Kreativ

ŠTÍTEK: Česká kuchyně

Restaurace U bílého beránka.

U Bílého beránka vsadili na českou kuchyni

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - V podniku mají zkušenosti se zážitkovou gastronomií. Přenesli ji do restaurace cenově o skupinu nižší. Zážitek si tak může dopřát víc lidí.

Motorest v Nučnicích je Hospůdkou roku 2010!

Rozhodnuto: Hospůdkou roku je motorest v Nučnicích

Nučnice /FOTOGALERIE/ – Již řadu let patří motorest v Nučnicích mezi nejoblíbenější restaurace v okolí Litoměřic, teď se alespoň mezi hlasujícími v soutěži Litoměřického Deníku o Hospůdku roku stal tou úplně nejoblíbenější.

Petr Větrovský si vybírá suroviny, aby si mohl uvařit jídlo dle vlastního receptu

V jídle vsázím na jistotu, říká Petr Větrovský

Příbram – /ROZHOVOR/ Marketingový ředitel 1.FK Příbram Petr Větrovský dodnes vzpomíná, jak mu babička smažila obalený celer. Nikdo na světě to prý neumí tak, jako ona. Ale maminka a manželka, dvě nejdůležitější ženy jeho života, se prý o jeho stravování starají velice dobře. Vzhledem k časovému vytížení už Petr Větrovský nemá na kuchařské experimenty příliš mnoho času, ale když jak se říká dům něco dá, pokaždé se jeho kulinářský výtvor dá s chutí sníst.

Černá a bílá, to je nestárnoucí klasika

Black and White styl v kuchyni: Elegance a luxus, rozhodně ne nuda

Praha – Černo-bílá je bezesporu klasická kombinace barev a zdálo by se, že nemůže překvapit. Přitom stačí podívat se na tuhle „elegantní dámu“ jen z trochu jiného úhlu a to, co se zdálo klasické a fádní, může být rázem svěží a neotřelé. Přesně tak to udělali i designéři české značky Concept. Vznikla tak designově čistá stylová řada kuchyňských spotřebičů Black & White, která dostala označení Happy Hour a od září bude dostupná v obchodech.

Ilustrační foto

Vařte česká jídla, radí odborníci

Brno - Pivo, guláš, utopenci a tvarůžky. Restaurací s klasickou českou nabídkou jídla a pití v Brně stále ubývá. Tvrdí to šéfkuchař brněnského hotelu Internacional Miroslav Husák, který je předsedou brněnské pobočky Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.

Hospůdka roku 2010: Tam Tam Restaurant

Hospůdka roku 2010: Tam Tam Restaurant

Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.

Hospůdka roku 2010: Restaurace Sokolovna

Hospůdka roku 2010: Restaurace Sokolovna

Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.

Hospůdka roku 2010: Restraurace Starý pivovar

Hospůdka roku 2010: Restaurace Starý pivovar

Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.

Hospůdka roku 2010: Restaurace Synot

Hospůdka roku 2010: Restaurace Synot

Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.

Hospůdka roku 2010: Snack Bar Na Lapači

Hospůdka roku 2010: Snack Bar Na Lapači

Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.

Hospůdka roku 2010: Zámecká restaurace

Hospůdka roku 2010: Zámecká restaurace

Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.

Hospůdka roku 2010: Restaurace U Knebla

Hospůdka roku 2010: Restaurace U Knebla

Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.

MILENA NÁHLOVSKÁ HUBKOVÁ, účastnice televizní soutěže Prostřeno, se profesně věnuje keramice.

K výzvě se postavila čelem

Domaslav – Na menu inspirované francouzskou kuchyní vsadila v televizní soutěži Prostřeno Milena Náhlovská Hubková z Domaslavi na Tachovsku. Pětichodové menu ostatním čtyřem soutěžícím zachutnalo a po čtyřech částech se paní Milena dostala do čela soutěže. O vítězi rozhodne páteční večer.

Ivan Hoffman

Věčný princ

Na oficiální návštěvě je u nás princ, který už 62 let, čili celý život, čeká na trůn. Ještě pár let a bude to prý světový rekord.

Koprová omáčka

Čepkovem zavoní tradiční koprovka

Zlín – V improvizovanou kuchyni se zítra promění sál Masters Of Rock Café ve Zlíně. Utkají se zde kuchaři vybraných moravských restaurací v regionálním kole soutěže Czech Food Cup.

Stříbrský chovatel Jaromír Dostál oslavil osmdesáté narozeniny. Popřát mu přišli všichni jeho kolegové z organizace svazu chovatelů.

Je mu osmdesát a doma má evropský titul šampiona

Stříbro – Kulatiny svého kamaráda přišli oslavit stříbrští chovatelé. Jaromír Dostál, který je téměř šedesát let členem tamního svazu chovatelů oslaví 11. března osmdesátiny. Recept na dlouhý věk prý nemá.

Vařili jsme čtenářský recept

Vařili jsme vítězný recept: Po ptáčkovi se jen zaprášilo

Ústí nad Labem – Španělský ptáček po Ústecku vyhrál čtenářský recept Ústeckého deníku. Recept do redakce zaslala Dita Sedláková. Menu Ústeckého deníku připravoval kuchařský tým restaurace SportPub v čele s šéfkuchařem Martinem Ječmenem.

PRŮVOD MASEK PROŠEL TACHOVEM. Ani místní pamětníci si nevzpomínají na takový průvod masek, který se v sobotu vydal na pochod Tachovem. Jak je vidět z našeho snímku, mezi maškarami jsme mohli vidět čerty, čarodějnice nebo klauny.

Tachov patřil maškarám

Tachov – Za doprodu harmoniky se průvod padesáti masek v sobotu vydal na pochod Tachovem. Vzhledem k tomu, že v Tachově se tak stalo po velice dlouhé době poprvé, odpovídala tomu i trasa pochodu. Průvod obešel pouze náměstí, o to však s větším nadšením.

Kuchařské kurzy se pro zájemce rozhodl pořádat šéfkuchař ostravského hotelu Park Inn Miguel Angel Moraga Delgado. Je přesvědčen o tom, že kvalitní jídlo dělá život člověka krásnější.

Šéfkuchař Park Innu učí hosty vařit

Ostrava /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Jak připravit steaky, aby byly nejen chutné, ale i šťavnaté a měkké? Jak na zeleninové přílohy či moučníky? Zájemcům poradí šéfkuchař hotelu Park Inn v Ostravě.

Vařili jsme čtenářský recept: Pravá čína z hovězího masa

Vařili jsme vítězný recept: Pravá čína z hovězího masa

Ústí nad Labem – Vítězkou dalšího čtenářského kola o nejlepší recept se stala Jana Pravdová s Pravou čínou. Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravovala kuchařka Martina Hiřičová spolu se studentkou prvního ročníku oboru „kuchařka“ Janou Konrádovou.

Postrachu kuchařů U Kantora chutnalo, zavítal i do Dubí

OBRAZEM: Postrachu kuchařů U Kantora chutnalo, zavítal i do Dubí

Teplicko – Češi milují jídlo. Do restaurací chodí na vepřovou pečeni, svíčkovou i závitky. Vyhlášený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich to ví a proto s pořadem televize Prima Ano, šéfe! objíždí restaurace a dělá jejich kontroly. Byl i v jídelně U Kantora Hotelové školy Teplice.