Kreativ

ŠTÍTEK: cukr

Cholesterol, Tuk a Cukr se představily v nemocniční škole

Hradec Králové - Všichni dobře víme, že civilizační choroby neohrožují pouze dospělou populaci. Civilizační nemoci se dnes týkají už i malých a větších dětí. Škola při Fakultní nemocnici v Hradci Králové úspěšně obhájila název svého vzdělávacího programu Zdravá škola.

RECEPT DENÍKU: Kachna byla vynikající

Ústí nad Labem - Kachna je výborná. Být to v pořadu Prostřeno, tak kuchař dostane deset bodů. To jsou slova návštěvníka restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu Jiřího Píši.

Ořechová veka

Recept nám poslali manželé Svobodovi Marie a Miroslav ze Zdounek.

Unijní cukerné kvóty jsou opět ve hře

Dobrovice - Před 20 lety bylo v České republice 60 cukrovarů. Po vstupu do Evropské unie se v důsledku cukerných kvót snížil jejich počet na sedm. To má velký dopad nejenom na trh cukrem, ale i na pracovní místa, která jsou na jeho produkci navázána. Konec kvót je snad na dohled.

Mladí zemědělci si zpestřili a „osladili“ výuku

Kostelec n. O. - Žáci 2. ročníku Agropodnikání Střední školy zemědělské a ekologická a středního odborného učiliště chladicí a klimatizační techniky Kostelec nad Orlicí navštívili, v rámci terénního cvičení  předmětu pěstování rostlin, cukrovar v Českém Meziříčí, aby viděli, jak se bulvy cukrové řepy promění v oblíbené sladidlo – cukr.  

Výročí cukru: Osladili jsme to sobě i Evropě

Hodonínsko /NOSITELÉ FOLKLÓRU/ - Každá věc, která nás provází životem, každý předmět, který často bezděky bereme do ruky, vše kolem nás má svoji historii. V tomto týdnu slavila zajímavé výročí svého vzniku jedna drobnost, která náš život činí doslova sladším.

Základem správného hubnutí jsou zdravé potraviny

Vánoce dají každoročně lidskému organismu pěkně zabrat. Již dopředu všichni vědí, co je čeká, ale odolat bramborovému salátu a cukroví od maminky konzumovanému nejlépe v teple domova u pohádek jde opravdu jen stěží. Následuje tedy novoroční předsevzetí – začít držet dietu a zhubnout alespoň pár kilo. Je ovšem velice důležité si uvědomit, že základem správného hubnutí jsou především zdravé potraviny. Ovoce, ale hlavně zelenina je samozřejmě základ, ovšem i další potraviny je možné do svého jídelníčku zařadit, aniž by se porušovala pravidla zdravého stravování. Ing. Petr Havlíček, specialista na výživu a garant produktů řady Víte, co jíte, radí, které to jsou a jak s nimi správně zacházet.

SLOUPEK: Kdo může za záměnu soli a cukru v této republice

Koho volil nejstarší občan, kdo vhodil do urny místo volební obálky občanský průkaz, nebo jak volí lidé v nemocnicích a jak ti ve vězeních. Jakou mají strategii jednotlivci, jakou rodiny. To všechno jsem se dozvěděla během jediných deseti minut, kdy jsem pomalu otáčela knoflíkem na vetchém rádiu. Mezitím mi ještě zazpíval Karel Hála i americká skupina Goo Goo Dolls.

VIDEO: Pleteme vánočku

Východní Čechy - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.

VIDEO: Pleteme a pečeme vánočku

Chrudim - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.

VIDEO: Pleteme vánočku

Chrudim - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.

VIDEO: Pleteme vánočku

Východní Čechy - Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.

VIDEO: Pleteme vánočku

Jak správně uplést vánočku? Deník vám poradí. Podívejte se, jak se plete ze šesti i z devíti pramenů. Recet na přípravu poskytla chrudimská Integrovaná střední škola.

Supáček se ujme Tuchlovic. Bere si bič i cukr

Kladno – Dělat rozhovor s novým trenérem fotbalistů TJ Tuchlovice Miroslavem Supáčkem je radost. Ze smíchu prakticky nevyjdete, zásobuje vás nekonečnou studnicí historek, pohříchu i těch nepublikovatelných.