
Výsev obří cibule: Na co si dát pozor?
Od začátku února můžete vysévat do malých květináčků či výsevních misek takzvanou obří cibuli.
Od začátku února můžete vysévat do malých květináčků či výsevních misek takzvanou obří cibuli.
Zlínsko – Ordinace a lékárny v těchto dnech zažívají na Zlínsku nápor nemocných. Lékaři a lékárníci jsou tedy pod neustálou palbou bacilů všech druhů. Jak chřipkové období zvládají a čím se proti onemocnění brání?
Ústí nad Labem – Další kolo týdenní soutěže O nejlepší čtenářský recept má vítěze. Stal jsem jím Jiří Bršek s receptem na Kuřecí játra s křenovou šťávou.
Zlínský kraj - Došly vám nápady, jakou pomazánkou či salátem dnes přivítat své přátele? Překvapte je celerovým třeskem, šiki–šiki či sloním mlsancem
Ústí nad Labem – Soutěž O nejlepší čtenářský recept zná posledního vítěze letošního roku. Recept čtenářky Radmily Laurencové na nivové kotlety s vejci měly ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.
Uherské Hradiště - Jak ve Slováckém deníku děláme bramborový salát? Inspirujte se
Jičín - Přinášíme vám přehled cen surovin potřebných pro přípravu bramborového salátu:
Rohatec /AKTUALIZOVÁNO/ – Nejméně šest milionů korun. Takovou škodu způsobil požár výrobní haly na loupání cibule, který vzplál v pondělí po dvacáté hodině v Rohatci u Hodonína. Svým rozsahem se tak jedná o největší požár tohoto roku na Hodonínsku. V hořícím objektu naštěstí nikdo nebyl.
Složit slavnostní menu tak, aby chutě ladily a všichni byli spokojení, není snadné. Pro inspiraci vám přinášíme několik možností. Všechny recepty mají ale jedno společné: základem jsou kvalitní výchozí suroviny.
Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Jiřiny Pekárkové na Rybí filé pod voňavou peřinkou měl ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.
Zlín /INZERCE/ - Představujeme vám první pětihvězdičkový hotel na ZlínskuHotel Baltaci Atrium ***** Zlín, dále pro méně náročnéHotel Baltaci *** Zlín a napajedelskou Restauraci Baltaci.
Lhota Rapotina /KOSTELY NA BLANENSKU/ - Kdyby se všichni lidé z Lhoty Rapotiny rozhodli jít na mši do jejich kostelíku svatého Vavřince, dovnitř se nevejdou. Kostelík pojme jen několik desítek věřících. Podle pověsti totiž musel stát do jednoho roku.
Ústí nad Labem – Na vítězné Luhačovické lázeňské kapse od čtenářky Lenky Petránkové si návštěvníci restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vesměs pochutnali.
Špatná zubní hygiena, nesedící zubní protéza, nedostatek vitamínů B a C, stres či příliš dráždivá strava jsou častou příčinou vzniku aft, tedy bolestivých a pálících vřídků na sliznici úst. U malých dětí jsou projevem prvního setkání organismu s virem.
Hradec Králové – Ve dvorech zemědělců se začaly prodávat brambory, cibule a zelí. Lidé mají o zeleninu zájem a prodejům ze dvora dávají přednost před nákupem v supermarketech. Mají totiž jistotu, že kupují kvalitní výrobky.
Rakovník /FOTOGALERIE/ - Užitkové rostliny polí a zahrad se tentokrát nesly celou podzimní botanickou soutěží, kterou pro žáky základních a studenty středních škol uspořádal Dům dětí a mládeže ve spolupráci se Střední zemědělskou školou v Rakovníku.
Ústí nad Labem – Zapečené kuře v bramborách s fazolkami od čtenářky Lucie Brynychové mělo u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen obrovský úspěch. Během obědů se prodalo všech sedmdesát připravovaných porcí.
Ústí nad Labem – Vítězem posledního kola soutěže v kulinářském umění se stal čtenář Lukáš Novák s receptem na Barevné překvapení.
Houbaření je nádherný koníček. Zvlášť letos, když se tolik urodilo. Houby se v tomto období nesbírají, ale sekají kosou. Co ale s nimi dál? Přinášíme vám několik zajímavých receptů.
Ústí nad Labem – Na vítězné Staročeské kuřecí směsi od Lucie Marčokové si návštěvníci restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu pochutnali.
Rájec-Jestřebí /FOTOGALERIE/ – Pod kotli pořádně zatopeno. Z komínů stoupá dým a všude voní cibule a zvěřina. Pod střechou na dvorku rájeckého zámku v zástěrách a s noži kmitá několik lidí. Jeden krájí cibuli, druhý zase maso, další přikládá. V úterý dopoledne odstartovala v Rájci-Jestřebí soutěž ve vaření zvěřinového guláše.
Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Jany Pravdové na Císařovu pochoutku měl ve čtvrtečním poledním menu restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.
Klatovy – Vítěz světové kuchařské olympiády odhalil klatovským studentům tajemství carvingu.
Opava – Také nakupujete zeleninu a ovoce v opavských hyper a supermarketech? Redakce udělala malý orientační test. V několika těchto obchodech jsme porovnali pět druhů zeleniny.
Jižní Čechy – V restauraci Life is Dream poblíž Černé věže v Českých Budějovicích ve středu opět obohatl nabídku poledního menu recept od čtenářky Deníku. Poslala ho Anna Veselá z Katovic. Ta zaujala jedenáctičlennou odbornou porotu receptem na maso pod cibulí a zelím. Výherkyně získala poukázku na konzumaci v hodnotě 500 korun v atraktivní restauraci v centru krajského města a jako bonus dvě překvapení.
Petrov /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ - Zápach smažené cibule se mísí s vůní slivovice. A to se hned pozná, že jen té nejkvalitnější. Tou si právě zavdávají – kupodivu – petrovští vinaři, kteří jsou jedním z devíti soutěžních družstev. V kotli vaří stejně jako myslivci, rybáři, holubáři, hasiči, chovatelé, sportovci, krůžek Petrovjan a petrovští invalidé guláš.
Ústí nad Labem – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept zná další vítězku, pro kterou je vaření radostí. Vítězkou posledního kola se stala čtenářka Eva Bečvářová s receptem na Králičí medajlonky.
Račetice - Pěstitelé ze vsi na Kadaňsku získali cenu, jejich cibule je nejlepší z ovoce a zeleniny kraje.
Hradecko – Možnost nakoupit si vždy čerstvé ovoce a zeleninu přivádí čím dál tím více lidí přímo k soukromým zemědělcům. Ti vám nabídnou sice sezonní plodiny, zato však vždy čerstvé, chutné a chemicky neupravené.
Ústí nad Labem /FOTO/ – V internetové anketě v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept zvítězila Eva Bečvářová s receptem na Salámové kotlety.
Ústí nad Labem – Šťavnatá roštěnka od čtenářky Ústeckého deníku Jarmily Poslušné se stala v restauraci SportPub Zlatopramen na zimním stadionu během obědů nejprodávanějším poledním menu.
Ústí nad Labem – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept Ústeckého deníku zná dalšího vítěze.
Zahoří – Domácí chléb s cibulí a špekem, s olivami, bylinkami a řadou jiných příchutí mohli ochutnat poutníci při třetím ročníku obnovené tradice, která se koná u kapličky v Zahoří a říká se jí Chlebovomáslové slavnosti.
Varnsdorf - Za nezvyklým názvem se neskrývá nic jiného než pochopení společné sousedské historie.
Ústí nad Labem – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept Ústeckého deníku zná další vítězku. Minulý týden v internetové anketě na www.usteckydenik.cz vyhrála Eva Bečvářová s receptem na Čertovy řízky.
Ústí nad Labem /HLASUJTE/ – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept Ústeckého deníku zná další vítězku. Tento týden v internetové anketě na www.ustecky.denik.cz vyhrála Naděžda Cetrová s receptem na Králíka po domácku.
Šumavské Hoštice – Své hosty přivítal chlebem z Vlachova Březí a kilovkou soli. Jako hlavní chod ostatním soutěžícím připravil králíka na cibuli a byl zklamaný, že tři soutěžící jeho jídlo ani neochutnali.
Ústí nad Labem – Vítězstvím O nejlepší čtenářský recept se může pochlubit Květa Hromasová s receptem na Zapečené švábské vrabčáky.
Ústí nad Labem – V týdenní internetové anketě O nejlepší čtenářský recept vyhrál Lukáš Novák s receptem na Alláhovu směs.
Ústí nad Labem – V dalším kole soutěže O nejlepší recept vyhrála Štěpánka Štefková se Šťavnatým kuřátkem se slaninou.
Ústí nad Labem – Vítězem dalšího čtenářského kola o nejlepší recept se stal Mojmír Šalena s ohnivým masem na pánvi.
Vsetín – Kuriózní krádeží se v úterý 9. března večer zabývali strážníci městské policie ve Vsetíně. V místním supermarketu Kaufland chytili přímo při činu podnapilého pobertu, který se vydal krást cibuli.
Ústí nad Labem – Vítězstvím v soutěži o nejlepší recept se může pochlubit Jana Tučková s receptem na Rumcajsův guláš. Celkem pro něj hlasovalo na webu Ústeckého deníku devatenáct čtenářů.
Ústí nad Labem /OBRAZEM/– Další kolo soutěže o nejlepší čtenářský recept vyhrál recept Věry Stříbrné Krkovička na uvítanou.
Orlickoústecko - Tip na jednoduchý oběd: Špagety s cibulí.
Ústí nad Labem /HLASOVÁNÍ, FOTOGALERIE/ – Soutěž o nejlepší recept zná dalšího vítěze. V hlasování na webu Ústeckého deníku vyhrály mezi čtenáři Kuřecí nudličky se žampionovou směsí od Veroniky Drápalové.
Ústí nad Labem /HLASUJTE/ – Vítězem dalšího čtenářského kola v roce 2010 o nejlepší recept se stala Eva Jáklová s receptem Kuře alkoholik.
Ústí nad Labem /FOTOGALERIE/ – Vítězem prvního čtenářského kola v roce 2010 o nejlepší recept se stala Dagmar Škvárová s receptem Kotleta od paní Škvárové.Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravoval šéfkuchař Martin Ječmen.
Ústí nad Labem /NOVÉ HLASOVÁNÍ, FOTOGALERIE/– Vítězem čtvrtého čtenářského kola o nejlepší recept se stala Eva Drobná s receptem Guláš bez míchání.
Štědrý večer patří k nejkrásnějším v roce. V slavnostně vyzdobených bytech se rozzáří vánoční stromky, rodiny zasednou ke společné večeři, děti se těší na dárky. Tomu všemu předchází spousta příprav, vaření, smažení a pečení. A ještě před tím rozhodování, co rodině naservírovat – zůstaneme u tradiční smažené ryby s bramborovým salátem nebo letos vyzkoušíme něco nového? Složit slavnostní menu tak, aby chutě ladily a všichni byli spokojení, není snadné. Pro inspiraci vám přinášíme několik možností. Všechny recepty mají ale jedno společné: základem jsou kvalitní výchozí suroviny.