Kreativ

ŠTÍTEK: Česká kuchyně

OBRAZEM: Postrachu kuchařů U Kantora chutnalo, zavítal i do Dubí

Teplicko – Češi milují jídlo. Do restaurací chodí na vepřovou pečeni, svíčkovou i závitky. Vyhlášený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich to ví a proto s pořadem televize Prima Ano, šéfe! objíždí restaurace a dělá jejich kontroly. Byl i v jídelně U Kantora Hotelové školy Teplice.

Ve Zlíně se bude soutěžit o nejlepší koprovou omáčku

Zlínský kraj – Kdo vaří na Moravě nejlepší koprovku a které jídlo je nejtypičtější pro zdejší regiony? Tak o tom se bude už za necelé dva měsíce rozhodovat ve Zlíně. 20. března se tam totiž bude konat jedno z předkol celonárodní gastronomické soutěže Czech Food Cup.

Děti dávají přednost nezdravému jídlu

Rokycansko – Čočka, hrachová kaše, file, ale i ovoce žáky ve školních jídelnách příliš nelákají. Dávají přednost klasické stravě, vítězí omáčky s knedlíky.

Nesnáší lenost a nechuť kuchařů na sobě pracovat

Jihlava – Názor Zdeňka Pohlreicha na českou kuchyni je všelijaký. Lidem, kterým záleží více na množství jídla než na kvalitě, se podivuje. Pro mnohé kuchaře je vzor, pro jiné postrach. Teď zavítal i do Jihlavy.

Zhubněte s japonským jídelníčkem

Ještě dnes se pořádně natřískáte a od zítra hubnete? Jste dychtiví po hezčí figuře? Tak pozor, lékaři přichází s radami a zároveň varováním!

Rožnovský chovatel uspěl na slovenské výstavě

Rožnov pod radhoštěm /STORY/ – Není velkou zvláštností, že na Valašsku chovají někteří lidé králíky. V české kuchyni si tohle zvíře našlo už dávno své místo. Během let se však postoj k těmto zvířatům poněkud přehodnotil. Není totiž králík jako králík.

Chovatelé představí na 350 králíků

Turnov – Králíci, holubi, okrasné ptactvo, drůbež a další zvířata budou k vidění i ke koupi na okresní chovatelské výstavě, která začne zítra v 9 hodin v areálu Českého svazu chovatelů u vlakové zastávky Turnov – město.

Vinárna plzeňských umělců se stěhuje. Přes ulici

Plzeň - Dvě legendární plzeňské restaurace zřejmě brzy spojí své osudy. Provozovateli Moravské vinárny, která byla dlouhá léta útočištěm plzeňských umělců, totiž majitel domu neprodloužil nájemní smlouvu.

PODÍVEJTE SE: Svíčková versus mexická polévka

Jeseník/Opole /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Vůně žampionů u Poláků, kořenové zeleniny a česneku u Čechů a kukuřičného těsta u Mexičanů zaplnily ve čtvrtek při gastronomické exhibici prostor tří kuchyní v polské škole ZSZ v Opoli. Potravinářské učiliště Jeseník se s partnerskou školou v polské Opoli pustilo do unikátního projektu, který v Evropě nemá obdoby.

Zdeněk Pohlreich rád vaří česká jídla, ale nejí je

Třebíč /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Známý český kuchař Zdeněk Pohlreich zavítal nedávno do Třebíče. K vidění byl při práci i oddychu v hostinci U Dubu na Žerotínově náměstí. V historických prostorách natáčel s televizním štábem další z dílů pořadu o úrovni současné české gastronomie, který nese název Ano, šéfe!

Jak Ricardo Irigoyen Vallarta objevoval tlačenku

Jeseník /FOTOGALERIE/ - O kynutém těstě v Mexiku neslyšeli, hladkou pšeničnou mouku tam neznají, tlačenku nikdy neochutnali. Přesto jde výroba těchto ryze českých dobrot čtrnáctce studentů z mexického města Monterey ze státu Nuevo Leon na jedničku.

Všichni proti všem

Rakovnicko - Oblíbená hra v hodinách školního tělocviku. Možná též dobrý trénink pro dorůstající politickou garnituru. To je tak… Mezi děti je vhozen míč, načež následuje lítý a nemilosrdný boj o tento kulatý nesmysl. S cílem vybít všechny ostatní a sám nevypadnout. Bije se hlava nehlava, hlavní je přežít. Žádná spolupráce jako v jiných míčových hrách. Jen a jen za sebe, pro sebe, na sebe.

Mexičané touží po tlačence, proto musí do Jeseníku

Jeseník - Jak správně namíchat pravou moravskou tlačenku. Jaké přidat koření, aby jídlo mělo správný šmak. Připravit kvásek na voňavý chléb a další tajemství české kuchyně se bude od úterý učit čtrnáct studentů z mexické školy gastronomie ze státu Nuevo León, kteří přilétají na dvouměsíční výuku do Potravinářského učiliště v Jeseníku.

Mexičané touží po tlačence. Proto musí do Jeseníku

Jeseník - Jak správně namíchat pravou moravskou tlačenku. Jaké přidat koření, aby jídlo mělo správný šmak. Připravit kvásek na voňavý chléb a další tajemství české kuchyně se bude od úterý učit čtrnáct studentů z mexické školy gastronomie ze státu Nuevo León, kteří přilétají na dvouměsíční výuku do Potravinářského učiliště v Jeseníku.

Ve skanzenu zavoní posvícení

Veselý Kopec /FOTOGALERIE/ - Soubor lidových staveb (SLS) Vysočina se chystá na jednu z nejnavštěvovanějších akcí roku.

Polské stážistky v českých kuchyních

Východní Čechy, Náchodsko - Dolnoslezská komora řemesel a Krajská hospodářská komora Královéhradeckého kraje připravily stáže pro polské studenty středních odborných učilišť. V rámci projektu Leonardo, ze kterého jsou stáže financovány, absolvovalo několik polských studentů své zahraniční stáže, především v Německu, Rakousku a Čechách.

Návštěva z Mayette ochutnala českou kuchyni

Velký Borek /FOTO/ - Na hřiště ve Velkém Borku zavítala na sklonku minulého týdne nejvzdálenější návštěva. Přijela až z dalekého státu Mayette, který leží na souostroví mezi Madagaskarem a Afrikou.

Ve Mži vyvrcholil projekt Česko

Tachov - České vynálezy, Česká kuchyně, Česká přísloví, Čeští olympijští vítězové nebo České hrady a zámky. To jsou jen některá témata, která si připravili učitelé tachovského gymnázia se svými studenty, aby je prezentovali v rámci projektu Česko.

Zdeněk Pohlreich: Doma nevařím

Česká Lípa - Rádce i postrach kuchařů, natáčí v těchto dnech další z dílů pořadu Ano, šéfe v České Lípě, v restauraci U Hrabala.

Ano, šéfe! zachraňuje Fregattu

V moderním vojenském názvosloví je fregata malá, všestranná a spolehlivá loď. Měchenická Fregatta není loď, i když ji podle architekta trochu připomíná, ale restaurace. Její majitel lodě miluje. Tak proč se zrovna ta jeho potápí?

Hezky česky a moderně

S českou kuchyní je to skoro jako s fotbalem. Každý jí rozumí, ale takřka nikdo ji neumí pořádně nejenom uvařit, ale ani definovat.

Pí Local Club ovládne Francie

„Pí" Local Club, je příjemná a útulná restaurace v nádherném a inspirativním prostředí zrekonstruovaného historického areálu sladovny v těsném sousedství píseckého hradu. Zní to idylicky, tak proč musel přijet na pomoc Zdeněk Pohlreich?