Východní Čechy - Do začátku léta nám ještě zbývá necelých šest týdnů. To je celkem dost času na to shodit pár kilogramů a vylepšit tak svoji postavu do letních šatů a plavek. Pojďme si postupně představit několik základních redukčních diet, které vám mohou pomoci vyřešit problém, jak zhubnout.
Brno – Jihomoravská soutěžící Adéla Procházková prochází v reality show Fit s Deníkem životní proměnou. Cítí se lépe, je plná energie a září spokojeností. „Před pár dny jsem se vážila a nevěřila jsem vlastním očím. Váha ukazovala hodnotu pod magickými sedmdesáti kilogramy," svěřuje se mladá žena z Troubska na Brněnsku.
Potkat na procházce člověka se psem, není nic neobvyklého. Když se ale na druhém konci vodítka „pohupuje" prase, vyvolá to patřičný rozruch. Své o tom ví Eva Molnárová z Olomouce. V její vile s ní žijí hned dvě prasátka.
Brno – Reality show Fit s Deníkem, ve které se ženy ze čtrnácti krajů snaží o životní proměnu, je za svou polovinou a jihomoravská soutěžící Adéla Procházková z Troubska na Brněnsku postoupila měření, aby zjistila, jak pokročila.
Olomouc- Potkat na procházce člověka se psem, není nic neobvyklého. Když se ale na druhém konci vodítka „pohupuje" prase, vyvolá to patřičný rozruch. Své o tom ví Eva Molnárová z Olomouce. V její vile s ní žijí hned dvě prasátka.
Východní Čechy - Dnes se opět podívejme do řad našich čtenářů, jak se jim daří zhubnout. S Deníkem hubne spousta z vás a stále přibývají další a další. Hubnutí je pod dohledem odborníka, MUDr. Leoše Středy a jeho spolupracovníků.
Východní Čechy - Dnes se opět podívejme do řad našich čtenářů, jak se jim daří zhubnout. S Deníkem hubne spousta z vás a stále přibývají další a další. Hubnutí je pod dohledem odborníka, MUDr. Leoše Středy a jeho spolupracovníků.
Východní Čechy – Dnes se opět podívejme do řad našich čtenářů, jak se jim daří zhubnout. S Deníkem hubne spousta z vás a stále přibývají další a další. Hubnutí je pod dohledem odborníka, MUDr. Leoše Středy a jeho spolupracovníků. Jedná se o velmi dobrý způsob jak zhubnout a neublížit si, i když třeba nechtěně.
Východní Čechy – Dnes se opět podívejme do řad našich čtenářů, jak se jim daří zhubnout. S Deníkem hubne spousta z vás a stále přibývají další a další. Hubnutí je pod dohledem odborníka, MUDr. Leoše Středy a jeho spolupracovníků. Jedná se o velmi dobrý způsob jak zhubnout a neublížit si, i když třeba nechtěně.
Východní Čechy - Dnes se opět podívejme do řad našich čtenářů, jak se jim daří zhubnout. S Deníkem hubne spousta z vás a stále přibývají další a další. Hubnutí je pod dohledem odborníka, MUDr. Leoše Středy a jeho spolupracovníků.
Východní Čechy - Dnes se opět podívejme do řad našich čtenářů, jak se jim daří zhubnout. S Deníkem hubne spousta z vás a stále přibývají další a další. Hubnutí je pod dohledem odborníka, MUDr. Leoše Středy a jeho spolupracovníků.
V haifské laboratoři vedené nositelem Nobelovy ceny za chemii Aaronem Ciechanoverem objevili slibnou metodu, která by pomocí proteinů mohla zpomalit rakovinné bujení. Vědci, kteří o svém poznatku informovali v odborném časopise Cell, tvrdí, že se s využitím těchto proteinů podařilo omezit růst rakovinné tkáně.
Jičín – Do projektu Fit s Deníkem se zapojila z Jičínska Šárka Jebavá. Snaží se pravidelně cvičit, zdravě jíst, aby se jí formovala postava podle jejího přání. Jak se jí to daří?
Příčina vzniku obou onemocnění je zcela odlišná, ovšem dopad na jídelníček je téměř totožný. Omezení či naprosté vyřazení určité skupiny potravin je nevyhnutelné. Kde a jak sehnat podložené informace, diskuze a vyhnout se laickým mýtům?
Před Velikonocemi jste zmínila, že kdo se stravuje správně po celý rok, nemusí podnikat razantní jarní úklid. Dá se nějak jednoduše popsat, co je správná strava?
Specialista na výživu a garant soutěže Fit s Deníkem Václav Krejčík si pro finalistky připravil několik tipů na zdravý a vyvážený jídelníček.Je opravdu pestrý a spolehlivě dodá energii v průběhu celého dne. Vyzkoušejte ho i vy a buďte fit!
Pasov - Pštrosí farma Donaumoos v Leipheimu v okrese Günzburg vyexpedovala v minulých dnech kolem 500 „XXL" vajec – podle majitelky Susanne Engelhardtové mají letos daleko víc objednávek, než kolik jejich afričtí běžci mohou snést. „Také zbytky skořápek po vyklubání kuřat se dobře prodávají, lidé je omalovávají a používají jako dekoraci," píše PNP.
Míchaná vajíčka, omelety, sázená vejce. Takové jsou úpravy vajec, které patří v Česku k těm nejoblíbenějším. Vejce ale také působí jako emulgátor a spojuje jednotlivé ingredience pokrmů. Bez nich by mnohé neměly tu správnou konzistenci. „Vejce je v dnešní době v kuchyni často opomíjenou potravinou. A neprávem. Vždyť řada světových kuchyní obsahuje významné národní recepty, jejichž základem jsou vejce," říká šéfkuchař pražské restaurace Suterén Richard Šusta.
Praha /INFOGRAFIKA/ – Míchaná vajíčka, omelety, sázená vejce. Takové jsou úpravy vajec, které patří v Česku k těm nejoblíbenějším. Vejce ale také působí jako emulgátor a spojuje jednotlivé ingredience pokrmů. Bez nich by mnohé neměly tu správnou konzistenci. „Vejce je v dnešní době v kuchyni často opomíjenou potravinou. A neprávem. Vždyť řada světových kuchyní obsahuje významné národní recepty, jejichž základem jsou vejce," říká šéfkuchař pražské restaurace Suterén Richard Šusta.
Brno - Přicházejí pomalu, bezbolestně a můžou poškodit až devadesát procent tkáně. Onemocnění ledvin podle nejnovějších statistik nefrologické ambulance Fakultní nemocnice Brno postihují zhruba každého desátého Jihomoravana. Tamní lékaři to zjistili při vyšetřeních věnovaných Světovému dni ledvin.
Brno - Přicházejí pomalu, bezbolestně a můžou poškodit až devadesát procent tkáně. Onemocnění ledvin podle nejnovějších statistik nefrologické ambulance Fakultní nemocnice Brno postihují zhruba každého desátého Jihomoravana. Tamní lékaři to zjistili při vyšetřeních věnovaných Světovému dni ledvin.
Nová Ves – Astronomické jaro máme od pátku, ale začalo to jaro opravdové? Ačkoliv leckdo může při pohledu na teploměr váhat, chovatelka Božena Benešová z jihoplzeňské Nové Vsi má jasno.
Jedno vejce denně může sníst bez obav z mrtvice či infarktu každý zdravý člověk. Dopřát si ho může i ten, kdo bere léky na cholesterol, pokud však jeho hodnota nepřesahuje osm milimolů na litr krve, řekla dnes novinářům Tamara Starnovská z Fóra zdravé výživy. Jednorázový výkyv o Velikonocích, kdy se z vykoledovaných vajec vyrábějí saláty či pomazánky, není podle ní nebezpečný. Vejce nijak zásadně hladiny cholesterolu neovlivňuje, mnohem větším nebezpečím jsou živočišné tuky.
Most - Padesát lidí si minulý týden v rámci Světového dne ledvin našlo cestu do nefrologické ambulance, kterou v mostecké nemocnici provozuje společnost Fresenius Medical Care. Ti, kteří přišli, čekala konzultace s lékařem a základní vyšetření.
Vysočina – V tomto týdnu začne kalendářní jaro, které je podle patrona soutěže Fit s Deníkem Václava Krejčíka tím pravým časem pro změnu životního stylu.
Chrudimsko - V reality show Fit s Deníkem má Chrudimsko svou zástupkyni, a to Markétu Ležovičovou z Medlešic. Jejím úkolem je nyní zapisovat vše, co sní a vypije. Soupis s ní konzultuje výživový poradce a life kouč Energy CLINIC Václav Krejčík, který dává finalistkám reality show Fit s Deníkem dobré rady ohledně správné výživy a životosprávy vůbec. Jeho slova se týkají nechvalně pověstného jo-jo efektu:
Vysočina – V tomto týdnu začne kalendářní jaro, které je podle patrona soutěže Fit s Deníkem Václava Krejčíka tím pravým časem pro změnu životního stylu.
Praha - Výživový poradce a life kouč Energy Clinic Václav Krejčík je odborník na zdravé hubnutí. Nejen finalistkám, ale i ostatním dokáže poradit, na co si dávat pozor, aby se jim váha nevrátila. „Zvolený způsob hubnutí je zdravý tehdy, nedojde-li k radikálnímu omezení příjmu energie a výsledná váha po návratu k běžným stravovacím návykům nenese následky nesprávného hubnutí, tedy obávaný jo-jo efekt," vysvětlil Václav Krejčík.
Kroměříž – Již v pořadí desátý ročník Světového dne ledvin opět podpořila i Kroměřížská nemocnice. V tamní nefrologické ambulanci mohli ve čtvrtek lidé díky odbornému vyšetření zjistit, zda jejich ledviny pracují tak, jak mají.
Jižní Morava – Téměř tři týdny uplynuly od úvodního setkání finalistek reality show Fit s Deníkem, ve které se ženy ze čtrnácti krajů republiky zaměřují na cvičení, zdravý životní styl a mění svůj jídelníček tak, aby v květnu dosáhly co nejvýraznější proměny.
Ačkoliv potkan byl a stále je považován za zvíře, které přenáší nebezpečné choroby, dnes se jedná o stále populárnějšího domácího mazlíčka. Možná i proto, že je to velice inteligentní a přizpůsobivý živočich.
S příchodem jara jsme vám naši milí čtenáři připravili seriál o zdravém stravování. Rady nám poskytne odborný poradce pro výživu Dagmar Kozderková z Poradny zdravé výživy v Sobotce.
Praha - Česko se chystá zažádat Evropskou unii o chráněné zeměpisné označení pro Český mák. Žádost zatím nebyla podána, potravináři však pro ni připravují podklady. Na dotaz ČTK to dnes uvedl mluvčí ministerstva zemědělství (MZe) Hynek Jordán. Česko má v současné době 33 produktů s evropským chráněným označením. Jako poslední v prosinci 2013 na seznam přibyl valašský frgál. Ve schvalovacím procesu je již řadu měsíců žádost českých uzenářů o registraci Pražské šunky.
Chrudim - Jaro je velmi příznivé pro období půstů a celkovou očistu organismu. Základem jarního jídelníčku by měly být vařené obiloviny na různé způsoby kaše, placky, těstoviny.
Východní Čechy - V rámci akce Hubnutí s Deníkem navštíví naši ordinaci měsíčně desítky pacientů. Tam se dozví, jak dodržovat dietu, co jíst a co naopak nejíst. Každý pacient si svůj dietní jídelníček podle diety StředaForm sestavuje sám tak, aby mu vyhovoval. Po dvou až třech měsících se opakují kontroly.
Snídaně je správným a zdravým startem nového úspěšného dne pro dospělé i děti. Lékařka Václava Kunová, která léčí obezitu dětí, radí udělat si na ni čas a nevynechávat ji. Po nočním hladovění potřebuje tělo doplnit zásoby energie a tekutin. Toho, kdo nesnídá, dožene hlad odpoledne, hrozí nárazovité přejídání a přibývání kil. Podle průzkumu snídá pravidelně 57 procent školáků. Většinou žáci nižších tříd, starší prý nemají hlad a ráno si raději přispí.
Praha – Snídaně je správným a zdravým startem nového úspěšného dne pro dospělé i děti. Lékařka Václava Kunová, která léčí obezitu dětí, radí udělat si na ni čas a nevynechávat ji. Po nočním hladovění potřebuje tělo doplnit zásoby energie a tekutin. Toho, kdo nesnídá, dožene hlad odpoledne, hrozí nárazovité přejídání a přibývání kil. Podle průzkumu snídá pravidelně 57 procent školáků. Většinou žáci nižších tříd, starší prý nemají hlad a ráno si raději přispí.
Řím – Nudle z mikrořas, tempura z naložených medúz a muffiny z hmyzu: tak by mohl vypadat jídelníček budoucnosti, možná ani ne příliš vzdálené. Mouka z hmyzu (především cvrčků a kobylek) nejrůznějších odstínů od žluté po hnědou, těstoviny z mikrořas zelenomodré barvy a sušené či naložené medúzy jsou prvními kandidáty na nové pokrmy, které jsou vydatnými zdroji proteinů.
Děčín – Únorový pátek třináctého nepřinesl děčínské zoologické zahradě smůlu, ale štěstí! Na svět zde přišla dvojčata kosmanů bělovousých. Porod proběhl v pohodě, rodiče se o své potomky vzorně starají.
Plzeň – Tři malá kosata se vylíhla z vajíček před dvěma dny za okny jednoho z bytů v Sokolovské ulici v Plzni. V krmítku ze stébel slámy a větviček se ve čtvrtém patře paneláku vyhřívají na únorovém sluníčku a natahují hladové krčky.