ČR - Potenciální zahraniční turisté stále vnímají Českou republiku jako součást východního bloku. Znalost země je ale poměrně vysoká; při představě dovolené v Česku se vybaví zejména Praha, pivo a památky.
Jihlava – Vyhlášená jihlavská restaurace Dělnický dům, která je součástí řetězce Pilsner Urquell Original Restaurant (PUOR*), začala od počátku prosince fungovat v novém.
Plzeň – Symbolem Plzně je především světoznámé pivo. Stále více turistů ale touží po tom, vychutnat si zlatavý mok přímo ve stylových prostorách. Pokud k tomu mohou zakousnout i některou ze staročeských specialit, při jejichž přípravě se plzeňské pivo používá, odcházejí zpravidla nadšeni.
Ostrava – Jak chutná tradiční česká kuchyně budou moci zjistit Tunisané, Makedonci, Indové, Angolané, Korejci, Vietnamci a Ukrajinci žijící v Moravskoslezském kraji.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - V podniku mají zkušenosti se zážitkovou gastronomií. Přenesli ji do restaurace cenově o skupinu nižší. Zážitek si tak může dopřát víc lidí.
Nučnice /FOTOGALERIE/ – Již řadu let patří motorest v Nučnicích mezi nejoblíbenější restaurace v okolí Litoměřic, teď se alespoň mezi hlasujícími v soutěži Litoměřického Deníku o Hospůdku roku stal tou úplně nejoblíbenější.
Příbram – /ROZHOVOR/ Marketingový ředitel 1.FK Příbram Petr Větrovský dodnes vzpomíná, jak mu babička smažila obalený celer. Nikdo na světě to prý neumí tak, jako ona. Ale maminka a manželka, dvě nejdůležitější ženy jeho života, se prý o jeho stravování starají velice dobře. Vzhledem k časovému vytížení už Petr Větrovský nemá na kuchařské experimenty příliš mnoho času, ale když jak se říká dům něco dá, pokaždé se jeho kulinářský výtvor dá s chutí sníst.
Příbramsko - Která je ta nejlepší? Kde dobře „vařej“? Na to jste si, čtenáři Příbramského deníku, odpověděli sami. Nejoblíbenější hospůdkou Příbramska se podle vás stala restaurace Na Prachandě v Dobříši.
Praha – Černo-bílá je bezesporu klasická kombinace barev a zdálo by se, že nemůže překvapit. Přitom stačí podívat se na tuhle „elegantní dámu“ jen z trochu jiného úhlu a to, co se zdálo klasické a fádní, může být rázem svěží a neotřelé. Přesně tak to udělali i designéři české značky Concept. Vznikla tak designově čistá stylová řada kuchyňských spotřebičů Black & White, která dostala označení Happy Hour a od září bude dostupná v obchodech.
Olomoucko – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podníků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Šumpersko – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podníků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Šumpersko – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podníků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Prostějovsko– Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podníků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Olomoucko – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podníků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Šumpersko – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podníků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Šumpersko – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podníků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Šumpersko – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podníků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Brno - Pivo, guláš, utopenci a tvarůžky. Restaurací s klasickou českou nabídkou jídla a pití v Brně stále ubývá. Tvrdí to šéfkuchař brněnského hotelu Internacional Miroslav Husák, který je předsedou brněnské pobočky Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.
Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Šumpersko/Jesenikco – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podníků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Olomoucko – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podníků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Domaslav – Na menu inspirované francouzskou kuchyní vsadila v televizní soutěži Prostřeno Milena Náhlovská Hubková z Domaslavi na Tachovsku. Pětichodové menu ostatním čtyřem soutěžícím zachutnalo a po čtyřech částech se paní Milena dostala do čela soutěže. O vítězi rozhodne páteční večer.
Zlín – V improvizovanou kuchyni se zítra promění sál Masters Of Rock Café ve Zlíně. Utkají se zde kuchaři vybraných moravských restaurací v regionálním kole soutěže Czech Food Cup.
Uherské Hradiště, Brno /FOTOGALERIE/ – Hned dvě medaile, a to zlatou a stříbrnou, si přivezly studentky uherskohradišťské střední školy průmyslové a hotelové (SŠPH) z finále XVI. ročníku soutěže Gastro Junior Brno 2010–Nowaco Cup.
Stříbro – Kulatiny svého kamaráda přišli oslavit stříbrští chovatelé. Jaromír Dostál, který je téměř šedesát let členem tamního svazu chovatelů oslaví 11. března osmdesátiny. Recept na dlouhý věk prý nemá.
Ústí nad Labem – Španělský ptáček po Ústecku vyhrál čtenářský recept Ústeckého deníku. Recept do redakce zaslala Dita Sedláková. Menu Ústeckého deníku připravoval kuchařský tým restaurace SportPub v čele s šéfkuchařem Martinem Ječmenem.
Tachov – Za doprodu harmoniky se průvod padesáti masek v sobotu vydal na pochod Tachovem. Vzhledem k tomu, že v Tachově se tak stalo po velice dlouhé době poprvé, odpovídala tomu i trasa pochodu. Průvod obešel pouze náměstí, o to však s větším nadšením.
Ostrava /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Jak připravit steaky, aby byly nejen chutné, ale i šťavnaté a měkké? Jak na zeleninové přílohy či moučníky? Zájemcům poradí šéfkuchař hotelu Park Inn v Ostravě.