Baltaci Music Club: výborné jídlo, diskotéky i akce pro děti
Napajedla – Být oblíbeným místem, kam budou chodit lidé všech věkových kategorií. To je cílem Baltaci Music Clubu v Napajedlích, který provozuje Petr Štěpán.
Napajedla – Být oblíbeným místem, kam budou chodit lidé všech věkových kategorií. To je cílem Baltaci Music Clubu v Napajedlích, který provozuje Petr Štěpán.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Na příjemné prostředí a českou kuchyni láká nedávno otevřená Tankovna. Návštěvníci si můžou u půllitru piva třeba procvičovat hantec.
Zlín – Gastroexpert, majitel Café Imperiál v Praze a také televizní hvězda Zdeněk Pohlreich se už dnes ve Zlíně podepíše všem zájemcům o autogram. Akce v knihkupectví Kanzelsberger na náměstí Míru ve Zlíně se uskuteční od 16 do 18 hodin.
Chlumec - Zpívali už téměř ve všech světových zemích. Josef Říha naučil milovat zpěv na 400 dětí. Během jednoho týdne vystupovali mladí umělci z Chlumce s Australany i Václavem Neckářem.
České Budějovice /ROZHOVOR/ - Českobudějovický rodák Robert Burian se v profesionálních kuchyních pohybuje už dvacet pět let. Za minulého režimu utekl do Rakouska. V současnosti je šéfkuchařem v českobudějovické restauraci Olivier.
České Budějovice – Českobudějovický rodák Robert Burian se v profesionálních kuchyních pohybuje už dvacet pět let. Za minulého režimu utekl do Rakouska. V současnosti je šéfkuchařem v českobudějovické restauraci Olivier.
Pec pod Sněžkou - Gastronomické dny, kterými o uplynulém víkendu potěšil hosty historicky již poosmé hotel Horizont, nabídly řadu nevšedních lahůdek, snoubených s kvalitními víny z vinařství Chateau Valtice.
Pec pod Sněžkou - Tým kuchařů hotelu Horizont s šéfkuchařem Jiřím Švestkou připravoval vábná jídla.
Křečhoř – Vítězem letošního ročníku ankety čtenářů Kolínského deníku o Hospůdku roku se stala restaurace Dvůr Křečhoř. Certifikát převzala spolumajitelka Marie Králová. Při této příležitosti jsme jí položili několik otázek.
Praha – Houskové, bramborové i karlovarské knedlíky budou hrát hlavní roli v Soutěži o nejlepší český knedlík, jejíž sedmý ročník se uskuteční ve čtvrtek v pražském Hotelu Kampa. Někteří soutěžící se na akci připravují už od léta, například sbírají ty nejlepší houby na omáčku, kterou svůj knedlík přelijí, řekli organizátoři akce.
Hradec Králové – „Vrátit se do Afriky? To už ne. Čechy jsou teď můj druhý domov," usmívá se pan Kamara, na první pohled exoticky vyhlížející černoch. Jak by také ne, vždyť pochází až z Quiney. Žije tu od roku 2004, usadil se v Hradci Králové, kde se mu obzvlášť líbí.
Hledat českou kuchyni je obtížnou turistickou disciplínou nejen pro cizince. České speciality jsou spíše doplňkem zahraničních specialit. Vydat se na gurmetský výlet do Ještědských hor může být zajímavé jak po stránce nabídky kuchařů, tak především rozmanitostí prostředí.
Hledat českou kuchyni je obtížnou turistickou disciplínou nejen pro cizince. České speciality jsou spíše doplňkem zahraničních specialit. Vydat se na gurmetský výlet do Ještědských hor může být zajímavé jak po stránce nabídky kuchařů, tak především rozmanitostí prostředí.
Zbraslavice – Zelené barvy, dřevo, paroží, vycpaná zvěř – příjemné a klidné prostředí s nádechem luxusu.
Znojmo - Patnáctý ročník Mezinárodního televizního a rozhlasového festivalu o gastronomii zná své vítěze. První místo získal televizní pořad Korzika na programu Kitchen Factory. Z rozhlasových pořadů hodnotila porota nejvýše Mrazivou zápletku ve světě chutí, vůní a barev, jehož autorem je Jiří Kamen s kolektivem.
Zboží - Ač letošní úroda brambor nenaplnila očekávání pěstitelů, objevily se při sklizni u některých odrůd rekordně veliké hlízy.
Praha /ROZHOVOR/ - Česko vaří s Pohlreichem živě, tak se jmenuje nová kulinářská show, kterou po několik následujících sobotních večerů budete moci sledovat na TV Prima. Co od ní můžete čekat? „Má to být zábavný televizní pořad, takže doufám, že to bude zábava, akce a trocha napětí, jestli to stihneme uvařit. Nehledal bych v tom nějaký gastronomický převrat. Jde o to, abychom byli schopni akci zvládnout tak, aby to dobře dopadlo a divák se pobavil," říká Zdeněk Pohlreich.
Vlašim – Návrat k tradicím české kuchyně. Takové bylo hlavní téma už sedmého ročníku gastronomické soutěže O pohár blanických rytířů. Konala se ve Vlašimi ve čtvrtek 10. října.
Náchodsko - Náchodský deník pro Vás spolu s provozovateli kaváren, restaurací a hospůdek připravil typy na posezení v teple v nadcházejících podzimních a zimních měsících. Místa, kam můžete vyrazit spolu s přáteli a rodinou, načerpat nové síly a ochutnat pravou českou, ale také výtečnou zahraniční kuchyni, pobavit se na větších společenských akcích nebo si jen tak zajít na dobrou kávu, svařák či pivo. Navíc, pokud vy sami narazíte na nějakou zajímavou kavárničku nebo hospůdku, která by stála za zmínku, dejte nám o ní vědět! A určitě neváhejte poslat své zkušenosti z navštívených restaurací. Své tipy i zážitky zasílejte na : eva.benesova@denik.cz
Mladá Boleslav - Setkání s kuchařem je vždycky tak trochu útok na naše chuťové buňky
Plumlov – Předvést své kuchařské umění a uvařit co nejlepší guláš z vepřového masa. Takový úkol čekal na soutěžní týmy, které si daly v sobotu dostavení v kempu Žralok u Podhradského rybníka v Plumlově.
Jihlava – Minulý čtvrtek byl slavnostně „znovuotevřen" Švejk restaurant v Jihlavě.
Kolínsko - Představujeme vám soutěžící v klání Hospůdka roku 2013. Povídali jsme si s majiteli, kuchaři i šéfkuchaři. A věřte, že bylo o čem.
Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku o Hospůdku roku 2013. Hledáme spolu tu nejoblíbenější. Tu, kde je nám dobře…
Praha, Brno – Restaurace v Praze a Brně v září ožijí atmosférou první republiky, kdy v rámci festivalu Masarykovo menu budou nabízet speciality z této doby. Hosté se mohou těšit na šneky, žabí stehýnka nebo zvěřinu i klasická jídla jako třeba šunkofleky nebo nákypy. Akce se uskuteční od 9. do 29. září, informovala v tiskové zprávě pořádající společnost Restu.cz.
Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku o Hospůdku roku 2013. Hledáme spolu tu nejoblíbenější. Tu, kde je nám dobře…
Hradec Králové /ZAJÍMAVÍ LIDÉ HRADECKA - ROZHOVOR/ - V jedenatřiceti letech je šéfkuchařem. Učil se ve Švýcarsku, Skotsku i ve špičkových českých restauracích. Petr Láznička má rád českou kuchyni.
Meruňky a broskve můžeme využít nejen v ovocných salátech, moučnících, krémech a marmeládách, ale jsou vhodné i k přípravě masových pokrmů. Zejména čínská kuchyně kombinuje maso s určitým druhem ovoce a právě ona sladká příchuť dodává masu kupodivu na pikantnosti.
Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku o Hospůdku roku 2013. Hledáme spolu tu nejoblíbenější. Tu, kde je nám dobře…
Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku o Hospůdku roku 2013. Hledáme spolu tu nejoblíbenější. Tu, kde je nám dobře…
Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku o Hospůdku roku 2013. Hledáme spolu tu nejoblíbenější. Tu, kde je nám dobře…
PŘEHLED SOUTĚZÍCÍCH HOSPŮDEK. Hledáme spolu tu nejoblíbenější. Tu, kde je nám dobře…
PŘEHLED SOUTĚZÍCÍCH HOSPŮDEK. Hledáme spolu tu nejoblíbenější. Tu, kde je nám dobře…
Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku o Hospůdku roku 2013. Hledáme spolu tu nejoblíbenější. Tu, kde je nám dobře…
Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku o Hospůdku roku 2013. Hledáme spolu tu nejoblíbenější. Tu, kde je nám dobře…
Velké Karlovice – Návštěvníci Velkých Karlovic budou mít o víkendu 15. a 16. června mimořádnou příležitost seznámit s folklórem, gastronomií i kulturou Ukrajiny. První ročník Festivalu ukrajinské kultury se uskuteční v karlovickém Areálu Lesková. Jeho vlastníkem a provozovatelem je podnikatel původem z Ukrajiny.
Zlínský kraj - „Vůbec není pravda, že delikatesní jídlo a drahé jídlo si může v dnešní době dopřát jen milionář," shodují se kuchaři ve Zlínském kraji s odkazem na skutečnost, že lidé v regionu si začínají jídla v restauracích více vybírat a už se tolik nebojí zakusit i něco „jiného" než jen standardní a zažitou českou kuchyni.
Zlínský kraj - /ANKETA/ „Vůbec není pravda, že delikatesní jídlo a drahé jídlo si může v dnešní době dopřát jen milionář," shodují se kuchaři ve Zlínském kraji s odkazem na skutečnost, že lidé v regionu si začínají jídla v restauracích více vybírat a už se tolik nebojí zakusit i něco „jiného" než jen standardní a zažitou českou kuchyni.
Praha - Po dlouhé zimě se každý spotřebitel těší na to, že s jarem přichází i sezona čerstvé zeleniny. A dobrá zpráva pro všechny milovníky jarních kulinářských požitků: v posledních letech se v sezonní nabídce stále více prosazuje i chřest.
Liberec - Na Gastrodni předvedli učni svoje práce. Halou zavonělo jídlo ze všech kontinentů.
Litomyšl – Gastronomické slavnosti Magdaleny Dobromily Rettigové v Litomyšli nabídly českou kuchyni i speciality z Japonska a Ukrajiny
Litomyšl - Gastronomické slavnosti Magdaleny Dobromily Rettigové se konají v Litomyšli.
Litomyšl - Gastronomické slavnosti Magdaleny Dobromily Rettigové se konají v Litomyšli.
Litomyšl - Po letech okouzlení mezinárodní kuchyní se gastronomie vrací k tradičním českým pokrmům.
Střekov - Obytný dům, holičství i truhlářskou dílnu pamatuje Hospůdka U Lípy na Střekově.
Brno /SOUTĚŽ UVNITŘ/ – Chřest naslano, chřest nasladko, chřest v polévce. Jídla s touto sezónní zeleninou si od pondělí vychutnávají lidé v brněnských restaurací. Odstartoval totiž Chřestfest, který potrvá až do devatenáctého května.
Malenovice - Pod Borovou v Malenovicích vždy nějaká hospoda stála. A pokud jde o posledních zhruba sto čtyřicet let, kroniky už prozrazují i podrobnosti.
Ústí nad Labem - Posílejte nám na email: recepty.ustecky@denik.cz své kulinářské recepty.
Hranice – Na podzim indická kuchyně, nyní pro změnu jídlo thajské. Firma, která zabezpečuje stravu na Střední soukromé odborné škole v Hranicích, připravila i tento týden speciální obědové menu. Do města na Bečvě přijel thajský kuchař Vong, který společně s českými kuchařkami v úterý a ve středu přichystal typicky thajské pokrmy. V nabídce se objevily například hovězí Wok s thajskými bylinkami nebo takzvané vepřové maso pěti vůní.
Hranice – Na podzim indická kuchyně, nyní pro změnu jídlo thajské. Firma, která zabezpečuje stravu na Střední soukromé odborné škole v Hranicích, připravila i tento týden speciální obědové menu. Do města na Bečvě přijel thajský kuchař Vong, který společně s českými kuchařkami v úterý a ve středu přichystal typicky thajské pokrmy. V nabídce se objevily například hovězí Wok s thajskými bylinkami nebo takzvané vepřové maso pěti vůní.