Zlínsko – Ordinace a lékárny v těchto dnech zažívají na Zlínsku nápor nemocných. Lékaři a lékárníci jsou tedy pod neustálou palbou bacilů všech druhů. Jak chřipkové období zvládají a čím se proti onemocnění brání?
Ústí nad Labem – Další kolo týdenní soutěže O nejlepší čtenářský recept má vítěze. Stal jsem jím Jiří Bršek s receptem na Kuřecí játra s křenovou šťávou.
Ústí nad Labem – Soutěž O nejlepší čtenářský recept zná posledního vítěze letošního roku. Recept čtenářky Radmily Laurencové na nivové kotlety s vejci měly ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.
Rohatec /AKTUALIZOVÁNO/ – Nejméně šest milionů korun. Takovou škodu způsobil požár výrobní haly na loupání cibule, který vzplál v pondělí po dvacáté hodině v Rohatci u Hodonína. Svým rozsahem se tak jedná o největší požár tohoto roku na Hodonínsku. V hořícím objektu naštěstí nikdo nebyl.
Složit slavnostní menu tak, aby chutě ladily a všichni byli spokojení, není snadné. Pro inspiraci vám přinášíme několik možností. Všechny recepty mají ale jedno společné: základem jsou kvalitní výchozí suroviny.
Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Jiřiny Pekárkové na Rybí filé pod voňavou peřinkou měl ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.
Zlín /INZERCE/ - Představujeme vám první pětihvězdičkový hotel na ZlínskuHotel Baltaci Atrium ***** Zlín, dále pro méně náročnéHotel Baltaci *** Zlín a napajedelskou Restauraci Baltaci.
Lhota Rapotina /KOSTELY NA BLANENSKU/ - Kdyby se všichni lidé z Lhoty Rapotiny rozhodli jít na mši do jejich kostelíku svatého Vavřince, dovnitř se nevejdou. Kostelík pojme jen několik desítek věřících. Podle pověsti totiž musel stát do jednoho roku.
Ústí nad Labem – Na vítězné Luhačovické lázeňské kapse od čtenářky Lenky Petránkové si návštěvníci restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vesměs pochutnali.
Špatná zubní hygiena, nesedící zubní protéza, nedostatek vitamínů B a C, stres či příliš dráždivá strava jsou častou příčinou vzniku aft, tedy bolestivých a pálících vřídků na sliznici úst. U malých dětí jsou projevem prvního setkání organismu s virem.
Hradec Králové – Ve dvorech zemědělců se začaly prodávat brambory, cibule a zelí. Lidé mají o zeleninu zájem a prodejům ze dvora dávají přednost před nákupem v supermarketech. Mají totiž jistotu, že kupují kvalitní výrobky.
Rakovník /FOTOGALERIE/ - Užitkové rostliny polí a zahrad se tentokrát nesly celou podzimní botanickou soutěží, kterou pro žáky základních a studenty středních škol uspořádal Dům dětí a mládeže ve spolupráci se Střední zemědělskou školou v Rakovníku.
Ústí nad Labem – Zapečené kuře v bramborách s fazolkami od čtenářky Lucie Brynychové mělo u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen obrovský úspěch. Během obědů se prodalo všech sedmdesát připravovaných porcí.
Houbaření je nádherný koníček. Zvlášť letos, když se tolik urodilo. Houby se v tomto období nesbírají, ale sekají kosou. Co ale s nimi dál? Přinášíme vám několik zajímavých receptů.
Rájec-Jestřebí /FOTOGALERIE/ – Pod kotli pořádně zatopeno. Z komínů stoupá dým a všude voní cibule a zvěřina. Pod střechou na dvorku rájeckého zámku v zástěrách a s noži kmitá několik lidí. Jeden krájí cibuli, druhý zase maso, další přikládá. V úterý dopoledne odstartovala v Rájci-Jestřebí soutěž ve vaření zvěřinového guláše.
Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Jany Pravdové na Císařovu pochoutku měl ve čtvrtečním poledním menu restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.
Opava – Také nakupujete zeleninu a ovoce v opavských hyper a supermarketech? Redakce udělala malý orientační test. V několika těchto obchodech jsme porovnali pět druhů zeleniny.
Jižní Čechy – V restauraci Life is Dream poblíž Černé věže v Českých Budějovicích ve středu opět obohatl nabídku poledního menu recept od čtenářky Deníku. Poslala ho Anna Veselá z Katovic. Ta zaujala jedenáctičlennou odbornou porotu receptem na maso pod cibulí a zelím. Výherkyně získala poukázku na konzumaci v hodnotě 500 korun v atraktivní restauraci v centru krajského města a jako bonus dvě překvapení.
Petrov /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ - Zápach smažené cibule se mísí s vůní slivovice. A to se hned pozná, že jen té nejkvalitnější. Tou si právě zavdávají – kupodivu – petrovští vinaři, kteří jsou jedním z devíti soutěžních družstev. V kotli vaří stejně jako myslivci, rybáři, holubáři, hasiči, chovatelé, sportovci, krůžek Petrovjan a petrovští invalidé guláš.
Ústí nad Labem – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept zná další vítězku, pro kterou je vaření radostí. Vítězkou posledního kola se stala čtenářka Eva Bečvářová s receptem na Králičí medajlonky.
Hradecko – Možnost nakoupit si vždy čerstvé ovoce a zeleninu přivádí čím dál tím více lidí přímo k soukromým zemědělcům. Ti vám nabídnou sice sezonní plodiny, zato však vždy čerstvé, chutné a chemicky neupravené.
Ústí nad Labem – Šťavnatá roštěnka od čtenářky Ústeckého deníku Jarmily Poslušné se stala v restauraci SportPub Zlatopramen na zimním stadionu během obědů nejprodávanějším poledním menu.
Zahoří – Domácí chléb s cibulí a špekem, s olivami, bylinkami a řadou jiných příchutí mohli ochutnat poutníci při třetím ročníku obnovené tradice, která se koná u kapličky v Zahoří a říká se jí Chlebovomáslové slavnosti.
Ústí nad Labem – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept Ústeckého deníku zná další vítězku. Minulý týden v internetové anketě na www.usteckydenik.cz vyhrála Eva Bečvářová s receptem na Čertovy řízky.
Ústí nad Labem /HLASUJTE/ – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept Ústeckého deníku zná další vítězku. Tento týden v internetové anketě na www.ustecky.denik.cz vyhrála Naděžda Cetrová s receptem na Králíka po domácku.
Šumavské Hoštice – Své hosty přivítal chlebem z Vlachova Březí a kilovkou soli. Jako hlavní chod ostatním soutěžícím připravil králíka na cibuli a byl zklamaný, že tři soutěžící jeho jídlo ani neochutnali.
Vsetín – Kuriózní krádeží se v úterý 9. března večer zabývali strážníci městské policie ve Vsetíně. V místním supermarketu Kaufland chytili přímo při činu podnapilého pobertu, který se vydal krást cibuli.
Ústí nad Labem – Vítězstvím v soutěži o nejlepší recept se může pochlubit Jana Tučková s receptem na Rumcajsův guláš. Celkem pro něj hlasovalo na webu Ústeckého deníku devatenáct čtenářů.
Ústí nad Labem /HLASOVÁNÍ, FOTOGALERIE/ – Soutěž o nejlepší recept zná dalšího vítěze. V hlasování na webu Ústeckého deníku vyhrály mezi čtenáři Kuřecí nudličky se žampionovou směsí od Veroniky Drápalové.
Ústí nad Labem /FOTOGALERIE/ – Vítězem prvního čtenářského kola v roce 2010 o nejlepší recept se stala Dagmar Škvárová s receptem Kotleta od paní Škvárové.Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravoval šéfkuchař Martin Ječmen.
Štědrý večer patří k nejkrásnějším v roce. V slavnostně vyzdobených bytech se rozzáří vánoční stromky, rodiny zasednou ke společné večeři, děti se těší na dárky. Tomu všemu předchází spousta příprav, vaření, smažení a pečení. A ještě před tím rozhodování, co rodině naservírovat – zůstaneme u tradiční smažené ryby s bramborovým salátem nebo letos vyzkoušíme něco nového? Složit slavnostní menu tak, aby chutě ladily a všichni byli spokojení, není snadné. Pro inspiraci vám přinášíme několik možností. Všechny recepty mají ale jedno společné: základem jsou kvalitní výchozí suroviny.
K tradičním pokrmům, servírovaným na Štědrý večer, patří bezesporu kapr. V mnoha rodinách se připravuje klasicky – obalený v trojobalu a smažený v oleji. Přílohou bývá bramborový salát. Rybu – a nemusí být zrovna z českých rybníků – lze ale upravit na řadu dalších, a asi i zdravějších způsobů. A když místo salátu z brambor a majonézy obložíme maso spoustou čerstvé zeleniny, konečný výsledek bude nejen chutný, ale i oku lahodící.