Kreativ

ŠTÍTEK: Česká kuchyně

Na Spilce už chystají silvestrovské selátko a novoroční česnečku

Plzeň – Symbolem Plzně je především světoznámé pivo. Stále více turistů ale touží po tom, vychutnat si zlatavý mok přímo ve stylových prostorách. Pokud k tomu mohou zakousnout i některou ze staročeských specialit, při jejichž přípravě se plzeňské pivo používá, odcházejí zpravidla nadšeni.

Češi pozvou na oběd cizince z kraje

Ostrava – Jak chutná tradiční česká kuchyně budou moci zjistit Tunisané, Makedonci, Indové, Angolané, Korejci, Vietnamci a Ukrajinci žijící v Moravskoslezském kraji.

U Bílého beránka vsadili na českou kuchyni

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - V podniku mají zkušenosti se zážitkovou gastronomií. Přenesli ji do restaurace cenově o skupinu nižší. Zážitek si tak může dopřát víc lidí.

Rozhodnuto: Hospůdkou roku je motorest v Nučnicích

Nučnice /FOTOGALERIE/ – Již řadu let patří motorest v Nučnicích mezi nejoblíbenější restaurace v okolí Litoměřic, teď se alespoň mezi hlasujícími v soutěži Litoměřického Deníku o Hospůdku roku stal tou úplně nejoblíbenější.

V jídle vsázím na jistotu, říká Petr Větrovský

Příbram – /ROZHOVOR/ Marketingový ředitel 1.FK Příbram Petr Větrovský dodnes vzpomíná, jak mu babička smažila obalený celer. Nikdo na světě to prý neumí tak, jako ona. Ale maminka a manželka, dvě nejdůležitější ženy jeho života, se prý o jeho stravování starají velice dobře. Vzhledem k časovému vytížení už Petr Větrovský nemá na kuchařské experimenty příliš mnoho času, ale když jak se říká dům něco dá, pokaždé se jeho kulinářský výtvor dá s chutí sníst.

Black and White styl v kuchyni: Elegance a luxus, rozhodně ne nuda

Praha – Černo-bílá je bezesporu klasická kombinace barev a zdálo by se, že nemůže překvapit. Přitom stačí podívat se na tuhle „elegantní dámu“ jen z trochu jiného úhlu a to, co se zdálo klasické a fádní, může být rázem svěží a neotřelé. Přesně tak to udělali i designéři české značky Concept. Vznikla tak designově čistá stylová řada kuchyňských spotřebičů Black & White, která dostala označení Happy Hour a od září bude dostupná v obchodech.

Vařte česká jídla, radí odborníci

Brno - Pivo, guláš, utopenci a tvarůžky. Restaurací s klasickou českou nabídkou jídla a pití v Brně stále ubývá. Tvrdí to šéfkuchař brněnského hotelu Internacional Miroslav Husák, který je předsedou brněnské pobočky Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.

Hospůdka roku 2010: Tam Tam Restaurant

Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.

Hospůdka roku 2010: Restaurace Sokolovna

Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.

Hospůdka roku 2010: Restaurace Starý pivovar

Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.

Hospůdka roku 2010: Restaurace Synot

Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.

Hospůdka roku 2010: Snack Bar Na Lapači

Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.

Hospůdka roku 2010: Zámecká restaurace

Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.

Hospůdka roku 2010: Restaurace U Knebla

Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.

K výzvě se postavila čelem

Domaslav – Na menu inspirované francouzskou kuchyní vsadila v televizní soutěži Prostřeno Milena Náhlovská Hubková z Domaslavi na Tachovsku. Pětichodové menu ostatním čtyřem soutěžícím zachutnalo a po čtyřech částech se paní Milena dostala do čela soutěže. O vítězi rozhodne páteční večer.

Věčný princ

Na oficiální návštěvě je u nás princ, který už 62 let, čili celý život, čeká na trůn. Ještě pár let a bude to prý světový rekord.

Čepkovem zavoní tradiční koprovka

Zlín – V improvizovanou kuchyni se zítra promění sál Masters Of Rock Café ve Zlíně. Utkají se zde kuchaři vybraných moravských restaurací v regionálním kole soutěže Czech Food Cup.

Je mu osmdesát a doma má evropský titul šampiona

Stříbro – Kulatiny svého kamaráda přišli oslavit stříbrští chovatelé. Jaromír Dostál, který je téměř šedesát let členem tamního svazu chovatelů oslaví 11. března osmdesátiny. Recept na dlouhý věk prý nemá.

Vařili jsme vítězný recept: Po ptáčkovi se jen zaprášilo

Ústí nad Labem – Španělský ptáček po Ústecku vyhrál čtenářský recept Ústeckého deníku. Recept do redakce zaslala Dita Sedláková. Menu Ústeckého deníku připravoval kuchařský tým restaurace SportPub v čele s šéfkuchařem Martinem Ječmenem.

Tachov patřil maškarám

Tachov – Za doprodu harmoniky se průvod padesáti masek v sobotu vydal na pochod Tachovem. Vzhledem k tomu, že v Tachově se tak stalo po velice dlouhé době poprvé, odpovídala tomu i trasa pochodu. Průvod obešel pouze náměstí, o to však s větším nadšením.

Šéfkuchař Park Innu učí hosty vařit

Ostrava /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Jak připravit steaky, aby byly nejen chutné, ale i šťavnaté a měkké? Jak na zeleninové přílohy či moučníky? Zájemcům poradí šéfkuchař hotelu Park Inn v Ostravě.

Vařili jsme vítězný recept: Pravá čína z hovězího masa

Ústí nad Labem – Vítězkou dalšího čtenářského kola o nejlepší recept se stala Jana Pravdová s Pravou čínou. Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravovala kuchařka Martina Hiřičová spolu se studentkou prvního ročníku oboru „kuchařka“ Janou Konrádovou.