Kreativ

ŠTÍTEK: černá skládka

U Vlkova obnovují alej starých odrůd jabloní

Staré odrůdy jabloní dostaly novou šanci

Vlkov/ Smiřice - Nové stromky starých odrůd jabloní dosadili v aleji vedoucí od Vlkova k takzvanému Vachkovu mostku Vlkovští spolu se členy Českého svazu ochránců přírody ze Smiřic, kteří tuto akci na jaře letošního roku iniciovali.

U Vlkova obnovují alej starých odrůd jabloní

U Vlkova obnovují alej starých odrůd jabloní

Vlkov - Nové vysokokmeny starých odrůd jabloní dosadili o víkendu v aleji vedoucí od Vlkova k tzv. Vachkovu mostku vlkovští občané spolu se členy Českého svazu ochránců přírody ze Smiřic, kteří tuto akci na jaře letošního roku iniciovali.

Dvoudílná lednička se objevila u popelnic ve dvorní části na západním konci porubské Hlavní třídy.

Odkládání odpadu u popelnic?

Dvoudílná, takzvaná americká lednička byla, co se velikosti týká, bezesporu rekordním předmětem v nově zakládaných černých skládkách ve staré Porubě.

Ilustrační foto.

MESOH má mouchy, lidé se přesto zapojili a odpad třídí

Moravská Třebová – Město zavedlo od srpna nový systém třídění komunálního odpadu s motivačními prvky (MESOH). Systém má však, i přes několikaměsíční zkušební provoz, těžkopádný rozjezd. Problémy jsou hlavně se společnými kontejnery na sídlištích.

Popelnice na bioodpad. Ilustrační fotografie.

Město rozdělí mezi lidi 850 kompostérů

Rakovník /INFOGRAFIKA/ - Rakovničané mohou podávat žádosti o půjčku na kompostéry. Ty vedení radnice rozhodlo zakoupit díky výhodné dotaci ministerstva životního prostředí. Mezi obyvatele rozdělí 850 kompostérů. Rakovnickému deníku to řekla Alida Štulajterová, mluvčí úřadu.  

V ulicích ostravského obvodu dozorují bezpečnostní dobrovolníci třeba i na přechodech pro chodce.

Studenti v ulicích dohlížejí na bezpečnost a veřejný pořádek

Karviná, Ostrava – Stejně jako v loňském roce, i letos vyrazili do ulic ostravského obvodu Mariánské Hory a Hulváky studenti karvinské Střední odborné školy ochrany osob a majetku, aby zde v roli bezpečnostních dobrovolníků dohlíželi na každodenní veřejný pořádek, na bezpečnost na silnicích či na rizikové chování dětí.

Letiště Hradčany v bývalém vojenském prostoru Ralsko.

Ruiny v Ralsku budou hlídat strážníci

Ralsko - Liberecký kraj poskytne mimořádný příspěvek na ostrahu bývalého vojenského prostoru v Ralsku. Půjde o 650 tisíc korun, které dostane město Ralsko.

Černá skládka. Ilustrační foto.

V Bílovicích pořizují fotopasti kvůli černým skládkám

Papíry, igelity, ale i staré pračky a nevyužitý nábytek. Už několik týdnů je pravidelnou týdenní náplní práce uklízecích čet v Bílovicích likvidovat černé skládky, které vznikají u kontejnerů tříděného odpadu u místní točny, ale také v samém areálu tamního sběrného dvora.

Pětihektarový pozemek po zbořené krnovské slévárně stále čeká na své využití.

Krnov obnovil jednání o bývalé slévárně

Pětihektarový pozemek po zbořené krnovské slévárně stále čeká na své využití. Majitel pozemků po Slezské komerční slévárně (SKS), firma Fascination, loni nabídla městu Krnov pět hektarů za 15 milionů korun.

Černá skládka. Ilustrační foto.

Černých skládek nepřibývá, ale ani neubývá

Rakovník /FOTOGALERIE/ - Nejen při procházce okolní přírodou, ale také při cestě domů je možné v Rakovníku narazit na povalující se odpad, který hyzdí krajinu. Že ale problém černých skládek leží na lidském přístupu, se shodují jak občané města, tak jeho vedení.  

Ilustrační foto

Nová aplikace nabízí rychlé hlášení závad

Nymburk - Nymburská radnice spouští v těchto dnech novou aplikaci, jejímž prostřednictvím budou moci lidé nahlásit drobné problémy nebo závady na veřejných prostranstvích, jako jsou například nesvítící lampy, výtluky na místních silnicích, rozbité lavičky nebo černé skládky.

Ilustrační foto

Problémy ve městě je možné hlásit elektronicky

Mělník – Městská policie Mělník nově využívá elektronický systém hlášení závad ZmapujTo.cz. Občané se tak mohou na strážníky obrátit například v případě, že v jejich ulici nesvítí pouliční lampa, že se v chodníku propadl kanál, nebo zahlédli ve svém městě jiný závažný problém.

Černá skládka. Ilustrační foto.

V Praze rostou černé skládky. Jejich likvidace polyká miliony

/TABULKA/ Lednice, televize, ale třeba i nákupní vozík. Nejen to jsou předměty, na které obyvatelé metropole narážejí v ulicích. Nejčastěji na lesních cestách, sídlištích nebo v okolí kontejnerů. Jen za poslední měsíc nahlásili na server Zmapuj.to 41 nových černých skládek. Nejčastěji na nepořádek upozorňují v Praze 9 a 10.

Patrola vojáků se pytlů neštítila.

V sobotu se bude uklízet Česko

Pardubicko, Chrudimsko – Dobrovolnické centrum Farní charity Chrudim přijalo podzimní výzvu Ukliďme Česko, ukliďme svět a zve širokou veřejnost, aby se zapojila a společnými silami se pokusila vyčistit co největší plochu v okolí ulice Dr. Milady Horákové.

Černá skládka. Ilustrační foto.

Odpadky v přírodě? Černé skládky hlídá aplikace

Blanensko, Vyškovsko - Odpad ze stavby, rozbité sklo a další nepořádek. To je obrázek, který uvidí návštěvníci přírodní památky Člupy nedaleko Bučovic na Vyškovsku. Proti této i jiným skládkám bojuje například projekt Zmapujto.cz.

Podnapilý muž se koupal v kašně.

KRIMI MIX: Podnapilý muž se koupal v kašně

Kolín - Krátce před půl osmou večer chtěl pravděpodobně vykonat hygienu podnapilý muž. Ke koupání si však nevybral zrovna vhodné místo. Oblečený si totiž vlezl do fontány na Karlově náměstí.

Skládku nahradilo místo pro extrémní cyklistiku s názvem Mini bike park Horky u Tábora. Originální projekt podpořila Nadace O2.

Nevábnou černou skládku nahradilo místo pro extrémní cyklistiku

Tábor – Na okraji Tábora se nacházela nevábná černá skládka. Málokdo tam chodil, ošklivé místo nikoho nelákalo. Díky úsilí třech mladých sportovců se to změnilo. Skládku nahradilo místo pro extrémní cyklistiku s názvem Mini bike park Horky u Tábora. Originální projekt podpořila Nadace O2.

Černá skládka mezi Lipníkem a Benátky nad Jizerou.

Na černé skládce v lese loví domácí kutilové součástky

Lipník /FOTOGALERIE/ – Stará pračka, skříň, židle, gril, matrace… To všechno se válelo na kraji lesa, jen pár metrů od silnice mezi Lipníkem a Benátkami nad Jizerou. Neznámý pachatel, který černou skládku založil, se musel pořádně nadřít, než tam všechno dostal.

Lesopark Jamka. Vzrostlá zeleň alespoň zčásti zakrývá naplavený nepořádek.

Rakovnicko a černé skládky? Bohužel ano

Rakovník /FOTOGALERIE/ - Narazit při procházce přírodou na pneumatiky, stavební suť či přebytky ze zahrady, které by mnohem lépe slušely kontejneru na bioodpad, to je bohužel smutná realita i na Rakovnicku.  

Ilustrační foto.

Černé skládky trápí Kladno i okolí

Kladensko - Pod pojmem černá skládka si většina lidí vybaví desítky tun nelegálně uloženého odpadu. Nemusí ovšem vždy jít o tak velké množství odpadu, zejména ve městech tropí problémy spíše menší množství odpadu roztroušeného na mnoha místech.  

Černá skládka

Strážníci hledají původce černé skládky v lesích nedaleko Bělé

Bělá – Skutečští muži zákona hledají pachatele, který v lese nedaleko Bělé založil černou skládku. Jak uvádí strážník Tomáš Brokl, na lesní cestu, která leží vlevo vedle silnice ze Štěpánova na Bělou, neznámý viník navezl v období od 9. do 11. července hromadu suti a stavebního odpadu.