční atmosféru nejkrásnějších svátků v roce by ale jen samotný stromek nestačil. Stejně jako vanilkové rohlíčky bez vanilky, jako bramborový salát bez brambor a jako adventní věnec bez svíček by byl vánoční stromek bez ozdob. Podívejte se s námi na to, jak vznikají.

Vyřezávání betlémů v prvorepublikovém stylu, malování na vánoční ozdoby i ryby nabídne vánoční trh ve žďárském zámku.

Žďárský zámek provoní pečené vanilkové rohlíčky

Žďár nad Sázavou - Kovář, trubači s koledami, dílničky pro děti a k tomu prodej a chytání ryb, vůně svařáku či medoviny, zkrátka vánoční atmosféra se vším všudy. Kus kouzla Vánoc si budou moci odnést 9. prosince od 9 do 17 hodin návštěvníci ze zámku ve Žďáru nad Sázavou. Adventní trh bude výjimečný i tím, že se bude konat v prostorách, které jsou pro veřejnost běžně uzavřené.

Policisté a hasiči informují Brňany o nejčastějším nebezpečí, které na ně číhá v období adventu.

Policisté a hasiči varují před zloději i adventními věnci

Brno /FOTOGALERIE/ – Kabelky v nákupních košících bez dozoru, peněženky v kapsách kabátů nebo špatně umístěné adventní věnce. Na největší nebezpečí spojené s adventem od středy upozorňují policisté a hasiči na náměst Svobody. Po dobu trvání trhů budou svůj stánek přesouvat i na ostatní náměstí. Podle policistů je prevence v době nákupní horečky důležitá. „Pravidelně v době adventu přibývá případů kapesních krádeží nebo vloupání do zaparkovaných aut,“ sdělila policejní preventistka Petra Hrůzová.

Ilustrační foto.

Advent zahájili v Horním Metelsku

Horní Metelsko – I v letošním roce jsme si u nás, v Horním Metelsku připomněli příchod adventní doby – Mší svatou se svěcením adventních věnců, kterou sloužil pan farář Josef Prchal.

Adventní věnce měly úspěch.

OBRAZEM: Adventní věnce měly úspěch

Kutná Hora - K pravidelným adventním setkáním v Církevní mateřské škole sv. Jakuba v Kutné Hoře patří společná výroba adventních věnců, kdy ruku k dílu přiloží rodiče, děti i pedagogové. 

Rozsvícení vánočního stromu ve Varnsdorfu.

FOTO: Vánoční strom rozsvítili také ve Varnsdorfu

Varnsdorf - Ve Varnsdorfu blížící se svátky přivítali tradičně rozsvícením vánočního stromu, které proběhlo první adventní neděli, tedy 3. prosince od půl šesté, spolu s trhy a bohatým občerstvením. Událost se tradičně konala v parku před Městským centrem kultury a vzdělávání Varnsdorf.

Dva nezbední čerti, přemilí anděl a důstojný Mikuláš zahájili advent také pod Blaníkem.

OBRAZEM: Čerti zahájili advent pod Blaníkem

Louňovice pod Blaníkem - Desítka stánků se slanými i sladkými dobrotami, svařákem, adventními věnci a svícny vyrobenými dětmi ze základní a mateřské školy, chlupatí pekelníci, něžný anděl nebo důstojný Mikuláš, to vše bylo v sobotu 2. prosince k vidění na náměstí v Louňovicích pod Blaníkem.