Kreativ

ŠTÍTEK: cukr

Vánoček byly opět plné stoly

Žacléř /FOTO/ - O nejlepší sváteční pečivo pod Rýchorami se soutěžilo již potřetí. Výrobky hodnotila porota i veřejnost.

Kiwi vykryje denní potřebu vitamínu C

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

S cukrovkou žije 37 let. Tehdy byl plný sil

Strakonice - Už 37 let žije s cukrovkou Jiří Tesař (61) ze Strakonic. Posledních 13 let mu pak pomáhá speciální pumpa, kterou nosí na svém těle. „Bylo mi 25 let, když se cukrovka projevila. Měl jsem pořád strašnou žízeň, hodně jsem zhubl a byl jsem unavený," vzpomíná na počátky svého onemocnění.

Cukr a mléko kávu jenom zničí

Chrudim - Studenti Hotelové školy Bohemia se vzdělávají při každé příležitosti. Naposledy měli možnost proniknout do tajemství dvou velmi starých nápojů, a to kávy a ginu.

Deník radí: Mlsejte tu pravou. Není čokoláda jako čokoláda

Praha /ROZHOVOR, INFOGRAFIKA/ - S blížícími se Vánocemi se obchody začínají plnit adventními kalendáři, čokoládovými kolekcemi a figurkami. Kromě Mikulášů, čertů a andělů se objevuje také Karkulka, Šmoulové nebo Simpsonovi. Je však jedno, do jakého tematického obalu je čokoládová figurka zabalena. Záleží především na tom, z čeho je vyrobena. Pokud převažuje rostlinný tuk, tak to není čokoláda. Právě pro vánoční kolekce se náhražky používají nejčastěji. Jak se nenapálit a vybrat dobrou a kvalitní pochoutku?

Samovar? Jeho kouzlo objevily nejen ženy

Opočno – Čaj ze samovaru, kyjevský dort nebo bubliky. To je pouze malá část toho, co ochutnali návštěvníci sobotního Ruského odpoledne v Opočně. Jak se zrodila akce, která je v Opočně poprvé? Začátek musíme hledat asi tak před rokem.„Ve sboru jsme začaly nacvičovat ruskou píseň od Rachmaninova. Pak jsme si řekly, že by bylo dobré ji někde zazpívat. Takže Ruské odpoledne vlastně vzniklo proto, abychom ji někde využily. Nakonec se nám ale program trochu rozrostl, vzniklo z něho celé odpoledne," usmívají se pořadatelky.

Samovar? Jeho kouzlo objevily nejen ženy

Opočno – Čaj ze samovaru, kyjevský dort nebo bubliky. To je pouze malá část toho, co ochutnali návštěvníci sobotního Ruského odpoledne v Opočně. Jak se zrodila akce, která je v Opočně poprvé? Začátek musíme hledat asi tak před rokem.„Ve sboru jsme začaly nacvičovat ruskou píseň od Rachmaninova. Pak jsme si řekly, že by bylo dobré ji někde zazpívat. Takže Ruské odpoledne vlastně vzniklo proto, abychom ji někde využily. Nakonec se nám ale program trochu rozrostl, vzniklo z něho celé odpoledne," usmívají se pořadatelky.

Já versus cukr aneb zdravý životní styl to je neustálý boj

Prostějov – Prevence je základ zdraví, a proto není radno ji podceňovat, opakuji si jako mantru poučku všech lékařů, když mířím do prostějovské nemocnice. Ve čtvrtek se tam totiž sešli fundovaní odborníci na Dnu diabetu, aby lidem poradili, jak na zdravý životní styl.

Lidé si mohou nechat změřit cukr či tlak

Náchod - Dnes večer 13. listopadu začíná osmý ročník tradičních Náchodských mezioborových dnů, setkání lékařů, zdravotních sestřiček a dalšího perzonálu nemocnic.

Ledovky

Recept nám poslala Romana Hadysová z Vysokého Mýta.

Dortoletky

Recept nám poslala Dagmar Erbenová z Hořic.

Vinař Štěpánek: Při výrobě vína spoléhám hlavně na své smysly

Mutěnice ROZHOVOR/ – V roce 2010 založil spolu se svým otcem firmu, profesionálně se ale vinohradnictví a vinařství věnuje už osm let. Sedmadvacetiletý Petr Štěpánek z Mutěnic se zaměřuje na výrobu vín se zbytkovým cukrem a s nižším obsahem alkoholu. Hodonínský deník Rovnost mu věnuje další díl ze seriálu Vinaři pod lupou.

Vinař Štěpánek: Při výrobě vína spoléhám hlavně na své smysly

Mutěnice /VINAŘI POD LUPOU/ – V roce 2010 založil spolu se svým otcem firmu, profesionálně se ale vinohradnictví a vinařství věnuje už osm let. Sedmadvacetiletý Petr Štěpánek z Mutěnic se zaměřuje na výrobu vín se zbytkovým cukrem a s nižším obsahem alkoholu. Hodonínský deník Rovnost mu věnuje další díl ze seriálu Vinaři pod lupou.