Pivo točené z tanku v Pivovarské šenkovně má říz
Ústí nad Labem - Pokud hledáte točené pivo v maximální možné kvalitě, pak zajděte do Pivovarské šenkovny. V nejstarší restauraci v Ústí nad Labem nově točí originální tankové pivo.
Ústí nad Labem - Pokud hledáte točené pivo v maximální možné kvalitě, pak zajděte do Pivovarské šenkovny. V nejstarší restauraci v Ústí nad Labem nově točí originální tankové pivo.
Praha, Ostrava /FOTOGALERIE/ - V sobotu soutěžila za náš region v projektu Česko vítá jaro se svým receptem paní Šárka Trojanová z Ostravy-Hrabůvky.
Praha, Ostrava /FOTOGALERIE/ - V sobotu soutěžila za náš region v projektu Česko vítá jaro se svým receptem paní Šárka Trojanová z Ostravy-Hrabůvky.
Praha, Ostrava /FOTOGALERIE/ - V sobotu soutěžila za náš region v projektu Česko vítá jaro se svým receptem paní Šárka Trojanová z Ostravy-Hrabůvky.
Praha, Ostrava /FOTOGALERIE/ - V sobotu soutěžila za náš region v projektu Česko vítá jaro se svým receptem paní Šárka Trojanová z Ostravy-Hrabůvky.
Praha, Ostrava /FOTOGALERIE/ - V sobotu soutěžila za náš region v projektu Česko vítá jaro se svým receptem paní Šárka Trojanová z Ostravy-Hrabůvky.
Praha, Ostrava /FOTOGALERIE/ - V sobotu soutěžila za náš region v projektu Česko vítá jaro se svým receptem paní Šárka Trojanová z Ostravy-Hrabůvky.
Četla jsem článek o krabičkové dietě, kterou jsem sama držela. Byl to sice drahý špás, ale zhubla jsem. Připadá mi však hodně troufalé, když dr. Středa tvrdí, že úplně stejně se dá zhubnout i v Mekdonaldovi. Vždyť všude píší o tom, jak jsou hamburgery nezdravé a hlavně, že se po nich tloustne. Já sama dávám přednost normálnímu vaření a když potřebuju shodit, tak zkusím třeba ty krabičky… Čtenářka
Rakovník /ROZHOVOR/ - Jen pro ten dnešní den… Vzpomínáte na píseň v podání Oldřicha Nového? Vybavujete si atmosféru prvorepublikového stolování? Můžete sami vyzkoušet. Z překotného životního tempa do poklidné doby první republiky se dostanete opravdu snadno.
Rakovník – Jen pro ten dnešní den… Vzpomínáte na píseň v podání Oldřicha Nového? Vybavujete si atmosféru prvorepublikového stolování? Můžete sami vyzkoušet. Z překotného životního tempa do poklidné doby první republiky se dostanete opravdu snadno. Stačí jen otevřít dveře krušovické restaurace Šalandy na Husově náměstí v Rakovníku a atmosféra doby minulé na vás doslova dýchne. Dnešní uspěchaný svět necháte venku na chodníku, posadíte se k malému stolku, dáte si něco poctivého z české kuchyně a k tomu pořádné krušovické pivo.Vše ještě podtrhuje výhled na krásné náměstí až ke kostelu. Pokud chcete trochu více soukromí, je pro vás v zadní části restaurace připraven útulný salonek. Nově otevřená Šalanda v Rakovníku je třetí v republice. Zatím ji bylo možné navštívit jen v Praze a v Hradci Králové. Tu naši vede zkušený restauratér Ondřej Smitek. A věřte, určitě vaše návštěva nebude jen pro ten dnešní den.
Náchodsko - Obrovské překvapení zažila Anna Týfová z Martínkovic, když se v závěru minulého týdne dozvěděla, že je finalistkou soutěže Česko vítá jaro.
Pavlov - Skloubit jídlo a víno. To je hlavní smysl akce Slow Food Family Dinner. Konala se v sobotu večer v pavlovském hotelu Pavlov. „Akce je opakem rychlých občerstvení, takzvaných fast foodů,“ uvedl Zdeněk Janeček z hotelu Pavlov.
Rychnovsko – Že by museli sáhnout nyní hlouběji do kapsy, když cena vajec vzrostla, Miroslav Svoboda ze Solnice řešit nemusí. Už léta doma chovají slepice a ty je každý den „obdarují“.
Liberec - Zavřeno. To hlásil několik posledních měsíců nápis na dveřích do jedné z nejstarších hospod v Liberci, Černém koni na Nerudově náměstí. Vše se před pár dny změnilo. Nový provozovatel podnik začátkem března otevřel ve zkušebním provozu a tuto sobotu 17. března tam oficiálně odstartuje provoz irské restaurace Black horse. A jak jinak než slavností svatého Patrika.
Pelhřimov – Porotce Jan Šmíd se do vítězného jídla „trefil“.
Brno – Po více než dvou měsících v pondělí obnovil provoz pod novým jménem Barceló Brno Palace bývalý hotel Comsa. Hotel na Šilingrově náměstí v centru Brna nabízí 119 pokojů ve čtyřhvězdičkovém standardu.
Brno – Po více než dvou měsících v pondělí obnovil provoz pod novým jménem Barceló Brno Palace bývalý hotel Comsa. Hotel na Šilingrově náměstí v centru Brna nabízí 119 pokojů ve čtyřhvězdičkovém standardu.
Region /ROZHOVOR/– Vzít do ruky kytaru nebo mandolínu a zazpívat publiku nějakou pěknou písničku, nedělá Václavu Plecitému z příbramské kapely Ginevra naprosto žádné potíže.Zajímavější je, když má hudební nástroje vyměnit za nástroje kuchyňské a připravit nějaký pokrm, který by pohladil chuťové pohárky gurmánů.
Karlovy Vary - Glosa redaktora Jana Havelky
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Restaurace se pyšní čistým prostředím, výborným jídlem, rychlou a příjemnou obsluhou. K drobným prohřeškům patřila sušená bazalka.
Havlíčkobrodsko – Nezvykle mírný průběh letošní zimy, vlhko a teploty nad nulou. I díky tomu v současné době na Havlíčkobrodsku rostou nejenom zimní, ale i podzimní druhy hub.
Domažlice /FOTOGALERIE, VIDEO/ -Do legendárního areálu v centru Domažlic se vrací restaurace, koktejlový bar i diskotéka.
Dobříš – Každé ocenění, pochvala nebo vítězství v anketě je příjemnou záležitostí. O to více potěší, když o vítězi rozhoduje hlas lidu. Tak tomu bylo také v anketě Příbramského deníku.
Dobříš - Restaurace Na Prachandě v Dobříši se stala potřetí vítězem soutěže o nejoblíbenější hospůdku roku čtenářů Příbramského deníku. Ve čtvrtekpřebrali její zástupci od redakce certifikát.
Tábor -Celorepublikový projekt Rodina od vedle se v neděli zastavil také v Táboře. Manželé z Ukrajiny pohostili rodinu z Českého Krumlova.
Chranišov -Navázání kontaktů mezi cizinci a českými rodinami každým rokem organizuje občanské sdružení Slovo 21
Jablonec n. N., Liberec - Indickou kuchyni jsem ochutnala poprvé v Praze v hare krišna restauraci na Florenci před třemi lety.
Přerov – Přerované stále dodržují tradice, které se vážou ke Svatému Martinovi. Restaurace, v nichž se nyní připravuje tradiční pochoutka – Svatomartinská husa, mají totiž už dlouho dopředu zamluvené rezervace. Pečínku ve čtvrtek připravovali i v přerovské restauraci U Labutě, která se může pochlubit nedávným prvenstvím v soutěži o nejlepší moravskou svíčkovou.
Přerov – Šest měst, šest kuchařských elit. Takové heslo provázelo gastronomický festival, který se v září uskutečnil v Kroměříži. Nejlepší moravští šéfkuchaři dostali jasné zadání – uvařit tu nejlahodnější svíčkovou.
Vrchlabí - Finále celorepublikové soutěže školních jídelen pod názvem O nejlepší oběd se koncem týdne uskutečnilo v Praze.
Pelhřimov – Nebudou Rakušané nad českými jídly ohrnovat nos? S touto obavou jeli k našim jižním sousedům minulý víkend kuchaři tří pelhřimovských restauračních zařízení. Obava byla zbytečná.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Ryba má být chlazená, ne zkažená. Pokud ji kuchař nedovede udržet čerstvou, ať ji raději zmrazí. To vzkazuje šéfkuchař restaurace Noem Arch Jan Rimpler kuchyni podniku Na Švábce v brněnské Údolní ulici.
Praha – Začínal jak redaktor v České televizi, pak se živil reklamou a nakonec zakotvil u toho, bez čeho nemůže být nikdo z nás – u jídla. Pavel Maurer má rád českou kuchyni, ale dokáže ocenit každou, která nešidí zákazníka, používá čerstvé suroviny a nebojí se v rozumné míře experimentovat.
Ždánice – Na Haluzickou hájenku spravovanou DDM Ždánice se sjeli mladí cizinci z jedenácti zemí nacházejících se na všech pěti světadílech. Šlo o ty, kteří budou navštěvovat české střední školy a seznamovali se s prostředím.
Kladno – „Kladno, ty černé Kladno…“ Slova známé písničky poslouchala dnes osmaosmdesátiletá Libuše Cincibusová, za svobodna Koudelková, často. Psaly se roky 1942 a 1943. Bylo ji tehdy dvacet a byla totálně nasazena v továrně na výrobu kuličkových ložisek Kugelbgerfabrik v Norimberku. Spolu s ní tam pracovalo i několik děvčat z Kladna.
Chanovice - Vlastivědné muzeum Dr. Hostaše v Klatovech a obec Chanovice pořádají 1. října od 10 do 18 hodin v chanovickém skanzenu tradiční podzimní potravinový den.
Hradec Králové - Líbí se jim vyjížďky na kole, zázemí hradecké univerzity a vychvalují i českou kuchyni.
Římský hrách neboli cizrna je luštěnina příbuzná hrachu, kterou pěstovaly starověké civilizace již před sedmi tisíci lety. Do severní Evropy se dostala ve středověku. Od 15. století se cizrna stala běžnou venkovskou potravinou a následně se probojovala i do měšťanské gastronomie, do té doby vyhrazené masitým pokrmům. Koncem 19. století upadla nadlouho do zapomnění a nyní se do české kuchyně vrací.
Přerov /ROZHOVOR/ – Hokejisté Petrohradu už jsou sice tři týdny pryč, ale Hotel FIT, kde byli hokejisté ubytovaní, v Přerově stále stojí. A zůstal i šéfkuchař Tomáš Avrat, který hokejistům nejbohatšího evropského klubu společně se svým pětičlenným týmem kuchařů vařil.
Hanušovice /FOTOGALERIE/ - Křest pivní kuchařky, kterou vydal Pivovar Holba, se odehrál v úterý 23. srpna v Hanušovicích. Kuchařka obsahuje více než padesát receptů, přičemž každý jako jednu z ingrediencí obsahuje pivo Holba.
Brno - Česká kuchyně v moderním podání. Takové bylo zadání čtvrtého ročníku soutěže o nejlepší školní jídelnu na Moravě, který letos hostila brněnská jídelna v Novolíšeňské ulici. Kuchařky a kuchaři měli za úkol připravit tříchodové polední menu, které je však součástí jejich běžného jídelníčku.
Praha – Jsou čtyři. Jako mušketýři. I když… vlastně jich je celkem osm. Ale zase čtyři jsou kuchaři. Jenže jedna je žena. To by mušketýrům křížilo plány. Tady je žena třešničkou na dortu. I když o ten dortík a třešně ani tolik nepůjde.
Brno – Třicetistupňová vedra nebo hustý liják. Pro návštěvníky motocyklové Velké ceny na Masarykově okruhu nejhorší možný scénář.
Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 34 - Penzion Na Krétě
Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 32 - Česká hospoda
Svitavsko: Představujeme soutěžní hospůdku č. 32.
Náchod- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 33 - Restaurace Pod Montací.
Hronov - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 32 - Staropadolská hospůdka.
Náchodsko/Suzhou – Šestnáctiletá Kristýna Franková z Náchodska žije se svými rodiči přechodně v čínském městě Suzhou. Navštěvuje tam mezinárodní anglickou školu (SSIS). Tato škola organizuje čas od času velmi zajímavé akce.
Trutnov - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Krkonošský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 26 - Restaurace Na Hřišti.