Škochův dům láká na ryby i českou kuchyni
Tábor - Škochův dům na táborském Žižkově náměstí je vyhlášený svou českou kuchyní. Na své si však přijdou i milovníci ryb a pěnivého moku.
Tábor - Škochův dům na táborském Žižkově náměstí je vyhlášený svou českou kuchyní. Na své si však přijdou i milovníci ryb a pěnivého moku.
Český Krumlov - Pět žáků z bavorské střední školy poznávalo studium a praktickou výuku na Střední odborné škole zdravotnické a odborném učilišti v Českém Krumlově.
Jablonecko – Na husičce si pochutná každý. Málokdo ale ví, proč je husa spojena se svatým Martinem, který má už brzo přijet na bílém koni. Kdy se u nás poprvé objevilo svatomartinské víno?
Znalci jistě vědí, že řeč je o pivu. Právě na tyto způsoby vám je načepují v Lokále. A dokonce na několika místech v Praze. Příjemnou vesnickou atmosférou vyniká ten v Kunraticích, který se jmenuje U Zavadilů.
Zábavné a poučné představení zároveň nabízí legendární bavič Michal pod názvem Michal k snídani.
Brno – Pivní speciály, lahůdky nejen české kuchyně a koncert oblíbených kapel. První ročník festivalu Beer Fest Brno má být ve velkém stylu. „Napadlo nás to spontánně, když jsme zjistili, že Beer Fest Brnu chybí. Rozhodli jsme se ho zorganizovat a pokusíme se založit každoroční tradici,“ uvedl pořadatel David Kopp.
Žádná kachna na pomerančích nebo žabí stehýnka. U nás dostanete českou dršťkovou polévku s chlebem, vrtí hlavou dvaačtyřicetiletý michelinský kuchař Oldřich Sahajdák. Taky svíčkovou s knedlíkem nebo moravského vrabce, dodává.
Praha - Žádná kachna na pomerančích nebo žabí stehýnka. U nás dostanete českou dršťkovou polévku s chlebem, vrtí hlavou dvaačtyřicetiletý michelinský kuchař Oldřich Sahajdák. Taky svíčkovou s knedlíkem nebo moravského vrabce, dodává.
Weiding – Spolek Bavaria Bohemia e.V. zve na již v pořadí na dvanáctou tradiční akci s názvem Česko-bavorská noc s hudbou a pivem.
ANKETA/ Je možné se v Karviné dobře najíst? To záleží vždy na nárocích konkrétního hosta. Obyvatelé Karviné se v anketě shodli, že se ve městě kvalitně najíst dá, některým ale chybí místo pro slavnostnější okamžiky.
Hlasujte pro svou nejoblíbenější restauraci, hospodu, bar, pizzerii nebo bistro na střední Moravě.
Plzeň - Čas od času se kuchyně rodiny Víznerových z Blatné promění v provizorní ateliér. Je to v momentech, kdy jednadvacetiletá Tereza natáčí videorecepty pro česko-americkou televizi.
Hovězí líčka jsou žvýkací svaly z tváře skotu. Tedy partie, kterým u člověka říkáme tváře nebo líce.
/FOTOGALERIE/ Ve studentském Kampusu Palace na Smetanově náměstí v centru Ostravy byly včera slavnostně otevřeny dvě nové menzy, které mají sázet na kvalitní stravování pro studenty i veřejnost.
Plzeň – Sobotní jarní počasí přilákalo do plzeňského DEPA2015 několik tisíc lidí. Návštěvníci tam totiž mohli ochutnat speciality z různých koutů světa.
Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem.
Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem.
Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem.
Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem.
Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem.
Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem.
Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem.
Karlovy Vary - První tankovny konceptu Pilsner Urquell Originál Restaurant se v Karlovarském kraji dočkají obyvatelé lázeňského města. Dobová tankovna připomínající první republiku vznikla v prostorách bývalé kavárny hotelu Ambassador Národní dům v Karlových Varech.
Hradec Králové - Královéhradecký region je kuchařským rájem. Loni ovládl kulinářskou show MasterChef tělocvikář z Kopidlna Roman Kotlář. Letos soutěž opanoval „Stěžerák" Jiří Halamka (24), který si díky soutěži uvědomil, že jeho místo není za bankovní přepážkou, ale ve světě sporáků, naběraček a hrnců.
Most, USA - Na konzervativní texaský trh pronikli s kachnou a španělským ptáčkem.
Pacov – Už zítra se v Pacově uskuteční Adventní odpoledne, kde nebudou chybět například staročeské trhy, které nabídnou řadu typicky českých specialit, živá hudba, betlém nebo také ohňová show.
/FOTOGALERIE/ Prezidenti Václav Klaus a Miloš Zeman. Vzácné návštěvy. Během svých návštěv Ostravy se ubytovávali v hotelích Clarion a Imperial. Co se jim servírovalo? Jak se jim v průběhu let měnily chutě?
Od středy do pátku 4. listopadu navštíví Moravskoslezský kraj prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou. Svou návštěvu zahájí na krajském úřadě, kde se setká s nově zvolenými zastupiteli Moravskoslezského kraje.
Málokterá kuchyně podle kuchaře Jiřího Babici nabízí takové množství receptů a chutí jako právě ta česká. Jen nám jako národu prý chybí sebevědomí.
Málokterá kuchyně podle kuchaře Jiřího Babici nabízí takové množství receptů a chutí jako právě ta česká. Jen nám jako národu prý chybí sebevědomí.
Hradec Králové - Restaurant day, tedy takzvaný happening jídla, se konal již potřetí v neděli v hradeckém baru Náplavka.
Karlovy Vary - Knedlíky jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně. A že jich jde připravit mnoho, o tom se mohou lidé přesvědčit v sobotu při 3. ročníku gurmánského festivalu Karlovarský knedlík fest.
/DENÍK PŘEDSTAVUJE/ Více než dvacet let se řadí k nejlepším a taky nejnavštěvovanějším podnikům v Ostravě. Restaurace U Dvořáčků v Hladnovské ulici je důkazem toho, že vysoký standard se dá udržet řadu let i v gastronomii.
Praha - Minipivovar a restaurace Pivovarský dům byl otevřen roku 1998. Vznikl v prostorách bývalé prodejny sportovních potřeb v domě, který nese název Pivovarský dům již od roku 1937. Minipivovar s kapacitou přibližně 1000 hl ročně, jehož dvounádobová varna tvoří dominantu interiéru, vyrábí nejen světlý a tmavý klasický ležák plzeňského typu, ale i řadu dalších méně obvyklých piv.
Tianjin /od zvláštního zpravodaje Deníku/ – Dát si v Číně poctivou českou kuchyni je těžké. Pokud mají Číňané nebo Češi chuť na tradiční svíčkovou, v podstatě jim nezbývá nic jiného než vyrazit do města Tianjin, kde působí česká restaurace Prague Restaurant s kuchařem Martinem Blažkem.
Praha - Gastronomická rarita, která se nachází přímo v centru Prahy, asi 400 metrů od Václavského náměstí. To je první Novoměstský restaurační pivovar, staročeská restaurace s vlastním minipivovarem. Ve starých kronikách je zapsáno, že v roce 1434 stával v těchto místech dům, který náležel sladovníkovi Vaňku Zpěvákovi. Ten zde žil a měl právo vařit pivo, tedy právo várečné.
Karlovarský kraj – Vodácká sezóna se naplno rozjíždí v Karlovarském kraji. Řeka Ohře je každý rok doslova v obležení vodáků. Deník udělal sondu, kde se dá pohodlně kempovat
Tours /Od zvláštního zpravodaje Deníku/ - Když mluvíte s kuchařem o jeho práci nalačno, riskujete, že se vám začnou sbíhat sliny. Stejné je to v případě Rudolfa Jurigy, jenž vaří fotbalové reprezentaci během Eura.
Choceň, Litomyšl – Jsou v prvním ročníku a už vaří skoro jako M. D. Rettigová! Adéla Kužílková a Blanka Provazníková, žákyně oboru kuchař – číšník 1. ročníku Obchodní akademie a SOŠ cestovního ruchu v Chocni, se v sobotu zúčastnily při Gastronomických slavnostech v Litomyšli soutěžní přehlídky s tématem „Hromový kořen, jinak řečeno špargl".
Litomyšl – Gurmáni a milovníci dobrého jídla se po roce zase sešli v Litomyšli na Gastronomických slavnostech Magdaleny Dobromily Rettigové. Hlavním tématem pátého ročníku slavností byl hromový kořen čili špargl. Prostě chřest.
Litomyšl – Gurmáni a milovníci dobrého jídla se po roce zase sešli v Litomyšli na Gastronomických slavnostech Magdaleny Dobromily Rettigové. Hlavním tématem pátého ročníku slavností byl hromový kořen čili špargl. Prostě chřest.
Liberecký kraj /FOTOGALERIE/ - V nové kampani hasiči varují před nedbalostí a radí, jak reagovat na požár.
Liberecký kraj - V nové kampani hasiči varují před nedbalostí a radí, jak reagovat na požár
Olomouc – Na cesty Olomouckým krajem bude při své třetí návštěvě regionu vyjíždět prezident Miloš Zeman ze zázemí hotelu NH Collection Olomouc Congress.
Náchod - Vskutku srdečného přijetí na náchodské radnici, stejně tak i v Městském středisku sociálních služeb Marie (MSSS) a ve Stacionáři Cesta se včera 16. května dostalo Ma Keqing, velvyslankyni Čínské lidové republiky v České republice.
Olomouc - Známá olomoucká restaurace M3 má následovníka. Majitel Zbyněk Václavík otevřel v květnu na třídě 17. listopadu podnik Kozlovna. V nabídce je kromě tankového Velkopopovického kozla česká kuchyně v kvalitě známé právě z Mtrojky na Masarykově třídě.
Hostín u Vojkovic – Na chřestových slavnostech v Hostíně u Vojkovic to vonělo chřestovou pizzou i chřestovým kuskusem.
Choltice – „I fast food se dá udělat kvalitně," říká Josef Raba, restauratér a kuchař z Choltic.
Příbram - Pažitka a petržel. Nejznámější bylinky, které se staly tradičním doplňkem české kuchyně, a o jejichž zázračných účincích mnohdy nemáme ani ponětí. Prostě je používáme ze zvyku. Ale slyšeli jste někdy o ožance, anginovníku nebo proskurníku? Pokud ne, můžete se s nimi seznámit při zeleninových trzích v Příbrami, které kromě bylin nabízejí jarní sadbu, balkonové květiny, skalničky,trvalky i cibuloviny.