Kreativ

ŠTÍTEK: Česká kuchyně

Cizrnová polévka

Škola vaření: Římská královna cizrna - chutná a zpomaluje stárnutí

Římský hrách neboli cizrna je luštěnina příbuzná hrachu, kterou pěstovaly starověké civilizace již před sedmi tisíci lety. Do severní Evropy se dostala ve středověku. Od 15. století se cizrna stala běžnou venkovskou potravinou a následně se probojovala i do měšťanské gastronomie, do té doby vyhrazené masitým pokrmům. Koncem 19. století upadla nadlouho do zapomnění a nyní se do české kuchyně vrací.

Motel Arkus

Motel Arkus

Černožice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Hradecký deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 22 - Motel Arkus.

Zájezdní hostinec Krčma.

Zájezdní hostinec Krčma

Orlickoústecko - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Orlický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 21 - zájezdní hostinec Krčma.

Restaurace Veselka.

Restaurace Veselka, Jičín

Jičín -- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Jičínský deník, představujeme další hospůdku, a to restauraci Veselka.

Babiččiny trhy v České Skalici.

Babiččiny trhy v České Skalici opět slavily úspěch!

Česká Skalice - První prázdninovou sobotu 2. července se na náměstí opět konala kulturně-společenská akce, tentokrát zaměřená na klasickou českou kuchyni. Slavnost Magdalény Dobromily Rettigové se setkala s ohlasem širokého spektra místních obyvatel.

Motorest U Sekyrky

Motorest U Sekyrky

Bílý Újezd - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Rychnovský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 17 - Motorest U Sekyrky.

Restaurace  u Zvonu.

Restaurace u Zvonu

Orlickoústecko - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Orlický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 16 - Restaurace u Zvonu.

Restaurace Sezemický dům

Restaurace Sezemický dům

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 19 - Restaurace Sezemický dům

Kavárna Evropa

Kavárna Evropa

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 18 - Kavárna Evropa

Hospoda Na Jívě, Podůlší.

Hospoda Na Jívě, Podůlší

Podůlší- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Jičínský deník, představujeme další hospůdku, a to hospodu Na Jívě.

Pohostinství U Elišky

Pohostinství U Elišky

Lipovka - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Rychnovský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 14 - Pohostinství U Elišky.

Motorest Lípa

Motorest Lípa

Lípa nad Orlicí - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Rychnovský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 12 - Motorest Lípa.

Restaurace U Sehnalů, Lázně Bělohrad.

Restaurace U Sehnalů, Lázně Bělohrad

Lázně Bělohrad- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Jičínský deník, představujeme další hospůdku, a to restauraci U Sehnalů.

Penzion Libuň.

Penzion Libuň

Libuň - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Jičínský deník, představujeme další hospůdku, a to Penzion Libuň.

Hotel Javor.

Hotel Javor

Adršpach- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem13 - Hotel Javor.

Restaurace Springfield Club

Restaurace Springfield Club

Hradec Králové - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Hradecký deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 7 - Restaurace Springfield Club.

Hostinec U Kopeckých

Hostinec U Kopeckých

Trutnov - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Krkonošský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 8 - Hostinec U Kopeckých.

Penzion Barunka.

Penzion Barunka

Zlíč- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem10 - Restaurace Na Dráze.

Myslivecká restaurace

Myslivecká restaurace

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 4 - Myslivecká restaurace

Sporthotel Tichá Orlice.

Sporthotel Tichá Orlice

Orlickoústecko - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Orlický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 3 - Sporthotel Tichá Orlice

Zdeněk Pohlreich.

Pohlreich je kuchařem z nouze. Chtěl být sportovcem

Plzeň – Patří k nejvýraznějším osobnostem české gastronomie a v pořadu Ano, šéfe! už potrápil osazenstvo nejedné restaurace. Řeč je o kuchaři Zdeňku Pohlreichovi, který své kulinářské umění předvede poslední květnový víkend na plzeňském Apetit festivalu.

Ilustrační foto.

Škola vaření: chutný kuřecí vývar a šťavnatá prsa

Střední Morava – Drůbeží maso patří mezi nejoblíbenější nejen v české kuchyni. Je zdravé a lehce stravitelné. Dáme vám pár rad a tipů, jak s tímto masem naložit co nejlépe, aby měly vaše chuťové pohárky doslova hody.

Ilustrační foto

Jistota není nikde

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 23. DUBNA/ - Na rčení mojí babičky, uvařit dobrý guláš je takříkajíc grunt, ne­li přímo umění, jsem si vzpomněla v jedné zlínské restauraci. Ač jsem milovníkem dobrého jídla, patřím spíše k té opatrnější a možná i konvervativní skupině strávníků.

I bezmasé jídlo může vypadat lákavě. Kuchař Jan Ženíšek z bistra Satyr už vegetariánskou stravu vaří deset let

Vegetariánských jídelen je v Plzni stále málo

Plzeň – Západočeská metropole má zase o jeden podnik více, kde se najíte i bez masa. Vegetariánské bistro v ulici Kardinála Berana vzniklo proto, že možnosti takové stravy jsou v Plzni stále poměrně omezené, ačkoliv zájem ze strany veřejnosti je velký.

Stopkova pivnice v Brně.

Stopkova pivnice v novém potěší chuťové buňky

Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Známá brněnská Stopkova pivnice přednedávnem otevřela. Návštěvníky láká na rekonstruovaný interiér a českou kuchyni. Přestože by restaurace mohla mít podstatně kratší jídelní lístek, určitě potěší každého strávníka.

Jako každý čtvrtek se v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Na snímku učenka oboru číšník – servírka Kristýna Vybíralová.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Připravit kousky alobalu, okořenit maso, nakrájet na plátky cibuli, kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařil vítězný čtenářský recept.

Majitelka Gullivera Jaroslava Hofmanová převzala Zlatou vařečku od Kadaně.

Kadaň: Zlatou vařečku získala restaurace Gulliver

Kadaň – "Tak to jsme tedy nečekali. Myslela jsem si, že si ze mě kluci udělali srandu." Tak reagovala na zprávu o získání Zlaté vařečky majitelka kadaňské restaurace Gulliver Jaroslava Hofmanová. „Nikam jsme se totiž nehlásili,“ dodává restauratérka.

Macík sleduje, co bude dobrého k jídlu

Na Spilce už chystají silvestrovské selátko a novoroční česnečku

Plzeň – Symbolem Plzně je především světoznámé pivo. Stále více turistů ale touží po tom, vychutnat si zlatavý mok přímo ve stylových prostorách. Pokud k tomu mohou zakousnout i některou ze staročeských specialit, při jejichž přípravě se plzeňské pivo používá, odcházejí zpravidla nadšeni.

Ilustrační foto

Češi pozvou na oběd cizince z kraje

Ostrava – Jak chutná tradiční česká kuchyně budou moci zjistit Tunisané, Makedonci, Indové, Angolané, Korejci, Vietnamci a Ukrajinci žijící v Moravskoslezském kraji.