HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!
Připravit kousky alobalu, okořenit maso, nakrájet na plátky cibuli, kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařil vítězný čtenářský recept.
Připravit kousky alobalu, okořenit maso, nakrájet na plátky cibuli, kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařil vítězný čtenářský recept.
Praha, Ústecký kraj – Kvalitní český česnek se zřejmě dočká renesance. Poté, co bylo jeho pěstování v České republice zlikvidováno zejména levnou čínskou konkurencí, by se v dohledné době mohl opět objevit na našich polích a pak i v obchodech.v
České Budějovice – I když na záhonech ještě vládne zima, zahrádkáři už nakupují pro příští měsíce.
Praha - Češi za rok spotřebují až 7 tisíc tun česneku. Ze čtyř pětin je ČR závislá na dovozu, který je levnější a tuzemští pěstitelé mu nedokáží konkurovat.
Ústí nad Labem – Vítězný recept posledního kola čtenářské soutěže v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept na Bylinkový řízek v česnekovém obalu zlomil rekord v počtu prodaných jídel.
Buchlovice – Výsledky třetího ročníku soutěže s názvem Caput allii – Česneková hlava vyhlásila v Muzeu Podhradí Buchlovice foklorní agentura Buchlov.
Vsetín - Kuchařské recepty se obecně těší velké oblibě a proto se redakce Valašského deníku rozhodla oslovit stařenku Sáru z Valmezu aby se podělila o svoje desítkami let odzkoušené recepty. První díl naleznete již v pondělí 7. února v týdeníku Naše Valašsko.
Praha - Pražané už začali lovit v knihovnách a zaprášených místech a hledají originální recepty.
Prostějov /SERIÁL TAJNÉ DĚJINY PROSTĚJOVSKA/ – Před třemi stoletími ovládal Prostějovany strach. Mezi lidmi se povídalo, že po nocích chodí ulicemi města upír. Lidé v noci zavírali okna a nade dveře věšeli česnek. Skupina zasvěcených se nakonec rozhodla k rázné akci. Za svitu svící se s česnekem a svěcenou vodou znovu vydali k čerstvému hrobu.
Ústí nad Labem – Vítězkou posledního kola soutěže v kulinářském umění se stala Eva Výborná s receptem na Neskutečně žravé kuře. Čtenářské menu bylo, jako již tradičně zařazeno do poledního jídelního lístku restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu.
Ústí nad Labem – Soutěž O nejlepší čtenářský recept zná dalšího vítěze, který si za své kulinářské umění z redakce Ústeckého deníku odnese šek na tři sta korun. Stala se jím čtenářka Jiřina Podrápská s receptem na bramborák bez brambor.
Strakonice – Na někoho působí bylinky, na někoho odlívka slivovice.
Domažlice -Česnek, mléko, brambory už farmářské trhy nabídly. Sdružení plánuje rozšíření sortimentu.
Strakonicko – Máte chuť připravit si vánoční tabuli trochu jinak? Tady je trochu inspirace.
Slovácko /FOTOGALERIE/ Na vánočním stole se objevuje řada tradičních jídel, bez nichž si tyto svátky neumíme představit. Jednou ze součástí štědrovečerní tabule bývá v řadě rodin i houbový kuba, pečená směs vařená z krup, hub, česneku, majoránky, soli a vepřového sádla.
Táborsko –Zvyky na Táborsku.
Veselí, dobré jídlo a pití – tak si představujeme skvělou silvestrovskou oslavu. Aby hosté byli spokojeni a hostitel nemusel stát celý večer v kuchyni, přinášíme vám několik zajímavých receptů.
Zlín /INZERCE/ - Představujeme vám první pětihvězdičkový hotel na ZlínskuHotel Baltaci Atrium ***** Zlín, dále pro méně náročnéHotel Baltaci *** Zlín a napajedelskou Restauraci Baltaci.
Praha /ANKETA/ – Ministerstvo zemědělství rozšíří podporu pro lokální potraviny. Chce umožnit prodej na čerpacích stanicích či přímo „ze dvora“
Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Evy Malé na Vepřové po kremžsku měl ve čtvrtečním poledním menu restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch. Šéfkuchař Martin Ječmen prozradil, že ještě podle takového receptu v restauraci nevařil.
Praha – Pro Kateřinu Sedlákovou z Prahy už je to samozřejmost. Téměř každou sobotu ráno vezme proutěný košík nebo hadrovou tašku a jde nakupovat. Ovšem nikoliv do supermarketu.
Slovácko /FOTOGALERIE/ - Na Valašsku i v oblasti Bílých Karpat se mezi oblíbenými krajovými recepty objevují osúchy – slané pečivo, pro které je charakteristická chuť česneku.
Zlín /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Stálice českého filmového a divadelního nebe Eliška Balzerová přijela v úterý do Zlína s inscenací Můj báječný rozvod. Hořká komedie o mužem opuštěné stárnoucí ženě už pět let vyprodává sály. Nejinak tomu bylo na začátku týdne v aule zlínské univerzity. „U vás ve Zlíně bylo bezvadné publikum. Poznám to vždy po dvou větách. Když na mé testovací větě lidi zareagují, vím, že mám před sebou vzdělané, kulturní publikum, které je naučené na divadlo,“ prozrazuje s úsměvem oblíbená herečka, která nám při této příležitosti poskytla rozhovor…
Zlín /ROZHOVOR/ – Stálice českého filmového a divadelního nebe Eliška Balzerová přijela v úterý do Zlína s inscenací Můj báječný rozvod. Hořká komedie o mužem opuštěné stárnoucí ženě už pět let vyprodává sály. Nejinak tomu bylo na začátku týdne v aule zlínské univerzity.
ČR - S podzimem a plískanicemi se blíží chřipkové období. Přestože je toto virové onemocnění často považováno za banalitu, opak je pravdou. Jen v České republice chřipkou každoročně onemocní jeden a půl až dva miliony lidí a až tři tisíce z nich zemřou.
Rosice /FOTOGALERIE, REPORTÁŽ/ – Slunce, vůně česneku a desítky návštěvníků. Tak to vypadá v sobotu na nádvoří zámku v Rosicích na Brněnsku. Tamní kulturní a informační centrum totiž pořádá druhý ročník Česnekových slavností.
Mnoho lidských smyslů bylo povzbuzeno víkendovou výstavou holýšovské organizace Českého zahrádkářského svazu (ČZS). Po příchodu do sálu tamního kulturního domu návštěvníky hned u dveří příjemně ´praštila´ do nosu vůně naaranžovaných květin.
Praha - Dny česneku, biopotravin, brambor, jablka, ale také vejce, To jsou jen některé z řady témat, které od září nabídnou farmářské trhy v hlavním městě.
Brno – Tři noví útočníci oblékli dres Techniky Brno a ihned se střelecky podíleli na kanonádě 9:2 proti Pelhřimovu. Dvě branky vsítil Jan Česnek, po jedné přidali Michal Kraučuk a Jakub Kachlík.
Zlín /FOTOGALERIE/ - Krušné vstávání po třech hodinách spánku. Vlak do Solotvina, střediska solných jezer, jede v neděli 1. srpna z Olešníka jenom v 5 hodin ráno nebo po obědě.
Liberec – Dokáže český zemědělec obstát v konkurenci levnějšího dovozu? Zdá se, že ano. Obchod pana Filipa Jandy s českým česnekem je toho důkazem.
Liberec – Dokáže český zemědělec obstát v konkurenci levnějšího dovozu? Zdá se, že ano. Obchod pana Filipa Jandy s českým česnekem je toho důkazem.
Ústí nad Labem – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept zná další vítězku, pro kterou je vaření radostí. Vítězkou posledního kola se stala čtenářka Jiřina Kasalová s receptem na Staročeské domácí kotlety.
Přepeře - Již IX. ročník výstavy jiřin, růží, mečíku a zeleniny vypukne co nevidět.
Beroun – Vyletelka. Tak zní jméno pondělního hrdiny znojemských hokejistů. Ti vstoupili zápasem s extraligovou Spartou do turnaje Tipsport Cup, ve kterém díky dvěma trefám Tomáše Vyletelky porazili pražský celek 2:1.
Nezdenice – Vypáčené dveře chaty v Nezdenicích v části zvané Zahrádky nenechaly lhostejným pána, který zde venčil svého pejska. Bez váhání proto zalarmoval majitele objektu.
Buchlovice, Opava - Přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem. Tak tento známý výrok naprosto dokonale platí v případě Opavanky Lindy Jandové, i když samozřejmě v ženském rodě.
Buchlovice /FOTOGALERIE/ - „Jakub, Jakub, česnek nakup, na tvůj svátek, Evžene, těžko už se sežene!“ Tímto příslovím titulovali letošní devátý ročník buchlovických česnekových slavností jejich pořadatelé z Folklórní agentury Buchlov.
Příbram /FOTOGALERIE/ – U dřevěných stánků překypujících různými čerstvými plodinami a voňavými výrobky na Dvořákově nábřeží se shlukovali lidé, kterým už shon supermarketů a jejich dovážené potraviny začal lézt krkem. Přišli i ti, kteří byli jenom zvědaví nebo si třeba chtěli dát grilovanou klobásku.
Vysočina – Česnek, kedlubny, jahody, sazenice zelí nebo i půl metráku brambor. To je jen zlomek z toho, co si teď také odnášejí zloději ze žďárských zahrádek.
Žďár nad Sázavou – Česnek, kedlubny, jahody, sazenice zelí nebo i půl metráku brambor. To je jen zlomek z toho, co si teď také odnášejí zloději ze žďárských zahrádek.
Litoměřicko – Za zemědělce sklízejí v poslední době v regionu jejich úrodu z polí zloději zeleniny.
Ústí nad Labem – V internetové anketě v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept zvítězil Pavel Pěkný s receptem Játra na mandlích.
Ostrava- Kvalitní čerstvé suroviny jsou základem dobré kuchyně. „Nechceme vařit z česneku z Číny, který ani není česnekem cítit, z kuřat nasáklých vodou či z rajčat bez chuti, které k nám přivážejí kamiony tisíce kilometrů kdoví odkud,“ řekli si na Zámku-Zábřeh v Ostravě.
Ústí nad Labem /HLASUJTE/ – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept Ústeckého deníku zná další vítězku. Tento týden v internetové anketě na www.ustecky.denik.cz vyhrála Naděžda Cetrová s receptem na Králíka po domácku.
Ústí nad Labem – Anketa o čtenářský recept má dalšího oceněného vítěze. Třísetkorunový kupón na konzumaci v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu si právem vyzvedl Lukáš Novák.
Ústí nad Labem – V internetové anketě O nejlepší čtenářský recept vyhrála Eva Krupičková s receptem Hovězí srdce na špeku.
Ústí nad Labem – Vítězstvím O nejlepší čtenářský recept se může pochlubit Květa Hromasová s receptem na Zapečené švábské vrabčáky.
Mělník, Španělsko - Poutník na cestě do Santiago de Compostelo - díl 5.
Má noční výprava kopírovala trasu první etapy, která vede ze Sevilly do Guilleny. Večer jsem se ubytoval v hostelu U býčích hlav, jak jsem si jej v duchu pojmenoval, kousek za Sevillou.