Kreativ

ŠTÍTEK: dětský tábor

Ilustrační foto.

Letní tábory hygienici pravidelně kontrolují

Ústecký kraj - Na kvalitu táborů se každoročně zaměřují také pracovníci krajských hygienických stanic. Při posledních kontrolách hygienici v Ústeckém kraji zatím nezaznamenali žádné závažné nedostatky.

Dětí tráví volný čas v táboře nejen hrami a výlety, ale také přiměřenou prací. Pomáhají například v kuchyni s vařením i s umýváním nádobí, starají se ale také o to, aby bylo čím topit.

U Železných Horek se letos usídlili indiáni

Železné Horky – První tři noci již mají za sebou děti v letním táboře u Železných Horek nedaleko Havlíčkovy Borové, který pro ně připravila Pionýrská skupina Údolí slunce z Hamrů nad Sázavou.

Snímky z tábora Kratizna v Hodicích po jeho uzavření. Na místo přijeli i policisté.

Průjmy dětí z Hodic? Nákaza zřejmě pochází z vody, zjistili hygienici

Jihlava, Brno – Teplota okolo osmatřiceti stupňů, zvracení, průjem a křeče břicha. Jak už Deník Rovnost informoval, s podobnými potížemi skončila v neděli večer v nemocnici zhruba dvacítka dětí z letního tábora Kratizna u Hodic na Jihlavsku. Problémy táborníků z Brna a Brněnska zřejmě podle nejnovějších informací Rovnosti způsobila voda ze studně.

Letní tábory dětí organizuje už dvě desítky let Český Červený kříž oblastní spolek v Tachově.

Tábory pořádají už dvě desítky let

Konstantinovy Lázně – Letní tábory dětí organizuje už dvě desítky let Český Červený kříž oblastní spolek v Tachově. Poslední čtyři roky se táborové dění přesunulo do Konstantinových Lázní a děti i organizátoři si místo pobytu nemohou vynachválit.

Ministryně školství, mládeže 
a tělovýchovy Kateřina Valachová společně s hokejistou Jaromírem Jágrem navštívila děti na letním táboře ve Štědroníně u Orlíku na Písecku.

Ministryně školství si udělala selfíčko s Jágrem

Štědrodnín - Hokejista Jaromír Jágr a ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová společně navštívili čtyřicítku dětí na letním táboře ve Štědroníně u Orlíku na Písecku. Cílem bylo motivovat táborníky ke sportu.

Dětský tábor u Varvažova.

Tábor hrůzy či pomluva? Hygiena nic neshledala

Písecko - Odvoz dvou dívek z letního tábora byl dramatický. Snad celou republiku obletěly šokující snímky dětského tábora 
z rekreačního střediska Avia  u Varvažova. Na facebook je ve středu umístila Kateřina Veselá, která zde měla čtyřletou dceru.

Ilustrační foto.

Přes den na tábor, večer u mámy

České Budějovice Letní tábory k prázdninám neodmyslitelně patří. Klasická varianta, kdy děti odjedou na týden nebo dva mimo domov, už ale není jedinou možností.

Ministryně školství, mládeže 
a tělovýchovy Kateřina Valachová společně s hokejistou Jaromírem Jágrem navštívila děti na letním táboře ve Štědroníně u Orlíku na Písecku.

Jaromír Jágr překvapil děti na letním táboře

Štědronín – Jan Staněk je na dětském letním táboře ve Štědroníně u Orlíku na Písecku doslova jako doma. Před 13 lety ho pro něho, když onemocněl cukrovkou, vymyslela jeho maminka Zdeňka. Teď sem jezdí jako instruktor.

Ilustrační foto

Školáky poslali za odměnu na tábor. V Polsku představí také Vyškov

Vyškov – Za práci na školním časopise, výborné výsledky i účast v soutěžích a na olympiádách. To jsou kritéria, podle kterých vybírala Základní škola Morávkova ve vyškovských Dědicích žáky, kteří se zúčastní letního tábora za hranicemi republiky. Podobné to bylo i na ostatních základních školách, jejichž zřizovatelem je vyškovská radnice. Mezinárodní letní tábor partnerských měst se letos koná v polské Jarosławi.

Ilustrační foto

O letní tábory je zájem

Náchodsko - Naše země je prý v Evropě unikátní i počtem uspořádaných letních táborů. Podle Ministerstva zdravotnictví ČR se vloni uskutečnilo 2430 běhů organizovaných pobytů dětí ve věku do 15 let, které trvaly déle než 5 dnů. Zúčastnilo se jich přes 156 tisíc žáků, další tisíce dětí pak využily tábory příměstské.

Dětský tábor. Ilustrační foto.

Na táborech si děti už nehrají jen na indiány

Severní Čechy - Na čtvrt milionu dětí se podle odhadů České Rady dětí a mládeže o prázdninách zúčastní letního tábora. Zájem o tábory je i v letošním roce obrovský a Česko je v tomto ohledu světovým unikátem.

Ilustrační foto

Infocentra zvou: „Přijeďte k nám!"

Náchodsko - Prázdniny a s nimi i hlavní letní turistická sezona naplno odstartovaly. Děti si už užívají zaslouženého dvouměsíčního volna, svátečních volných dní využili i mnozí rodiče a vzali si dovolenou. Zvolna tak ožívají rekreační obydlí, rozbíhají se letní tábory, zaplňují se kempy, proudy aut a autobusů s natěšenými pasažéry přejíždějí hraniční přechody a míří kamsi do ciziny.

Ilustrační foto.

Školky si děti o prázdninách rozdělí. Pomůžou i soukromé

Brno - Hlídání u babičky nebo příměstské či letní tábory. Takové možnosti, jak se postarat o své děti, musí využít brněnští rodiče o letních prázdninách. V jednotlivých městských částech sice budou i letos fungovat některé školky, ne pro všechny děti ale mají místa.

TÁBOR UŽ ČEKÁ. Do začátku prázdnin zbývá jen pár dní a většina táborů je připravena. Platí to také pro tábor města Ostrova v Manětíně. Ještě posekat trávu a první rekreanti mohou přijet.

Tábor je po rekonstrukci a připraven

Ostrov, Manětín - Areál letního tábora v Manětíně na hranici Karlovarského a Plzeňského kraje, jehož majitelem a provozovatelem je město Ostrov, se v posledních letech dočkal kompletní rekonstrukce. Nyní už se místo chystá na příjezd prvních táborníků.

Dětský tábor. Ilustrační foto.

Letní tábory na Břeclavsku hlásí poslední volná místa

Břeclavsko – Letní hrátky se zvířátky, Harry Potter, Hobit, Angličtina hrou, Pohádkový les. To je jen hrstka táborů břeclavského Střediska volného času Duhovka. „Zájem je podobný jako v minulých letech, proto se snažíme přizpůsobit kapacitu jednotlivých táborů tak, abychom poptávku uspokojili. Momentálně zbývá ještě několik volných míst," uvedl Pavel Kurtin z Duhovky. Poslední volná místa hlásí i jinde na Břeclavsku.

Ilustrační foto

Experti varují před létem: Děti od her na doktora přechází rovnou k sexu

Praha – Rodiče by měli před prázdninami nastavit dětem pravidla pro trávení volného času. O prázdninách by měli vědět, kde a s kým dítě volno tráví. Potomka by měli svěřovat prověřeným osobám a posílat ho na letní tábory, o nichž mají dobré reference. Novinářům to dnes řekla ředitelka Dětského krizového centra Zora Dušková. Právě o prázdninách hrozí dětem řada nebezpečí, protože jsou častěji bez dozoru.

Ilustrační foto.

Zdravotníci se na tábory neženou

Jindřichohradecko – Rodičům, kteří by ještě chtěli vyslat své děti na některý z letních táborů na Jindřichohradecku, už moc času nezbývá. Kapacity zařízení jsou totiž již z velké části plné. Některá zařízení však stále shánějí potřebný personál.  

Tábor pořádaný třebíčským muzeem.

O příměstské tábory je zájem

Vysočina - Děti z celého Česka mohou letos jako každoročně prožít část prázdnin přibližně na třech stovkách letních táborů v Kraji Vysočina.

Ilustrační foto.

Den dětí je tu

Kolínsko - Začátek prázdnin, těšení se k babičce a, to se ví, také chuť na sladké dobroty, to jsou nejčastější vzpomínky na Den dětí.

Dětský tábor. Ilustrační foto.

Ve středních Čechách roste zájem o pobytové i příměstské tábory

Střední Čechy - Zájem o středočeské dětské tábory dál roste, a to nejen o pobytové, ale i příměstské. Řada z nich už má zcela obsazenou kapacitu. Loni se podle hygieniků táborů a dalších podobných akcí v regionu zúčastnilo téměř 22 tisíc dětí, pět let před tím jich bylo o zhruba 3000 méně.