Kreativ

ŠTÍTEK: Česká kuchyně

Studenti z francouzské Bretaně připravovali se svými ostravskými kolegy menu pod dohleden učitele Hervého Josepha

Mladí Francouzi vaří v Ostravě

Ostrava - Seznámení se s českou kuchyní, ale také představení francouzského kulinářského umění studentům ostravské Střední školy společného stravování (SŠSS). To čeká na jedenáct mladých Bretaňců, kteří přiletěli do krajského města na začátku tohoto týdne.

Starosta Litomyšle Michal Kortyš a pan Aldo z Japonska.

Milují svíčkovou, knedlíky jedí rukama

Litomyšl - Hosté z Japonska bydlí v Litomyšli ve dvou hotelech, Daliboru a Zlaté Hvězdě. Nejsou v podstatě vůbec nároční. Mají ovšem dva základní požadavky.

Petr Krejčík, sommelier Domu vína uvádí, jaké víno je vhodné k velikonočním pokrmům.

Snoubení vín s velikonočními pokrmy

Jablonec nad Nisou - Velikonoce následují šest týdnů po Masopustu. Masopust provázejí neodmyslitelně zabíjačky. Je zajímavé, že doba pro naložení masa na uzení je stejná, a proto se udívalo právě o Velikonocích, nebo těsně před nimi.

Výstavba automobilky Hyundai v Nošovicích pokračuje

Nošovická automobilka bude zaměstnance odměňovat i korejským jídlem

Nošovice/Frýdek - Místek -Zaměstnanecké benefity jsou další formou, kterými firmy odměňují své pracovníky. Vnově vznikající automobilce Hyundai Motor Manufacturing Czech vNošovicích se mohou zaměstnanci například těšit na korejské speciality, firemní oděv a školení vzahraničí.

Ilustrační foto

Lyžaři mají na Ještědu nové občerstvení

Liberec - Využít rozšířené nabídky rychlých občerstvení rozmístěných u sjezdovek a nové samoobslužné restaurace mohou od uplynulého víkendu návštěvníci lyžařského areálu na Ještědu. Provozovatel areálu, společnost Snowhill, tu spustil zcela nový stravovací systém, který má zajistit vyšší stravovací komfort všem návštěvníkům.

Rekordman velkojesenického švěstkožraní  Martin Heinzel.

Vítěz švestkožraní snědl rekordních 67 knedlíků

VELKÁ JESENICE - Pohostinství u Valešůve Velké Jesenicina Náchodsku se stalokolbištěmmilovníků švestkových knedlíků. Konalo se zde čtvrtéšvestkožraní -soutěž v pojídání této klasiky české kuchyně. A letos padnul i rekord klání: vítěz spořádal 67 knedlíků.

Čtrnáct studentů z Mexika hostí v těchto dnech Hotelová škola Vincenze Priessnitze v Jeseníku. Studenti se snaží proniknout do tajů české kuchyně. Jak ale přiznali, poctivé české knedlíky jim moc nechutnají.

Studenti z Mexika pronikají do tajů české kuchyně

JESENÍK - Poznat chutě české kuchyně ale také proniknout do tajů její přípravy se snaží čtrnáct studentů z mexické hotelové školy, kteří jsou na měsíční stáži v Hotelové škole Vincenze Priessnitze v Jeseníku. Vedení školy pro své hosty připravilo týden české kuchyně, kdy je učí vařit typická česká jídla.

Na minulém Pilsner festu, který se uskutečnil v roce 2005 pouze v areálu Plzeňského Prazdroje se představila kapela Žlutý pes

Pilsner fest přinese novinky

PLZEŇ - Křest nového CD skupiny Olympic, vystoupení skupin Monkey Business nebo Blue Effect, to by měla být hlavní lákadla letošního Pilsner festu, který začíná už zítra.

Pozvání ke stolu.

Hlucké tetičky vařily stará jídla

HLUK - Starodávným receptům znamenité chuti patřila sobota 22. září v památkových domcích v Hluku. Konala se tam totiž již tradiční akce zvaná Vaření postaru.

NĚMEČTÍ STUDENTI  v Náchodě poznávají nejen hotelový život, ale vyrážejí také na výlety po celém regionu.

Pod pokličku jim nahlížejí studenti z Německa

NÁCHOD - Už tři týdny se hotelem U Beránka míhá šest nových pracovníků. Studenti z Magdeburgu sem přijeli na měsíční výměnný pobyt. Během něho nasbírají nové zkušenosti ve svých oborech, které studují v Německu.

Ilustrační foto

Snaží se vařit zdravě

DĚČÍNSKO - Správné stravovací návyky dětem musí předávat jejich rodiče. Nejoblíbenější je stále česká kuchyně.

Ilustrační foto

V Petřvaldě se dali na biovýrobky

PETŘVALD, KATEŘINICE - První oficiální prezentace výrobků řady Moravské biohovězí včetně ochutnávky se uskuteční v sobotu 8.září na ekologické farmě Josefa Folty v Kateřinicích.

Oběd v hotelu

O Teplice turisté stojí, do hor jezdí obědvat Němci

TEPLICKO - Turistická sezona je v plném proudu, hotely v atraktivních lokalitách jakými například Teplice zajisté jsou, se těší zájmu návštěvníků. Lákají nejen svým lázeňstvím, ale také krásným prostředím, okolím a velkými možnostmi výletů.

Ilustrační foto

Nejvíce láká česká kuchyně

DĚČÍNSKO - Zahraniční návštěvníci míří na Děčínsko nejen za přírodními a dalšími krásami. Při svých toulkách regionem hojně využívají i pohostinských služeb místních hotelů, restaurací a penzionů. V jejich nabídce jídel přitom dávají stále přednost tradiční české kuchyni.

ZLATÝ DŽBÁN. Čína není jen bufety

Když zabrousíme do Asie, aneb sladkokyselé výhry a úskalí

LIBEREC - Východní kuchyně skýtá množství překvapení, i když k pravověrným ingrediencím přeci jen asijští kuchaři přesi jen raději nepřistupují. Ttradiční sladkokyselá pálivá omáčka doprovází skoro každou specialitu, kterou v Čechách nazývýme jako Čínu. Další zvyk, který se v české kuchyni nenosí je polévat průzračnou omáčkou již smažené kousky masa obalované v těstíčku. Na to a tomu podobné jsme pak vyrazili do restaurace známé pod názvem Zlatý džbán.

Jan Kraus

Pelhřimovsko dnes zažije večer plný bavičů

PELHŘIMOV/ŽIROVNICE - Večer bavičů, přesně to čeká dnes publikum na Pelhřimovsku. V žirovnické sokolovně vystoupí herec, bavič a moderátor Jan Kraus spolu s herečkou Evou Holubovou.

Kapitán týmu Jiří Král

Česká kuchyně v Chicagu

Ve dnech 19.–22. května se bude česká gastronomie prezentovat na světové soutěži v Chicagu. Vybraný kuchařsko-cukrářský tým má 11 členů, kteří musí připravit 86 porcí tříchodového soutěžního menu. Každý tým může používat výhradně suroviny dostupné v regionu, který reprezentuje.