Kreativ

ŠTÍTEK: Světlá nad Sázavou

Vánoční výzdoba ve Světlé nad Sázavou.

Taky se tak těšíte? Park ve Světlé se opět promění ve vánoční pohádku

/VIDEO, FOTO/ O předvánočním a vánočním čase se mluví jako nejkrásnějším obdobím v roce. Určitě to platí ve Světlé nad Sázavou, kde opět chystají krásnou tradici v podobě rozzářeného zámeckého parku. Pojďte se spolu s námi vánočně naladit prostřednictvím fotografií Jana Šafránka a připomenout si pohádkovou atmosféru.

Fotbalisté Antonínova Dolu (v modrém) mají za sebou těžký podzim. První vítězství si připsali až v posledním letošním kole, navíc po utkání se Světlou nad Sázavou přišli na osm zápasů o svoji brankářskou jedničku.

Klidný podzim, žádný extrém. Problém byl jen v Antonínově Dole, prozradil Šoukal

/ROZHOVOR/ Tak by to mělo vypadat. Prakticky jen rutinními záležitostmi se během fotbalového podzimu zabývala krajská disciplinární komise. Evidence žlutých karet a řešení prohřešků vyloučených hráčů byly její nejčastější agendou. „Letošní podzim byl velmi klidný,“ s potěšením konstatoval pro Deník Roman Šoukal, předseda DK KFS Vysočina. I když v jednom případě se přece jenom řešila ožehavá kauza.

Jarmark v Třebíči. Ilustrační foto.

Tipy na víkend na Třebíčsku. Sametové oslavy v Třebíči, fler jarmark obsadí Atom

Prodloužený víkend na Třebíčsku nabídne dvojí připomínku výročí 17. listopadu. V pátek od tří hodin si lidé mohou v Třebíči vyrobit lampion a připojit se k akci Světlo pro 17. listopad, události spojené se sametovou revolucí si lidé připomenou i v Moravských Budějovicích. Neděle bude v hotelu Atom patřit fler jarmarku.

Česko zpívá koledy. Fotografie z minulých ročníků.

Česko opět zazpívá koledy. Světlá nad Sázavou je věrná od začátku

Česko opět zpívá koledy. V předvánočním čase, který je pro mnoho lidí téměř synonymem chaosu, je schopnost hudby sjednocovat více než vítaná. Již tradiční akce Deníku s názvem Česko zpívá koledy talent hudby k propojování lidí dokazuje už 13 let. Letos budou vánoční melodie znít na Havlíčkobrodsku jak ve městech, tak i na venkově. Některá města zachovala koledám přízeň od samého začátku.

Zámek ve Světlé nad Sázavou a zámecký park.

Nejen za sklem do Světlé nad Sázavou, na zámku je výstava k vánočním tradicím

Světlá nad Sázavou patří mezi nejzajímavější města Posázaví. Zájemci tu mohou objevit kouzlo místního zámku, který nyní nabízí výstavu k vánočním tradicím, během vánočních svátků tu bude také nazdobený park a zajímavostí je také tradice místních skláren a můžete se vydat také po stopách Jaroslava Foglara.

Fotbalisté Bedřichova (ve žlutém při utkání v Koutech) budou v posledním podzimním kole doma hájit první příčku tabulky proti druhým Šebkovicím.

Kam na fotbal: Poslední góly. Přímý souboj o titul půlmistra uvidí v Bedřichově

Jediný tým má v krajských prvních třídách jistotu titulu podzimního šampiona. V A skupině 1. B třídy se jím již před týdnem stali hráči z Nového Rychnova. O soutěž výš má v áčku téměř jistotu Světlá nad Sázavou, v B skupinách obou tříd se ale bude ještě o první příčku během posledního hracího víkendu bojovat. Podívejte se na rozpis letošního závěrečného kola.

Výlov v Červené Řečici.

Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Pelhřimov ovládnou Iron Maiden, budou i výlovy

Víkend na Pelhřimovsku se ponese v dozvucích výlovů a setkání s rybami. Hned v pátek se otevře rybárna v Pelhřimově pro malé i velké, v sobotu se bude lovit rybník u pelhřimovského zimního stadionu a večer mohou zájemci zakončit v kulturním domě Máj na Rocksession s hlavním hostem, kapelou Iron Maiden Moravia Tribut.

FbK TJ Svitavy vs. IBK Hradec Králové.

Litomyšlští zvládli koncovku duelu, Orlicko-Třebovsko zaskočilo favorita z Brna

Tři výhry ze čtyř pokusů zapsali regionální reprezentanti v dalším dějství florbalové divize mužů. Vedoucí Litomyšl po tuhém boji zlomila odpor posledního týmu tabulky a nadále tedy kraluje průběžnému pořadí. Pokračovala rovněž prvoligová soutěž florbalistek a svitavské hráčky vybojovaly ve Světlé nad Sázavou svoje druhé vítězství v sezoně.

Utkání 1. A třídy mezi Mírovkou (v modrém) a Rozsochatcem nabídlo sedm branek a dvě červené karty.

Souhrn 1. A třídy: Kanonáda Jemnicka, ostrými pálily i Šebkovice a Rozsochatec

/FOTOGALERIE/ Nejtěsnější fotbalový výsledek potěšil fanoušky v Tisu a Koutech. Nováček A skupiny brankou Kozlíka zdolal Kostelec a uspěl po třech porážkách v řadě. Kouty doma udolaly silné Bory a opustily poslední příčku tabulky. Jediná branka rozhodla také duel HFK Třebíč s Herálcem. Před posledním podzimním kolem vévodí skupinám Světlá nad Sázavou a Bedřichov.

Nejblíže k jistotě titulu půlmistra soutěže mají v prvních třídách fotbalisté Nového Rychnova (v bílém).

Kam na fotbal: Předposlední podzimní víkend, týmy budou vylepšovat svoji pozici

Ve třech skupinách první tříd mají lídři minimální, dvoubodový, náskok na své pronásledovatele. Třinácté kolo tak může naznačit, kdo bude přezimovat na prvních pozicích. Téměř jistotu titulu půlmistra mají jen v A skupině 1. B třídy hráči Nového Rychnova. O co nejlepší postavení pro jaro se bude bojovat i na chvostech tabulek. Nenechte si ujít na většině hřišť poslední letošní utkání.

Fotbalisté SK Moravské Budějovice (v modrém při utkání minulého kola v Jamném) budou o víkendu v domácím duelu proti Bohdalovu útočit na první příčku tabulky.

Kam na fotbal: Vedoucí kvarteto mezi sebou, ve Vladislavi další duel o špičku

Žhavé konfrontace. V 1. A třídě se ve skupině A mohou fanoušci těšit na atraktivní duely. Nový lídr z Pohledu zavítá na půdu čtvrtého Kostelce, třetí Světlá přivítá druhý Tis. V předminulém kole doma Vladislav uhájila první příčku B skupiny 1. B třídy proti Velkému Beranovu, nyní ji čeká stejná výzva. Dorazí třetí Nedvědice, která na soka ztrácí pouhý bod. V závětří číhají na posun do čela i druhé Moravské Budějovice, na jejichž stadion přijede Bohdalov. A kterému zápasu z víkendové nabídky dáte přednost vy?

Rekonstrukce přejezdu Dolní Březinka.

Železniční přejezd ve Světlé je zavřený. Místo vlaků jezdí do Ledče autobus

/VIDEO/ S nepříjemnou uzavírkou se musí smířit řidiči ve Světlé nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Železniční přejezd v místní části Dolní Březinka je zavřený, objížďka vede kolem Světlé po okresní silnicích. Ušetřeni nejsou ani cestující vlakem. Mezi Světlou a Ledčí nad Sázavou je výluka. Pozitivní je, že práce na přejezdu brzo skončí.

Fotbalisté Měřína (na archivním snímku v modrožlutém) čekají na další vítězství už šest kol.

Kam na fotbal: Šlágr ve Vladislavi, premiéra nových trenérů Radešínské Svratky

Tradiční osmadvacetizápasovou porci přináší i tento fotbalový víkend v prvních třídách. Nejvíce pozornosti bude směřovat patrně na B skupinu 1. B třídy. Zde se o první příčku tabulky utkají Vladislav s Velkým Beranovem. Zároveň ale dosud klopýtající Radešínská Svratka představí nové trenérské duo. O třídu výš bude chtít Měřín zastavit nepříjemnou šňůru šesti zápasů bez vítězství.

Batelov (v červeném při utkání v Rantířově) vyhrál v Antonínově Dole jasně 5:0 a potvrdil dobrou střeleckou formu z posledních kol.

Souhrn 1. B třídy: Dvouciferná kanonáda Kamenice, doma to pálí také hráčům Telče

Domácí kouzlo. Na nově zrekonstruovaném trávníku se fotbalistům SK Telč daří. Při premiéře počastovali Lučici šesti brankami, nyní tam rezerva Světlé nad Sázavou schytala dokonce osmičku. Ještě vydatnější gólostroj nabídli divákům hráči béčka Kamenice nad Lipou, kteří rozvlnili síť Ždírce hned desetkrát. Pětkrát se radovali hráči Batelova, Dobronína, Haber a Nedvědice.