Kreativ

ŠTÍTEK: Česká kuchyně

Ilustrační foto

Ve Zlíně se bude soutěžit o nejlepší koprovou omáčku

Zlínský kraj – Kdo vaří na Moravě nejlepší koprovku a které jídlo je nejtypičtější pro zdejší regiony? Tak o tom se bude už za necelé dva měsíce rozhodovat ve Zlíně. 20. března se tam totiž bude konat jedno z předkol celonárodní gastronomické soutěže Czech Food Cup.

Ilustrační foto

Děti dávají přednost nezdravému jídlu

Rokycansko – Čočka, hrachová kaše, file, ale i ovoce žáky ve školních jídelnách příliš nelákají. Dávají přednost klasické stravě, vítězí omáčky s knedlíky.

Zdeněk Pohlreich v Jihlavě: špatné jídlo, nervozita a vtípky

Nesnáší lenost a nechuť kuchařů na sobě pracovat

Jihlava – Názor Zdeňka Pohlreicha na českou kuchyni je všelijaký. Lidem, kterým záleží více na množství jídla než na kvalitě, se podivuje. Pro mnohé kuchaře je vzor, pro jiné postrach. Teď zavítal i do Jihlavy.

Ilustrační foto

Zhubněte s japonským jídelníčkem

Ještě dnes se pořádně natřískáte a od zítra hubnete? Jste dychtiví po hezčí figuře? Tak pozor, lékaři přichází s radami a zároveň varováním!

Ilustrační foto.

Rožnovský chovatel uspěl na slovenské výstavě

Rožnov pod radhoštěm /STORY/ – Není velkou zvláštností, že na Valašsku chovají někteří lidé králíky. V české kuchyni si tohle zvíře našlo už dávno své místo. Během let se však postoj k těmto zvířatům poněkud přehodnotil. Není totiž králík jako králík.

Výstava domácích zvířat v Žirči

Chovatelé představí na 350 králíků

Turnov – Králíci, holubi, okrasné ptactvo, drůbež a další zvířata budou k vidění i ke koupi na okresní chovatelské výstavě, která začne zítra v 9 hodin v areálu Českého svazu chovatelů u vlakové zastávky Turnov – město.

Existence Moravské vinárny se blíží ke konci. Její provozovatel chce v tradici pokračovat v bývalém Jadranu

Vinárna plzeňských umělců se stěhuje. Přes ulici

Plzeň - Dvě legendární plzeňské restaurace zřejmě brzy spojí své osudy. Provozovateli Moravské vinárny, která byla dlouhá léta útočištěm plzeňských umělců, totiž majitel domu neprodloužil nájemní smlouvu.

Gastronomická exhibice v polském Opole, které se zúčastnili také učni Potravinářského učiliště Jeseník

PODÍVEJTE SE: Svíčková versus mexická polévka

Jeseník/Opole /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Vůně žampionů u Poláků, kořenové zeleniny a česneku u Čechů a kukuřičného těsta u Mexičanů zaplnily ve čtvrtek při gastronomické exhibici prostor tří kuchyní v polské škole ZSZ v Opoli. Potravinářské učiliště Jeseník se s partnerskou školou v polské Opoli pustilo do unikátního projektu, který v Evropě nemá obdoby.

Kuchař Zdeněk Pohlreich vařil v hostinci U Dubu.

Zdeněk Pohlreich rád vaří česká jídla, ale nejí je

Třebíč /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Známý český kuchař Zdeněk Pohlreich zavítal nedávno do Třebíče. K vidění byl při práci i oddychu v hostinci U Dubu na Žerotínově náměstí. V historických prostorách natáčel s televizním štábem další z dílů pořadu o úrovni současné české gastronomie, který nese název Ano, šéfe!

Mexičtí studenti na praxi v jesenickém učilišti

Jak Ricardo Irigoyen Vallarta objevoval tlačenku

Jeseník /FOTOGALERIE/ - O kynutém těstě v Mexiku neslyšeli, hladkou pšeničnou mouku tam neznají, tlačenku nikdy neochutnali. Přesto jde výroba těchto ryze českých dobrot čtrnáctce studentů z mexického města Monterey ze státu Nuevo Leon na jedničku.

Ilustrační foto

Všichni proti všem

Rakovnicko - Oblíbená hra v hodinách školního tělocviku. Možná též dobrý trénink pro dorůstající politickou garnituru. To je tak… Mezi děti je vhozen míč, načež následuje lítý a nemilosrdný boj o tento kulatý nesmysl. S cílem vybít všechny ostatní a sám nevypadnout. Bije se hlava nehlava, hlavní je přežít. Žádná spolupráce jako v jiných míčových hrách. Jen a jen za sebe, pro sebe, na sebe.

Ředitelka Potravinářského učiliště v Jeseníku Silvie Pernicová

Mexičané touží po tlačence, proto musí do Jeseníku

Jeseník - Jak správně namíchat pravou moravskou tlačenku. Jaké přidat koření, aby jídlo mělo správný šmak. Připravit kvásek na voňavý chléb a další tajemství české kuchyně se bude od úterý učit čtrnáct studentů z mexické školy gastronomie ze státu Nuevo León, kteří přilétají na dvouměsíční výuku do Potravinářského učiliště v Jeseníku.

Ředitelka Potravinářského učiliště v Jeseníku Silvie Pernicová

Mexičané touží po tlačence. Proto musí do Jeseníku

Jeseník - Jak správně namíchat pravou moravskou tlačenku. Jaké přidat koření, aby jídlo mělo správný šmak. Připravit kvásek na voňavý chléb a další tajemství české kuchyně se bude od úterý učit čtrnáct studentů z mexické školy gastronomie ze státu Nuevo León, kteří přilétají na dvouměsíční výuku do Potravinářského učiliště v Jeseníku.

Veselý Kopec patřil tradičnímu posvícení, s nímž byly letos spojeny i Dny Pardubického kraje.

Ve skanzenu zavoní posvícení

Veselý Kopec /FOTOGALERIE/ - Soubor lidových staveb (SLS) Vysočina se chystá na jednu z nejnavštěvovanějších akcí roku.

Pohled z rozhledny na Dobrošově, zleva Renata Morawska, Anna Dębska .

Polské stážistky v českých kuchyních

Východní Čechy, Náchodsko - Dolnoslezská komora řemesel a Krajská hospodářská komora Královéhradeckého kraje připravily stáže pro polské studenty středních odborných učilišť. V rámci projektu Leonardo, ze kterého jsou stáže financovány, absolvovalo několik polských studentů své zahraniční stáže, především v Německu, Rakousku a Čechách.

Do Velkého Borku přijela nejvzdálenější návštěva. Rodina přijela z Mayette, což je mezi Madagaskarem a Afrikou.

Návštěva z Mayette ochutnala českou kuchyni

Velký Borek /FOTO/ - Na hřiště ve Velkém Borku zavítala na sklonku minulého týdne nejvzdálenější návštěva. Přijela až z dalekého státu Mayette, který leží na souostroví mezi Madagaskarem a Afrikou.

TÉMA FILMOVÍ TVŮRCI. Na plátně byla přehrána část večerníčku  O krtečkovi a studentky děj doplnily scénkou.

Ve Mži vyvrcholil projekt Česko

Tachov - České vynálezy, Česká kuchyně, Česká přísloví, Čeští olympijští vítězové nebo České hrady a zámky. To jsou jen některá témata, která si připravili učitelé tachovského gymnázia se svými studenty, aby je prezentovali v rámci projektu Česko.

Zdeněk Pohlreich, rádce i postrach kuchařů, natáčí v těchto dnech další z dílů Ano, šéfe v České Lípě, v restauraci U Hrabala.

Zdeněk Pohlreich: Doma nevařím

Česká Lípa - Rádce i postrach kuchařů, natáčí v těchto dnech další z dílů pořadu Ano, šéfe v České Lípě, v restauraci U Hrabala.

Zdeněk Pohlreich zachraňoval Fregattu

Ano, šéfe! zachraňuje Fregattu

V moderním vojenském názvosloví je fregata malá, všestranná a spolehlivá loď. Měchenická Fregatta není loď, i když ji podle architekta trochu připomíná, ale restaurace. Její majitel lodě miluje. Tak proč se zrovna ta jeho potápí?

Ilustrační foto

Hezky česky a moderně

S českou kuchyní je to skoro jako s fotbalem. Každý jí rozumí, ale takřka nikdo ji neumí pořádně nejenom uvařit, ale ani definovat.

Zdeněk Pohlreich

Pí Local Club ovládne Francie

„Pí" Local Club, je příjemná a útulná restaurace v nádherném a inspirativním prostředí zrekonstruovaného historického areálu sladovny v těsném sousedství píseckého hradu. Zní to idylicky, tak proč musel přijet na pomoc Zdeněk Pohlreich?

Interiér Restaurace Áčko.

Představujeme vám Restauraci Áčko v Jirkově

Chomutov - Vydavatelství VLTAVA-LABE-PRESS, a.s. připravilo pro své čtenáře zajímavou soutěž o nejoblíbenější "Hospůdku roku 2009". Soutěž bude probíhat do 25. dubna 2009, kdy budou vždy v sobotním vydání otištěny očíslované prezentace jednotlivých soutěžících "Hospůdek". Dnes představujeme dalšího soutěžího - Restauraci Áčko s číslem 41.