Kaki, ostrůvek, brambory a mladý muž aneb Čtyři hodiny v sektoru ózet
Nymburk /REPORTÁŽ/ - Na vlastní kůži si redaktor Deníku zkusil, jaké to je pracovat v supermarketu. Po čtyřech hodinách záda bolela…
Nymburk /REPORTÁŽ/ - Na vlastní kůži si redaktor Deníku zkusil, jaké to je pracovat v supermarketu. Po čtyřech hodinách záda bolela…
Lovčice – V klubovně místních dobrovolných hasičů v Lovčicích u Kosovy Hory porota vyhlásila nejlepšího pěstitele cibule v soutěži Cibulář 2013.
Kroměřížsko – Otázka, kterou si především starší lidé kladou touhle dobou každoročně: Jaká bude letos zima?
Kroměřížsko – Otázka, kterou si především starší lidé kladou touhle dobou každoročně: Jaká bude letos zima?
Bělecký Mlýn – Údolí osady pod skalou porostlou lesem je provoněno gulášem. Energicky prorážím tu vůni a jdu přímo za nosem. Gulášové aroma mě přivede do kuchyně, kde šéfkuchař bojuje s chataři o nejlepší chuťový zážitek z původně maďarského pokrmu.
Švestky sice obsahují malé množství vitaminů, zato ale mají hodně draslíku a jiných prospěšných látek. Bělavý povlak na slupce chrání ovoce před napadením hnilobou a před vyschnutím. Snadno se dá smýt. Švestky jsou známou surovinou pro výrobu slivovice, povidel, výborné jsou do ovocných knedlíků a moučníků, ale hodí se i při přípravě masových pokrmů.
V září nastává nádherné babí léto a jihočeské město Tábor se má určitě čím chlubit, protože v polovině tohoto měsíce probíhá mezinárodní historický festival Táborská setkání. Je to vždy úžasná podívaná, zejména na průvod husitských bojovníků v dobových kostýmech, procházejících městem za rachotu bubnů a světel pochodní.
Lysá nad Labem - Už v neděli jsme informovali o tragédii, která se stala ten den před polednem na poli u Lysé.
Lysá nad Labem - Žena sbírající cibuli byla na místě mrtvá.
Lysá nad Labem - K obrovské tragédii došlo v neděli před polednem na poli v Lysé poblíž čtvrti Litol. Zřejmě chybou traktoristy přišla o život žena sbírající na poli cibuli.
Slavkov u Brna /REPORTÁŽ/ – Slavkovská restaurace U Dvou kapříků v sobotu hostila šestý ročník soutěže Gulach Open. Z jedenácti týmů měl jen jeden jako vedoucí ženu.
Chomutovsko Nenechte na sebe působit nadcházející podzim, neseďte doma a bavte se!
Pelechy – Doprovodnou soutěž v rychlostním pití piva vyhrál Miroslav Procházka z Chodova, nejvíce druhů piva poznal syn hospodské Josef Váchal a nejlépe nakrájela cibuli Jana Becková.
Dillí - Indická policie překazila drzý pokus místních zlodějů ukrást nákladní automobil plný cibule. Tento nezvyklý druh zločinu zřejmě podnítil nedávný prudký nárůst ceny této základní potraviny v zemi, napsala agentura AFP.
Pelechy – Slzet od smíchu a od cibule se bude o nastávajícím víkendu v Pelechách.
Tak jako víno má své vinobraní, mají okurky, konkrétně nakládačky, své slavnosti okurek, které se na začátku srpna pořádají ve Znojmě. Akce vychází z historické tradice a velké okurkové trhy jsou ve znojemském kraji vyhlášené.
Na přelomu července a srpna můžeme na zahrádce sklízet špenát nebo mangold. Mangold se bohužel na našem trhu neobjevuje příliš často. Podobá se špenátu, jen jeho listy jsou tužší, a tudíž se vaří v mírně osolené vodě o něco déle. Příprava pokrmů je obdobná jako u špenátu. Díky větším a tužším listům je mangold vhodný zejména k přípravě závitků.
Amarylis nebo také hvězdník patří k velice atraktivním cibulnatým rostlinám našich interiérů. Svými obřími dekorativními květy a nepřebernou barevnou škálou zaujme asi každého. Kromě toho, že vyžadují určitá specifika ohledně teploty a vlhkosti, může se objevit ještě vážné a prakticky neléčitelné onemocnění nazývané červená spála hvězdníku.
Chomutovsko - Celkem devět výrobků z Ústeckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2013. Bohužel, žádný není z Chomutovska. Zatím se touto značkou může v okrese pyšnit jen račetická cibule, která ji získala v roce 2011.
Ratibořice – Chleba se sádlem a cibulí, s tvarohem a podmáslím, bramborové placky se škvarkama, koláče, buchty, pečené klobásy a prasátko na roštu, na takových dobrotách si v Babiččině údolí na zahradě Rudrova mlýna pochutnávali návštěvníci druhých Mlynářských slavností.
Šumperk – Pětatřicetiletý Ondřej Polák ze Šumperku je členem kapely O5&Radeček, která se na pódiích pohybuje ve stejném složení už dvě desítky let. Za dobu své existence skupina vydala několik úspěšných desek. Na začátky hudební kariéry vzpomíná Ondřej Polák s úsměvem.
Šumperk – Pětatřicetiletý Ondřej Polák ze Šumperku je členem kapely O5&Radeček, která se na pódiích pohybuje ve stejném složení už dvě desítky let. Za dobu své existence skupina vydala několik úspěšných desek. Na začátky hudební kariéry vzpomíná Ondřej Polák s úsměvem.
Modřice - Někdejší poklidná ryze zemědělská obec s lány cibule a zelí se změnila na moderní město s velkou obchodní a průmyslovou zónou.
Nepomuk - Rodný dům Augustina Němejce v Nepomuku na Plzeňsku o víkendu rozzářily tulipány. Přes sto odrůd představil pěstitel Pavel Novák. „Všechny pěstuji sám na své zahradě na Šumavě. Začal jsem před devíti lety a úplně jsem jejich kouzlu propadl," popisuje svoji zálibu Novák.
Nepomuk - Rodný dům Augustina Němejce v Nepomuku o víkendu rozzářily tulipány. Přes sto odrůd představil pěstitel Pavel Novák.
Ústí nad Labem - Posílejte nám na email: recepty.ustecky@denik.cz své kulinářské recepty a vyhrajte útratu za 300 korun.
Ústí nad Labem - Posílejte nám na email: recepty.ustecky@denik.cz své kulinářské recepty. Hrajeme o útratu za 300 korun!
Domažlice – S příchodem jara je na zahrádkách spousta práce. Na otázky čtenářů Domažlického deníku tentokrát odpovídal předseda Českého zahrádkářského svazu Jan Hinterholzinger.
Ústí nad Labem - Posílejte nám na email: recepty.ustecky@denik.cz své kulinářské recepty.
Zlín - Tomáš Mikyta je autorem nevšední exotické kuchařky určené především studentům. Jedná se o útlou knížečku s pětadvaceti recepty doplněnou fotografiemi připravovaných jídel.
Již během stavby pyramid v Egyptě dodávala tato rostlina sílu dělníkům. Sílu jistě dodá i vám. A pokud se spolehnete na tu ze své zahrady, možná vás překvapí i její chuť.
Opava - Bylo to pro něj těžké období. V současnosti již ale opavské lahůdkářství Verner Kotula opět funguje, jak má, a je v provozu.
Ústí nad Labem - Kachna je výborná. Být to v pořadu Prostřeno, tak kuchař dostane deset bodů. To jsou slova návštěvníka restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu Jiřího Píši.
Ústí nad Labem - Pošlete nám své nejoblíbenější kulinářské recepty na e-mail recepty.ustecky@denik.cz a vyhrajte šek na tři sta korun do Sport Pubu.
Recept nám poslala Jaroslava Korandová z Kojčic.
Bukov - Pošlete nám své nejoblíbenější kulinářské recepty na e-mail recepty.ustecky@denik.cz a vyhrajte šek na tři sta korun.
Ústí nad Labem - Pošlete nám své nejoblíbenější kulinářské recepty na e-mail recepty.ustecky@denik.cz a vyhrajte šek na tři sta korun.
Jižní Čechy - Odborná porota vybrala deset autorů nejzajímavějších receptur. O tom, kdo bude reprezentovat jih Čech v národním finále, rozhodnete vy, svými hlasy.
Kutná Hora – Vylepšit a rozšířit si své kresebné i malířské dovednosti mají nyní všichni zájemci o výtvarné umění z řad veřejnosti. Od 6. února až do 10. dubna probíhají v lektorském centru při Galerii Středočeského kraje vždy ve středu od 16.30 hodin kurzy kresby a malby pod vedením Pavla Vašíčka.
Ústí nad Labem - Pošlete nám na recepty.ustecky@denik.cz svůj oblíbený kulinářský recept a vyhrajte šek na tři sta korun.
„Rostliny nemají jen jednu kvalitu. Jsou také kombinací teplot a chutí, které jim propůjčují specifické vlastnosti a léčivé schopnosti," říká známá česká bylinkářka Venuše Studničková.
„Rostliny nemají jen jednu kvalitu. Jsou také kombinací teplot a chutí, které jim propůjčují specifické vlastnosti a léčivé schopnosti," říká známá česká bylinkářka Venuše Studničková.
Ústí nad Labem - Pošlete nám na adresu recepty.ustecky@denik.cz svůj oblíbený kulinářský recept. Na každého vítěze týdenního hlasování čeká šek.
Ústí nad Labem - Pošlete svůj oblíbený kulinářský recept na e-mail recepty.ustecky@denik.cz a vyhrajte šek do Sport Pubu.
Východní Čechy - Smažený kapr s bramborovým salátem už vás nebaví? Tak zkuste něco nového.
Východní Čechy - Smažený kapr s bramborovým salátem už vás nebaví? Tak zkuste něco nového.
Svitavy - Smažený kapr s bramborovým salátem už vás nebaví? Tak zkuste něco nového.
Ústí nad Labem - Zprvu, když jsem viděla recept, tak jsem se zhrozila. Vypadalo to, že to bude samý kečup. Mysleli jsme si s kolegou, že budeme muset jídlo dokořenit. Opak byl nakonec pravdou. Maso pustilo krásně šťávu a byla z toho dobrá omáčka.
Ústí nad Labem - Svým složením by se dal zařadit jak do české, tak do německé kuchyně. Základ tvořila osmažená cibule orestovaná dozlatova. Tak jako každý čtvrtek se i tento týden vařilo v restauraci Sport Pub Zlatopramen podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou minulého kola se stala Jarmila Vágnerová s receptem na Krůtí maso na houbách.
Ústí nad Labem - Nejprve si udělat zálesáckou směs. Nakrájet na plátky cibuli a na kostičky anglickou slaninu. Poté vše osmažit. Tak jako každý čtvrtek se i tento týden vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězem posledního kola se stal Jiří Souček s receptem na Kuře Kanada.