Vánoček byly opět plné stoly
Žacléř /FOTO/ - O nejlepší sváteční pečivo pod Rýchorami se soutěžilo již potřetí. Výrobky hodnotila porota i veřejnost.
Žacléř /FOTO/ - O nejlepší sváteční pečivo pod Rýchorami se soutěžilo již potřetí. Výrobky hodnotila porota i veřejnost.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Strakonice - Už 37 let žije s cukrovkou Jiří Tesař (61) ze Strakonic. Posledních 13 let mu pak pomáhá speciální pumpa, kterou nosí na svém těle. „Bylo mi 25 let, když se cukrovka projevila. Měl jsem pořád strašnou žízeň, hodně jsem zhubl a byl jsem unavený," vzpomíná na počátky svého onemocnění.
Chrudim - Studenti Hotelové školy Bohemia se vzdělávají při každé příležitosti. Naposledy měli možnost proniknout do tajemství dvou velmi starých nápojů, a to kávy a ginu.
Praha /ROZHOVOR, INFOGRAFIKA/ - S blížícími se Vánocemi se obchody začínají plnit adventními kalendáři, čokoládovými kolekcemi a figurkami. Kromě Mikulášů, čertů a andělů se objevuje také Karkulka, Šmoulové nebo Simpsonovi. Je však jedno, do jakého tematického obalu je čokoládová figurka zabalena. Záleží především na tom, z čeho je vyrobena. Pokud převažuje rostlinný tuk, tak to není čokoláda. Právě pro vánoční kolekce se náhražky používají nejčastěji. Jak se nenapálit a vybrat dobrou a kvalitní pochoutku?
Opočno – Čaj ze samovaru, kyjevský dort nebo bubliky. To je pouze malá část toho, co ochutnali návštěvníci sobotního Ruského odpoledne v Opočně. Jak se zrodila akce, která je v Opočně poprvé? Začátek musíme hledat asi tak před rokem.„Ve sboru jsme začaly nacvičovat ruskou píseň od Rachmaninova. Pak jsme si řekly, že by bylo dobré ji někde zazpívat. Takže Ruské odpoledne vlastně vzniklo proto, abychom ji někde využily. Nakonec se nám ale program trochu rozrostl, vzniklo z něho celé odpoledne," usmívají se pořadatelky.
Opočno – Čaj ze samovaru, kyjevský dort nebo bubliky. To je pouze malá část toho, co ochutnali návštěvníci sobotního Ruského odpoledne v Opočně. Jak se zrodila akce, která je v Opočně poprvé? Začátek musíme hledat asi tak před rokem.„Ve sboru jsme začaly nacvičovat ruskou píseň od Rachmaninova. Pak jsme si řekly, že by bylo dobré ji někde zazpívat. Takže Ruské odpoledne vlastně vzniklo proto, abychom ji někde využily. Nakonec se nám ale program trochu rozrostl, vzniklo z něho celé odpoledne," usmívají se pořadatelky.
Prostějov – Prevence je základ zdraví, a proto není radno ji podceňovat, opakuji si jako mantru poučku všech lékařů, když mířím do prostějovské nemocnice. Ve čtvrtek se tam totiž sešli fundovaní odborníci na Dnu diabetu, aby lidem poradili, jak na zdravý životní styl.
Strakonice – Příznaky: žízeň, hubnutí a velká únava.
Recept nám poslasla Irena Papíková, Hradec Králové.
Recept nám poslala Irena Císařová , Málkov-Zelená.
Recept nám poslala Martina Jurková z Brtnice.
Recept nám poslala Jana Šťástková, Horní Počaply.
Recept nám poslala Dagmar Bačinová z Lomnice u Pop.
Recept nám poslala Marie Čužnová, Dub. u Prachatic.
Recept nám poslala Marta Klímová z Prahy 10.
Recept nám poslala Věra Valešová z Dačic.
Recept nám poslala Alena Šerá z Horní Lidče.
Recept nám poslala Marta Skoková z Mostu.
Recepty nám poslala Anna Šímová, Soběslav.
Recept nám poslala Daniela Hojsíková ze Stříbrnice.
Recepty nám poslala Jitka Kaslová z Týniště.
Recepty nám poslala Magdaléna Remešová z Hlinska.
Recept nám poslala Marcela Bejvlová z Plzně.
Recepty nám poslala Petra Stoklasová z Pardubic.
Recepty nám poslala Ludmila Sasinová, Ostrava-Radvanice.
Recept nám poslala Lucie Kučerová z Českého Krumlova.
Recept nám poslala Hana Stoklasová z Libecina.
Recept nám poslala Eva Hejná z Nymburka.
Recept nám poslala Alena Davidová z Humpolce.
Mladá Boleslav - Na 14. listopad připadá Světový den diabetu. Při této příležitosti nabízí Svaz diabetiků, Klaudiánova nemocnice i Vzdělávací centrum Na Karmeli bezplatná měření, poradenství nebo přednášku
Náchod - Dnes večer 13. listopadu začíná osmý ročník tradičních Náchodských mezioborových dnů, setkání lékařů, zdravotních sestřiček a dalšího perzonálu nemocnic.
Prostějov – Nechat si zdarma změřit hladinu cukru v krvi či krevní tlak, zkonzultovat svůj jídelníček či ochutnat cukroví upečené ze stévie budou moct všichni, kteří zavítají ve čtvrtek do prostějovské nemocnice.
Recepty nám poslala Naděžda Reiserová z Plzně.
Recepty nám poslala Věra Veselá z Tachova.
Recepty nám poslala rodina Blízkových z Křenovic.
Recepty nám poslal Václav Kulbáč, Mladá Boleslav.
Recepty nám poslala Božena Heldová z Bečova nad Teplou.
Recept nám poslala Romana Hadysová z Vysokého Mýta.
Recept nám poslala Vladimíra Krupová z Ostravy-Poruby.
Recepty nám poslala Marta Černínová z Mokrých Lazců.
Recept nám poslala Kateřina Pohlová z Velkých Hamrů.
Recept nám poslala Danuše Kučerová z Ostravy-Poruby
Recept nám poslala Dagmar Erbenová z Hořic.
Recepty nám poslala Alenka Kašpárková z Ostravy.
Recepty nám poslala Alenka Kašpárková z Ostravy.
Mutěnice ROZHOVOR/ – V roce 2010 založil spolu se svým otcem firmu, profesionálně se ale vinohradnictví a vinařství věnuje už osm let. Sedmadvacetiletý Petr Štěpánek z Mutěnic se zaměřuje na výrobu vín se zbytkovým cukrem a s nižším obsahem alkoholu. Hodonínský deník Rovnost mu věnuje další díl ze seriálu Vinaři pod lupou.
Mutěnice /VINAŘI POD LUPOU/ – V roce 2010 založil spolu se svým otcem firmu, profesionálně se ale vinohradnictví a vinařství věnuje už osm let. Sedmadvacetiletý Petr Štěpánek z Mutěnic se zaměřuje na výrobu vín se zbytkovým cukrem a s nižším obsahem alkoholu. Hodonínský deník Rovnost mu věnuje další díl ze seriálu Vinaři pod lupou.
Recept nám poslala Alena Kašpárková z Ostravy.
Recepty nám poslala Alena Černínová z Ostravy-Poruby.