Kreativ

ŠTÍTEK: černá skládka

Zápach, který se z domu šíří, obtěžuje hlavně v létě také zákazníky blízké kavárny i lidi, kteří přicházejí na nedaleký úřad práce.

Z domu zmizelo osm tun odpadu

Hradec Králové - Náklady na likvidaci černé skládky nebudou její tvůrci platit. Uklidit si však musí už sami.

Ilustrační foto

Nepořádníky zachytí na místě činu fotopast

Jihlavsko – Černým skládkám v krajském městě pravděpodobně odzvonilo. Na nepořádníky, kteří zakládají skládky u stanoviště s kontejnery, si posvítí kamery. Takto umístěných odpadů v Jihlavě přibývá, proto se zástupci města rozhodli v určených lokalitách umístit fotopast.

Sklenářův den ve Sklenářově dolíku v Kutné Hoře

Sklenářův dolík ožil prvním Sklenářovým dnem

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ – Pět kutnohorských neziskových organizací uspořádalo první Sklenářův den. Kde jinde než ve Sklenářově dolíku, který se právě díky práci členů neziskovek, ale i dalších dobrovolníků z řad obyvatel města proměnil v lesopark.

Sběrný dvůr. Ilustrační foto.

Nový Bor rozšíří sběrný dvůr

Nový Bor - Sestava kontejnerových buněk za zhruba 1,3 miliony korun nahradí technicky nevyhovující objekty v novoborském sběrném dvoře. Mobilní buňky poslouží jako nové sklady, což navýší kapacitu pro vybíraný odpad.

Černá skládka. Ilustrační foto.

Strážníci odhalili původce černé skládky pomocí kamer

Tábor - Dva muže, kteří založili černou skládku u kontejnerů na tříděný odpad v Kvapilově ulici, se ve středu podařilo odhalit kamerovým systémem a také díky dobré osobní znalosti strážníků, kteří je na videozáznamu poznali.

Ministr životního prostředí Richard Brabec předal v pondělí starostce Buštěhradu Daniele Javorčekové rozhodnutí o přidělení dotace na likvidaci černé skládky.

Buštěhrad získal peníze na likvidaci skládky

Buštěhrad – Ministr životního prostředí Richard Brabec předal v pondělí osobně starostce Buštěhradu rozhodnutí o poskytnutí více než dvanáctimilionové dotace na likvidaci černé skládky, která byla roky postrachem města. Peníze na skládku budou čerpány z Národního programu životního prostředí. Buštěhradští přidají k dotaci ještě i další díl z milionového grantu, který jim poskytne Středočeský kraj.

Rudíkovští mohou hlásit závady on-line.

Rudíkovští mohou hlásit závady on-line

Rudíkov – Další krok v elektronizaci veřejné správy udělalo vedení obce v Rudíkově. Moderní webové stránky před časem vylepšilo o novou aplikaci. Ta umožňuje každému, aby ohlásil závadu kdekoli v obci, a následně mohl přímo na svém počítači nebo mobilu sledovat, zda se jeho požadavek vyřizuje, kdo a do jakého termínu ho napraví.

Skupinka Sokolů z vrchlabské Harty se vydala do okolí Vrbatovy boudy uklízet i v neděli.

Čtyři stovky lidí zlikvidovaly na horách tři tuny odpadu

Vrchlabí - Sobotní akce Čisté hory, při které vyrazilo na čtyři stovky dobrovolníků a pracovníků Správy KRNAP po krkonošských turistických cestách a loukách s cílem vysbírat pohozené odpadky a zlikvidovat černé skládky, byla více než úspěšná.

Ilustrační foto.

Skládek ubývá, zmizela i fotopast

Složité to někdy mají městští strážníci. Těm v Bílovci někdo ukradl fotopast, která monitorovala neoprávněně založenou skládku.

Zprovoznění sběrového dvoru v Litoměřicích

Litoměřice vyhlásily unikátní soutěž s odpady

Litoměřice – Notebook, mobilní telefon, peněžitou cenu a další mohou vyhrát obyvatelé Litoměřic, kteří se zapojí do soutěže Odpadománie aneb Přines odpad a vyhraj. Soutěž na začátku května vyhlásilo město.

Táborského Dne Země se zúčastnilo téměř 700 dětí.

Jarní úklid zbavil Tábor 3,5 tuny odpadu

Tábor – Tábor se i letos připojil k dvěma celorepublikovým kampaním Ukliďme svět, ukliďme Česko a Den Země, jejichž cílem je motivovat veřejnost ke zlepšení prostředí, v němž žijí.

Myslivci z Honební společnosti Váž byli se svojí prací spokojeni. Úklid černé skládky jim dal zabrat.

Myslivci zlikvidovali černou skládku

Vráž – Černé skládky jsou noční můrou vedení obce Vráž už téměř deset let. Většina z nich obsahuje stavební suť a demontované části autovraků. Obec jich na své náklady musela zlikvidovat už několik. Jednu z nich dokonce řešili její představitelé před rokem s Českou inspekcí životního prostředí.

Takovýhle stav u popelnic trápí Lovosice. Snímek je z ulice Tovární.

Odpad u popelnic v Lovosicích: První pokuty

Lovosice - Již osm podezřelých ze spáchání přestupku odhalila za poslední dva měsíce lovosická městská policie. Ti spáchali přestupek proti veřejnému pořádku tím, že vyhodili odpad mimo místa tomu vyhrazená.

Černé skládky zatěžují městské rozpočty.

Dopadeni: likvidaci skládky zaplatí

Tábor - V těchto dnech předalí městští strážníci ke správnímu řízení další případ, kdy se jim s pomocí kamerového systému podařilo dohledat zakladatele černé skládky.

Černá skládka. Ilustrační foto.

Likvidace černých skládek stála vsetínskou radnici 110 tisíc

HLASUJTE V ANKETĚ / Odbor životního prostředí městského úřadu ve Vsetíně registruje několik míst, kde opakovaně vznikají černé skládky. Jejich úklid, který zabezpečují Technické služby města Vsetína, pak odčerpává z městského rozpočtu zbytečně desetitisíce korun. Původcům černých skládek hrozí po dopadení vysoké pokuty.

HROMADA PRO PÁLENÍ ČARODĚJNIC v Krčíně se pozvolna změnila v černou skládku. Ani upozornění, že místo je sledováno fotopastí, některé občany neodradilo.

Pod čarodějnici chtěli přiložit i pneumatiky

Nové Město nad Metují - Pálení čarodějnic je tradice, která je v Novém Městě nad Metují spojena především s ohňovou hranicí u mostu pod hřbitovem v Krčíně. Tam se však letos kromě klestí a větví objevily na obrovské hromadě například pneumatiky, starý nábytek, gauče a křesla.

Černá skládka. Ilustrační foto.

Odpad lidé v Dubí vyhazují přímo před sběrným dvorem

Dubí - Těžko se to chápe. Černé skládky většinou vznikají někde v přírodě, ale v Dubí to je trochu jinak. Někdo si tam před časem dal tu práci, že naložil staré pneumatiky a nábytek a vyložil je přímo před místním sběrným dvorem.

Členové honebního společenstva, junáckého střediska Mušketýři, školáci, děti z dětského domova a mnoho jiných dobrovolníků se vydalo do okolí města, aby uklidili nepořádek, který tam udělali lidé.

Dobrovolníci uklízeli v okolí Nového Strašecí

Nové Strašecí - U příležitosti svátku Dne Země se uskutečnil tradiční úklid přírody v Novém Strašení. Členové honebního společenstva, junáckého střediska Mušketýři, školáci, děti z dětského domova a mnoho jiných dobrovolníků se vydalo do okolí města, aby uklidili nepořádek, který tam udělali lidé.

Ilustrační foto.

Lidem ve městě vadí brlohy bezdomovců

Magistrát ve Frýdku-Místku eviduje stížnosti obyvatel na odložené matrace a věci v zákoutích domů a místech zarostlých stromy a keři poblíž panelákové nebo rodinné zástavby. Nazývají je „brlohy". Ve většině případů je zakládají lidé, kteří žijí na ulici.

Ošelín - Dobrovolníci během úklidu Lobzů u Ošelína vysbírali několik tun odpadu.

Černá skládka vydala tuny odpadu

Ošelín - Nemalou práci za sebou mají občané Ošelína, místní zemědělci a chalupáři z Lobzů. Všichni se totiž podíleli na brigádě, která měla vyčistit právě okolí Lobzů. "Celkově se odvezly tři kontejnery odpadu.

Přírodní unikát na Benešovsku, kuřička hadcová

Pěstovat kuřičku hadcovou chce obec i škola

Benešovsko – Již deset lidí z benešovského okresu i blízkého okolí má zájem pěstovat na svých zahrádkách kuřičku hadcovou. Iniciátoři projektu tento měsíc navštíví zájemce, aby si vzájemně ujasnili, kde připraví hadcové skalky a kdy budou moci zahrádkáři začít sázet první sazeničky.

Akce Ukliďme Česko v Poběžovicích.

Lidé uklízeli Domažlicko

Domažlicko – V sobotu v celé zemi probíhala akce Ukliďme Česko, při které lidé plánují hromadné úklidové akce na veřejných prostranství.

V rámci sobotní akce „Ukliďme svět, ukliďme Česko“, zorganizovala na Větrovech úklid lesní mateřská školka Žijem lesem.

Větrovy jsou o 1 tunu odpadu lehčí

Tábor/OBRAZEM/ - V rámci sobotní akce „ukliďme svět, ukliďme Česko", zorganizovala na Větrovech úklid lesní mateřská školka Žijem lesem. 

Zaměstnanci logistické firmy z Nové Hospody se v sobotu dopoledne sešli u obce Třemešné pod Přimdou, aby podpořili celostátní projekt Ukliďme Česko. Za úkol si dali zasázet jeden tisíc listnáčů.

FOTO: Dobrovolníci uklízeli a sázeli stromky

Tachovsko – O víkendu po celé republice bylo vidět tisíce dobrovolníků a Tachovsko nezůstalo stranou. V republice se uklízelo na více než dvou tisících místech a na Tachovsku mezi nimi byla například obec Ctiboř, město Stříbro a uklízelo se i po celém Tachově.

Akce Ukliďme Česko se v Kobeřicích u Brna zúčastnily především místní děti.

Černé svědomí obyvatel Kobeřic? Děti odklidily korodující kočárek i role pletiva

Kobeřice u Brna /VIDEO/ - Lesem se rozléhá zvuk tříštícího se skla, mačkání pet láhví, vlečení těžkých předmětů po zemi nebo natahování a trhání igelitu. Souzvuk ledabylých tónů poměrně pravidelně nabourává šustění seschlého listí, jehož několikanásobné napadané vrstvy jsou rozráženy množstvím párů pevných botou. Lesem kolem Kobeřic u Brna kráčí křížem krážem skupiny dospělých i dětí v teplácích nebo montérkách, s rukavicemi na rukou, táhnoucí černé pytle - na ramenou nebo v závěsu za sebou. A v nich chrastící náklad letitého rezavého haraburdí, se kterým si ani příroda neporadí a který je třeba jednou provždy odstranit. K celorepublikové akci Ukliďme Česko se Kobeřičtí přidali už potřetí.

Akce Ukliďme Česko. Ilustrační foto.

Otázka na víkend: úklid

Orlickoústecko - Pod mottem „Krok za krokem zatočíme s odpadem" se v sobotu 8. dubna bude uklízet celé Česko. Co je podle vašeho názoru u nás potřeba uklidit nejvíc?

Akce Ukliďme Česko na Polepsku se náramně vyplatila malému Vénovi z Polep, který našel v trávě 2000 korun.

Véna uklízel Česko a našel dva tisíce korun. Přidáte se taky?

Ústecký kraj – Akce Ukliďme Česko se náramně vyplatila malému Vénovi z Polep na Litoměřicku, který našel v trávě dva tisíce korun, když skupinka dětiček uklízela v okolí mateřské školy. Po nálezu takového pokladu to rázem začalo o to víc bavit i ostatní v obci, kde z technických důvodů uklízeli o týden dříve.

Ilustrační foto.

Matice Skalecká se zapojila do akce Ukliď Česko

Mníšek pod Brdy – Barokní perla Mníšecka, Skalka nad Mníškem pod Brdy, bude po tomto víkendu ještě o něco krásnější. Dobrovolníci se zde v sobotu 8. dubna připojí k celostátní akci Ukliďme Česko a pokusí se zbavit les a okolí Skalky letitých černých skládek i odpadků zanechaných zde nepořádnými návštěvníky.