Zahrádkářky upletly téměř tisíc copů z cibule
Hořovice /FOTOGALERIE/ – Centrum Hořovic se každoročně první říjnovou sobotu mění k nepoznání.
Hořovice /FOTOGALERIE/ – Centrum Hořovic se každoročně první říjnovou sobotu mění k nepoznání.
Ratíškovice /FOTOGALERIE, REPORTÁŽ/ - Cibule, sladká a pálivá paprika, rajčata, směs hub a hodně česneku. Vše se podusí, dochutí a zahustí. Ideální přílohou je topinka.
Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Příznivci karetní hry Prší zaplnili v pátek večer lokál restaurace a vinárny U France Josefa v Kutné Hoře. U příležitosti sedmého turnaje se sešel rekordní počet hráčů, a to třicet - z toho dvanáct žen.
Ústí nad Labem - Mandle dodaly omáčce zajímavou chuť. Jako příloha by byla dobrá i rýže.
Račetice /TIP NA VÍKEND/ - Návštěvníci ochutnají dobroty z cibule a budou slzet v soutěži v jejím loupání.
Pustějov /FOTOGALERIE/ – Už podeváté slavili v Pustějově den obce trochu jinak. Rok co rok se tady totiž koná olympiáda v netradičních disciplínách o titul Nejlepší Puštějovják, tentokrát s podtitulem Hoří má panenko. Putovní pohár si ondesli sourozenci Cibulcovi z týmu CIBULE.
Pokud vás mrzí, že sezona kvetoucích rostlin pomalu končí a chcete-li si zajistit, že i přes zimu budou váš dům zdobit vlastnoručně vypěstované tulipány a narcisy, existuje jednoduché řešení. Září je totiž ideální dobou k tomu, začít přirychlovat cibuloviny a vyzrát tak na přírodu - z květů se budete moci těšit již v zimě. Samozřejmě si je můžete během zimy koupit již „hotové“, ale vězte, že i když se do toho pustíte sami doma, není to žádná věda!
Ludvíkov /FOTOGALERIE/ – Jednou z lákavých atrakcí, která byla připravena pro návštěvníky akce Dlouhá noc v Ludvíkově, byla ochutnávka soutěžních gulášů, které zde vařily čtyři místní týmy. A vystát si frontu stálo rozhodně za to.
Jednou ze základních podmínek pro začátek milostného jiskření je příjemná tělesná vůně. Měla by se linout ze všech koutů lidského těla. To ale často bývá problém, zejména co se týče ústní dutiny. Nepříjemný dech dokáže jakoukoli vášeň okamžitě zchladit.
Buchlovice /ROZHOVOR/ – Vaří, kdo může (a umí), to byl název doprovodného pořadu pětapadesátiletého Petra Stupky, gastronomického specialisty a známého televizního kuchaře z Českých Budějovic, který byl hostem desátého ročníku Festivalu česneku v Buchlovicích.
Pochoutky z grilu k letním měsícům jednoznačně patří. Proto vám během prázdnin přinášíme seriál článků, který vám nejen poradí a pomůže, ale nabídne také spoustu zajímavých informací a receptů. V tomto díle profesionální šéfkuchař vysvětlí, jak pracovat s uzeninou a jak chutně a zajímavě grilovat klobásky.
Šumperk - Až do finále nohejbalového turnaje kapel Festonda na hradě Křivoklátu se ve středu 27. července probojovala šumperská formace O5 &Radeček.
Hradec Králové - Zemědělcům mohou vzniknout četné škody na úrodě. Voda škodí cibuli a řepce.
Valašské Meziříčí /FOTO/ – Kuchaře čeká několik bezesných noci. Začíná tradiční Gulášfest. Zásmažka a cibulový základ pro úvodní den jsou hotové. Ženy loupají další cibuli, chlapi v kuchyni krájejí maso. Odpoledne ho rozvaří a noční směna dílo dokončí.
Východní Čechy – Na polích právě dorůstají rané brambory, zelí či cibule. To ale neuniklo ani zlodějům, kteří se především v noci vydávají na polní pych.
Hradec Králové – Na polích právě dorůstají rané brambory, zelí či cibule. To ale neuniklo ani zlodějům, kteří se především v noci vydávají na polní pych.
Bruntál Zeptali jsme se Jarmily Horákové, bruntálské kuželkářky, co vaří o víkendu a zda-li nám může prozradit recept. Přečtěte si, co nám odpověděla!
Milotice – Zámeckou zahradu v Miloticích čekají změny. Posune se zase o kousek blíž tomu, jak dříve vypadala. Obnovy se dočká část, která dříve sloužila zámecké kuchyni.
Parta přátel, venkovní gril a letní večer s naplánovanou večeří. K dobře ugrilovanému masu či rybě stačí pár krajíčků chleba. Pokud však chcete dopřát chuťovým buňkám ještě větší požitek, zapomeňte na kupované doplňky. Kečup si na vynikající maso nalije jen barbar. Spousta omáček vyžaduje jen pár běžných surovin a trošku práce navíc – a vaši přátelé budou překvapeni ze symfonie chutí, již jste jim předložili.
Nabočany – Zemědělci už dlouho vyhlížejí déšť. Při úterním zahájení výstavy Naše pole 2011 se paradoxně dočkali vydatné sprchy, která trvala celé dopoledne.
Ústí nad Labem – Tak jako každý čtvrtek i tento týden se v restauraci Sport Pub na zimním stadionu vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku.
Střední Morava - Seriál Deníku o vaření přináší zajímavé tipy, jak se zorientovat v mexické kuchyni
Mělník - Regionální muzeum zve dospělé i děti na interaktivní výstavu, věnovanou Slovanům v Polabí a Povltaví v době od 7. do 12. století.
Ústí nad Labem – Svým názvem typicky české jídlo, surovinami spíše asijské, tak to byl poslední vítězný recept čtenáře Ústeckého deníku Vodácké kotlety.
Liberecký kraj - Uvařte velikonoční jídlo podle našich staročeských receptů a získejte vstupenky na Valdštejnské slavnosti.
Máte chuť zakousnout se do pořádného českého jablka či hrušky? Chcete do své kuchyně zdravou cibuli, voňavý český česnek, brambory, které neobjely půlku zeměkoule, či kvalitní českou karotku? A to vše s potvrzením šetrného přístupu k pěstování? Zkuste rolnickou bedýnku.
Jaro již začalo a život na zahradě je v plném proudu. Pokud jste se ještě nepustili do plánování barevných záhonů plných jiřin, lilií, begonií, gladiol a dalších cibulovin, máte nejvyšší čas, právě nastává ideální období pro jejich sázení. Letními cibulovinami můžete osázet celé záhonky a kombinovat je do různých ornamentů.
Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.
Ústí nad Labem – Místo sterilovaných žampionů čerstvé, tak to je nejzásadnější změna, kterou provedl kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen v posledním vítězném receptu.
Zábřeh /FOTOGALERIE/ – Kolem stolu stojí pětice lidí. V rukou mají nože a v očích slzy. To není scéna z akčního filmu. Jsme v severomoravském městě Zábřeh a účastníci zdejšího kurzu vaření krájí cibuli na jednu ze specialit, kterou připravují.
Sadba cibulovin, případně česneku, patří k pravidelným jarním činnostem na zahradách. Něž ale přistoupíme k samotnému sázení, je potřeba provést ještě několik kroků, kterými jsou zejména příprava půdy, správný výběr hlíz a cibulí a hlavně jejich moření proti houbovým chorobám či škůdcům.
Připravit kousky alobalu, okořenit maso, nakrájet na plátky cibuli, kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařil vítězný čtenářský recept.
Ústí nad Labem – Nakrájet na úzké plátky kuřecí prsa, šunku na kostičky, zpěnit cibuli. V restauraci Sport Pub Zlatopramen se vařil vítězný čtenářský recept.
Od začátku února můžete vysévat do malých květináčků či výsevních misek takzvanou obří cibuli.
Zlínsko – Ordinace a lékárny v těchto dnech zažívají na Zlínsku nápor nemocných. Lékaři a lékárníci jsou tedy pod neustálou palbou bacilů všech druhů. Jak chřipkové období zvládají a čím se proti onemocnění brání?
Ústí nad Labem – Další kolo týdenní soutěže O nejlepší čtenářský recept má vítěze. Stal jsem jím Jiří Bršek s receptem na Kuřecí játra s křenovou šťávou.
Zlínský kraj - Došly vám nápady, jakou pomazánkou či salátem dnes přivítat své přátele? Překvapte je celerovým třeskem, šiki–šiki či sloním mlsancem
Ústí nad Labem – Soutěž O nejlepší čtenářský recept zná posledního vítěze letošního roku. Recept čtenářky Radmily Laurencové na nivové kotlety s vejci měly ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.
Uherské Hradiště - Jak ve Slováckém deníku děláme bramborový salát? Inspirujte se
Jičín - Přinášíme vám přehled cen surovin potřebných pro přípravu bramborového salátu:
Rohatec /AKTUALIZOVÁNO/ – Nejméně šest milionů korun. Takovou škodu způsobil požár výrobní haly na loupání cibule, který vzplál v pondělí po dvacáté hodině v Rohatci u Hodonína. Svým rozsahem se tak jedná o největší požár tohoto roku na Hodonínsku. V hořícím objektu naštěstí nikdo nebyl.
Složit slavnostní menu tak, aby chutě ladily a všichni byli spokojení, není snadné. Pro inspiraci vám přinášíme několik možností. Všechny recepty mají ale jedno společné: základem jsou kvalitní výchozí suroviny.
Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Jiřiny Pekárkové na Rybí filé pod voňavou peřinkou měl ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.
Zlín /INZERCE/ - Představujeme vám první pětihvězdičkový hotel na ZlínskuHotel Baltaci Atrium ***** Zlín, dále pro méně náročnéHotel Baltaci *** Zlín a napajedelskou Restauraci Baltaci.
Lhota Rapotina /KOSTELY NA BLANENSKU/ - Kdyby se všichni lidé z Lhoty Rapotiny rozhodli jít na mši do jejich kostelíku svatého Vavřince, dovnitř se nevejdou. Kostelík pojme jen několik desítek věřících. Podle pověsti totiž musel stát do jednoho roku.
Ústí nad Labem – Na vítězné Luhačovické lázeňské kapse od čtenářky Lenky Petránkové si návštěvníci restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vesměs pochutnali.
Špatná zubní hygiena, nesedící zubní protéza, nedostatek vitamínů B a C, stres či příliš dráždivá strava jsou častou příčinou vzniku aft, tedy bolestivých a pálících vřídků na sliznici úst. U malých dětí jsou projevem prvního setkání organismu s virem.
Hradec Králové – Ve dvorech zemědělců se začaly prodávat brambory, cibule a zelí. Lidé mají o zeleninu zájem a prodejům ze dvora dávají přednost před nákupem v supermarketech. Mají totiž jistotu, že kupují kvalitní výrobky.
Rakovník /FOTOGALERIE/ - Užitkové rostliny polí a zahrad se tentokrát nesly celou podzimní botanickou soutěží, kterou pro žáky základních a studenty středních škol uspořádal Dům dětí a mládeže ve spolupráci se Střední zemědělskou školou v Rakovníku.
Ústí nad Labem – Zapečené kuře v bramborách s fazolkami od čtenářky Lucie Brynychové mělo u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen obrovský úspěch. Během obědů se prodalo všech sedmdesát připravovaných porcí.