Kreativ

ŠTÍTEK: česnek

Jako každý čtvrtek se v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Na snímku učenka oboru číšník – servírka Kristýna Vybíralová.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Připravit kousky alobalu, okořenit maso, nakrájet na plátky cibuli, kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařil vítězný čtenářský recept.

Ilustrační foto

HLASUJTE: Pravý český česnek čeká znovuzrození

Praha, Ústecký kraj – Kvalitní český česnek se zřejmě dočká renesance. Poté, co bylo jeho pěstování v České republice zlikvidováno zejména levnou čínskou konkurencí, by se v dohledné době mohl opět objevit na našich polích a pak i v obchodech.v

Ilustrační foto

Český česnek? Nedostatkové zboží

Praha - Češi za rok spotřebují až 7 tisíc tun česneku. Ze čtyř pětin je ČR závislá na dovozu, který je levnější a tuzemští pěstitelé mu nedokáží konkurovat.

Bylinkový řízek v česnekovém obalu zlomil rekord v prodaných jídlech. Během obědů si menu Ústeckého deníku objednalo sto tři návštěvníků. Na snímku učnice oboru číšník – servírka Veronika Ševčíková.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Ústí nad Labem – Vítězný recept posledního kola čtenářské soutěže v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept na Bylinkový řízek v česnekovém obalu zlomil rekord v počtu prodaných jídel.

Ilustrační foto

Valašské recepise stařenky Sáry: Jarynovy pečáky

Vsetín - Kuchařské recepty se obecně těší velké oblibě a proto se redakce Valašského deníku rozhodla oslovit stařenku Sáru z Valmezu aby se podělila o svoje desítkami let odzkoušené recepty. První díl naleznete již v pondělí 7. února v týdeníku Naše Valašsko.

Kostra "upíra" v kapli Nejsvětější Trojice v těsné blízkosti hlavního kostela

Ve městě prý řádil upír, tak ho v rakvi rozsekali

Prostějov /SERIÁL TAJNÉ DĚJINY PROSTĚJOVSKA/ – Před třemi stoletími ovládal Prostějovany strach. Mezi lidmi se povídalo, že po nocích chodí ulicemi města upír. Lidé v noci zavírali okna a nade dveře věšeli česnek. Skupina zasvěcených se nakonec rozhodla k rázné akci. Za svitu svící se s česnekem a svěcenou vodou znovu vydali k čerstvému hrobu.

Vařili jsme vítězný čtenářský recept

HLASUJTE o nejlepší čtenářský recept!

Ústí nad Labem – Vítězkou posledního kola soutěže v kulinářském umění se stala Eva Výborná s receptem na Neskutečně žravé kuře. Čtenářské menu bylo, jako již tradičně zařazeno do poledního jídelního lístku restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu.

Bramborák bez brambor

HLASUJTE o nejlepší čtenářský recept!

Ústí nad Labem – Soutěž O nejlepší čtenářský recept zná dalšího vítěze, který si za své kulinářské umění z redakce Ústeckého deníku odnese šek na tři sta korun. Stala se jím čtenářka Jiřina Podrápská s receptem na bramborák bez brambor.

Houbový kuba z pohanky potěší chuťové buňky a zároveň prospěje lidskému zdraví.

Seriál Deníku Z moravské kuchyně: houbový kuba

Slovácko /FOTOGALERIE/ Na vánočním stole se objevuje řada tradičních jídel, bez nichž si tyto svátky neumíme představit. Jednou ze součástí štědrovečerní tabule bývá v řadě rodin i houbový kuba, pečená směs vařená z krup, hub, česneku, majoránky, soli a vepřového sádla.

Ilustrační foto

Silvestrovské chuťovky

Veselí, dobré jídlo a pití – tak si představujeme skvělou silvestrovskou oslavu. Aby hosté byli spokojeni a hostitel nemusel stát celý večer v kuchyni, přinášíme vám několik zajímavých receptů.

Hotel Baltaci Atrium ***** Zlín

Trojlístek Baltaci ve Zlíně a Napajedlích

Zlín /INZERCE/ - Představujeme vám první pětihvězdičkový hotel na ZlínskuHotel Baltaci Atrium ***** Zlín, dále pro méně náročnéHotel Baltaci *** Zlín a napajedelskou Restauraci Baltaci.

Studentka druhého ročníku oboru servírka Kristýna Vybíralová.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Evy Malé na Vepřové po kremžsku měl ve čtvrtečním poledním menu restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch. Šéfkuchař Martin Ječmen prozradil, že ještě podle takového receptu v restauraci nevařil.

Eliška Balzerová exceluje v zájezdovém představení Můj báječný rozvod

Eliška Balzerová: Divadlo je zázrak, čarodějnictví

Zlín /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Stálice českého filmového a divadelního nebe Eliška Balzerová přijela v úterý do Zlína s inscenací Můj báječný rozvod. Hořká komedie o mužem opuštěné stárnoucí ženě už pět let vyprodává sály. Nejinak tomu bylo na začátku týdne v aule zlínské univerzity. „U vás ve Zlíně bylo bezvadné publikum. Poznám to vždy po dvou větách. Když na mé testovací větě lidi zareagují, vím, že mám před sebou vzdělané, kulturní publikum, které je naučené na divadlo,“ prozrazuje s úsměvem oblíbená herečka, která nám při této příležitosti poskytla rozhovor…

Eliška Balzerová. Ilustrační foto.

Eliška Balzerová: Divadlo je zázrak. Čarodějnictví

Zlín /ROZHOVOR/ – Stálice českého filmového a divadelního nebe Eliška Balzerová přijela v úterý do Zlína s inscenací Můj báječný rozvod. Hořká komedie o mužem opuštěné stárnoucí ženě už pět let vyprodává sály. Nejinak tomu bylo na začátku týdne v aule zlínské univerzity.

Ilustrační fotografie.

Chřipková sezona začíná, pomohou vitaminy a česnek

ČR - S podzimem a plískanicemi se blíží chřipkové období. Přestože je toto virové onemocnění často považováno za banalitu, opak je pravdou. Jen v České republice chřipkou každoročně onemocní jeden a půl až dva miliony lidí a až tři tisíce z nich zemřou.

Česnekové slavnosti v Rosicích u Brna.

Rosice provoněly pochoutky z česneku

Rosice /FOTOGALERIE, REPORTÁŽ/ – Slunce, vůně česneku a desítky návštěvníků. Tak to vypadá v sobotu na nádvoří zámku v Rosicích na Brněnsku. Tamní kulturní a informační centrum totiž pořádá druhý ročník Česnekových slavností.

Výstava holýšovských zahrádkářů 4. září 2010.

Česnek se stal hitem výstavy

Mnoho lidských smyslů bylo povzbuzeno víkendovou výstavou holýšovské organizace Českého zahrádkářského svazu (ČZS). Po příchodu do sálu tamního kulturního domu návštěvníky hned u dveří příjemně ´praštila´ do nosu vůně naaranžovaných květin.

Ilustrační foto

Farmářské trhy chystají tématické dny

Praha - Dny česneku, biopotravin, brambor, jablka, ale také vejce, To jsou jen některé z řady témat, které od září nabídnou farmářské trhy v hlavním městě.

Vařili jsme čtenářský recept!

Vařili jsme recept Ústeckého deníku: Pochutnali si všichni

Ústí nad Labem – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept zná další vítězku, pro kterou je vaření radostí. Vítězkou posledního kola se stala čtenářka Jiřina Kasalová s receptem na Staročeské domácí kotlety.

Znojemští hokejisté porazili Spartu v utkání Tipsport cupu 2:1. Zápas se hrál v Berouně

Orli porazili extraligovou Spartu

Beroun – Vyletelka. Tak zní jméno pondělního hrdiny znojemských hokejistů. Ti vstoupili zápasem s extraligovou Spartou do turnaje Tipsport Cup, ve kterém díky dvěma trefám Tomáše Vyletelky porazili pražský celek 2:1.

Ilustrační foto

Zloděj vypil slivovici a ukradl česnek

Nezdenice – Vypáčené dveře chaty v Nezdenicích v části zvané Zahrádky nenechaly lhostejným pána, který zde venčil svého pejska. Bez váhání proto zalarmoval majitele objektu.

Festival česneku v Buchlovicích.

Festival česneku byl v Buchlovicích možná naposledy

Buchlovice /FOTOGALERIE/ - „Jakub, Jakub, česnek nakup, na tvůj svátek, Evžene, těžko už se sežene!“ Tímto příslovím titulovali letošní devátý ročník buchlovických česnekových slavností jejich pořadatelé z Folklórní agentury Buchlov.

Farmářské trhy se v Příbrami konaly poprvé u Hořejší Obory.

Farmářské trhy nabídly alternativu k hypermarketům

Příbram /FOTOGALERIE/ – U dřevěných stánků překypujících různými čerstvými plodinami a voňavými výrobky na Dvořákově nábřeží se shlukovali lidé, kterým už shon supermarketů a jejich dovážené potraviny začal lézt krkem. Přišli i ti, kteří byli jenom zvědaví nebo si třeba chtěli dát grilovanou klobásku.

Vařili jsme čtenářský recept.

Hlasujte, co budeme vařit příště!

Ústí nad Labem – V internetové anketě v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept zvítězil Pavel Pěkný s receptem Játra na mandlích.

Ilustrační foto

Místní chovatelé a pěstitelé mají v Zábřehu zelenou

Ostrava- Kvalitní čerstvé suroviny jsou základem dobré kuchyně. „Nechceme vařit z česneku z Číny, který ani není česnekem cítit, z kuřat nasáklých vodou či z rajčat bez chuti, které k nám přivážejí kamiony tisíce kilometrů kdoví odkud,“ řekli si na Zámku-Zábřeh v Ostravě.

Vařili jsme čtenářský recept.

Vařili jsme čtenářský recept: Králík po domácku chutnal

Ústí nad Labem /HLASUJTE/ – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept Ústeckého deníku zná další vítězku. Tento týden v internetové anketě na www.ustecky.denik.cz vyhrála Naděžda Cetrová s receptem na Králíka po domácku.