
I arabský chléb kryl drogové plány trojice Syřanů a Čecha
Hradec Králové - Dvanáctileté vězení hrozí třem Syřanům a jednomu Čechovi za pěstování marihuany.
Hradec Králové - Dvanáctileté vězení hrozí třem Syřanům a jednomu Čechovi za pěstování marihuany.
Hradec Králové - Dvanáctileté vězení hrozí třem Syřanům a jednomu Čechovi za pěstování marihuany.
Hradec Králové - Dvanáctileté vězení hrozí třem Syřanům a jednomu Čechovi za pěstování marihuany.
Opatov - Známé ekonomické pravidlo, podle kterého obal prodává, oko kupuje, neplatí podle majitele opatovského pekařství Miroslava Paulase z opatovského pekařství na Třebíčsku vždy. Chleba by si totiž lidé měli vybírat hlavně podle chuti.
Region - Nespokojenost se současnou úrovní služeb v České republice, zejména pak v cestovním ruchu, oblasti wellness & spa, nedostatek odborně vyškoleného personálu a nízké kompetence manažerů byla důvodem vzniku Institutu rozvoje služeb & wellness.
Turnov - Navzdory nejisté předpovědi dorazilo do Struh u Turnova 300 lidí na třetí Koulení chleba.
Turnov - Bochník vážil tři kilogramy a nejlépe si s ním poradil Jakub Wambach, který se stal absolutním vítězem. Porazil i Romana Šebrleho.
Litomyšl – Veselici ve Veselce mohli zažít nejen všichni milovníci tekutého chleba. Litomyšlský pivovar totiž v sobotu oslavil dva roky své existence. A jak jinak, než pivem, gulášem a dobrou hudbou.
Sezimovo Ústí – Táborské Husitské muzeum připravilo na sobotu další díl vlastivědných vycházek. Tentokrát ve stopě původního Ústí.
Turnov - Závodní pecny pořadatelé po soutěži usuší a věnují je jízdárnám jako krmivo pro koně.
Praha /INFOGRAFIKA/ – Denně se v Česku prodá milion bochníků chleba a ročně se ho v pekárnách upeče 300 tisíc tun. Každý Čech pak za něj ročně utratí tisíc korun a v podstatě se může těšit z toho, že jeho cena v nejbližší době stoupat asi nebude. Ostatně chléb se v obchodech na stejné cenové úrovni drží už posledních osm let. Taková zpráva ke Světovému dni chleba, který se slaví právě dnes, spotřebitele jistě potěší. Těžkou hlavu ale dělá pekařům.
Tříkilovým pecnem si zakoulí i olympijský vítěz v desetiboji, moderátor Roman Šebrle.
Turnov - Tříkilovým pecnem si zakoulí i olympijský vítěz v desetiboji, moderátor Roman Šebrle.
Klatovsko – Přinášíme další díl seriálu o zajímavostech regionu, v němž nahlížíme do novin starých sto i více let, abychom zjistili, co zajímavého se psalo v minulosti.
Dolní Bukovsko – Uprostřed podzimu záložník František Hruška (20) opouští dolnobukovskou fotbalovou družinu.
Karlovy Vary - Ještě příští týden bude patřit jednatřicátému karlovarskému Jazzfestu, jehož nejvlivnější tváří a účinkujícím bude americký zakladatel saxofonové hry Bob Mintzer. Diváci se mohou těšit ještě na tři koncertní večery, kde kromě saxofonového mága uslyší také Karlovarský symfonický orchestr, premiéru jazzové mše či regionální spolky.
Zlín – Být neustále v pohybu, nestresovat se, usmívat se. S tímto životním krédem se v těchto dnech doslova docvičila a dosportovala dvojice sester ze Zlína Dagmar Opálková a Marie Morávková k věku 84 let. Jednovaječná dvojčata jsou od dětství až doposud nadšenými aktivními členkami zlínského Sokola. Společně s ostatními se scházejí každý čtvrtek, aby si pohybem vlily novou energii do žil.
Jičín – Řidič, jó, ten tvrdý chleba má… zpívala už před lety v jedné ze svých písní skupina Greenhorns. A to ještě netušila, že šoférům časem jejich chleba ještě „ ztvrdne".
Sopotnice – Tradiční pečení chleba se v sobotu uskutečnilo u chlebové pece v areálu Farské zahrady v Sopotnici. Součástí akce byl i čtvrtý ročník soutěže o nejlepší domácí ovocný destilát.
Brno - Brněnská pekárenská společnost Penam, která patří do holdingu Andreje Babiše (ANO) Agrofert, v současnosti investuje 1,5 miliardy korun do tří velkých projektů v Česku. Díky nim se má péct pečivo pomocí nejmodernějších technologií. Jde o stavbu nové páteřní pekárny v Rosicích na Brněnsku, o instalaci nové linky na výrobu chleba v Zelené louce u Prahy a instalaci nové linky na výrobu toustů a sendvičů tamtéž. Na dnešní tiskové konferenci to řekl obchodní ředitel Georgios Koulisianis.
Uhelná – Z žhavého topeniště sálá žár. Je tak silný, že se k rozpáleným uhlíkům nemůžu přiblížit blíže než na metr. Stojím před pecí v zaniklé osadě Zastávka v Rychlebských horách. Už za pár desítek minut zde budu svědkem pečení chleba. Prvního po desítkách let.
Soláň – Kváskový, pšeničný, žitný, ořechový, nebo s cibulkou. Mezi šestadvaceti různými druhy chlebů mohli o víkendu ochutnávat návštěvníci Informačního centra na Soláni. Jeho vůně se nesla po širokém okolí. „Přijeli pekaři z Halenkova, Nového Hrozenkova nebo Francovy Lhoty. Jeden chléb jsme si vyzkoušeli upéct také sami," prozradila Alena Vašutová z Informačního centra Zvonice na Soláni.
Valašsko - Druhý zářijový víkend slibuje krásné počasí a my vám přinášíme řadu nabídek, některé začínají už dnes.
Slup – Nejen čerstvé pečivo, ale i klobásy, různé masové pečínky či sladké palačinky vábily svojí vůní stovky návštěvníků letošních Slavností chleba. Jako každý rok se i tentokrát konaly začátkem září ve Slupi. Hlavním bodem programu byla přehlídka domácích i zahraničních folklorních souborů, na návštěvníky čekala tradiční prohlídka mlýna nebo jarmark s historickými řemesly, výrobou skla ve sklářské peci, stánky s občerstvením nebo burčákem. „Je to jako takové Znojemské historické vinobraní, ale přece jen komornější, a to mi maximálně vyhovuje," popsal Marek Fabík z Brna, který dorazil do Slupi s rodinou. Akci spolupořádalo Technické muzeum v Brně, které se stará o slupský vodní mlýn.
Libina – Borůvkový koláč s vanilkou přidanou do drobenky nebo rohlík s různými semínky. To jsou oblíbené kousky pečiva Heleny Kubíkové, která po rodičích s manželem převzala pekárnu Šimbera v Libině na Šumpersku.
Obžerství se o víkendu oddají lidé z jižní Moravy. V Brně si nenechají ujít Den Starobrna na stadionu za Lužánkami. Břeclavští otestují chuťové buňky na Chillifestu při jedení jedné z nejpálivějších papriček. Křupavý a čerstvý chleba čeká na nadšence ze Znojemska.
Jižní Morava – Obžerství se o víkendu oddají lidé z jižní Moravy. V Brně si nenechají ujít Den Starobrna na stadionu za Lužánkami. Břeclavští otestují chuťové buňky na Chillifestu při jedení jedné z nejpálivějších papriček. Křupavý a čerstvý chleba čeká na nadšence ze Znojemska.
Chléb a pečivo jsou bezesporu součástí každodenního jídelníčku většiny z nás. Stále častěji ale přichází otázka ze strany spotřebitelů: „Je konzumace pečiva zdravá?"
Labouň – Vzpomínáte na svoji první třídu? „Ano, vzpomínám," zareagoval na výzvu v Jičínském deníku Miloslav Šoltys z Labouně, který se narodil 8. května 1927.
Slup – Obec Slup zanedlouho opět provoní čerstvé pečivo. Budou se tam totiž konat známé Slavnosti chleba, které letos připadnou na 5. září.
Trutnov - Hvězdná kapela The Prodigy rozburácí Bojiště v neděli večer. Undergroundový festival jejím vystoupením vyvrcholí.
Ústí nad Labem - Voňavý stánek s chlebem, sladkým a slaným pečivem z Pekárny Dubí je trvalou součástí farmářského trhu u OC Forum.
Praha /INFOGRAFIKA/– Čtyři bílé tukové rohlíky a k tomu dvacet deka vlašského salátu. Pro někoho jen svačina, pro část lidí bohužel zdánlivě plnohodnotný oběd.
Míkovice – Vyvrcholením zdárné sklizně a také zpracování sklizených plodin jsou v Uherském Hradišti- Míkovicích slavnosti dožínek. Jejich tradici tu před dvanácti lety obnovil folklorní soubor Míkovjan a v sobotu odpoledne místním i přespolním ukázal, že dožínkové slavnosti stále patří k životu lidí v městské části metropole Slovácka, byť se konají jednou za dva roky.
Zlín – Pečení chleba dříve bývalo obřadem, při kterém hospodyni nikdo nesměl vyrušovat. Používaly tehdy jen základní suroviny jako mouku, kvásek, vodu, sůl a kmín. Dnes se k tradici domácího pečení chleba vrací řada rodin a mnozí zkouší tento starý recept vylepšovat o nové ingredience.
Lenora /FOTOGALLERIE/ - Slavnosti chleba patří neodmyslitelně k závěru července v Lenoře.
Východní Čechy – Další rostlina, které se v naší pravidelné rubrice budeme věnovat, je žito seté. Je to obilovina, ze které se mele mouka pro výrobu chleba, perníků či těstovin. Žito oproti pšenici obsahuje mnohem více vlákniny a někteří vědci tvrdí, že dokonce obsahuje látky s protinádorovými účinky a chrání organizmus proti srdečním a cévním chorobám. Vhodnější než mouka je potom žitná vláknina, která je vyrobena mletím zrn společně s jejich obaly a slupkami.
Východní Čechy - Další rostlina, které se v naší pravidelné rubrice budeme věnovat, je žito seté. Je to obilovina, ze které se mele mouka pro výrobu chleba, perníků či těstovin.
Východní Čechy - Další rostlina, které se v naší pravidelné rubrice budeme věnovat, je žito seté. Je to obilovina, ze které se mele mouka pro výrobu chleba, perníků či těstovin.
Východní Čechy – Další rostlina, které se v naší pravidelné rubrice budeme věnovat, je žito seté. Je to obilovina, ze které se mele mouka pro výrobu chleba, perníků či těstovin. Žito oproti pšenici obsahuje mnohem více vlákniny a někteří vědci tvrdí, že dokonce obsahuje látky s protinádorovými účinky a chrání organizmus proti srdečním a cévním chorobám. Vhodnější než mouka je potom žitná vláknina, která je vyrobena mletím zrn společně s jejich obaly a slupkami.
Chleby - Vážná dopravní nehoda se stala v úterý před polednem na křižovatce ve Chlebech. Výsledkem je jedno vážné zranění s podezřením na poškození páteře.
Zahrádky - Certifikovanou značku Regionální produkt Lužické hory a Máchův kraj mohou používat nové výrobky, pocházející z Českolipska.
Velké Pavlovice – Přístavba Ekocentra Trkmanka ve Velkých Pavlovicích je téměř hotová. Starosta doufá, že její využití odlehčí městské pokladně. Přibudou lůžka i venkovní pec na chleba.
Chleba. Prosté slovo, ale také věc ceny zlata. Ne nadarmo jej Slované nabízejí k uctění návštěvy, které si váží. Jen škoda, že tento nádherný zvyk, podle mého názoru, mizí.
Dolní Němčí – Pětačtyřicet bochníků padlo v sobotu 11. července za oběť strávníkům, kteří dorazili na osmý ročník tradičního pečení chleba. Oblíbenou akci vonící nejen po čerstvém pečivu, ale také sádle, škvarcích a cibuli, uspořádali členové Národopisného krúžku Dolněmčan v muzeu Na Mlýně v Dolním Němčí.
Francova Lhota /FOTOGALERIE/ – Premiérové pečení chleba v tradiční peci připravili na páteční podvečer ve Francově Lhotě. Akci v nedávno otevřeném Muzeu kardinála Štěpána Trochty, který má svoje zázemí v kardinálově rodném domě, uspořádala Valašská nadace. Ta má za sebou patnáct let úspěšné činnosti zejména v práci s dětmi a mladými lidmi.
Chlumany /FOTOGALERIE/ - Na trh se po desítkách let vrací i vyhlášený husinecký chléb.
Humpolec – Košíkář vysvětluje chlapci, jak proplétat proutky, aby z nich vyrobil ošatku, v hradní peci se už dozlatova vybarvuje chléb, žebrák provokuje ženu, která kolemjdoucí láká na křupavé a čerstvé placky, kat vyhledává zlobivé poddané a na scéně se už připravují rytíři, aby Malovcovi překazili jeho lest a uchránili před ním hrad.
/FOTOGALERIE/ Do soutěže Bílovecký bochník 2015 bylo přihlášeno celkem 15 chlebů. Vybrat ten nejlepší musela o víkendu čtyřčlenná, odborná porota, která měla velmi těžký úkol.
Hostouň – Voňavé vánočky, záviny a chléb byly zřejmě tak silným lákadlem, že zloděj nevydržel a do pekárny v Hostouni si vyrazil mimo pracovní dobu.