Kreativ

ŠTÍTEK: česnek

Ilustrační foto

V jeden den přišli o česnek tři zahrádkáři

Uherskohradišťsko – S příchodem období, kdy dozrává česnek, se začínají vyskytovat případy krádeží této plodiny, jíž se na Slovácku poměrně daří. V pátek 29. června zjistili tři zahrádkáři, že chuť vlastního česneku letos neokusí.

„V úterý večer jsem ze své zahrady odjel poté, co jsem všechen česnek zalil. Ve středu ráno jsem se vrátil a čekalo mě velmi nepříjemné překvapení," postěžoval si důchodce Antonín Zeman.

Zahrádkáři, pozor! Zloději mají políčeno možná právě na vaší úrodu

Roudnice nad Labem /FOTOGALERIE/ - Je doba sklizní. Ta s sebou přináší i období neobvyklých krádeží. Zloděje v tento čas láká právě dozrávající úroda. Kde si jí obstarají, neřeší. Nerozpakují se vstoupit na soukromý pozemek a očesat veškerou úrodu soukromému zahrádkáři, úrodu sklidí i na družstevním poli.

„V úterý večer jsem ze své zahrady odjel poté, co jsem všechen česnek zalil. Ve středu ráno jsem se vrátil a čekalo mě velmi nepříjemné překvapení," postěžoval si důchodce Antonín Zeman.

Zahrádkáři pozor! Zloději mají políčeno možná právě na vaší úrodu

„V úterý večer jsem ze své zahrady odjel poté, co jsem všechen česnek zalil. Ve středu ráno jsem se vrátil a čekalo mě velmi nepříjemné překvapení. Téměř celá úroda byla sklizená – padesát až šedesát kilo kvalitního česneku. Je to neštěstí," postěžoval si důchodce Antonín Zeman z Roudnice nad Labem, kterého okradla skupina neznámých pachatelů.

„V úterý večer jsem ze své zahrady odjel poté, co jsem všechen česnek zalil. Ve středu ráno jsem se vrátil a čekalo mě velmi nepříjemné překvapení," postěžoval si důchodce Antonín Zeman.

Zahrádkáři pozor! Zloději mají políčeno možná právě na vaší úrodu

Roudnice nad Labem - „V úterý večer jsem ze své zahrady odjel po té, co jsem všechen česnek zalil. Ve středu ráno jsem se vrátil a čekalo mě velmi nepříjemné překvapení. Téměř celá úroda byla sklizená padesát až šedesát kilo kvalitního česneku. Je to neštěstí," postěžoval si důchodce Antonín Zeman, kterého okradla skupina neznámých pachatelů.

Ilustrační foto

Olympionici volí český česnek!

Posilování imunitního systému, prevence srdečně cévních onemocnění, zvyšování obranyschopnosti proti infekčním nemocem a schopnost likvidovat volné radikály vznikající vlivem fyzické zátěže to jsou jen některé vlastnosti česneku, obsahujícího na 400 různých léčivých a lidskému organismu prospěšných složek.

Číšník Jan Celner.

RECEPT DENÍKU: Ohnivá pánev byla málo pikantní

Ústí nad Labem - Pro kuchaře velmi snadné. Mezi hosty často žádané. Tak jako každý čtvrtek se i tento týden vařilo v restauraci Sport Pub Zlatopramen na Zimním stadionu podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou posledního kola se stala Kateřina Huláková s receptem na ohnivou pánev.

JIŘÍ KRAMPOL. Vaření má v krvi, jeho teta byla zámeckou kuchařkou.

Miluje steaky i sekanou

Populární herec připravil česnekové brambory podle legendárního restauratéra a propagátora české kuchyně Josefa Vladaře.

Zatímco Prahu Jan Zrzavý nemaloval, svůj rodný kraj ano. Známá jsou zpodobnění Krucemburku, Krásné Hory a Lipnice. Obraz hradu a podhradí je z roku 1940.

Malíř Zrzavý učil básníka Seiferta dusit rajčata s česnekem

Okrouhlice – Básník Jaroslav Seifert, který jako jediný český spisovatel dostal Nobelovu cenu za literaturu, před rovnými třiceti lety - v roce 1982,  napsal knihu svých příběhů a vzpomínek. Pod názvem Všecky krásy světa vyšla až o tři roky později v nakladatelství Československý spisovatel v dnes neuvěřitelném nákladu 50 tisíc výtisků. Ve jmenném rejstříku knihy se spolu s básníkem Vítězslavem Nezvalem nejčastěji objevuje malíř Jan Zrzavý.

Zatímco Prahu Jan Zrzavý nemaloval, svůj rodný kraj ano. Známá jsou zpodobnění Krucemburku, Krásné Hory a Lipnice. Obraz hradu a podhradí je z roku 1940.

Zrzavý učil Seiferta dusit rajčata s česnekem

Okrouhlice – Básník Jaroslav Seifert, který jako jediný český spisovatel dostal Nobelovu cenu za literaturu, před rovnými třiceti lety v roce 1982,  napsal knihu svých příběhů a vzpomínek.

Ilustrační foto.

Vybírali jste nejlepší jarní recept

V minulých dnech jste se rozhodovali mezi devíti recepty, které jako nejlepší z vámi zaslaných vybral Radek Jakubec, odborný lektor školy vaření Chefparade. Který z receptů měl u vás nakonec největší úspěch, to se dozvíte 5. dubna v příloze regionálního Deníku nazvané Deník plný vaření. 

Hodonínští Drtiči v utkání s brněnskou Technikou.

Výhru Hodonína trefil v prodloužení pitbull Goiš

Hodonín – To byly nervy. Hodonínští hokejisté s vydatnou porcí štěstí zvládli vstup do finále třetí nejvyšší soutěže, brněnskou Techniku udolali v úvodním duelu až v prodloužení. Výhru 5:4 trefil v 68. minutě domácí bojovník Jiří Goiš, který se do sestavy Drtičů vrátil po zranění kotníku. Druhý duel je na programu v neděli.

Ilustrační foto

Muškáty přežily, koupě se nekoná

Zahrádkáři mají radost z kvetoucích bledulí, sněženek a rašících prvních tulipánů nebo narcisů. Bedlivě obhlížejí záhony s česnekem, čistí a hnojí jahody.

Brněnská Technika v utkání se Žďárem nad Sázavou.

Česnek zve do Žďáru. Na oslavy postupu

Brno – Pouhé tři zápasy a rychlý postup do semifinále. Útočník druholigové Techniky Jan Česnek si v úvodním kole vyřazovací části skupiny Střed proti Žďáru nad Sázavou představoval rychlou a nenáročnou partii.

Technika Brno. Ilustrační fotka.

Technika udusala Plameny až po boji. Vyhrála 6:3

Brno – Kouzlo domácího stadionu přece jen funguje. Hokejisté druholigové Techniky po pondělním vítězství 3:2 nad Žďárem nad Sázavou vykročili směr semifinále play off skupiny Střed i v brněnském zápase. Ve středu doma udolali soupeře 6:3 a do pátečního duelu jdou s výhodou mečbolu.

Technika Brno. Ilustrační fotka.

Česnek zavřel oči. A rozhodl o výhře Techniky

Brno – S pukem na hokejce přejíždí modrou čáru. Nápřah. A jeho bomba propadá mezi betony soupeřova brankáře. Tak vypadal rozhodující moment sobotní druholigového utkání hokejistů Techniky a Hodonína. Domácí Brňané díky trefě Jana Česneka z 8. minuty utkání zvítězili těsně 2:1. „Jen jsem zavřel oči a napálil puk,“ s úsměvem popisuje svou druhou branku hrdina utkání.

Ilustrační foto

Česko se musí spoléhat na dovoz potravin

Praha /ROZHOVOR/ – Když praotec Čech vystoupal se svým zástupem na Říp, rozplýval se nad tím, jak je krajina pod ním bohatá na mléko a strdí, tedy na med. Jenomže to bývávalo.

Hokejová Technika si z Jindřichova Hradce dovezla dva body za vítězství v nájezdech.

Drtiči prohráli s Technikou. Po třech letech

Brno, Hodonín /FOTOGALERIE/ – Jedna z nejdelších druholigových sérií skončila. Hodonínští hokejisté prohráli s Technikou Brno na jejím ledě po třinácti zápasech. Drtiči nestačili na tradičního rivala poprvé od prosince 2008. Sobotní duel dvou nejlepších týmů skupiny Střed skončil 2:1. Výhru domácího týmu vystřelil v úvodní části Jan Česnek, který překonal brankáře Peksu hned dvakrát. Kontaktní gól Branislava Rehuše už přišel pozdě.

II. liga: Kutná Hora - Jindřichův Hradec 3:5, 23. 11. 2011.

Sršni dorovnali nechvalný rekord

Brno – Ve 24. kole II. hokejové ligy zavítali kutnohorští hokejisté na led Techniky Brno. Ani s novým trenérským duem Měsíček – Barta nedosáhli na výhru a dorovnali tak svůj nelichotivý letošní rekord 7 porážek v řadě.

Co budete vařit o víkendu?

'Co budete vařit o víkendu?' Tuto otázku položíme každý týden osobnosti našeho regionu, nebo jednomu z vás…

Ilustrační foto

Český česnek se vrací i na prostějovské pulty

Prostějov – Ještě před pár týdny bylo takřka nemožné sehnat na pultech obchodů český česnek. V nabídce byl převážně o polovinu levnější dovoz z Číny a Španělska. Teď je situace jiná. Prodejci vyšli vstříc rostoucímu zájmu po tuzemském paličáku ze strany spotřebitelů a začali jej zařazovat do svého sortimentu.