Kreativ

ŠTÍTEK: dětský tábor

Ilustrační foto

Tábory hlásí: Máme plno!

Nymbursko /ANKETA/ - Do prázdnin zbývá sotva měsíc a většina letních táborů už má skoro všechna místa obsazená. Rodiče ještě na poslední chvíli přihlašují své děti na pobytové i příměstské tábory, ze kterých se školáci vracejí na noc domů. Na některé tábory už jsou dokonce dlouhé seznamy náhradníků.

Ilustrační foto.

Na táborech zbývají poslední volná místa

Jindřichohradecko – Prázdniny se kvapem blíží a někteří rodiče ještě stále shánějí místo pro své dítko na letním táboře. V tuto dobu to ale již může být problém.

Ilustrační foto

Organizátory obnoveného tábora trápí malý zájem dětí

Bratřice – Organizátoři letošního letního tábora Pacovské prázdnění v těchto dnes řeší, zda se tábor z důvodu malého zájmu dětí vůbec uskuteční. Důvodem nízkého zájmu malých táborníků je zřejmě dvouleté přerušení této tradice.

Ilustrační snímek.

Letní tábory? Nechybí na nich letos vaření nebo parkur

Kdo před patnácti lety jako dítě nejezdil na prázdninový tábor, jako by nežil: daří se ale jejich pořadatelům vyhrávat souboj s počítači a tablety i dnes? Volnočasová střediska v regionu tvrdí, že i díky zajímavým zaměřením letní tábory neskomírají, přinejmenším ty příměstské. Hity letošního roku jsou tak třeba prázdniny zaměřené na vaření nebo parkur.

KLOKÁNEK. Kapacita Klokánku je skoro stále naplněná 18 dětmi. Větší nouze je po tetách, čtyři se v posledních letech rozhodly, že nabyté zkušenosti přetaví do pěstounské péče.

Tety v Klokánku jsou zlaté, často nahrazují zdravotníky

Litoměřice – V Ústeckém kraji funguje pět poboček Klokánku, ten litoměřický patří kapacitou 18 dětí do jejich středu. Tety, které se o ně starají v týdenních cyklech 24 hodin denně, si zaslouží obrovské uznání.

Letní tábory jsou mezi dětmi stále velice oblíbené.

Tábory mají plno

Pokud pro své děti sháníte místo na letních táborech na Opavsku nebo Bruntálsku, pospěšte si. Někde se už kapacita jednotlivých turnusů blíží svému naplnění.

Hana Bílková.

Bílková: Rodiče chtějí, aby jejich děti více sportovaly

Znojmo /ROZHOVOR/ – O tom, jaký byl školní rok ve Středisku volného času, co ještě děti čeká a jak se všichni zaměstnanci chystají na letní tábory, pohovoří v rozhovoru Hana Bílková. Dům dětí a mládeže, jak se středisko dříve jmenovalo, vede osmým rokem.

Ilustrační foto

Letní tábory už jsou skoro plné. Zbývají jen poslední místa

Blanensko, Vyškovsko – S přihláškou neotálejte, vzkazují rodičům pořadatelé letních táborů. Pobytové i příměstské se jim totiž rychle plní. Například Středisko volného času Letokruh z Letovic na Blanensku hlásí obsazené dva jezdecké tábory už od března.

Ilustrační foto

Chybí očkovací vakcína pro desetileté děti

Náchodsko - Pediatři dostali před nedávnem zprávu, že vakcína Boostrix polio, kterou se povinně přeočkovávají deseti až jedenáctileté děti proti záškrtu, tetanu, černému kašli a dětské obrně, momentálně není a zřejmě dalších pár měsíců ani nebude.

Ilustrační foto

Máte už vybraný tábor pro děti? Harry Potter, florbal nebo kurz vaření

I když se většina termínů pro letní tábory vypisuje už v lednu, stále je z čeho vybírat. Pro malé příznivce Světa čar a kouzel připravil DDM Olomouc tábor s kouzelnickou tématikou v Ochozu u Konice. Tam se můžou děti zúčastnit také tábora Do světa fantastických zvířat na motivy stejnojmenného filmu.

Jaroslava Bednářová

Jaroslava Bednářová, předsedkyně sdružení

Život Jaroslavy Bednářové je spojen už více jak 20 let s pomocí zdravotně postiženým dětem a jejich rodinám, a nejen jim. Sama poznala, jaké strasti zažívá člověk, který se ocitne v krátké době z plného zdraví a aktivního pracovního tempa v invalidním důchodu. Má za sebou desítky ortopedických operací a kvůli špatné chůzi se musí spoléhat na auto. Nikdy se nevzdala a je plná optimismu a energie pomáhat druhým.

Jana Drejslová

Jana Drejslová, místostarostka

Jana Drejslová je velmi sympatická dáma, která si získala důvěru nejen Rychnováků, ale snad každého, kdo se s ní setkal a spolupracoval. Od mládí ráda sportuje, především ráda plave, vystudovala učitelství a byla velmi oblíbenou středoškolskou učitelkou matematiky a zeměpisu.

Ilustrační foto.

Tábor Na Bělici už má plno

Pelhřimovsko – Organizátoři letních táborů na Pelhřimovsku už shromažďují přihlášky, které jim v těchto dnech posílají zkušení a ostřílení, ale i úplně novopečení mladí táborníci.

Ilustrační foto.

Některé školky v Příbrami otevřou na celé prázdniny

Příbram – Letní prázdniny jsou sice ještě daleko, ale už nyní si rodiče potřebují udělat jasno, kam umístí svoje předškoláky o letních prázdninách. Zdaleka ne všichni totiž mají možnost umístit potomky k babičkám a letní tábory vyřeší hlídání na dva týdny.

Vlašimské šachistky Nela Pýchová a Anežka Vlková porazily své soupeře v simultánce 19,5:1,5.

V simultánce vlašimské reprezentantky neprohrály

Benešov – Stejně jako loni mohla řada dětí v benešovském regionu využít pololetní prázdniny k tomu, aby si zahrály šachy. Šachová škola STAMAT uspořádala prostorách jídelny na ZŠ Dukelská v Benešově dvanáctý otevřený turnaj, po jehož zakončení si účastníci mohli zahrát simultánku s úspěšnými vlašimskými reprezentantkami, Nelou Pýchovou a Anežkou Vlkovou.

Ilustrační foto

Letní tábory se plní. Víte, kde vybírat?

Karlovarský kraj - Někomu se to může zdát předčasné, ale právě od února a během března je nejlepší doba začít řešit, kam poslat dítko na letní tábor. A i tak je už někde pozdě. V kraji je možností spousta a stále populárnější jsou i takzvané příměstské nebo koňské tábory. Na co si dát při výběru pozor a jaká je tu vůbec nabídka? Celkově jsou tábory v kraji hodnoceny kladně.

Ilustrační foto.

V Lopeníku znovuotevřou kemp z devadesátých let

Lopeník – Nejdříve škola, poté odpočinkový areál a dnes opuštěná oblast vzdáleně připomínající svoji bohatou minulost. Rekreační středisko školského úřadu v Lopeníku rozhodně zažilo už lepší časy, než ty, kterým čelí od poloviny devadesátých let.

Anders Behring Breivik

Breivik si stěžuje na samovazbu, je prý důvodem jeho radikalizace

Skien (Norsko) - Norský terorista Anders Behring Breivik při dnešní výpovědi před odvolacím soudem uvedl, že zadržování v samovazbě mu velmi škodí a je důvodem, proč se ve vězení dále zradikalizoval. Připustil nicméně, že se podmínky ve vězení pro něj zlepšily od loňského rozhodnutí soudu nižší instance, podle něhož norské úřady porušují některá Breivikova lidská práva. Stát se následně proti tomuto verdiktu odvolal.

Soud v Norsku dnes začal projednávat stížnost teroristy Anderse Behringa Breivika, který kvůli podmínkám svého věznění zažaloval stát za porušování lidských práv.

Norský odvolací soud řeší podmínky Breivika ve vězení

Skien (Norsko) - V Norsku dnes začal odvolací proces v případu údajného nelidského zacházení s vězněným teroristou Andersem Behringem Breivikem. Loni v dubnu soud rozhodl, že Norsko porušilo některá atentátníkova práva při jeho věznění, především kvůli držení Breivika v samovazbě. Soud naopak odmítl, že by přísnou kontrolou korespondence bylo porušeno Breivikovo právo na soukromý život. Obě strany se proti verdiktu odvolaly. Pravicový extremista si ani dnes při příchodu k odvolacímu soudu neodpustil nacistický pozdrav.

Tříkrálová sbírka 2017. Tři králové na koních na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti.

Kašpar, Melichar a Baltazar opět vyšli do ulic

Uherské Hradiště /VIDEO/ – „My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví vinšujem vám," prozpěvovala Ludmila Janýšková se svými kamarádkami Martinou Kočicovou a Kristýnou Bachovou coby Tři králové na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti. Ač sama rodačka od Nového Jičína, poprvé se vydala na tradiční cestu v pátek 6. ledna Hradištěm, aby na jejím konci u radnice symbolicky zahájila s představiteli města letošní tříkrálovou sbírku.

Ukrajinská vlajka. Ilustrační foto.

Život na ukrajinské frontě ukáže přednáška

Chrudim – Zítra se od 18:00 uskuteční v přednáškové síni Vodních zdrojů Chrudim přednáška dobrovolníka a koordinátora na Donbasu Michala Kislického nazvaná Tam už se přece nestřílí, ne? aneb O válce na Ukrajině dnes.

Dětský tábor Kalich na Pelhřimovsku patří rodině Hubených z Jihlavy. Antonín Hubený starší (na snímku vlevo) ho odkoupil v devadesátých letech. Jeho syn Antonín (uprostřed) i Zdeněk (vpravo) na táboře Kalich strávili v dětství.

Sedm jídel dokola. Jako dítě trávil celé prázdniny na táboře

Jihlava - Od svých čtyř let trávil dnes již čtyřiadvacetiletý Antonín Hubený z Jihlavy celé prázdniny rok co rok na dětském táboře Kalich nedaleko Kamenice nad Lipou na Pelhřimovsku. Podobně na tom byli i jeho dva starší bratři David a Zdeněk a trojice jejich bratranců. A to proto, že táborové městečko vlastní Antonínův otec, Antonín Hubený starší.

Respondeo pomáhá rodinám v obtížné situaci

Na velké trable nemusí být rodina sama. Respondeo je vždy připravené pomoci

Nymbursko - Dobrý příběh z Respondea, neziskovky poskytující služby v sociální oblasti, vyprávěla šestatřicetiletá Jitka 
z Nymburska. Ukázala, jak se neúplná rodina s třemi školními dětmi a malým příjmem může kumulací problémů dostat do stavu beznaděje a jak může pomoci dobře nastavená služba.

Smečenští páťáci ve Slaném u hasičů

Hasiči četli dětem pohádky

Kladensko - Hasičské pohádky četli ve čtvrtek 13. října u příležitosti Dne předcházení přírodním katastrofám hasiči dětem ve 137 stanicích po celé republice. Mezi nimi také v Kladně, Slaném a Stochově.