Kreativ

ŠTÍTEK: Česká kuchyně

Tým restaurace U Zavadilů

Je libo mlíko, hladinku nebo šnyt?

Znalci jistě vědí, že řeč je o pivu. Právě na tyto způsoby vám je načepují v Lokále. A dokonce na několika místech v Praze. Příjemnou vesnickou atmosférou vyniká ten v Kunraticích, který se jmenuje U Zavadilů.

Michal k snídani

Dejte si Michala k snídani

Zábavné a poučné představení zároveň nabízí legendární bavič Michal pod názvem Michal k snídani.

Restaurace. Ilustrační snímek.

Karviňáci si na dobrou gastronomii moc nepotrpí

ANKETA/ Je možné se v Karviné dobře najíst? To záleží vždy na nárocích konkrétního hosta. Obyvatelé Karviné se v anketě shodli, že se ve městě kvalitně najíst dá, některým ale chybí místo pro slavnostnější okamžiky.

Čerstvost a dobrá dostupnost surovin, to jsou kuchařské zásady Martina Škody.

Škoda, že není kam zajít na pořádný guláš

Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem. 

Čerstvost a dobrá dostupnost surovin, to jsou kuchařské zásady Martina Škody.

Škoda, že není kam zajít na pořádný guláš

Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem. 

Čerstvost a dobrá dostupnost surovin, to jsou kuchařské zásady Martina Škody.

Škoda, že není kam zajít na pořádný guláš

Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem. 

Čerstvost a dobrá dostupnost surovin, to jsou kuchařské zásady Martina Škody.

Škoda, že není kam zajít na pořádný guláš

Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem. 

Čerstvost a dobrá dostupnost surovin, to jsou kuchařské zásady Martina Škody.

Škoda, že není kam zajít na pořádný guláš

Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem. 

Čerstvost a dobrá dostupnost surovin, to jsou kuchařské zásady Martina Škody.

Škoda, že není kam zajít na pořádný guláš

Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem. 

Čerstvost a dobrá dostupnost surovin, to jsou kuchařské zásady Martina Škody.

Škoda, že není kam zajít na pořádný guláš

Soběslav - Když před pěti lety 17letý gymnazista Martin Škoda vydal knihu receptů s názvem Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby (ke každému receptu přidal oblíbenou písničku), stala se hitem. 

NOVÁ restaurace „tankovna“ vznikla v Ambassadoru. Co zde čepují, je jasné.

Národní dům láká na dobovou tankovnu

Karlovy Vary - První tankovny konceptu Pilsner Urquell Originál Restaurant se v Karlovarském kraji dočkají obyvatelé lázeňského města. Dobová tankovna připomínající první republiku vznikla v prostorách bývalé kavárny hotelu Ambassador Národní dům v Karlových Varech.

Jiří Halamka

MasterChef: I česká kuchyně může být sexy

Hradec Králové - Královéhradecký region je kuchařským rájem. Loni ovládl kulinářskou show MasterChef tělocvikář z Kopidlna Roman Kotlář. Letos soutěž opanoval „Stěžerák" Jiří Halamka (24), který si díky soutěži uvědomil, že jeho místo není za bankovní přepážkou, ale ve světě sporáků, naběraček a hrnců.

U Dvořáčků sází na kvalitní českou kuchyni.

U Dvořáčků sází na kvalitní českou kuchyni

/DENÍK PŘEDSTAVUJE/ Více než dvacet let se řadí k nejlepším a taky nejnavštěvovanějším podnikům v Ostravě. Restaurace U Dvořáčků v Hladnovské ulici je důkazem toho, že vysoký standard se dá udržet řadu let i v gastronomii.

Ilustrační foto.

V Pivovarském domě vaří višňové, banánové i kopřivové

Praha - Minipivovar a restaurace Pivovarský dům byl otevřen roku 1998. Vznikl v prostorách bývalé prodejny sportovních potřeb v domě, který nese název Pivovarský dům již od roku 1937. Minipivovar s kapacitou přibližně 1000 hl ročně, jehož dvounádobová varna tvoří dominantu interiéru, vyrábí nejen světlý a tmavý klasický ležák plzeňského typu, ale i řadu dalších méně obvyklých piv.

Kuchař Martin Blažek.

Chtěl do Švýcarska, ale nakonec kuchař Blažek vaří svíčkovou v Číně

Tianjin /od zvláštního zpravodaje Deníku/ – Dát si v Číně poctivou českou kuchyni je těžké. Pokud mají Číňané nebo Češi chuť na tradiční svíčkovou, v podstatě jim nezbývá nic jiného než vyrazit do města Tianjin, kde působí česká restaurace Prague Restaurant s kuchařem Martinem Blažkem.

Pivovar. Ilustrační foto.

Novoměstský pivovar: Varna uprostřed Prahy

Praha - Gastronomická rarita, která se nachází přímo v centru Prahy, asi 400 metrů od Václavského náměstí. To je první Novoměstský restaurační pivovar, staročeská restaurace s vlastním minipivovarem. Ve starých kronikách je zapsáno, že v roce 1434 stával v těchto místech dům, který náležel sladovníkovi Vaňku Zpěvákovi. Ten zde žil a měl právo vařit pivo, tedy právo várečné.

Žákyně choceňské školy uspěly na Gastroslavnostech.

Adéla a Blanka vaří jako Rettigová!

Choceň, Litomyšl – Jsou v prvním ročníku a už vaří skoro jako M. D. Rettigová! Adéla Kužílková a Blanka Provazníková, žákyně oboru kuchař – číšník 1. ročníku Obchodní akademie a SOŠ cestovního ruchu v Chocni, se v sobotu zúčastnily při Gastronomických slavnostech v Litomyšli soutěžní přehlídky s tématem „Hromový kořen, jinak řečeno špargl".

Václav Šmerda.

Chřest jezte klidně syrový, radí Václav Šmerda

Litomyšl – Gurmáni a milovníci dobrého jídla se po roce zase sešli v Litomyšli na Gastronomických slavnostech Magdaleny Dobromily Rettigové. Hlavním tématem pátého ročníku slavností byl hromový kořen čili špargl. Prostě chřest.

Václav Šmerda.

Chřest jezte klidně syrový, radí Václav Šmerda

Litomyšl – Gurmáni a milovníci dobrého jídla se po roce zase sešli v Litomyšli na Gastronomických slavnostech Magdaleny Dobromily Rettigové. Hlavním tématem pátého ročníku slavností byl hromový kořen čili špargl. Prostě chřest.

NOVĚ OTEVŘENO. Do olomouckého podniku Kozlovna, který se nachází vedle S-klubu, se vejde 110 návštěvníků.

Restaurace M3 se v Olomouci rozrůstá. Navazuje na ni Kozlovna

Olomouc - Známá olomoucká restaurace M3 má následovníka. Majitel Zbyněk Václavík otevřel v květnu na třídě 17. listopadu podnik Kozlovna. V nabídce je kromě tankového Velkopopovického kozla česká kuchyně v kvalitě známé právě z Mtrojky na Masarykově třídě.

Tereza Cendelínová přijíždí do Příbrami s bylinkami z Písku.

Bylinkové zahrádky jsou hitem, stačí pro ně balkon

Příbram - Pažitka a petržel. Nejznámější bylinky, které se staly tradičním doplňkem české kuchyně, a o jejichž zázračných účincích mnohdy nemáme ani ponětí. Prostě je používáme ze zvyku. Ale slyšeli jste někdy o ožance, anginovníku nebo proskurníku? Pokud ne, můžete se s nimi seznámit při zeleninových trzích v Příbrami, které kromě bylin nabízejí jarní sadbu, balkonové květiny, skalničky,trvalky i cibuloviny.

Tereza Cendelínová přijíždí do Příbrami s bylinkami z Písku.

Bylinkové zahrádky jsou hitem, stačí pro ně balkon

Pažitka a petržel. Nejznámější bylinky, které se staly tradičním doplňkem české kuchyně, a o jejichž zázračných účincích mnohdy nemáme ani ponětí. Prostě je používáme ze zvyku. Ale slyšeli jste někdy o ožance, anginovníku nebo proskurníku? Pokud ne, můžete se s nimi seznámit při středečních zeleninových trzích v Příbrami, které kromě bylin nabízejí jarní sadbu, balkonové květiny, skalničky,trvalky i cibuloviny.

Tereza Cendelínová přijíždí do Příbrami s bylinkami z Písku.

Bylinkové zahrádky jsou hitem, stačí pro ně balkon

Příbram - Pažitka a petržel. Nejznámější bylinky, které se staly tradičním doplňkem české kuchyně, a o jejichž zázračných účincích mnohdy nemáme ani ponětí. Prostě je používáme ze zvyku. Ale slyšeli jste někdy o ožance, anginovníku nebo proskurníku? Pokud ne, můžete se s nimi seznámit při středečních zeleninových trzích v Příbrami, které kromě bylin nabízejí jarní sadbu, balkonové květiny, skalničky,trvalky i cibuloviny.

V pořadí již druhý ročník soutěže  Doberské sekanobraní patřil ženám.

Ženy v Dobré soutěžily o nejlepší sekanou

Přibyslav – V pořadí již druhý ročník kuchařské soutěže o nejlepší domácí sekanou, takzvané Doberské sekanobraní, uspořádaly v hospodě U Henzlů ženy z obce Dobrá u Přibyslavi.