Blanensko – Z polí se jim ztrácí úroda. Nad drobnými krádežemi však zemědělci často přimhouří oko. Soudě i podle toho, že policistům letos nahlásili zatím jen jediný případ ukradené plodiny.
Blanensko – Z polí se jim ztrácí úroda. Nad drobnými krádežemi však zemědělci často přimhouří oko. Soudě i podle toho, že policistům letos nahlásili zatím jen jediný případ ukradené plodiny.
Laa an der Thaya – Cibule nalevo, cibule napravo, všude cibule. Příhraniční rakouské městečko Laa an der Thaya patří do pátku až do neděle tradičním Cibulovým slavnostem. Centrum města přímo před radnicí zaplnily stánky s čerstvou cibulí, ale také výrobky z ní.
Laa an der Thaya – Na třídenní cibulový maratón se mohou lidé vydat do příhraničního městečka Laa an der Thaya. Od pátku až do neděle se tam totiž konají Cibulové slavnosti. „Pro celou rodinu je připravený bohatý program," lákal manažer Ondřej Hampl.
Jaký si vybrat suvenýr na dovolené, abychom si opravdu přivezli něco autentického z daného místa a ne nějakou vějičku pro turisty – touto otázkou se trápí snad každý turista. Například na řeckém Zakynthosu se vyplatí koupit si některou z místních lahůdek. A nebo i „obyčejnou" cibuli.
ČR - Cibule, královna české kuchyně. Tak zněl kdysi slogan na plakátu, který zval ke zvýšení spotřeby této mnohostranně využitelné plodiny. U českých konzumentů jde o mimořádně oblíbený druh zeleniny, mnohá jídla zdejší kuchyně si bez něho není možné představit.
VELKÉ KARLOVICE – Králičí polévka s pohankou a červenou řepou od Věry Tománkové se stala vítězem 2. ročníku soutěže o Nejlepší valašský recept, kterou uspořádal Resort Valachy ve Velkých Karlovicích.
Jižní Morava - Přes špatný začátek se v těchto dnech houbařská sezona rozjíždí naplno. Lidé začínají z lesa nosit nejrůznější druhy hřibů, ale i holubinky a ryzce. Na Hodonínsku mohou houbaři narazit i na vzácnou hlívu chlupatou.
Rakovník – Plněná rybí filátka zabalená v pórku, pečený brambor, hovězí vývar se strouháním, hnědá polévka se zapraženou krupicí, lasagne s vepřovým masem, kuře na cibuli. vepřový guláš s těstovinou a tvarohový koláček – to bylo menu, ze kterého si mohli v úterý vybírat hosté v jídelně Integrované střední školy na Jirkově.K tomu ještě slavnostně pr
Připravili jsme pro vás třetí díl naší Abecedy koření. Tentokrát se zaměříme na písmeno C a Č. Kromě starých známých druhů, jako je česnek, se seznámíme i s méně tradičním kořením, například s černuchou.
Ústí nad Labem - Zajímalo by mě, proč se jídlo jmenuje neomezené kuřecí? Spíše bych mu dala název Kuřecí maso se slaninkou a smetanou. To byla slova kuchařky Martiny Hiřičové, se kterou čtenáři Ústeckého deníku v restauraci Sport Pub na zimním stadionu vaří.
Ústí nad Labem - Doslova na dračku, tak by se dal charakterizovat zájem návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen o menu Ústeckého deníku. Po hodině a půl co restaurace otevřela, se po Kachně s červeným zelím jen zaprášilo.
Jičínsko – Seriál s recepty z kuchyně Podchlumí a Poorlicka nabízí postupy, podle kterých připravovaly polévky, pokrmy z brambor a moučná jídla naše babičky.
Teplice, Osek Vůně klobásek z domácí udírny se mísila se sladkými vůněmi koláčů, červená jablíčka jako právě utržená ze stromu a vedle nich pytle brambor a cibule. A to jsme v pátek odpoledne na první letošní Farmářský trh u Olympie v Teplicích teprve vcházeli.
Vyškovsko – Už dávno pryč jsou doby, kdy zloději odnášeli z chat, chalup nebo zahradních domků jen elektroniku, nářadí, starožitnosti nebo třeba paroží. V poslední době se v regionu vyskytují případy, kdy dávají přednost věcem každodenní potřeby. Od minulého víkendu tak vyškovští policisté šetří třeba vloupání do chaty v Rychtářově. Zloděj si odtud odnesl i svetr.
Vsetín /FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO/ – Zaručených receptů na pravé valašské hňápané zelé je víc: kromě základní suroviny – nastrouhaného či krájeného a řádně našlapaného zelí – nesmí chybět cibule, sůl a kmín. Přidává se i kopr, někdo také česnek, křen či jablka.
Praha – Když jsem šla do Modré laguny, tedy psychiatrické ambulance doktora Cimického, blankytnou oblohu ozařovalo ostré slunce. To mě naladilo do vesela, a ač jsem se s panem primářem bavila o věcech spíš vážných, odcházela jsem v optimistickém duchu. Odnášela jsem si rady, jak se nezbláznit z věčného stresu i ujištění, že babička Boženy Němcové se mýlila. Kdo se totiž řídí jejím heslem Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek, má nakročeno na neurózu.
Bojujete s nachlazením a nechcete do sebe ládovat pouze chemii? Za mého dětství se proti chřipce nejvíce doporučoval bezinkový čaj a krájený citron se zázvorem nebo cibule s medem. A když nepomohly ani tyto pochoutky, přišla na řadu vincentka nebo čaj s mlékem, máslem a medem.
Ústí nad Labem - Neobvyklý, s takovou kombinací jsem se ještě nesetkal, tak hodnotí vítězný recept čtenářky Ústeckého deníku Kateřiny Karlíkové, šefkuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu šéfkuchař Martin Ječmen.
Bojujete s nachlazením a nechcete do sebe ládovat pouze chemii? Za mého dětství se proti chřipce nejvíce doporučoval bezinkový čaj a krájený citron se zázvorem nebo cibule s medem. A když nepomohly ani tyto pochoutky, přišla na řadu vincentka nebo čaj s mlékem, máslem a medem.
Hradec Králové – Levný dovoz cibule, zelí a brambor z Polska ničí české zemědělce. Ti nejsou schopni konkurovat nízkým dovozovým cenám. Hrozí tak, že stovky tun zeleniny budou muset letos zaorat.
Hořovice /FOTOGALERIE/ - Centrum Hořovic na Berounsku se každoročně první říjnovou sobotu mění k nepoznání. Nejen z Palackého náměstí, ale i všech okolních ulic zmizí na jeden den všechna auta. Nahradí je stánky s cibulovými copy, květinami i keramikou.