Kreativ

ŠTÍTEK: Česká kuchyně

Hospůdka roku 2014: 16. Restaurace Rosignano

Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: 13. Restaurace U Zelených

Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Je libo polentu, pörkölt nebo bigos?

Lanškroun – Typicky česká jídla známe všichni: řízek, smažák, svíčková… Ale co pokrmy z italské, polské, maďarské či slovenské kuchyně? Neochuzujeme sebe a své chuťové buňky, když si na talíři před sebou dokážeme představit jen notoricky známá jídla, která konzumujeme už od školních jídelen?

Hospůdka roku 2014: 12. Pivnice Letka

Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: 7. Hospoda Na Hrádku

Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: Restaurace – penzion U Zvonů

Orlickoústecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: Zájezdní hostinec Krčma

Orlickoústecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: 3. Restaurace Zámek Choltice

Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: 2. Restaurace Blériot

Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: Chata Habřinka

Orlickoústecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: Pivovar Faltus

Orlickoústecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: Sporthotel Tichá Orlice

Orlickoústecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: Restaurace Springfield Club

Královéhradecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Myslivecké slavnosti v Liberku navštíví „mistr kuchař“

Liberk – Spojení prvního letního dne a měsíce myslivosti je ideální kombinace pro zajímavou akci pořádanou právě myslivci.To určitě mělo na paměti Myslivecké sdružení Hláska-Liberk, když právě na sobotu naplánovalo čtvrtý ročník Liberských mysliveckých slavností. Informace o akci, která se poprvé konala v roce 2011, poskytl předseda pětadvacetičlenného spolku DRAHOSLAV CHUDOBA.

Ochutnávka česko-polské kultury i specialit

Nová Paka – Dny česko – polské kultury spojené s prezentací polské a české kuchyně v pátek příliš návštěvníků do centra města nepřilákaly. Akce se tu konala poprvé a financovala ji Evropská unie.

S kuchařkou Rettigovou se setkají i děti

Litomyšl – Další ročník Gastroslavností začal už v pondělí. S jídly moderní české kuchyně, připravenými podle jejich motta a tématu, se budou setkávat také žáci a studenti ve školních jídelnách Scolarest.

Festival Chřestfest - sladké i slané. Pojďte ochutnat s Deníkem

Praha /SOUTĚŽ/ - Po roce připravili šéfkuchaři předních českých restaurací pokrmy, jejichž základ tvoří chřest, který dříve patřil k tradiční české kuchyni, a nyní hlásí svůj návrat. 4. ročník oblíbeného gastronomického festivalu s názvem Chřestfest směřuje do vybraných pražských i brněnských restauracích až do 18. května.

Pravý guláš: symbol maďarské kuchyně

Před deseti lety jsme nevstupovali do Evropské unie sami. Doprovázela nás řada zemí, mezi nimi i Maďarsko. Maďarská kuchyně je vyhlášená po celém světě a není sporu o to, který pokrm je jejím symbolem. Správně, je to pravý maďarský guláš.

Klasické švédské masové koule s brusinkami

Domácí masové koule s brusinkovou omáčkou jsou symbolem švédské kuchyně. Připravit si je můžete i vy doma. Když překonáte zdánlivě složitou přípravu, odmění vás netradiční a návykovou chutí. Potěšte přátele nebo rodinu zcela netradičním a autentickým receptem!

Pravý guláš: symbol maďarské kuchyně

Střední a východní Morava /SERIÁL DENÍKU/ - Před deseti lety jsme nevstupovali do Evropské unie sami. Doprovázela nás řada zemí, mezi nimi i Maďarsko. Maďarská kuchyně je vyhlášená po celém světě a není sporu o to, který pokrm je jejím symbolem. Správně, je to pravý maďarský guláš.

Klasické švédské masové koule s brusinkami

Střední a východní Morava /SERIÁL DENÍKU/ - Domácí masové koule s brusinkovou omáčkou jsou symbolem švédské kuchyně. Připravit si je můžete i vy doma. Když překonáte zdánlivě složitou přípravu, odmění vás netradiční a návykovou chutí. Potěšte přátele nebo rodinu zcela netradičním a autentickým receptem!

Ivana Zemanová o diabetu: Doufám, že manžel prozřel, vidím u něj posun

Luhačovice - Posun ve vnímání diabetu vidí u svého muže první dáma Ivana Zemanová. Prezidenta, který je lehký diabetik, se snaží jinak směřovat, zejména ve stravě či sportování. „Doufám, že prozřel. Snažím se jeho stravu hlídat. Pokud mohu, tak tomu velím já, ale jak se říká, co oči nevidí, to srdce nebolí," řekla dnes Zemanová novinářům v Luhačovicích na Zlínsku, kde zahajovala tradiční Diabetologické dny.

Ze severní Itálie k nám přijíždí na skok špičkový kuchař

Praha /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Jmenuje se Alessandro Bellingeri a patří ke špičkovým italským kuchařům. Vlastní rodinnou restauraci Osteria de l'Acquarol v trentinském údolí Val di Fiemme. V roce 2013 získal titul Nejlepší mladý kuchař severní Itálie.

Na česká jídla jsem jako český kuchař hrdý

Písek /ŠTAFETA PÍSECKÉHO DENÍKU/ – Jak název rubriky napovídá, ti, kteří se v ní objevují, si otázky předávají jako štafetový kolík. Dnes na otázky zpěváka Martina Brauna odpovídá kuchař Jiří Rohan.

Špilberk otevírá hradní vinárnu. S víny v sudu a tóny cimbálu

V sedmdesátých a osmdesátých letech patřila k nejvyhlášenějším podnikům v Brně a nyní chce na tuto tradici navázat. Hradní vinárna Špilberk se v pátek 7. března znovu otevře Brňanům, a zájemci se tak mohou po osmiletém uzavření tohoto prostoru znovu najíst a napít v prostředí, kde jídelnu vybudovala již v roce 1942 německá armáda pro potřeby wehrmachtu.

Špilberk otevírá hradní vinárnu. S víny v sudu a tóny cimbálu

Brno – V sedmdesátých a osmdesátých letech patřila k nejvyhlášenějším podnikům v Brně a nyní chce na tuto tradici navázat. Hradní vinárna Špilberk se v pátek 7. března znovu otevře Brňanům, a zájemci se tak mohou po osmiletém uzavření tohoto prostoru znovu najíst a napít v prostředí, kde jídelnu vybudovala již v roce 1942 německá armáda pro potřeby wehrmachtu.