
Na prevenci se v Olomouci stála fronta. Někteří netušili, že jsou nemocní
Olomouc – Hlavně cholesterol, cukr a krevní tlak zajímal ve čtvrtek zhruba stovku lidí, která využila nabídky Polikliniky Olomouc a podstoupila preventivní vyšetření.
Olomouc – Hlavně cholesterol, cukr a krevní tlak zajímal ve čtvrtek zhruba stovku lidí, která využila nabídky Polikliniky Olomouc a podstoupila preventivní vyšetření.
Dobrovice - Nebývalý rozvoj společnosti Tereos TTD během uplynulých dvaceti let vyvrcholil úspěšným hospodářským rokem 2011/12, jehož výsledky jsou nejlepší v historii společnosti.
Dobrovice - Obrat společnosti vzrostl meziročně téměř o polovinu. Cukrem zásobuje miliony domácností i nás i v zahraničí.
Hradec Králové - Všichni dobře víme, že civilizační choroby neohrožují pouze dospělou populaci. Civilizační nemoci se dnes týkají už i malých a větších dětí. Škola při Fakultní nemocnici v Hradci Králové úspěšně obhájila název svého vzdělávacího programu Zdravá škola.
Chrudimsko - Tři sladké tipy na velikonoční stůl.
Ústí nad Labem, Praha - S Janou Vašákovou, spoluautorkou pěkné a vděčné kuchařské knihy, o malých dětech, Velikonocích a navrch o něčem dobrém na zub.
Ústí nad Labem - Kachna je výborná. Být to v pořadu Prostřeno, tak kuchař dostane deset bodů. To jsou slova návštěvníka restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu Jiřího Píši.
Finalistky Fit s Deníkem musely od základů změnit stravovací návyky. Příklad jedné takové změny komentuje dietolog Pavel Suchánek.
Recept nám poslal Mirek Svoboda junior ze Zdounek.
Recept nám poslala Jana Bílková z Trhanova.
Recept Stanislava Vaníčková z Jaroměřic.
Recept nám poslala Hedvika Glocová z Jaroměřic.
Recept nám poslala Miluše Piačinová z Košatky.
Zlínský kraj - /HLASOVÁNÍ BYLO UKONČENO/ Milí čtenáři, zde vidíte recepty, které jste poslali do naší redakce. Vítězným receptem se ve Zlínském kraji stala Špenátová roláda s domácí lučinou
Recept nám poslala Ladislava Staffenová z Jablonce nad Nisou.
Recept nám poslali Alena Kolaříková a Lenka Mastešová z Všechovic.
Recept nám poslali manželé Svobodovi Marie a Miroslav ze Zdounek.
Recept nám poslala Adéla Brokešová z Dvora Králové nad Labem.
Recept nám poslal Josef Bárta z Vlčkovic v Podkrkonoší.
Recept nám poslala Jana Pavlová z Třebíče. (Likér kávový, Kořalka, Malinová šťáva po staročesku)
Recept nám poslala Jana Pavlová z Třebíče.
Recept nám poslala Miroslava Šmatlová ze Zlína.
Recept nám poslala Františka Cenigová z Načeradce.
Recept nám poslala Anna Pytlíková z Holýšova.
Recept nám poslala Marie Kratochvílová z Věže.
Recept nám poslala Milena Mikšaníková z Rychnova u Jablonce nad Nisou.
Recept nám poslala Alena Vrbová z Chvalšin.
Recept nám poslala Eva Clarová z Tábora.
Dobrovice – Před týdnem se to mohlo zdát jako utopie. Tomáš Řepka v dresu divizní Dobrovice. Po týdnu však dostává jeho možné angažmá ve městě cukru dosti reálné obrysy.
Dobrovice - Před 20 lety bylo v České republice 60 cukrovarů. Po vstupu do Evropské unie se v důsledku cukerných kvót snížil jejich počet na sedm. To má velký dopad nejenom na trh cukrem, ale i na pracovní místa, která jsou na jeho produkci navázána. Konec kvót je snad na dohled.
Kostelec n. O. - Žáci 2. ročníku Agropodnikání Střední školy zemědělské a ekologická a středního odborného učiliště chladicí a klimatizační techniky Kostelec nad Orlicí navštívili, v rámci terénního cvičení předmětu pěstování rostlin, cukrovar v Českém Meziříčí, aby viděli, jak se bulvy cukrové řepy promění v oblíbené sladidlo – cukr.
Hodonínsko /NOSITELÉ FOLKLÓRU/ - Každá věc, která nás provází životem, každý předmět, který často bezděky bereme do ruky, vše kolem nás má svoji historii. V tomto týdnu slavila zajímavé výročí svého vzniku jedna drobnost, která náš život činí doslova sladším.
Vánoce dají každoročně lidskému organismu pěkně zabrat. Již dopředu všichni vědí, co je čeká, ale odolat bramborovému salátu a cukroví od maminky konzumovanému nejlépe v teple domova u pohádek jde opravdu jen stěží. Následuje tedy novoroční předsevzetí – začít držet dietu a zhubnout alespoň pár kilo. Je ovšem velice důležité si uvědomit, že základem správného hubnutí jsou především zdravé potraviny. Ovoce, ale hlavně zelenina je samozřejmě základ, ovšem i další potraviny je možné do svého jídelníčku zařadit, aniž by se porušovala pravidla zdravého stravování. Ing. Petr Havlíček, specialista na výživu a garant produktů řady Víte, co jíte, radí, které to jsou a jak s nimi správně zacházet.
Koho volil nejstarší občan, kdo vhodil do urny místo volební obálky občanský průkaz, nebo jak volí lidé v nemocnicích a jak ti ve vězeních. Jakou mají strategii jednotlivci, jakou rodiny. To všechno jsem se dozvěděla během jediných deseti minut, kdy jsem pomalu otáčela knoflíkem na vetchém rádiu. Mezitím mi ještě zazpíval Karel Hála i americká skupina Goo Goo Dolls.
Orlickoústecko - K nejčastějším novoročním závazkům prý patří shazování kil. I ze čtenářských emailů je to vidět. Mnozí se chtějí připojit k naší soutěži v hubnutí.
Ústí nad Labem /HLASOVÁNÍ/ - Koledníci za příspěvek podarují cukrem a zazpívají. Výtěžek poputuje na vybavení místní oblastní charity.
Východní Čechy - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.
Východní Čechy - Smažený kapr s bramborovým salátem už vás nebaví? Tak zkuste něco nového.
Východní Čechy - Smažený kapr s bramborovým salátem už vás nebaví? Tak zkuste něco nového.
Východní Čechy - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.
Chrudim - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.
Chrudim - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.
Východní Čechy - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.
Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.
Svitavy - Smažený kapr s bramborovým salátem už vás nebaví? Tak zkuste něco nového.
Opočno – Kuchař Aleš Hašek preferuje spíše klasiku, ovšem i tak si připravil pár tipů, jak tradiční štědrovečerní večeři uvařit netradičně
Kladno – Dělat rozhovor s novým trenérem fotbalistů TJ Tuchlovice Miroslavem Supáčkem je radost. Ze smíchu prakticky nevyjdete, zásobuje vás nekonečnou studnicí historek, pohříchu i těch nepublikovatelných.
Plzeň – Řek, Francouz a Ukrajinka, kteří studují, pracují a žijí v Plzni, vyprávějí o vánočních tradicích.
Upečte si s Deníkem vánoční cukroví.
Upečte si s Deníkem vánoční cukroví.