
„Cibule musí být tolik, co masa,“ řekl herec Nový a jeho tým vyhrál
Pec pod Sněžkou - Nejlepší Krakonošův guláš uvařili kuchaři Boudy Máma. U lidí zvítězila Kolínská bouda.
Pec pod Sněžkou - Nejlepší Krakonošův guláš uvařili kuchaři Boudy Máma. U lidí zvítězila Kolínská bouda.
Cheb - Nakrájet cibuli, složit košili nebo jít na úřad. Z tak banálních záležitostí se bez zraku může stát problém. Aby tomu tak nebylo, pomáhají členové chebského TyfloCentra, kteří přichystali akci s názvem Tyflomat Cheb aneb maturita ze slepoty.
Ústí nad Labem - Posílejte nám své recepty na soutez.ustecky@denik.cz a vyhrajte každý týden 300 korun na jídlo ve Sport Pubu.
Ústí nad Labem - Kuchařka: Přemýšleli jsme, jakou zeleninu k řízkům zvolit, aby se chutě doplňovaly.
Chomutovsko - Kam se vydáte, záleží jen na vás. Zábavu pro všechny tentokrát nabízí Strupčice, zajet můžete také na slavnosti cibule do Račetic.
Uherské Hradiště - Tradiční pozici na nádvoří střední uměleckoprůmyslové školy a u vchodu do něj zaujali v sobotu po poledni zástupci vesnic mikroregionu Východní Slovácko. A přijeli tradičně v silné sestavě. Podle starosty Bánova Zbyňka Krále jich bylo kolem dvou set, a tedy víc než minulý rok. Každá z obcí s sebou navíc přivezla nějaké pochutiny.
Ústí nad Labem - Typicky česká minutka. V jídelním lístku horký favorit. V restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu se vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku.
Praha – Na vojenské základně u slovenské obce Kuchyňa, kde se natáčí další kolo kuchařské soutěže TV Nova a Markíza MasterChef, měla záchranka plné ruce práce.
Přinášíme vám nejlepší recepty z letošního festivalu Děti v restauraci, který nabídne vždy tři varianty dětských pokrmů za jednotnou cenu 90 korun. Potrvá do 16. září.
Blanensko – Z polí se jim ztrácí úroda. Nad drobnými krádežemi však zemědělci často přimhouří oko. Soudě i podle toho, že policistům letos nahlásili zatím jen jediný případ ukradené plodiny.
Blanensko – Z polí se jim ztrácí úroda. Nad drobnými krádežemi však zemědělci často přimhouří oko. Soudě i podle toho, že policistům letos nahlásili zatím jen jediný případ ukradené plodiny.
Laa an der Thaya – Cibule nalevo, cibule napravo, všude cibule. Příhraniční rakouské městečko Laa an der Thaya patří do pátku až do neděle tradičním Cibulovým slavnostem. Centrum města přímo před radnicí zaplnily stánky s čerstvou cibulí, ale také výrobky z ní.
Laa an der Thaya – Na třídenní cibulový maratón se mohou lidé vydat do příhraničního městečka Laa an der Thaya. Od pátku až do neděle se tam totiž konají Cibulové slavnosti. „Pro celou rodinu je připravený bohatý program," lákal manažer Ondřej Hampl.
Jaký si vybrat suvenýr na dovolené, abychom si opravdu přivezli něco autentického z daného místa a ne nějakou vějičku pro turisty – touto otázkou se trápí snad každý turista. Například na řeckém Zakynthosu se vyplatí koupit si některou z místních lahůdek. A nebo i „obyčejnou" cibuli.
ČR - Cibule, královna české kuchyně. Tak zněl kdysi slogan na plakátu, který zval ke zvýšení spotřeby této mnohostranně využitelné plodiny. U českých konzumentů jde o mimořádně oblíbený druh zeleniny, mnohá jídla zdejší kuchyně si bez něho není možné představit.
VELKÉ KARLOVICE – Králičí polévka s pohankou a červenou řepou od Věry Tománkové se stala vítězem 2. ročníku soutěže o Nejlepší valašský recept, kterou uspořádal Resort Valachy ve Velkých Karlovicích.
Jižní Morava - Přes špatný začátek se v těchto dnech houbařská sezona rozjíždí naplno. Lidé začínají z lesa nosit nejrůznější druhy hřibů, ale i holubinky a ryzce. Na Hodonínsku mohou houbaři narazit i na vzácnou hlívu chlupatou.
K přípravě potřebujete: 5 cuket, 4 mrkve, 1 cibule, 400 g šunky, 4 stroužky česneku, 400 g tvrdého sýra, 5 vajec, 100 ml olivového oleje, polohrubá mouka, 1 kypřicí prášek, oregano, sůl, pepř.
Trhové Sviny - Na Buškově hamru se soutěžilo o nejlepší guláš. Zvítězili Marie Řehoutová a Václav Pilbauer
Rakovník – Plněná rybí filátka zabalená v pórku, pečený brambor, hovězí vývar se strouháním, hnědá polévka se zapraženou krupicí, lasagne s vepřovým masem, kuře na cibuli. vepřový guláš s těstovinou a tvarohový koláček – to bylo menu, ze kterého si mohli v úterý vybírat hosté v jídelně Integrované střední školy na Jirkově.K tomu ještě slavnostně pr
Plzeň – Klamání zákazníků odhalila Státní zemědělská a potravinářská inspekce během kontroly v plzeňských supermarketech.
Připravili jsme pro vás třetí díl naší Abecedy koření. Tentokrát se zaměříme na písmeno C a Č. Kromě starých známých druhů, jako je česnek, se seznámíme i s méně tradičním kořením, například s černuchou.
Ústí nad Labem - Zajímalo by mě, proč se jídlo jmenuje neomezené kuřecí? Spíše bych mu dala název Kuřecí maso se slaninkou a smetanou. To byla slova kuchařky Martiny Hiřičové, se kterou čtenáři Ústeckého deníku v restauraci Sport Pub na zimním stadionu vaří.
Ústí nad Labem - Recept děláme často. Nic bych mu nevytkl. S jídlem se mohou čtenáři setkat také pod jinými názvy, řekl kuchař Vladimír Houda.
Veselý Kopec – /FOTOGALERIE/ Skanzen na Veselém Kopci zahájil sezonu pestrým třídenním programem věnovaným velikonočním svátkům.
Veselý Kopec – /FOTOGALERIE/ Skanzen na Veselém Kopci zahájil sezonu pestrým třídenním programem věnovaným velikonočním svátkům.
Ústí nad Labem - Doslova na dračku, tak by se dal charakterizovat zájem návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen o menu Ústeckého deníku. Po hodině a půl co restaurace otevřela, se po Kachně s červeným zelím jen zaprášilo.
Jičínsko – Seriál s recepty z kuchyně Podchlumí a Poorlicka nabízí postupy, podle kterých připravovaly polévky, pokrmy z brambor a moučná jídla naše babičky.
Ústí nad Labem - Tak jako každý čtvrtek se i tento týden vařilo na „zimáku“ podle čtenářů Ústeckého deníku.
Bílina - Kvadro zvuk. České titulky. Hity Floydů. Divadlo i ve vzduchu. I to bude mít akce Dark Side of the Moon v pátek 23. března v Bílině
Teplice, Osek Vůně klobásek z domácí udírny se mísila se sladkými vůněmi koláčů, červená jablíčka jako právě utržená ze stromu a vedle nich pytle brambor a cibule. A to jsme v pátek odpoledne na první letošní Farmářský trh u Olympie v Teplicích teprve vcházeli.
Právě nyní je nejlepší čas na vysévání takzvané obří cibule. Mladé rostlinky, podobně jako pórek, se pak vysazují na záhon v dubnu.
recept zaslala Miluše Andrlová, Choceň
recept zaslala Marie Paročková, Sázava
Vyškovsko – Už dávno pryč jsou doby, kdy zloději odnášeli z chat, chalup nebo zahradních domků jen elektroniku, nářadí, starožitnosti nebo třeba paroží. V poslední době se v regionu vyskytují případy, kdy dávají přednost věcem každodenní potřeby. Od minulého víkendu tak vyškovští policisté šetří třeba vloupání do chaty v Rychtářově. Zloděj si odtud odnesl i svetr.
recept zaslala Eva Kučerová, Svídnice u Chrudimi
Recept zaslal Pavel Míček, Ostrava
Ústí nad Labem - Vladimír Houdek: Kamile Polákové není k receptu na převrácené řízky co vytknout.
Vsetín /FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO/ – Zaručených receptů na pravé valašské hňápané zelé je víc: kromě základní suroviny – nastrouhaného či krájeného a řádně našlapaného zelí – nesmí chybět cibule, sůl a kmín. Přidává se i kopr, někdo také česnek, křen či jablka.
Ústí nad Labem - Zapít guláš doporučují pivem.
Praha – Když jsem šla do Modré laguny, tedy psychiatrické ambulance doktora Cimického, blankytnou oblohu ozařovalo ostré slunce. To mě naladilo do vesela, a ač jsem se s panem primářem bavila o věcech spíš vážných, odcházela jsem v optimistickém duchu. Odnášela jsem si rady, jak se nezbláznit z věčného stresu i ujištění, že babička Boženy Němcové se mýlila. Kdo se totiž řídí jejím heslem Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek, má nakročeno na neurózu.
Bojujete s nachlazením a nechcete do sebe ládovat pouze chemii? Za mého dětství se proti chřipce nejvíce doporučoval bezinkový čaj a krájený citron se zázvorem nebo cibule s medem. A když nepomohly ani tyto pochoutky, přišla na řadu vincentka nebo čaj s mlékem, máslem a medem.
Ústí nad Labem - Neobvyklý, s takovou kombinací jsem se ještě nesetkal, tak hodnotí vítězný recept čtenářky Ústeckého deníku Kateřiny Karlíkové, šefkuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu šéfkuchař Martin Ječmen.
Ústí nad Labem - Recept podle čtenářky Ústeckého deníku vařili v Irské restauraci Sport Pub na stadionu.
Ústí nad Labem /HLASOVÁNÍ/ - Placičky od Haničky chutnaly.
Jindřichův Hradec - Čtenářské recepty: dneska vaříme z kapusty a zelí.
Ústí nad Labem - Kuře šlo na odbyt, sedmdesát porcí zmizelo už dopoledne.
Bojujete s nachlazením a nechcete do sebe ládovat pouze chemii? Za mého dětství se proti chřipce nejvíce doporučoval bezinkový čaj a krájený citron se zázvorem nebo cibule s medem. A když nepomohly ani tyto pochoutky, přišla na řadu vincentka nebo čaj s mlékem, máslem a medem.
Český Krumlov – Vedení domu s pečovatelskou službou ve spolupráci s žáky učiliště připravilo zájemcům zajímavé odpoledne.
Jičínsko - Dnes pokračujeme v přípravě houbových omáček.