Kreativ

ŠTÍTEK: dětský tábor

Předání peněz dětskému domovu.

Zaměstnanci personálky vybrali pro Dobré víly peníze na letní tábor

Symbolický šek na 40 000 korun v únoru v dětském domově v Novém Strašecí předal ředitel personální agentury Předvýběr. CZ František Boudný Angelice Nevěřilové, jednatelce spolku Dobré víly dětem. Polovinu částky mezi sebou vybrali naši zaměstnanci, firma pak splnila svůj slib a sumu zdvojnásobila. Dobrým vílám příspěvek pomůže uhradit velkou část nákladů na zajištění letního tábora pro děti z dětského domova.

Letní dětský tábor, ilustrační foto

Na tábor hlaste děti z Brna už teď: zahrají si na kouzelníky i na pravěk

Do kalendáře si už termíny letních táborů pro své tři syny zapsala Lenka Kiliánová z Brna. „Moc se těší. Sociální kontakt jim chybí. Přihlásila jsem je už minulý týden,“ poznamenala. Střediska volného času v Jihomoravském kraji plánují letní tábory, některá už otevřela přihlašování a místa se plní. 

Rozloučení s letošním táborem ve Svratouchu - hra Brain ball

Ohlédnutí za letním táborem Jumanji. Zavzpomínejte společně s námi

V druhé polovině srpna uspořádalo havlíčkobrodské AZ centrum ve Svratouchu na Žďársku týdenní letní tábor s názvem Jumanji na téma stejnojmenného rodinného filmu. Padesátku děti jsme rozdělili do čtyř týmů a jejich úkolem bylo nalézt v průběhu trvání tábora uloupený kouzelný amulet podobně, jako to bylo ve filmu.

Hasiči z Trutnova Horního Starého Města zasahovali v pátek 14. sprna v terénu kvůli přívalovému dešti.

Hasiči evakuovali šedesát dětí z letního tábora v Dolcích u Trutnova

/FOTOGALERIE/ Hasiči evakuovali v pátek 60 dětí z dětského letního tábora MASH 4077 v rekreační oblasti Dolce u Trutnově. Vydatný déšť tábor vyplavil. Nikomu se nic nestalo, hasiči převezli děti do ubytovny v Trutnově. Deníku to potvrdili zástupci letního tábora i mluvčí hasičů Martina Götzová. "Děti byly evakuovány, jsou v suchu a teple. Přesun proběhl v pořádku," sdělila Deníku jedna z organizátorek tábora. V Trutnově a Horním Maršově tekla voda do domů.

Ředitel Domu dětí a mládeže Jihlava Vilibald Prokop.

Koronaviru jsme se na táborech dvakrát těsně vyhnuli, říká Vilibald Prokop

Dobu prázdnin má řada dětí spojenou s letními tábory. Pořádat je ale bývá ošemetné a v době koronaviru to platí dvojnásobně. Dům dětí a mládeže Jihlava chce letos nabídnout zážitek z tábora zhruba dvěma tisícovkám dětí. Jak v rozhovoru řekl ředitel Vilibald Prokop, koronavirus se jim zatím vyhýbá.  

Pracovníci DDM Astra připravují letní tábory už od února.

Letní tábor? Co třeba se zaměřením na rybářství, fotografování či kutilství?

Školní rok se chýlí ke konci. S jistotou můžeme říci, že byl jiný, než ty předchozí. Věřím, že mnoho z nás se na léto těší a vkládá do něj důvěru a víru v normálno. Pracovníci DDM Astra připravují letní tábory už od února. Domlouvají spolupráci s ověřenými a šikovnými externími pracovníky, zajišťují pestré aktivity. Několik málo táborů muselo kvůli situaci mírně upravit program, ale ten zcela jistě nesleví z atraktivity.

Speciální letní tábor pro děti s popáleninami

Speciální letní tábor pro děti s popáleninami

Pro děti z Havlíčkobrodska pořádá místní spolek letní tábor, který jim pomáhá lépe zvládat následky po tomto typu úrazu. Právě probíhá finálové hlasování jarní části programu ČSOB Pomáhá regionům, který podporuje veřejně prospěšné projekty ve všech českých krajích.  

Tábor leteckých modelářů na letišti v Rakovníku

Dětské zájmové organizace postupně obnovují svoji činnost

Dětské zájmové organizace po koronavirové krizi opět ožívají. Dům dětí a mládeže v Rakovníku obnovil svoji činnost před více než dvěma týdny a otevřely se již téměř všechny kroužky až na několik tanečních. V plánu je rovněž několik letních táborů, který chtějí uspořádat rovněž novostrašečtí skauti. Od příštího týdne obnoví svoji činnost také kreativní kroužek Agátka.

Dětský letní tábor. Ilustrační snímek

Podmínky dohodnuty. Letní tábory se budou moci konat od 27. června

Letní tábory se při zachování příznivé epidemiologické situace budou moci uskutečnit od 27. června. Zástupci jejich organizátorů se ve středu dohodli s hlavní hygieničkou Jarmilou Rážovou na podmínkách k jejich konání, řekl ČTK předseda České rady dětí a mládeže (ČRDM) Aleš Sedláček. Rážová v České televizi doplnila, že maximální počet dětí i pořadatelů by byl 500 lidí, u stanových táborů stovka. Navrhovaná hygienická opatření proti šíření koronaviru by podle Sedláčka pro většinu táborů neměla být překážkou.

Military tábor, který pořádá spolek Academia of Soldiers, chce vytáhnout děti od moderní techniky.

Spolek chce vytáhnout děti od mobilu. Připravuje tábor

Přestože prázdniny jsou daleko a zdaleka není jisté, za jakých podmínek se budou moci dětské letní tábory konat, organizátoři je pilně připravují. Jedněmi z těch, kteří chystají nezapomenutelné zážitky pro děti od osmi let, je spolek Academia of Soldiers.

Premiér Andrej Babiš

Babiš připustil další odložení EET. O prodloužení nouzového stavu žádat nebude

Premiér Andrej Babiš (ANO) připustil, že elektronická evidence tržeb (EET) by se mohla odložit až do konce roku. Uvedl to dnes v rozhovoru pro Českou televizi. Zároveň bude prosazovat snížení DPH u ubytovacích služeb z 15 na deset procent, protože tento sektor bude krizí způsobenou koronavirem zasažen nejvíce a zřejmě trvale. Babiš rovněž informoval, že nebude žádat o prodloužení nouzového stavu. Dětské letní tábory by se podle něj měly otevřít od 1. července. 

Z příměstského tábora Prostoru plus.

Letní tábory? Snad budou, ale spíše příměstské

Budou letos letní tábory? V jakém rozsahu, v jakém režimu? To jsou otázky, na které organizátoři zatím neznají jasnou odpověď, každopádně se ale připravují. Například Junáci z Červených Peček, kteří pravidelně pořádají velký tábor pro téměř stovku dětí. Jak to bude letos, je podle vedoucího střediska Junák Červené Pečky Filipa Nehasila s otazníkem.

Komentář: Léto s otazníky

Zažíváme zvláštní dobu. Něco, co nepamatuje ani nejstarší generace. Nikdo, ani ten nejfundovanější odborník dnes nedokáže s určitostí říct, co nás čeká za týden, natož za měsíc či dva.

Ilustrační foto.

Tábory se zatím nevzdávají. Věříme, že v létě si je užijeme, říkají pořadatelé

Pořadatelé letních táborů na jižní Moravě nadále přijímají přihlášky dětí. Stále však nevědí jistě, zda se letní akce uskuteční. Některé turnusy jsou plné, část rodičů ale objednávky stornuje. V případě, že by vláda prodloužila zákaz hromadných akcí kvůli riziku dalšího šíření koronaviru, organizátoři by museli vrátit zaplacené peníze. Doufají proto, že se do léta situace uvolní. Řekli to někteří provozovatelé letních táborů na jižní Moravě.

Ilustrační foto.

Tábory se zatím nevzdávají. Věříme, že v létě si je užijeme, říkají pořadatelé

Pořadatelé letních táborů na jižní Moravě nadále přijímají přihlášky dětí. Stále však nevědí jistě, zda se letní akce uskuteční. Některé turnusy jsou plné, část rodičů ale objednávky stornuje. V případě, že by vláda prodloužila zákaz hromadných akcí kvůli riziku dalšího šíření koronaviru, organizátoři by museli vrátit zaplacené peníze. Doufají proto, že se do léta situace uvolní. Řekli to někteří provozovatelé letních táborů na jižní Moravě.

Letní dětský tábor, ilustrační foto

Letní tábory? Rodiče by si měli pospíšit, nejoblíbenější akce už jsou obsazeny

Než se děti rozběhnou s vysvědčením v ruce za letním dobrodružstvím, čeká je ještě pět měsíců školní dřiny. Na jejich prázdninový program už by ale rodiče měli myslet teď. Většina organizátorů letních táborů v kraji už vypsala termíny a spustila přihlašování. A některé nejpopulárnější akce jsou již nyní obsazené.  

Projekt Deníku a dm drogerie: Propojujeme generace.

Výzva pro domovy seniorů: Přihlaste se a vyhrajte

Deník a dm drogerie přichystaly společný projekt, kterým chtějí posílit pouto mezi dětmi a seniory. Jak se zúčastnit a vyhrát finanční dar? Do 26. ledna 2020 se mohou domovy důchodců z celé republiky přihlásit přes jednoduchý formulář na deník.cz, na stránkách dm drogerie nebo se přímo obrátit na redakci Deníku v okresním městě. Uchazeči tak dostanou možnost získat peníze na realizaci či podporu projektů, které nějakým způsobem propojují generace. Ať už se jedná například o setkání seniorů s dětmi z mateřských škol, akce, při nichž mladí doprovází prarodiče za kulturou, či další společné aktivity.

Hájenka Kopřivnice získá lepší vybavení pro letní tábory

Hájenka Kopřivnice získá lepší vybavení pro letní tábory

V Táborové základně Hájenka Kopřivnice přibydou nové stany a vybavení, aby zde děti mohly trávit celé léto. Projekt má navíc šanci získat finanční podporu díky právě probíhajícímu sedmému ročníku programu ČSOB pomáhá regionům, v jehož rámci banka společně s veřejností podpoří 15 prospěšných regionálních projektů.  

Letní tábor městské policie 2019

Letní tábor městské policie 2019

Téma letošní nosné herní koncepce letního tábora Městské policie HB mělo svoji inspiraci v oblíbeném filmovém dobrodružství, odehrávajícího se v tajuplném světě ostrova Jumanji. No a jak je známo, tuhle hru si nemůžete prostě jen tak zahrát - musíte ji přežít! Takže, vítejte v džungli!

Děti si užívaly léto na letním táboře v Radíkově.

Děti si užily letní tábor v Radíkově

Radíkov – Pro většinu dětí jsou samozřejmostí letní tábory. Najdou se ale i rodiny, které takové prožití prázdnin svým ratolestem dopřát nemohou. Deset prázdninových dnů mohla třicítka těchto dětí opět prožít v radíkovském areálu, kde pro ně město Jindřichův Hradec táborové dobrodružství připravilo.

Ilustrační foto.

Táborníky z Kounic musela záchranka odvézt do nemocnice

Na letním táboře v Kounicích u Vlastějovic na Kutnohorsku zasahovala v pondělí 19. srpna večer záchranná služba. Tuto informaci potvrdila mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová s tím, že výzva byla přijata v půl osmé večer. Dle informací Deníku měly děti střevní potíže, zvýšenou teplotu a některé zvracely.

Děti u vánočního stromu.

Letní tábor skončil soudem a vánočním stromem v lese

Tachovsko – Bezmála třicítka dětí ze Základní školy Přimda a z Dětského domova Tachov, ale i z jiných míst kraje, se zúčastnila pátého ročníku letního dětského táboření v lokalitě Na Zobáku nedaleko Diany.  

Tábor vykouzlil na tvářích dětí úsměvy

Tábor vykouzlil na tvářích dětí úsměvy

Sokolov – Na dvě desítky dětí mohlo prožít týdenní letní tábor, kde měly celodenní program plný her i zábavy. Nechybělo poznávání nových kamarádů a domácí kuchyně.