České Budějovice - Fanoušci známého kuchaře, moderátora pořadu Jídlo, s. r. o., a zakladatele Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka se mohou těšit na jeho autogramiádu. Vaněk bude podepisovat knihu Snadno a Rychle ve středu 29. dubna od 17.00 hodin v prodejně KNIHY DOBROVSKÝ v českobudějovickém IGY Centru.
Konopiště – Především zvěřinové speciality nabídnou kuchaři, z nichž někteří prezentují své umění také ve Staré myslivně na Konopišti, návštěvníkům dvou restaurací v českém pavilonu světové výstavy Expo 2015. Ta začíná v italském Miláně 1. května a její brány se zavřou posledního října. Část z dobrot, bažanti, budou pocházet dokonce také z Konopiště, z líhní Lesů ČR. Do Milána je budou vozit společně s dalším čerstvým, zachlazeným a vakuovaným zbožím, dva vozy. Tisíc kilometrů dlouhou cestu budou zvládat každý třetí až čtvrtý den. Čeští kuchaři při Expu připraví hostům dobroty, které nabízí na svém jídelníčku právě také Stará myslivna, jejímž provozovatelem je společnost IGC a jejím jednatelem Bohumil Bochňák. Ten zajímavost české kuchyně vnímá především kvůli zvěřině.
Protivín – Jeho kariéra se vyvíjela od takzvaně čtyřkové hospody až po hotelové restaurace. Dnes je Lukáš Vokřál šéfkuchař a manažer protivínské restaurace Orange Route.
Zlín - Zlínský deník ve spolupráci s Plzeňskou restaurací připravil hokejovou soutěž o voucher na tři piva. Své hokejové znalosti můžete prověřit každý den po dobu trvání play off na facebooku Zlínského deníku.
Veverská Bítýška /REPORTÁŽ/ – Přes celé nádvoří brněnského hradu Veveří se táhne dlouhá fronta lidí na ovarovou polévku s kroupami. Nejde o dobročinnou akci, při které se rozdává jídlo zdarma. To jen gotická památka o víkendu ožila Slavnostmi moravského uzeného. Přes tři a půl tisíce návštěvníků kromě hlavního lákadla ochutnalo i zabijačkové speciality.
Ostrava - Po více než dvaceti letech fungování zavřelo své dveře útočiště ostravských štamgastů na Kuřím rynku v Ostravě. K řadě opuštěných výloh ostravského centra tak pravděpodobně přibude další.
Po více než dvaceti letech fungování zavřelo své dveře útočiště ostravských štamgastů na Kuřím rynku v Ostravě. K řadě opuštěných výloh ostravského centra tak pravděpodobně přibude další.
Olomouc - Restaurace Mtrojka na Masarykově třídě se stala pro Olomoučany velmi oblíbeným místem. Chodí sem na dobré pivo z tanku, kvalitní českou kuchyni, anebo popít dobré víno v místním sklepě či vinárně.
Přestože počasí při pohledu z okna připomíná spíše jaro, v Bílé v Beskydech si mohou všichni zájemci užít nefalšovanou zimní atmosféru a to nejen o víkendu.
Plzeň - Plzeňské restaurace na sobotu, kdy bude slavnostně zahájen projekt Evropské hlaví město kultury, chystají speciální jídelní lístek a posílí personál.
Zábřeh – Otužilci ze Zábřehu a širokého okolí se sejdou v neděli 28. prosince na tradičním zimním koupání nazvaném Bozeňovské ledy. Společně tak oslaví vánoční svátky a symbolicky se rozloučí s letošní plaveckou sezonou na Bozeňově.
Silikon je moderní materiál, který pomalu, ale jistě dobývá české domácnosti. Není se čemu divit. Se silikonovými pomocníky do kuchyně je pečení i vaření jedna radost. Vynikají totiž vlastnostmi, které vám práci v kuchyni usnadní, jsou lehké, snadno udržovatelné a při správném zacházení odolné vůči opotřebení.
Liberec - /GALERIE, VIDEO/ Patrioti mají důvod k radosti. V minulosti hojně navštěvovaný Radniční sklípek se znovu otevírá veřejnosti. Zachránily ho Svijany.
Praha - České hlavní město Praha se stalo jedničkou na žebříčku měst, „ve kterých na Nový rok bude hodně Rusů". Alespoň podle pořadí, které sestavil ruský internetový list Gazeta.ru. Podle jeho údajů zaplatí návštěvník za noc v pražském hotelu v průměru méně než v případě soupeřů z „novoročního top-5".
Rychnovský deník doporučuje tyto skvělé hospůdky, kavárny a restaurace. Při jejich návštěvě rozhodně nebudete litovat. Dobře se pobavíte, posedíte, napojíte i nasytíte. Některé z nich jsou ideálním místem k posezení s přáteli, v jiných se zase skvěle a také levně najíte. Líbí se vám tato prezentace? Chtěli byste, aby se váš podnik také objevil v Rychnovském deníku? Ozvěte se na: jana.ruzickova@denik.cz
Mikulov /REPORTÁŽ/ – Vůně opražené cibule, papriky, masa, klobásek a opékaných sýrů na ohni se nese vzduchem před mikulovským hotelem Zámeček. Sobotní Gulášfest opět po roce patří všem kuchařským profesionálům i amatérům, které spojuje obliba ve vaření i pojídání guláše.
Praha - Doslova pár kroků od Staroměstského náměstí leží Michalská ulice, jedna z malebných staroměstských uliček, o které se kdysi říkalo, že je provrtána sedmi děrami - tolik zde totiž bývalo průchodů. Přibližně uprostřed ní se nachází restaurace Zlatá Lyra.
Přibyslav – Stovky lidí přišly ochutnat pokrmy z brambor, poslechnout si přednášku o bramborách a hlavně se podívat na letošní úrodu brambor a dalších výpěstků.
Olomouc – S naprostým klidem popochází kolem rozpálených ploten, sem tam něco promíchá, ochutná nebo zkontroluje, zda se nic nepálí. V hektické atmosféře, která při přípravě šestichodového menu určitě je, si šéfkuchař Zdeněk Pohlreich docela libuje. Pro hosty v olomoucké restauraci M3 připravil několik delikates a jelikož měl vedle sebe schopné kolegy, našel si čas i na rozhovor pro Olomoucký deník.
Úžice /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Speciality africké kuchyně, které v restauraci Ranč u Bašty v Úžicích na Mělnicku ochutnali účastníci třetího cestovatelského večera, byly výsledkem kulinářského umění tamního šéfkuchaře Jana Folka. Ačkoli mezi jeho nejoblíbenější pokrmy patří dobroty z české kuchyně, rád zkouší i speciality ze vzdálených zemí.
Polička - Co kdyby mladé kuchaře pomohly vychovávat zábavné audiovizuální materiály, které jim jasně ukáží, kde se vyvarovat chyb namísto tradičního způsobu vaření podle kuchařek. V brzké budoucnosti se to klidně může stát.
Polička – Co kdyby mladé kuchaře pomohly vychovávat zábavné audiovizuální materiály, které jim jasně ukáží, kde se vyvarovat chyb namísto tradičního způsobu vaření podle kuchařek. V brzké budoucnosti se to klidně může stát.
Plumlov – Předvést své kuchařské umění, uvařit co nejlepší guláš z vepřového masa a ještě se u toho dobře pobavit. Takový úkol čekal na soutěžní týmy, které si daly v sobotu dostavení v kempu Žralok u Podhradského rybníka v Plumlově. Konal se tu třetí ročník soutěže ve vaření kotlíkových gulášů s názvem Plumlovský kotlík.
Příkazy – Nové podlahy, elektřina, sociální zařízení ale také obnovený interiér. Restaurace Záložna v Příkazech na Olomoucku se po kompletní rekonstrukci o víkendu slavnostně otevřela veřejnosti.
Plzeň – Gurmáni se mohou už příští týden vypravit na louky u sv. Jiří v Plzni na Doubravce na festival českého jídla. Letošní třetí ročník Vařečky rytíře Žumbery má pro návštěvníky zajímavé novinky. Svůj um předvedou například známí šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi.
Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.
Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Orlickoústecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.
Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Dobruška – Stalo se již tradicí, že v polovině srpna patří nádvoří a všechny prostory Rodinného pivovaru v Dobrušce široké veřejnosti. Letošní čtvrtý ročník Dne otevřených dveří se uskuteční už v sobotu 16. srpna. Brány dobrušského pivovaru se otevřou úderem třinácté hodiny.
Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ – Rýžové nudle, šneci, krevety, hadi. Vietnamská kuchyně představuje pro většinu Jihomoravanů jídla a suroviny, se kterými se setkávají málokdy nebo vůbec. V posledních letech ale její obliba v kraji stoupá. Především v Brně díky tržnici v Olomoucké ulici.
Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ – Rýžové nudle, šneci, krevety, hadi. Vietnamská kuchyně představuje pro většinu Jihomoravanů jídla a suroviny, se kterými se setkávají málokdy nebo vůbec. V posledních letech ale její obliba v kraji stoupá. Především v Brně díky tržnici v Olomoucké ulici.
Příbram - Stres a spěch vás rázem opustí, když otevřete dveře příbramské Šalandy, čili vzorný hostinský podnik krušovický, v Zahradnické ulici v historické budově u Kašny.