Španělé volají bueno camino, šťastnou cestu
Mělník, Španělsko- Poutník na cestě do Santiago de Compostelo - díl 4.
Mělník, Španělsko- Poutník na cestě do Santiago de Compostelo - díl 4.
Téměř každá žena onemocní alespoň jednou za život zánětem močových cest. Vlivem anatomických dispozic se totiž jedná především o dámskou věc.
Pelhřimov – V rámci 41. kola hráli kutnohorští hokejisté svůj předposlední zápas základní části na ledě Spartaku Pelhřimov. Důležité tři body vybojovali zejména ve druhé a třetí třetině, kdy předváděli skvělý hokej a zajistili si tak play-off.
Ústí nad Labem – Vítězkou dalšího čtenářského kola o nejlepší recept se stala Jana Pravdová s Pravou čínou. Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravovala kuchařka Martina Hiřičová spolu se studentkou prvního ročníku oboru „kuchařka“ Janou Konrádovou.
Kutná Hora - Bezprostředně po hokejovém utkání II. ligy mezi Kutnou Horou a Kobrou Praha popsali své pocity dva nováčci vdresu sršňů – Jan Sladký a Jan Česnek. Oba si připsali po dvou brankách.
Kutná Hora - Důležité tři body si vystříleli kutnohorští hokejisté ve 35. kole II. ligy doma sKobrou Praha. Vtabulce se tak posunuli výše a hlavně si posílili sebevědomí před nedělním derby vKolíně. V dobrém světle se představily na kutnohorském ledě nové tváře v dresu Sršňů, Jan Česnek a Jan Sladký.
Je lehčí než zlato, méně trvanlivý, ne každému voní, ale přitom přitahuje spekulanty skoro stejně jako drahé kovy.
Ústí nad Labem /HLASUJTE/ – Vítězem dalšího čtenářského kola v roce 2010 o nejlepší recept se stala Eva Jáklová s receptem Kuře alkoholik.
Orlickoústecko - Co nabídnout návštěvám v zimním čase.
Rakovnicko - Jelikož silvestrovská noc se kvapem blíží, přinášíme vám několik zajímavých receptů.
Rok se s rokem sešel a opět jsou před námi oslavy silvestra a Nového roku. Každý, kdo se rozhodne pořádat silvestrovskou party, nemá touhu stát celý večer u plotny nebo běhat kolem hostů. V tento rozverný den se chceme hlavně bavit. A všichni!
Ústí nad Labem /HLASUJTE, FOTOGALERIE/ – Vítězem třetího čtenářského kola o nejlepší recept se stala Naďa Chodovská s receptem Kuřecí stehýnka po myslivecku.
Fejeton - Na rovinu přiznám, že jsem nikdy moc nevěřil v léčebnou sílu zeleniny. Moji předpojatost vůči ní kdysi přiživila školní jídelna a fatální chyba vědců s desetinou čárkou, kterou zveličili sílu špenátu. Jenže…
Ústí nad Labem /FOTO,HLASOVÁNÍ UKONČÍME V 11.00/ – Vítězem třetího čtenářského kola o nejlepší recept se stala Marie Šímová s receptem „Kuře s hlívou ústřičnou“.
Újezd u Valašských Klobouk /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Táňa Janošová, rodačka z Újezdu u Valašských Klobouk, si za svou životní cestu zvolila zpěv. Svým mezzosopránem už okouzlila publikum v mnoha zemích světa. Před rokem se vrátila z angažmá na největším Kanárském ostrově Tenerife, kde působila jako sólistka operních festivalů či komorních souborů.
Hradec Králové – Na deset zřejmě stoupl v Česku počet obětí prasečí chřipky.V sobotu zemřela v Opavě studentka vysoké školy. Zřejmě v souvislosti s prasečí chřipkou zemřel i muž v Jičíně.
Peking – Je lehčí než zlato, méně trvanlivý, ne každému voní, ale přitom přitahuje spekulanty skoro stejně jako drahé kovy.
Újezd u Valašských Klobouk – Táňa Janošová, rodačka z Újezdu u Valašských Klobouk, si za životní cestu zvolila zpěv. Svým mezzosopránem už okouzlila publikum v mnoha zemích světa.
Ústí nad Labem /FOTO, HLASOVÁNÍ DO 12.00/ – Vítězem druhého čtenářského kola o nejlepší recept se stala Eva Drobná s receptem „Kuřecí játra se šťávičkou“. Restaurace Zlatopramen Sport – Pub společně s Ústeckým deníkem si pro vítězku připravily jako odměnu šek v hodnotě tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci.
Moravskoslezský kraj - Proslulé burzy v polských obcích zažívaly boom už před rokem 1989, houfně se na ně jezdilo i později. Pak zájem o ně poklesl, v poslední době je tu ale opět plno.
Chałupki, Ostrava /FOTOGALERIE/ - Proslulé burzy v polských obcích u hranice s Českem zažívaly boom už před rokem 1989, houfně se na ně jezdilo i později. Po krátkém období, kdy zájem o ně poklesl, je v poslední době opět zaplavují tisíce návštěvníků nejen z pohraničí, ale třeba i z jižní Moravy. Lidé od nás stále častěji zjišťují, že v Polsku levněji nakoupí nejen na trzích, ale i v běžných obchodech, a to skoro vše, od potravin přes nábytek až po nářadí pro kutily.
Pelhřimov/ Žďár – Hodně divoké derby viděli diváci v Pelhřimově. Hokejisté druholigového Spartaku porazili krajského rivala ze Žďáru nad Sázavou 5:4. O vítězství domácích rozhodl v čase 58:13 havlíčkobrodský pendl v pelhřimovských službách Daniel Vrdlovec.
Brusel – Evropa stojí podle odborníků na prahu epidemie. Státy zavírají preventivně školy. Srbové věří v sílu česneku.
Žďár nad Sázavou/ Kolín - Opačné póly tabulky okupují po šesti odehraných kolech druhé hokejové ligy celky z Vysočiny.
Žďár nad Sázavou/ Kolín - Opačné póly tabulky okupují po šesti odehraných kolech druhé hokejové ligy celky z Vysočiny. Zatímco Žďár se po výhře nad Milevskem posunul na skvělé druhé místo, Pelhřimov se po prohře 4:5 v prodloužení s kolínskými Kozly krčí na poslední příčce s pouhými třemi body na kontě.
Doba letních dovolených už je pryč, ale alespoň kousek z ní si můžete oživit nejen ve vzpomínkách, ale i v kuchyni. Přinášíme vám recepty a kulinářské zážitky ze tří světových kontinentů.
Častolovice- Poprvé vystaví kolekci afrických fialek, nebudou chybět bylinky z botanické zahrady, 12 druhů česneku, 9 odrůd brambor.
Jedním ze čtenářů, který se nám přihlásil na kulinářskou výzvu – posílejte nám své nejlepší recepty, je Jiří Míka z Karlových Varů. Poslal nám jich opravdu hodně, ale protože je zrovna velká houbová úroda, vybrali jsme netradiční recepty právě z těchto surovin.
Holýšov /FOTOGALERIE/ – Česnek dodaný Václavem Kauerem z Chotiměře byl jedním z velkých taháků víkendové zahrádkářské výstavy v Holýšově. Ta letošní byla jubilejní, v pořadí šlo již o dvacátou.
Severní Čechy - Letní seriál Deníku nyní přináší recepty, které nám zaslali sami čtenáři. Zde naleznete ty z vepřového masa.
Severní Čechy - Letní seriál Deníku nyní přináší recepty, které nám zaslali sami čtenáři. Zde naleznete ty, které se týkají grilování.
Severní Čechy - Letní seriál Deníku nyní přináší recepty, které nám zaslali sami čtenáři. Zde naleznete ty, které se týkají kuřecího masa.
Severní Čechy - I obyčejná jídla chutnají luxusně. Můžete se o tom přesvědčit u následujících tipů a receptů, které vám přináší časopis Chef Gurmán.
Washington – Česnek má pozitivní účinky na srdce čerstvě rozdrcený a páchnoucí po sirovodíku. Sušením nebo vařením se jeho příznivé účinky na lidské zdraví ztrácejí. Dokázali to vědci z Connecticutské univerzity.
Plzeň - Martin Špaček je nejen kuchař, ale především barbecue–specialista, tedy odborník na grilování. Své povolání vykonává už deset let.
Buchlovice - Festival česneku se konal v sobotu 25. července v zámecké zahradě v Buchlovicích.
Buchlovice /FOTOGALERIE/ - Festival česneku se konal v sobotu 25. července v zámecké zahradě v Buchlovicích. I když slavnosti provázelo deštivé počasí, stovky lidí přišly ochutnat tuto osobitou zeleninu, která se v Buchlovicích podávala na různé způsoby.
Litoměřicko - Cibule, brambory a především pak česnek. Nezbytné ingredience pro každého kuchaře se v letošním roce staly jasným „hitem“ zlodějů na Litoměřicku.
Velké Hamry /HOUBAŘSKÉ OKÉNKO PETRA HAMPLA/ - Když je úroda růžovek velká, co s nimi. Pikantní dršťková polévka potěší ke svačině, obědu a večeři i gurmány.
Dolní Němčí /FOTOGALERIE/ - Patnáctiletý David Pochyba z Dolního Němčí má sice prázdniny, ale přesto i se svým kamarádem Lukášem vstává tento týden ve čtyři hodiny ráno. Důvod je jediný.
Když se řekne americká kuchyně, většina lidí si okamžitě vybaví hamburger, hot dog, hranolky a kolu. Plátek masa vložený do sladké housky, obložený zeleninou, s porcí kečupu či hořčice je skutečně typickým americkým jídlem. Asi nikde na světě se ho nesní více než právě v USA. Ale není to hamburger, co dělá severoamerickou kuchyni zajímavou.
Pokrmy na přímém ohni připravovali naši předkové především proto, aby se nasytili. Oheň vystřídaly grily a vůně takto připravovaných pokrmů je nepřekonatelná. K létu prostě patří. Přinášíme vám několik zajímavých receptů, nad nimiž se gurmáni budou rozplývat.
Grilování je nejenom módní zpříjemnění sobotního odpoledne, ale když se umí, tak je výsledkem i kulinářský zážitek.
Zlín-Štípa /FOTOGALERIE/ - Sarančata v jablečném koláči, cvrčci v čokoládě či s česnekem, mouční červi v karamelu či jako pomazánka. To vše mohli ochutnat účastníci celokrajské biologické olympiády konané v pondělí v ZŠ Nová cesta ve zlínské místní části Štípa.
Zlín-Štípa - Sarančata v jablečném koláči, cvrčci v čokoládě či s česnekem, mouční červi v karamelu či jako pomazánka. To vše mohli ochutnat účastníci celokrajské biologické olympiády konané v pondělí v ZŠ Nová cesta ve zlínské místní části Štípa.
Bratčice - Mohutné zemědělské zařízení na posklizňové skladování a úpravu obilí v Bratčicích stát nebude. Alespoň zatím.
Cikháj - Ani v zimě se kuchař Miroslav Hošek v restauraci Tisůvka v Cikháji neobejde bez bylin. Na jídelním lístku má několik jídel připravených z toho, co si od jara do podzimu vypěstuje sám na malé zahrádce pod oknem kuchyně.
Machová - /FOTO, VIDEO/ Vůně kmínu, česneku i dalších ingrediencí přilákala v sobotu do kulturního sálu v Machové na Zlínsku desítky místních i přespolních obyvatel. Volila se tam totiž královna domácích klobásek. A porotou se stali právě samotní návštěvníci.
Někoho možná překvapí, jak silné afrodisiakum má doma v kuchyni. Je to cibule. Díky svým výživným a stimulačním vlastnostem je považována za velmi účinné dráždidlo smyslů.
Jihlavsko - Plesnivá mandarinka. Hodně mizerné hrozny. Plesnivý česnek. Nechutně vypadající rajče. Nebo třeba i pokreslený, ale jinak šťavnatý a – snad i zdravý – citron.