23letý muž se zpovídá z krádeže několika přepravek s cibulí a česnekem v celkové hodnotě 1.308 korun. Ty odcizil v neděli 5. července v podvečer z dodávky, která byla zaparkovaná na Soukenném náměstí.
Na pultech knihkupectví se objevila nová kniha pro děti z pera jabloneckého spisovatele Pavla Brycze. Ve čtvrtém díle Česnek útočí, se vším zatočí se opět na scénu vrací upírobijec Emil a jeho parta.
Na pultech knihkupectví se objevila nová kniha pro děti z pera jabloneckého spisovatele Pavla Brycze. Ve čtvrtém díle Česnek útočí, se vším zatočí se opět na scénu vrací upírobijec Emil a jeho parta.
Na pultech knihkupectví se objevila nová kniha pro děti z pera jabloneckého spisovatele Pavla Brycze. Ve čtvrtém díle Česnek útočí, se vším zatočí se opět na scénu vrací upírobijec Emil a jeho parta.
Makrela na klacku je fenomén z Hané, který moderní gastronomické trendy nevytlačily do ústraní. Zejména na venkově si makrelu pozvolna pečenou na dřevěném uhlí vychutnávají lidé desítky let. Hlavně u fotbalu a na tancovačkách. Osvědčené receptury a vášeň pro specifickou úpravu na dřevěném kolíku se mnohde dědí z generace na generaci.
Makrela na klacku je fenomén z Hané, který moderní gastronomické trendy nevytlačily do ústraní. Zejména na venkově si makrelu pozvolna pečenou na dřevěném uhlí vychutnávají lidé desítky let. Hlavně u fotbalu a na tancovačkách. Osvědčené receptury a vášeň pro specifickou úpravu na dřevěném kolíku se mnohde dědí z generace na generaci.
Makrela na klacku je fenomén z Hané, který moderní gastronomické trendy nevytlačily do ústraní. Zejména na venkově si makrelu pozvolna pečenou na dřevěném uhlí vychutnávají lidé desítky let. Hlavně u fotbalu a na tancovačkách. Osvědčené receptury a vášeň pro specifickou úpravu na dřevěném kolíku se mnohde dědí z generace na generaci.
Na noční chrápání může platit, když dá postižený sbohem česneku a cibuli. Potřebné je však dobře porozumět příčinám a následkům. Vyplývá to alespoň z čerstvého upozornění Nemocnice Brandýs nad Labem, která varuje před často přehlíženými příznaky refluxní choroby jícnu.
O poslední červencové sobotě se mělo už podevatenácté proměnit městečko Buchlovice pod hradem Buchlovem s tamním zámeckým parkem v největší česnekové tržiště v České republice. Folklorní agentura Buchlov připravovala tradiční Festival česneku, jehož cílem měla být, jako každoročně, podpora domácích pěstitelů voňavé zeleniny.
Vytrvalá léčivá rostlina užívaná dříve i jako desinfekce a dnes běžně v kuchyni – to je medvědí česnek. Zatímco například na Moravě je její výskyt v přírodě velice hojný, v příhraničí na západě Čech ji najdete jen na několika málo místech.
Vytrvalá léčivá rostlina užívaná dříve i jako desinfekce a dnes běžně v kuchyni – to je medvědí česnek. Zatímco například na Moravě je její výskyt v přírodě velice hojný, v příhraničí na západě Čech ji najdete jen na několika málo místech.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Školní lavice zůstávají od druhého březnového týdne kvůli nebezpečí korovinarové epidemii prázdné. A volný čas dětí ve věku do 15 let tak získal nebývalý rozměr. Čím ho mohou vyplnit? Folklórní agentura Buchlov pro ně vymyslela v rámci XIX. ročníku Festivalu česneku na zámku (a v městečku) Buchlovice, který se uskuteční 25. července, česnekovo-cibulovou literárně a výtvarně hudební soutěž.
Oldřich Navrátil je divákům televize známý nejen jako výborný filmový a seriálový herec, ale už nějaký čas i jako moderátor nejsledovanějšího pořadu pro zahrádkáře a kutily u nás. K této poměrně nové roli má všechny předpoklady, postavil si chatu, vyrábí kvas z vlastních švestek a na zahradě pěstuje kde co, tedy kromě brokolice a květáku.
Masa už mají po vánočních svátcích všichni nejspíš dost, takže se v lednu dostává ke slovu skromnější a hlavně více dietní i zdravější kuchyně. Na stole by se hojně měla objevovat čerstvá zelenina plná vitaminů, která pomůže při prevenci nachlazení nebo chřipky. Při redukci váhy mohou pomoci luštěniny, výborná je jejich úprava v naklíčeném stavu.
Nevíte, co připravit pro návštěvu nebo rodinu s mlsnými jazýčky? Nelámejte si hlavu a vytvořte si zdravou a chutnou pomazánku, stanete se hlavní hvězdou večera!
Mikulov /FOTOGALERIE/ - Žáci základní školy Hraničářů v pátek vyrazili do mikulovských ulic Alfonse Muchy, Koněvova, a 22. dubna. Jejich cílem bylo osadit tři trvalkové záhony tulipány, krokusy, nebo okrasným česnekem.
Svatomartinské hody neodmyslitelně patří k 11. listopadu, tedy dni, kdy si lidé připomínají svátek svatého Martina. Mnoho ostravských restaurací tuto tradici ctí a pečlivě sestavuje svatomartinské menu. Ani letos tomu nebude jinak.
Dlouho platil za spolehlivý nástroj útěku z nepříjemného dostaveníčka a zbraň proti upírům. Česnek si ale stále víc upevňuje své místo jako nepostradatelná zelenina do každé domácnosti.
/FOTOGALERIE/ Hovězí maso, cibule, česnek, majoránka, sůl, pepř, kmín, paprika, chilli papričky ale třeba i rajčata, to byly ingredience které soutěžící přidávali do svých kotlíků s voňavými guláši. Každý byl jedinečný, originální, chutnaly ale všechny.
V hlavní roli bude česneková odrůda, která získala značku Regionální produkt Ústeckého kraje. Akce nabídne i několik výstav, zábavu pro děti a soutěž v pojídání česneku.
Když máte svá místa a víte, kdy se na ně vypravit, můžete si houbami krásně zpestřit jídelníček. A rozhodně nejde jen o praváky nebo suchohříbky, v našich lesích je toho k nalezení neuvěřitelně mnoho. To si ale nastudujete v houbařském průvodci, naše rubrika je tady spíše od toho, aby vám poradila, jak s těmi všemi dary naložit.
Nová Ves u Světlé – Brambory a zase brambory. K tomu aroma česneku, skákací hrad, vyhlídkové lety, přehlídka šikovnosti mladých hasičů. V pořadí již 9. ročník tradiční Bramboriády se konal v sobotu 31.8. na hřišti v Nové Vsi u Světlé nad Sázavou.
FOTOGALERIE/ O nejlepší kotlíkovou česnečku bojovali v Dolním Němčí, kde se v areálu tamní myslivecké chaty konal druhý ročník unikátní soutěže s názvem Štrúčkobraní.
Pěstitelé česneku a zahrádkáři si přišli v sobotu na své v Buchlovicích. Ve čtyřiceti stáncích jim prodejci česneku nabídli nejen konzumní česnek, ale také jeho sadbu. V neustálém obležení byl u vstupní brány do parku tamního zámku stánek firmy inženýra Jana Kozáka (66) z Poběžovic u Holic, která se už řadu let zabývá šlechtěním a distribucí česnekové sadby, ale také poradenstvím v pěstování této voňavé zeleniny. Náš přední pěstitel česneku, který v rozumné míře konzumuje česnek denně, poskytl v průběhu česnekové slavnosti Slováckému deníku exkluzivní rozhovor.
FOTOGALERIE/ S blížícím se koncem měsíce července se vrátil v sobotu do městečka Buchlovice, na okouzlující nádvoří a do parku tamního státního zámku Festival česneku. Od své premiéry v roce 2002 potěšil na osmdesát tisíc ctitelů voňavé zeleniny, milovníků folklorních souborů, dechovek, country kapel, cimbálovek a chutných česnekových pokrmů.
Vůně českého česneku zaplaví v sobotu 27. července od 10 do 18 hodin městečko Buchlovice a jeho zámecký park. Už poosmnácté se tam pod heslem Kraj voní česnekem a česnek voní krajem uskuteční Festival česneku, jehož cílem bude podpora domácích pěstitelů voňavé zeleniny.
Stále oblíbenější chilli nejen báječně dochutí pokrmy, ale je také přínosem pro lidské zdraví. Stimuluje hubnutí nebo snižuje hladinu cholesterolu v krvi. I to může být důvod k návštěvě jednoho z letních festivalů, které oslavují ostrá jídla. Pokud lidé zrovna neholdují chilli, řešením mohou být cibulové nebo česnekové slavnosti. V tomto přehledu dává Deník i tipy na některá místa, kde si ostré můžete pořídit po celý rok.
Stále oblíbenější chilli nejen báječně dochutí pokrmy, ale je také přínosem pro lidské zdraví. Stimuluje hubnutí nebo snižuje hladinu cholesterolu v krvi. I to může být důvod k návštěvě jednoho z letních festivalů, které oslavují ostrá jídla. Pokud lidé zrovna neholdují chilli, řešením mohou být cibulové nebo česnekové slavnosti. V tomto přehledu dává Deník i tipy na některá místa, kde si ostré můžete pořídit po celý rok.
Stále oblíbenější chilli nejen báječně dochutí pokrmy, ale je také přínosem pro lidské zdraví. Stimuluje hubnutí nebo snižuje hladinu cholesterolu v krvi. I to může být důvod k návštěvě jednoho z letních festivalů, které oslavují ostrá jídla. Pokud lidé zrovna neholdují chilli, řešením mohou být cibulové nebo česnekové slavnosti. V tomto přehledu dává Deník i tipy na některá místa, kde si ostré můžete pořídit po celý rok.
Pamatujete na táborovou kuchyni vašeho dětství? Buchtičky s krémem, bramborový guláš, rajská s knedlíky, řízek s bramborovou kaší, lečo nebo vepřo-knedlo-zelo, špagety s čímkoliv. Poměrně snadně připravitelná jídla a hlavně oblíbená u dětí. Pokud máte na hrbu kuchyni v táboře, nemůžete takovou nabídkou nikoho urazit. Ale i v polní kuchyni můžete následovat současné gastronomické trendy a zkusit něco nového.
Když se řekne dovolená, vybaví se většině Čechů výlet ke Středozemnímu moři. K tamní kuchyni neodmyslitelně patří mořské plody. Kvůli dobrému jídlu však nemusíte vyrážet za hranice. Přinášíme vám inspiraci v podobě několika receptů, v nichž se plody moře objevují a které určitě stojí za to vyzkoušet.
Rozmanitá světová kuchyně není jen záležitostí luxusních hotelových restaurací, ale patří i k vám domů. Vždyť je to pouze věc správného výběru surovin a znalosti postupu při přípravě. Ale také chuti zkusit něco nového.
/FOTOGALERIE/ Kravský sýr s česnekem od Ludmily Rohelové z Valašského Meziříčí byl tím nejchutnějším, co nabídl letošní ročník tradiční soutěže O nejlepší valašský sýr. Konala se v sobotu 18. května ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.
Vysoký krevní tlak má v dnešní době řada lidí a většina o něm ani neví. Častější je ve vyšším věku, ale například Anně Dvořákové ho zjistili už ve 20 letech. I přesto, že léky nemohla vysadit, porodila dvě zdravé děti.
Jarní dny už umějí být krásné a lákají spíše k pobytu na sluníčku než u plotny. I proto se leckterá kuchařka či kuchtík snaží zkrátit čas strávený vařením, ač se nehodlají vzdát chuťového zážitku. Jak tedy netrávit čas dlouhou přípravou ani náročným úklidem?