Kreativ

ŠTÍTEK: cukr

Poradna doktora Středy: Omezte cukry a tuky

Ordinace, kterou pro náš projekt zaměřený na hubnutí zapůjčuje Poliklinika Praha Italská, byla opět plná. Jsme rádi, že náš nápad se vám líbí a že vyřešit problém „jak hubnout a jak doopravdy zhubnout" chce s námi tolik čtenářů. Hubnutí pod dohledem odborníka je ten správný způsob, jak na to.

Na co si dávat pozor při nákupu jahod?

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Coca-Cola po kritice zesílí kampaň proti obezitě

Washington – Společnost Coca-Cola zpřehlední kalorické tabulky na obalech svých výrobků ve všech zemích a bude podporovat prodej nápojů s nižším obsahem cukru. Největší světový výrobce nealkoholických nápojů tak chce bojovat proti kritice, že po slazených nápojích se může tloustnout.

Cukrovaru Vrbátky loni klesl zisk o třetinu na 106 milionů korun

Prostějovsko - Společnosti Cukrovar Vrbátky, která patří mezi největší výrobce cukru v Olomouckém kraji, v roce 2012 klesl čistý zisk o třetinu z 154 milionů korun v roce 2011 na necelých 106 milionů korun. Provozní výnosy Cukrovaru Vrbátky loni naopak vzrostly z 747,6 milionu korun v roce 2011 na 871,4 milionu korun. Vyplývá to z pozvánky na řádnou valnou hromadu Cukrovaru Vrbátky.

Už jste se nechali vyšetřit? V Malešicích to máte zadarmo

Praha – Praha 10 „Setři, mně ale nemusíte měřit cukr! Já vůbec nesladím, v rodině to nemáme, to je úplně zbytečné," snažila přesvědčit sestřičku Romanu L'uptáčikovou v Centru zdravotní prevence v Malešicích osmasedmdesátiletá seniorka.

OBRAZEM: V úlech zmizí až tuna cukru

Mladotice - Včelaře Antonína Podhájeckého z Mladotic přivedl kdysi k jeho zálibě tatínek. Během krátké doby převzal od otce potřebné zkušenosti a včelařina se později stala koníčkem i Antonínově manželce Heleně. K tomu, aby měl ze včel nějaký užitek, radost a potěšení, musí se o ně starat po celý rok.

FOTOGALERIE: V úlech zmizí až tuna cukru

Mladotice - Včelaře Antonína Podhájeckého z Mladotic přivedl kdysi k jeho zálibě tatínek. Během krátké doby převzal od otce potřebné zkušenosti a včelařina se později stala koníčkem i Antonínově manželce Heleně. K tomu, aby měl ze včel nějaký užitek, radost a potěšení, musí se o ně starat po celý rok.

Výsadba ostružiníku

Ostružiník je na půdu poměrně nenáročný. Ostružiny obsahují především vitamin C, A, minerální látky a ovocné cukry prospěšné lidskému zdraví. Používají se na výrobu vín, šťáv, kompotů, marmelád, džemů, ale nejvyhledávanější jsou v čerstvém stavu. Ani mrazením neztrácejí chuť a konzistenci.

Cholesterol, Tuk a Cukr se představily v nemocniční škole

Hradec Králové - Všichni dobře víme, že civilizační choroby neohrožují pouze dospělou populaci. Civilizační nemoci se dnes týkají už i malých a větších dětí. Škola při Fakultní nemocnici v Hradci Králové úspěšně obhájila název svého vzdělávacího programu Zdravá škola.

RECEPT DENÍKU: Kachna byla vynikající

Ústí nad Labem - Kachna je výborná. Být to v pořadu Prostřeno, tak kuchař dostane deset bodů. To jsou slova návštěvníka restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu Jiřího Píši.

Ořechová veka

Recept nám poslali manželé Svobodovi Marie a Miroslav ze Zdounek.

Unijní cukerné kvóty jsou opět ve hře

Dobrovice - Před 20 lety bylo v České republice 60 cukrovarů. Po vstupu do Evropské unie se v důsledku cukerných kvót snížil jejich počet na sedm. To má velký dopad nejenom na trh cukrem, ale i na pracovní místa, která jsou na jeho produkci navázána. Konec kvót je snad na dohled.

Mladí zemědělci si zpestřili a „osladili“ výuku

Kostelec n. O. - Žáci 2. ročníku Agropodnikání Střední školy zemědělské a ekologická a středního odborného učiliště chladicí a klimatizační techniky Kostelec nad Orlicí navštívili, v rámci terénního cvičení  předmětu pěstování rostlin, cukrovar v Českém Meziříčí, aby viděli, jak se bulvy cukrové řepy promění v oblíbené sladidlo – cukr.  

Výročí cukru: Osladili jsme to sobě i Evropě

Hodonínsko /NOSITELÉ FOLKLÓRU/ - Každá věc, která nás provází životem, každý předmět, který často bezděky bereme do ruky, vše kolem nás má svoji historii. V tomto týdnu slavila zajímavé výročí svého vzniku jedna drobnost, která náš život činí doslova sladším.

Základem správného hubnutí jsou zdravé potraviny

Vánoce dají každoročně lidskému organismu pěkně zabrat. Již dopředu všichni vědí, co je čeká, ale odolat bramborovému salátu a cukroví od maminky konzumovanému nejlépe v teple domova u pohádek jde opravdu jen stěží. Následuje tedy novoroční předsevzetí – začít držet dietu a zhubnout alespoň pár kilo. Je ovšem velice důležité si uvědomit, že základem správného hubnutí jsou především zdravé potraviny. Ovoce, ale hlavně zelenina je samozřejmě základ, ovšem i další potraviny je možné do svého jídelníčku zařadit, aniž by se porušovala pravidla zdravého stravování. Ing. Petr Havlíček, specialista na výživu a garant produktů řady Víte, co jíte, radí, které to jsou a jak s nimi správně zacházet.

SLOUPEK: Kdo může za záměnu soli a cukru v této republice

Koho volil nejstarší občan, kdo vhodil do urny místo volební obálky občanský průkaz, nebo jak volí lidé v nemocnicích a jak ti ve vězeních. Jakou mají strategii jednotlivci, jakou rodiny. To všechno jsem se dozvěděla během jediných deseti minut, kdy jsem pomalu otáčela knoflíkem na vetchém rádiu. Mezitím mi ještě zazpíval Karel Hála i americká skupina Goo Goo Dolls.