Kreativ

ŠTÍTEK: Světlá nad Sázavou

Rezidence Čechovka, budoucí dům. Vizualizace: se souhlasem prodejce

Developerská smršť. Byty a parcely nabízejí na Brodsku města i obce

/TÉMA DENÍKU/ Nové byty a parcely. Na Havlíčkobrodsku se staví o sto šest, ale zájemci o vlastní bydlení musí mít plnou kapsu peněz nebo odvahu na celoživotní půjčku. Ceny bytů se počítají od dvou milionů korun nahoru. Metr pozemku na stavbu rodinného domku stojí ve městě tisíce. Přibývá ale i nových obchodních center.

Florbalistky Sport Clubu Klatovy na turnaji v Příbrami.

Premiéra v Pražské a Středočeské lize? Klatovské florbalistky dvakrát zvítězily

Mladé florbalistky Sport Clubu Klatovy si o uplynulém víkendu odbyly soutěžní premiéru v Lize starších žákyň oblasti Středočeského kraje a Prahy, kde v nové sezoně hostují. Na úvod byly Západočešky zařazeny do čtvrtého výkonnostního koše, kde se na palubovce sportovní haly Města Příbram střetly s domácím týmem FbC Žraloci Příbram, Kutnou Horou a Světlou nad Sázavou. Jak si holky vedly? Více než dobře.

Z florbalového utkání první ligy žen Kutná Hora - Týn nad Vltavou

Vítězství je naše, ale stálo to hodně sil, oddechl si kouč florbalistek

Florbalistky Kutné Hory se v domácím prostředí postavily družstvu Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou. Tým pod vedením Martina Němce, až na krátký úsek ve druhé třetině, celou dobu vedl. Domácí hráčky byly lepší i co se týče střel na bránu, které byly po šedesáti minutách v poměru 34:21.

Den pro obnovu lesa pod Javořicí v roce 2021.

Tipy na víkend na Jihlavsku. Svatý Václav jede do Telče, retrovozy v Jihlavě

Centrum historické Telče ovládnou Svatováclavské slavnosti s řemeslným trhem. V Jihlavě vyjedou z vozovny dopravního podniku historické vozy. Do lesa na ukázky lesní techniky, práce s koňmi a na osvětový program se mohou lidé vydat na pouště u Třeště. Burza věcí z druhé ruky bude v amfiteátru v Jihlavě.

Fotbalisté Štok připravili v šestém hraném kole 1.A třídy první porážku sezóny hostujícímu Pohledu (v bílém).

Sekerníci lídrů. Letos už hráči Štoků sestřelili dva. Je o víkendu na řadě Tis?

Nevyzpytatelní. Fotbalové Štoky opravdu baví. V jejich zápasech padá hodně branek. Takřka pravidelně střídají své herní výpadky s parádními výkony a skalpy nejsilnějších protivníků. A stejně pravidelně dokážou promlouvat do pořadí na čele A skupiny v 1. A třídě. „Je to o přístupu kluků,“ vysvětluje kolísavost výsledků týmu trenér František Polák.

Fotbalisté Nového Rychnova (v bílém) po kanonádě v Antonínově Dole nadále zůstávají neporaženým celkem. Také hráči Telče (v modrém) si na svém zrekonstruovaném stadionu s chutí zastříleli.

Souhrn 1. B třídy: Střelecké hody v áčku, v béčku se Beranov pomstil Bohdalovu

Brankový ohňostroj. Deset, devět, šest, dvakrát pět… V pěti ze sedmi utkání skupiny A se o víkednu odehrály brankové hody. Nejlepší mušku měli hráči pelhřimovské rezervy, kterým úspěšně sekundoval Batelov. První letošní utkání na zrekonstruovaném stadionu vyšlo střelecky také Telči. V béčku se z první výhry v sezóně radovala Radešínská Svratka.

Fotbalisté Telče (v modrém) v minulém kole získali bod v Novém Rychnově, v neděli pokřtí svůj zrekonstruovaný stadion utkáním s Lučicí.

Kam na fotbal: Šlágr v Bedřichově. Naši sérii chceme udržet, zní vzkaz z Borů

Třetí s prvním. Hitem víkendu bude nedělní duel 1. A třídy na Bedřichově, kam přijede obhajovat svůj skvělý start do sezóny nováček z Borů. Neporažený Pohled míří do Štok, Šebkovice přivítají Kouty. O soutěž níž se poprvé v sezóně i v tomto kalendářním roce představí na svém stadionu Telč. Která další utkání můžete o víkendu navštívit?

V šestém kole 1. A třídy vyhráli fotbalisté Lípy (v zelenobílém) v Třešti 2:1 (2:1).

Souhrn 1. A třídy. Lípa loupila v Třešti, Luka rozhodla v nastavení z penalty

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Pěkné počasí, hodně gólů. Zápasy šestého kola 1. A třídy musely diváky bavit. V sedmi ze třinácti odehraných utkáních padly čtyři či více branek. Nejvíce se činili střelci Náměště, parádní přestřelky byly k vidění i v Havlíčkově Brodě, Kostelci či Lukách nad Jihlavou.

V jarním posledním kole 1. A třídy zdolali fotbalisté Mírovky na svém stadionu hráče Pohledu (v bílém) 1:0 a udrželi se v soutěži. Soupeři navíc překazili postup do krajského přeboru.

Kam na fotbal: Víkendový los umožní hráčům Pohledu a Telče odvetu za loňský rok

Připravili je o postup. Stáhli je s sebou o třídu níž. Dva třaskavé duely z posledního jarního kola dojdou nyní o víkendu svého pokračování. Jen na druhých hřištích. Mírovka se představí v Pohledu, kterému zatrhla postup do krajského přeboru. Už o třídu níž se pojede Telč do Nového Rychnova pomstít za nečekanou domácí porážku a sešup do 1.B třídy.

Ilustrační foto

Žena, kterou měli mučit ve Světlé, je opět ve vězení. Na videu tropí výtržnost

/VIDEO/ Vulgární nadávky, výhrůžky a agresivitu kolem sebe trousila Alice Večerková nejen v pražské tramvaji, ale také v několika věznicích. Večerková je hlavní postavou v případu obviněných dozorců z věznice ve Světlé nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Dozorce soud tento týden nečekaně potrestal. Alice Večerková je opět ve vazbě kvůli porušování soudního zákazu. Znalec o ní napsal, že se vyžívá v konfliktech.

Dozorci před Okresním soudem v Havlíčkově Brodě po vyhlášení nečekaného verdiktu.

Nečekaná změna. Soud v Brodě potrestal dozorce ze Světlé nad Sázavou

/VIDEO/ Za zneužití pravomoci v souvislosti s připoutáním odsouzené Alice Večerkové k okenní mříži uznal vinnými ve středu 6. září Okresní soud v Havlíčkově Brodě šestici dozorů z věznice ve Světlé nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Všech šest dozorců dostalo tentýž tříletý trest podmíněně odložený na zkušební dobu tří let. Kromě toho nesmí dva roky pracovat jako dozorci.

„Kulturní stánek“ ve sklepení pod nižborskou školou hostí od středy 30. srpna výstavu broušeného skla

OBRAZEM: Skvosty zrozené ze skla. Výstava v Nižboru budí obdiv návštěvníků

Kulturní stánek ve sklepení pod nižborskou školou hostí od středy 30. srpna výstavu, která návštěvníky určitě překvapí. V milé společnosti půvabných postaviček ze Skřítečkova jsou v bludišti starobylých temných síní rozesety moderní výtvory nejšikovnějších ze všech šikovných zdejších sklářů, zejména brusičů.

"Kulturní stánek“ ve sklepení pod nižborskou školou hostí od středy 30. srpna výstavu broušeného skla.

Skvosty zrozené ze skla vzbudily obdiv na výstavě soutěžních exponátů v Nižboru

/FOTOGALERIE/ Kulturní stánek ve sklepení pod nižborskou školou hostí od středy 30. srpna výstavu, která návštěvníky určitě překvapí. V milé společnosti půvabných postaviček ze Skřítečkova jsou v bludišti starobylých temných síní rozesety moderní výtvory nejšikovnějších ze všech šikovných zdejších sklářů, zejména brusičů.

Fotbalisté Štoků (na archivním snímku ve žlutém) doma podlehli Mírovce 5:6.

Přestřelka ve Štokách. Dát pět gólů a nevyhrát je smutné, přiznává trenér Polák

Ve druhém kole 1. A třídy ve skupině A padlo v utkání Štoků s Mírovkou jedenáct branek. Oba týmy se několikrát vystřídaly ve vedení, vítěznou branku vstřelil hostující Josef Novák v poslední minutě duelu. Střelecky se dařilo i hráčům Kostelce, Tisu a Rozsochatce, kteří skórovali čtyřikrát. A také Košeticím, které v emotivním duelu nasázely béčku Humpolce půl tucet.

Nové náměstí ve Světlé nad Sázavou. Prohlédněte si ho

Světlá už má nové náměstí, řidičům se ale nelíbí úzké silnice

Velkou proměnu má za sebou náměstí Trčků z Lípy ve Světlé nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Trvala dva roky, stála přes pětasedmdesát milionů korun. Deník ji sledoval téměř od začátku. Nové náměstí plánuje radnice slavnostně otevřít dvaadvacátého září. „Pěkné na pohled, pro nás ale náměstí není,“ stěžují si řidiči.

Jeden z hlavních franšízových obchodů Rosy market Enapo je na Brodsku Milan Hart, ten se ale krachu nebojí.

Obchody Enapo na Vysočině krachují. Lidé na vesnicích mají strach, kde nakoupí

O jednu z prodejen přišel městys Stařeč na Třebíčsku. Společnost Rosa market, která provozuje obchody se smíšeným zbožím Enapo, nemá peníze na úhradu dluhů. O tom již Deník informoval. Společnost zkrachovala. To vyděsilo zákazníky na venkově. Vesnice na rozdíl od městyse Stařeč mají většinou jedinou prodejnu, a nechtějí o ni přijít.

Kapela Mirai vystoupila na festivalu ve Světlé i v loňském roce.

Do Světlé se sjedou hvězdy hudebního nebe. Startuje festival Sázavafest

V zámeckém lesoparku ve Světlé nad Sázavou finišují v těchto dnech přípravy na 21. ročník Sázavafestu. Ten nabídne od čtvrtka 20. července to nejlepší z domácí hudební scény, ale zve také zajímavé zahraniční interprety a dává prostor zajímavým mladým kapelám. Během tří dnů se na scénách představí třeba Michal David, Chinaski, Mirai, Monkey Business nebo kapela Kryštof.

Retro výstava Kočárky u Dáši, která je doplněna retro hračkami.

Retro kočárky a hračky: V Malčíně u Světlé se návštěvníci vrátí do dětství

/FOTO, VIDEO/ Budova tělocvičny v Malčíně u Světlé nad Sázavou posloužila jako zázemí zajímavé výstavy Kočárky u Dáši. Místní obecní úřad a Dagmar Urbancová zvou na návrat do dětství našich rodičů a babiček. Mají tu totiž retro kočárky a hračky. Podívejte se, co tu můžete vidět. Za fotografie děkujeme Janu Šafránkovi.