Ústí nad Labem - Neobvyklý, s takovou kombinací jsem se ještě nesetkal, tak hodnotí vítězný recept čtenářky Ústeckého deníku Kateřiny Karlíkové, šefkuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu šéfkuchař Martin Ječmen.
Bojujete s nachlazením a nechcete do sebe ládovat pouze chemii? Za mého dětství se proti chřipce nejvíce doporučoval bezinkový čaj a krájený citron se zázvorem nebo cibule s medem. A když nepomohly ani tyto pochoutky, přišla na řadu vincentka nebo čaj s mlékem, máslem a medem.
Hradec Králové – Levný dovoz cibule, zelí a brambor z Polska ničí české zemědělce. Ti nejsou schopni konkurovat nízkým dovozovým cenám. Hrozí tak, že stovky tun zeleniny budou muset letos zaorat.
Hořovice /FOTOGALERIE/ - Centrum Hořovic na Berounsku se každoročně první říjnovou sobotu mění k nepoznání. Nejen z Palackého náměstí, ale i všech okolních ulic zmizí na jeden den všechna auta. Nahradí je stánky s cibulovými copy, květinami i keramikou.
Ratíškovice /FOTOGALERIE, REPORTÁŽ/ - Cibule, sladká a pálivá paprika, rajčata, směs hub a hodně česneku. Vše se podusí, dochutí a zahustí. Ideální přílohou je topinka.
Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Příznivci karetní hry Prší zaplnili v pátek večer lokál restaurace a vinárny U France Josefa v Kutné Hoře. U příležitosti sedmého turnaje se sešel rekordní počet hráčů, a to třicet - z toho dvanáct žen.
Pustějov /FOTOGALERIE/ – Už podeváté slavili v Pustějově den obce trochu jinak. Rok co rok se tady totiž koná olympiáda v netradičních disciplínách o titul Nejlepší Puštějovják, tentokrát s podtitulem Hoří má panenko. Putovní pohár si ondesli sourozenci Cibulcovi z týmu CIBULE.
Pokud vás mrzí, že sezona kvetoucích rostlin pomalu končí a chcete-li si zajistit, že i přes zimu budou váš dům zdobit vlastnoručně vypěstované tulipány a narcisy, existuje jednoduché řešení. Září je totiž ideální dobou k tomu, začít přirychlovat cibuloviny a vyzrát tak na přírodu - z květů se budete moci těšit již v zimě. Samozřejmě si je můžete během zimy koupit již „hotové“, ale vězte, že i když se do toho pustíte sami doma, není to žádná věda!
Ludvíkov /FOTOGALERIE/ – Jednou z lákavých atrakcí, která byla připravena pro návštěvníky akce Dlouhá noc v Ludvíkově, byla ochutnávka soutěžních gulášů, které zde vařily čtyři místní týmy. A vystát si frontu stálo rozhodně za to.
Jednou ze základních podmínek pro začátek milostného jiskření je příjemná tělesná vůně. Měla by se linout ze všech koutů lidského těla. To ale často bývá problém, zejména co se týče ústní dutiny. Nepříjemný dech dokáže jakoukoli vášeň okamžitě zchladit.
Buchlovice /ROZHOVOR/ – Vaří, kdo může (a umí), to byl název doprovodného pořadu pětapadesátiletého Petra Stupky, gastronomického specialisty a známého televizního kuchaře z Českých Budějovic, který byl hostem desátého ročníku Festivalu česneku v Buchlovicích.
Pochoutky z grilu k letním měsícům jednoznačně patří. Proto vám během prázdnin přinášíme seriál článků, který vám nejen poradí a pomůže, ale nabídne také spoustu zajímavých informací a receptů. V tomto díle profesionální šéfkuchař vysvětlí, jak pracovat s uzeninou a jak chutně a zajímavě grilovat klobásky.
Valašské Meziříčí /FOTO/ – Kuchaře čeká několik bezesných noci. Začíná tradiční Gulášfest. Zásmažka a cibulový základ pro úvodní den jsou hotové. Ženy loupají další cibuli, chlapi v kuchyni krájejí maso. Odpoledne ho rozvaří a noční směna dílo dokončí.
Východní Čechy – Na polích právě dorůstají rané brambory, zelí či cibule. To ale neuniklo ani zlodějům, kteří se především v noci vydávají na polní pych.
Hradec Králové – Na polích právě dorůstají rané brambory, zelí či cibule. To ale neuniklo ani zlodějům, kteří se především v noci vydávají na polní pych.
Milotice – Zámeckou zahradu v Miloticích čekají změny. Posune se zase o kousek blíž tomu, jak dříve vypadala. Obnovy se dočká část, která dříve sloužila zámecké kuchyni.
Parta přátel, venkovní gril a letní večer s naplánovanou večeří. K dobře ugrilovanému masu či rybě stačí pár krajíčků chleba. Pokud však chcete dopřát chuťovým buňkám ještě větší požitek, zapomeňte na kupované doplňky. Kečup si na vynikající maso nalije jen barbar. Spousta omáček vyžaduje jen pár běžných surovin a trošku práce navíc – a vaši přátelé budou překvapeni ze symfonie chutí, již jste jim předložili.
Nabočany – Zemědělci už dlouho vyhlížejí déšť. Při úterním zahájení výstavy Naše pole 2011 se paradoxně dočkali vydatné sprchy, která trvala celé dopoledne.
Ústí nad Labem – Svým názvem typicky české jídlo, surovinami spíše asijské, tak to byl poslední vítězný recept čtenáře Ústeckého deníku Vodácké kotlety.
Máte chuť zakousnout se do pořádného českého jablka či hrušky? Chcete do své kuchyně zdravou cibuli, voňavý český česnek, brambory, které neobjely půlku zeměkoule, či kvalitní českou karotku? A to vše s potvrzením šetrného přístupu k pěstování? Zkuste rolnickou bedýnku.
Jaro již začalo a život na zahradě je v plném proudu. Pokud jste se ještě nepustili do plánování barevných záhonů plných jiřin, lilií, begonií, gladiol a dalších cibulovin, máte nejvyšší čas, právě nastává ideální období pro jejich sázení. Letními cibulovinami můžete osázet celé záhonky a kombinovat je do různých ornamentů.
Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.
Ústí nad Labem – Místo sterilovaných žampionů čerstvé, tak to je nejzásadnější změna, kterou provedl kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen v posledním vítězném receptu.
Zábřeh /FOTOGALERIE/ – Kolem stolu stojí pětice lidí. V rukou mají nože a v očích slzy. To není scéna z akčního filmu. Jsme v severomoravském městě Zábřeh a účastníci zdejšího kurzu vaření krájí cibuli na jednu ze specialit, kterou připravují.
Sadba cibulovin, případně česneku, patří k pravidelným jarním činnostem na zahradách. Něž ale přistoupíme k samotnému sázení, je potřeba provést ještě několik kroků, kterými jsou zejména příprava půdy, správný výběr hlíz a cibulí a hlavně jejich moření proti houbovým chorobám či škůdcům.
Připravit kousky alobalu, okořenit maso, nakrájet na plátky cibuli, kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařil vítězný čtenářský recept.
Ústí nad Labem – Nakrájet na úzké plátky kuřecí prsa, šunku na kostičky, zpěnit cibuli. V restauraci Sport Pub Zlatopramen se vařil vítězný čtenářský recept.