Kreativ

ŠTÍTEK: černá skládka

Výřez jablonecké mapy z mobilní aplikace Lepší místo.

Aplikace Lepší místo končí, nahradí ji Lepší Jablonec

Jablonec n. N. – Část aplikace Jablonec v mobilu, která dokázala město „uklidit“, končí. Hned zkraje nového roku ji nahradí aplikace jiná. Jmenuje se Lepší Jablonec a stejně jako předchůdkyně dokáže upozornit na problémy v ulicích města. Třeba na černou skládku nebo jiný nepořádek. Jablonec ji nabízí zdarma ke stažení na svém webu.

Ilustrační foto

Soud vyhověl městu, vyklizení černé skládky na Lištici odložil

Beroun - Nejvyšší soud České republiky rozhodl o odkladu vykonatelnosti rozsudku Krajského soudu v Praze o vyklizení částí dvou pozemků pod skládkou Lištice, které patří chovateli koní Květoslavu Šebelovi. Město Beroun s ním prohrálo letitý spor, který se týkal černé skládky na Lištici.

Letohrádek Hvězda.

Nový rybník u obory Hvězda se začíná plnit vodou

Nový rybník nazvaný Terezka, který je u obory Hvězda v Praze 6, se začíná plnit vodou. Práce na jeho vybudování začaly v zimě a skončily v posledních týdnech. Zároveň byl upraven i Litovický potok, který protéká v blízkosti nádrže. Náklady činily šest milionů korun. Lesy hlavního města o tom informovaly na svém webu.

Likvidace černých skládek naštěstí nepatří mezi palčivé problémy. I přesto za ně Kroměříž zaplatí ročně více než 130 tisíc korun. Místem pro legální odložení odpadu jsou kontejnery či sběrný dvůr.

Likvidace černých skládek stojí 130 tisíc korun

Černé skládky jsou výsledkem neukázněných lidí. Svým činem se mimo jiné dopouští přestupku, který je může stát i několik tisíc korun. Hlavně však jejich odpad hyzdí a v horším případě i dále znečišťuje okolí.

Fotopast odhaluje původce černé skládky. Ilustrační foto.

Černé skládky kazí vzhled Ústí

Ústí nad Labem - Strážníci několikrát týdně musejí řešit černé skládky. Jsou to stovky případů ročně a město za jejich úklid platí vysoké sumy.  

Ilustrační foto.

Boj proti skládkám nekončí

Karlovarský kraj - Černé skládky představují pro řadu měst Karlovarského kraje boj s větrnými mlýny. Stále častěji proto využívají moderní technologie, jako jsou třeba fotopasti.

Ilustrační foto.

Boj proti skládkám nekončí

Karlovarský kraj - Černé skládky představují pro řadu měst Karlovarského kraje boj s větrnými mlýny. Stále častěji proto využívají moderní technologie, jako jsou třeba fotopasti.

Ukliďme Písek.

Studenti uklízeli břehy Otavy

Písek - Ukliďme svět, ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky. Akce má především za cíl širokou veřejnost skrze vlastní zážitek poučit o závažnosti problému černých skládek a odpadu v přírodě, oživit témata diskuze o odpadech a recyklaci a takto vlastnímu vzniku černých skládek předcházet. Ti, co jednou uklízeli, už další nepořádek dělat nebudou!

Přibližně šest až osm let se Táboru nedaří snižovat počet černých skládek. Bojují s nimi i v Zárybničné Lhotě.

Černá skládka má chapadlo v motolské nemocnici

Tábor – Přibližně šest až osm let se Táboru nedaří snižovat počet černých skládek. Bojují s nimi i v Zárybničné Lhotě. Janě Janů, předsedkyni tamního samosprávního výboru, ve čtvrtek ráno zůstal rozum stát. Na parkovišti u rybníka objevila v pořadí již několikátou černou skládku. Tentokrát jí ale vyrazila dech. Zárybničná Lhota se zařadila k lokalitám, kde lidé svůj odpad bezohledně „sypou“ na bedra městské kasy.

Hustý černý dým byl vidět z širokého okolí.

Nad Kladnem se vznášel černý oblak, po roce opět hořela černá skládka pneumatik

Kladno /FOTO, VIDEO/ – Požár v areálu bývalé Poldovky v Průmyslové ulici v Kladně zalarmoval včera ve 12:44 hodin složky záchranného integrovaného systému, především pak hasiče. Z míst tamní ilegální skládky pneumatik se valil hustý černý dým, který byl vidět z celého širokého okolí, spatřen byl dokonce i až pražského Letiště Václava Havla.

Předmostí, Pod skalou

Snímky černých skládek plní webové stránky Přerova. Podívejte se

/FOTOGALERIE/ Starý nábytek, elektronika nebo pneumatiky. I to je možné vidět na černých skládkách, které na několika místech hyzdí Přerov. Zástupci města proto v minulém týdnu vyzvali Přerovany, aby takové skládky vyfotografovali nebo oznámili, kdo je jejich původcem. Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

V Přerově je řada míst, kde se povaluje odpad. Za černou skládku mohou strážníci udělit pokutu, většinou je ale obtížné dohledat viníka.

Město chce, aby lidé fotili černé skládky

Nepořádek u popelnic pomalu nestačí v letních měsících likvidovat Technické služby města Přerova a stává se pro ně velkou zátěží. Lidé si dělají z kontejnerových stání černé skládky a odkládají k nim kusy nábytku, ale i televizory nebo koberce.

Místo černých skládek vznikne v Liboci rybník

Černá skládka skončila díky Terezce. Nový rybník bude sloužit hlavně ptactvu

Terezka nahradila černou skládku. V blízkosti Obory Hvězda vyroste nový rybník o rozloze 1700 metrů čtverečních. Vodní nádrž Terezka tak zkrášlí prostor v blízkosti kostela svatého Fabiána a Šebestiána v Liboci. Nebude však sloužit lidem k ochlazení v horkých letních dnech, nýbrž ptákům a dalším živočichům.

NELEGÁLNÍ skládku odpadu řešili v minulých dnech bruntálští strážníci. Na skládku upozornil pozorný občan. „Jednalo se zejména o stavební suť vysypanou nelegálně mimo zastavěnou část města. Apelujeme na na veřejnost, aby k likvidaci odpadu, který není mož

Černá skládka v Bruntále

Nelegální skládku odpadu řešili v minulých dnech bruntálští strážníci. Na skládku upozornil pozorný občan.

Kontejnery na tříděný odpad u kostela Nanebevzetí Panny Marie využívají neoprávněně i podnikatelské subjekty, které nemají smlouvu s městem.

Hradec bojuje proti černým skládkám

Jindřichův Hradec - Ve věčném souboji s těmi, kteří se nelegálně zbavují odpadu, chystá město nabít ostrými – zvýšit policejní dozor a instalovat fotopasti.

Černá skládka u Oldřichova

FOTO: Založili černou skládku, chytili se do pasti

Kočov - Staré kanape, kusy pračky, elektroniky, nádoby, pytle s odpadky i koberec do dětského pokoje. To vše někdo vyhodil za Oldřichovem v prostoru bývalého dolu Vítkov II. Nepotřebným vybavením bytu či rodinného domu tak založil černou skládku.

Ilustrační foto.

Jihomoravané uklízí své okolí. Organizátorka Klímová z Ivanovic: Je toho dost

Jižní Morava - Ukliď si to po sobě. Věta, kterou jako malý slyšel snad každý. Ne každý člověk si ale tento návyk přenese do dospělosti. Nejen proto letos vezme Marian Doležel do Brna na akci Ukliďme svět, ukliďme Česko také své potomky. „Přijde mi důležité, aby se naučili vážit si přírody,“ vysvětlil otec. Úklidu se účastnil také loni, když byl u rodičů na Blanensku.

Ilustrační foto.

Dobrovolníci si na Hradecku posvítí na černé skládky

Hradecko - Jarní úklid bytu je pro mnoho lidí téměř samozřejmostí. Co ale uklidit před svým domem, u řeky, rybníka, v lese nebo prostě na svém oblíbeném místě v přírodě? Na úklid černých skládek a nepořádku se dobrovolníci vrhnou už v sobotu.

Černá skládka. Ilustrační foto.

Vrak, spodní prádlo i aktovka s učením, aneb co všechno nacházejí dobrovolníci?

Uklidit nepořádek a odstranit nelegální černé skládky. To si za hlavní cíl klade celorepubliková akce Ukliďme Česko. Probíhá v dubnu na mnoha místech republiky v několika termínech. Každoročně se do ní zapojují a organizují ji také obce, města, spolky nebo jednotlivci z opavského a bruntálského okresu. Při své bohulibé činnosti ale často narazí i na „poklady“, nad nimiž zůstává rozum stát.