Kreativ

ŠTÍTEK: dětský tábor

Skautský tábor. Ilustrační foto.

Volných míst na letních táborech rychle ubývá. Některé už hlásí plno

Blanensko – Konec školního roku se pomalu blíží. Rodiče i samotné děti už teď přemýšlí, co zajímavého podniknou o prázdninách. Letní tábor se zdá jako skvělá volba, ale pozor, volných míst už moc není. I letos je na Blanensku velký zájem a nabídka pestrá. Každý láká na něco jiného. Někde na Mimoně, jinde pro změnu na přístroj, který zhmotňuje sny.

Májový lampionový průvod v Buchlovicích

Buchlovicemi kráčel průvod lampionových bludiček

Buchlovice – Lampiony všemožných tvarů a barev, v nichž plápolaly i neplápolaly plamínky svíček nebo díky bateriím svítily žárovičky, si přinesli v pátečním podvečeru děti z Buchlovic do průvodu, který zamířil od základní školy na fotbalové hřiště.

Velešovičtí hasiči.

Velešovičtí hasiči pomáhají i lidem s rakovinou

Velešovice /DOBRÁCI ROKU/ - Sice patří do kategorie páté jednotky požární ochrany, což také znamená, že mají na starost jen katastr své obce, i tak ale mají na kontě už několik zajímavých a náročných výjezdů. Mezi nejkurióznější řadí požár včelínů. Sbor dobrovolných hasičů Velešovice na Vyškovsku dnes představí pravidelný seriál Dobráci roku.

Tábory provázejí Jana Huba celý život. Od táborníka se propracoval až na hlavního vedoucího.

Jan Hub: Na tábor musí děti vzpomínat

/ROZHOVOR/ Jan Hub působí jako hlavní koordinátor letního tábora RADOST už pět let. Na jeho práci ho baví především její různorodost. Jak sám uvedl, tábor by měl dětem poskytovat především nepřeberné množství zážitků, na které budou v dospělosti vzpomínat.

Ilustrační foto

Ministerstva rozdělila otázka neočkovaných dětí na táborech

Praha – Vláda by se podle doporučení ministra Jiřího Dienstbiera (ČSSD) měla postavit neutrálně k senátní novele, podle níž by na letní tábory a školy v přírodě mohly i neočkované děti. S tímto doporučením se ztotožnila i ministerstva školství a financí. Ministerstva zdravotnictví a zemědělství se naopak postavila proti senátní předloze. Kabinet bude o návrhu rozhodovat v pondělí.

Ilustrační foto

Letní tábory na Opavsku mají poslední volná místa

Přestože do prázdnin zbývají dětem ještě dva a půl měsíce, pokud chtějí léto strávit na táboře, mají nejvyšší čas si některý vybrat. Nabídka je na Opavsku opravdu pestrá. Od klasických stanových, až po ty příměstské.

Ilustrační foto.

Firmy začaly nabízet sezonní práce. Nezaměstnanost díky tomu klesá

Jižní Morava – Dobré vyhlídky mají před sebou nezaměstnaní v kraji. Firmy totiž se začátkem sezony vytvářejí stovky nových pracovních míst. To se projevilo už v březnových statistikách. Nezaměstnanost ve srovnání s únorem totiž klesla o dvě desetiny na 6,9 procent. Úřad práce evidoval pětapadesát tisíc uchazečů o zaměstnání, což je o dva tisíce méně než v únoru.

Ilustrační foto

Letní tábor chystají již dvaadvacet let

Dva učitelé dvou bruntálských škol a také dlouholetí přátelé Antonín Zgažar a Karel Mašlík spolu založili v roce 1994 spolek zájemců o tábornickou a turistickou činnost, pod kterým každý rok pořádají tábory. Jinak tomu nebude ani letos.

Jaroslava Bednářová.

Jaroslava Bednářová, předsedkyně sdružení

Život Jaroslavy Bednářové je spojen už více jak 20 let s pomocí zdravotně postiženým dětem a jejich rodinám, a nejen jim. Sama poznala, jaké strasti zažívá člověk, který se ocitne v krátké době z plného zdraví a aktivního pracovního tempa v invalidním důchodu.

Jana Drejslová

Jana Drejslová, místostarostka

Jana Drejslová je velmi sympatická dáma, která si získala důvěru nejen Rychnováků, ale snad každého, kdo se s ní setkal a spolupracoval.

Ilustrační snímek: V příměstských táborech si děti užijí.

Jarní prázdniny? Stále častěji na táboře

Karvinsko - Jarní prázdniny už pomalu klepou na dveře a malí školáci už se jistě těší na volný týden. Mnohým rodičům ale prázdniny přidělávají vrásky na čele a řeší věčnou otázku: „Kam s dětmi?"

Ilustrační foto.

Táborům letos bude kralovat téma Star Wars

Vyškovsko /INFOGRAFIKA/ – Skutečně fungující model astrodroida, robota BB-8 zcela jistě nenabídnou. I tak mají organizace pořádající letní tábory na Vyškovsku pro příznivce například světelných mečů dobrou zprávu. Hned tři pobyty se budou odehrávat v duchu sedmého dílu celosvětově třetího nejvýdělečnějšího filmu všech dob, Star Wars: Síla se probouzí.

Ilustrační foto.

Plaveme v tom spolu!

Své zaměstnance v jejich obecně prospěšných aktivitách podpoří Severomoravské vodovody a kanalizace (SmVaK) také v letošním roce. Mezi neziskové organizace, v nichž působí zaměstnanci SmVaK, rozdělí téměř 200 tisíc korun.

Ilustrační foto.

Přihlášky na letní tábor? Místa se plní, je nejvyšší čas, upozorňují pořadatelé

Hodonínsko - Pouhé čtyři a půl měsíce zbývají do okamžiku, kdy školní zvonky zazvoní naposled. Velká část školáků vzápětí odjede na dětské tábory. Pořádají je nejen domy dětí a mládeže ve městech, ale také spolky a občanská sdružení. A mnozí organizátoři hlásí, že na některých turnusech svých táborových pobytů už mají plno.

Tepličtí skauti v únoru slaví 26. narozeniny

Tepličtí skauti v únoru slaví 26. narozeniny

Teplice - Skautské středisko Dvojka Teplice oslaví v neděli 21. února své 26. narozeniny. Skauting má v Teplicích tradici již od roku 1919, ale jeho existence byla vždy pevně svázána s existencí svobodného státu, tudíž byl rozvoj skautského hnutí několikrát násilně přerušen. Poprvé v roce 1938, podruhé roku 1949.

Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION od ledna zkrátilo svůj název a zároveň přidalo zkratku z.s. (zapsaný spolek).

Občanské sdružení ORION je nyní Centrum Orion, z.s.

Dlouhá Ves – Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION od ledna zkrátilo svůj název a zároveň přidalo zkratku z.s. (zapsaný spolek) – naše činnost se ale nezměnila – nadále podporujeme osoby s handicapem, aby mohly žít běžný život, jako jejich zdraví vrstevníci.

Ilustrační foto

Letní tábory? Termíny se plní, šanci mají i děti se zdravotním omezením

Znojemsko – Když chtěl jet Jiří Coufal z Moravského Krumlova společně se svými kamarády na letní tábor, několikrát slyšel odmítavé „ne" z úst pořadatelů. Na vině nebyly plně obsazené termíny, ale jeho zdravotní stav. Musí totiž dodržovat bezlepkovou dietu. Sedmnáctiletý student gymnázia vyrazil poprvé s batohem do přírody jako desetiletý. Rodičům se totiž nakonec podařilo najít organizátora tábora, který zvládl uvařit dietní jídlo a nebál se omezení či komplikací. „Syn má rád přírodu a baví ho také air-soft, takže jezdí na tábor s takovýmto zaměřením. Se společně smýšlejícími kamarády trávili čtrnáct dnů pod Templštýnem a dvakrát po sobě pobývali ve Spáleném Mlýně u Rešic," vyjmenovala Petra Coufalová.

Zdolávat překážky se členové oddílu učí při lanových aktivitách.

Za dobrodružstvím jezdí na tábory i výpravy

Kamenný Újezd - Pravidelně se scházejí ve vlastní klubovně, věnují se lezení, ale i zálesáckým dovednostem. Tak vypadá činnost sokolského oddílu pobytu v přírodě Kameňácký čtyřlístek z Kamenného Újezdu.

Norský extrémista Anders Breivik

Breivik žaluje Norsko kvůli podmínkám svého vězení

Oslo – Norský pravicový extremista Anders Behring Breivik, který si odpykává 21letý trest vězení za teroristické útoky z roku 2011, žaluje norský stát kvůli podmínkám svého věznění. Tvrdí, že pravidelné prohlídky cely či izolace od ostatních trestanců porušují jeho lidská práva, napsala agentura DPA.

Charitativní koncert

Výtěžek pomůže letnímu táboru pro postižené

Jihlava - V sobotu se v 19 hodin v chrámu Nanebevzetí Panny Marie v ulici Matky Boží v Jihlavě uskuteční charitativní koncert spolku pro pomoc mentálně postiženým lidem a dětem v Jihlavě (SPMP).