Kreativ

ŠTÍTEK: dětský tábor

Nejen děti měly z šeků radost.

Dětské domovy získaly peníze navíc na podporu dětí

Jihlava – Řidičské průkazy, letní tábory ale i podpora ve vzdělání či různorodé volnočasové aktivity. Nejen na tyto aktivity žádaly vysočinské dětské domovy finance od nadačního fondu Albert. Včera si z Jihlavy šest domovů z Vysočiny odvezlo dohromady více než čtvrt milionu korun.

Počítačová hra Minecraft. Ilustrační foto.

Minecraft živě odvede děti od počítačů. Letní tábory se už plní

Jižní Morava – Červeným vykřičníkem si každoročně Simona Kratochvílová z Břeclavi vyznačuje v kalendáři datum, kdy startuje zápis na letní tábory. „Začátek si pokaždé hlídám. O některé pobyty je zájem veliký a není výjimkou, že jsou třeba i do pár dní či týdne obsazené. A chci, aby syn aspoň část prázdnin strávil na táboře,“ řekla žena.

Ilustrační snímek.

Na letní tábor děti láká věda i detektivka. Místa rychle mizí

Vyškovsko, Blanensko – Střediska v regionu spustila zápisy na letní a příměstské tábory. Zájem je velký, míst tak rychle ubývá. Nebezpečná džungle plná hmyzu, divokých zvířat a podivných rostlin. Na první z letních táborů vyškovského střediska Maják nazvaného Jumanji zbývá posledních devět míst. Na koho se nedostane, může si vybrat z dalších nabídek. Rodiče však nesmí příliš váhat.

Pětadvacetiletý Martin Soldán z Vyškova je skautem tělem i duší. Za svou práci získal cenu Jana Hona nadace Tři brány.

Chci vychovat lepší společnost, říká vedoucí skautského oddílu Soldán

Vyškov - Skaut tělem i duší, který dětem předává své zkušenosti. Chce jim vštípit, že dobro skutečně existuje. Pětadvacetiletý Martin Soldán (na snímku) vede čtvrtý skautský oddíl vlčat ve Vyškově. „Nejvíce mě na tom baví, že pracuji s dětmi a snažím se vychovávat lepší společnost,“ prohlašuje hrdě Soldán.

Čikov - pohled na zavážený pozemek přebytečnou zeminou z rekonstruované D1 shora.

Zeminou z opravované D1 firma zaváží cenné území. Ekologové bijí na poplach

Čikov – Zděšení vyvolala u táborníků z centra ekologické výchovy Chaloupky informace, že do lokality, kam jezdívají dělat u Čikova letní tábor, už letos neodjedou. Je totiž zavezená přebytečnou zeminou z rekonstruované dálnice D1. „Všechno je tam načerno,“ říká například nezávislá expertka na ochranu přírody Ester Ekrtová.

Letní dětský tábor, ilustrační snímek.

Letní tábory na Brodsku se rychle plní

Havlíčkobrodsko – Ačkoliv je do léta ještě daleko, zápisy na letní tábory už jsou v plném proudu. Rodiče, kteří chtějí své potomky na tábor umístit, by si měli pospíšit. Volných míst rychle ubývá. Na Havlíčkobrodsku na zájemce čeká třeba Tábor indiánské hory, Námořníci jejího veličenstva, Letní tábor Městské policie i pestrá nabídka příměstských táborů.

Letní dětský tábor, ilustrační snímek.

Na letní tábory lákají již nyní

Benešovsko – Zima ještě neskončila, vlašimští ochránci přírody ale již v tuto chvíli přemýšlejí nad programem dětí během velkých prázdnin. "Český svaz ochránců přírody Vlašim přichystal pro děti celkem čtyři letní tábory. Prázdniny zahájí pobytový tábor na téma Cesta kolem světa, který se uskuteční od 1. do 14. července," podotkl Jiří Pavelka z vlašimské ČSOP. Následovat budou tři příměstské tábory v paraZOO. Ty se budou konat od 23. do 27. července, od 30. července do 3. srpna a poslední běh od 6. do 10. srpna.

Ilustrační foto

Rychnovští oslavili Den dárcovství

Rychnov nad Kněžnou - Středeční den patřil všem dárcům a dobrodincům. Rychnovské Centrum Orion při té příležitosti poděkovalo všem dárcům a současně vyzvalo další dárce a dobrovolníky k pomoci jejich organizaci a jejím klientům.

Ilustrační foto.

Děti mohou aktivně chránit přírodu

Vlašim - Oddíl mladých ochránců přírody Včelojedi nabízí dětem možnost stát se novými členy. Oddíl je určen všem dětem, které by rády chodily do vlašimské paraZOO a Podblanického ekocentra.

Ilustrační foto.

Rodiče zraněné dívky požadují odškodnění 450 tisíc

Tábor – Rok po svém těžkém zranění, naštěstí šestnáctiletá slečna běhá a zase se směje. Začátek loňského školního roku ale nestihla. V péči lékařů ji držel zlomený obratel. „Už je to dobrý, ale bolelo to hodně,“ vzpomíná.

Melounová slavnost se konala v zahradě Spolkového domu sourozenců Roškotových na Palackého náměstí.

Konec prázdnin si užili ve Vlašimi při Melounové slavnosti

Vlašim /FOTOGALERIE/ - Pojedenácté se děti i dospělí bavili v areálu Spolkového domu sourozenců Roškotových při Melounové slavnosti. Akce, v níž hlavní roli hraje meloun, je časově situována na konec prázdnin a loučení s nimi a také jako vzpomínka na letní tábory, které organizace pořádá.

Letní tábor se povedl a děti byly spokojené.

Karvinští Hraničáři se činili

Karviná – Vodácký oddíl z Karviné zakončil poslední oddílový rok letním táborem a ten nový odstartovali vodáci celkovým třetím triumfem na závodech dračích lodích v Bohumíně.

Letní dětský tábor, ilustrační snímek.

Tábory dělají méně chyb než v minulých letech

Havlíčkobrodsko – Celkem 31 kontrol dětských letních táborů provedli zaměstnanci Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina v první polovině prázdnin na Havlíčkobrodsku. Žádná pochybení se neobjevila.

Skoro 30 tisíc slepic už veterináři utratili v chovu společnosti AG Maiwald v Pohořelicích. Pokud si tam lidé v minulých dnech vejce zakoupili, mohou je na místě vrátit nebo vyměnit za ta nezávadná.

Salmonela ve vejcích: veterináři vybili už přes polovinu nakažených slepic

Pohořelice /ANKETA/ - Místo tisíců slepic zůstaly v chovných halách firmy AG Maiwald v Pohořelicích na Brněnsku pouze prázdné klece. Veterináři tam kvůli salmonele vybili už přes čtyřicet tisíc slepic. Stejný osud čeká ještě tisíce kusů této drůbeže. Vejce společnost dodávala mimo jiné do obchodů řetězce Lidl, který už je stáhl z prodeje.

Ilustrační foto.

Zvýšené nebezpečí vzniku požárů končí. Hejtman výstrahu odvolal

Jižní Morava - Rozdělat táborák a uvařit si v přírodě při kempování jídlo nebo spustit ohňostroj mohou Jihomoravané opět bez obav. Stav zvýšeného nebezpečí vzniku požárů kvůli suchu i vysokým teplotám totiž v úterý ve dvě hodiny odpoledne jihomoravský hejtman Bohumil Šimek odvolal.

Šachový tábor v Růžené u Milevska.

Obliba šachového tábora stále roste

Růžená u Milevka - Letní tábor, pořádaný Šachovou školou STAMAT, opět překonal rekord v počtu účastníků – do rekreačního areálu v Růžené u Milevska tentokrát dorazilo včetně praktikantů a vedoucích 91 účastníků. Pořadatelé pro děti připravili tradiční program, rozdělený na šachovou a nešachovou část.

Ilustrační fotografie.

S hledáním chlapce z Břeclavi pomohly stovky lidí. Zprávu šířily na internetu

Břeclav – Značný zájem vzbudilo pátrání po jedenáctiletém chlapci, který odešel z letního tábora na Třebíčsku a vydal se domů do Břeclavi. Zprávu o jeho zmizení, kterou původně provázela nejistota ohledně dalšího osudu, sdílelo za krátkou chvíli na Facebooku více než dvě stě padesát čtenářů Břeclavského deníku Rovnost.

Ilustrační foto

Policie hledaného chlapce z Břeclavi našla na nádraží

Břeclav, Třebíčsko - Šťastný konec má pátrání po jedenáctiletém chlapci z Břeclavi. Policisté ho našli kolem druhé hodiny odpoledne na tamním vlakovém nádraží na základě informací z dispečinku. Hoch zmizel v úterý dopoledne z letního tábora Kláskův Mlýn na Třebíčsku.

Tábor v Okrouhlíku: hitem je večerní táborák a zpěv.

Tábor v Okrouhlíku: hitem je večerní táborák a zpěv

Benátky nad Jizerou /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Osm desítek dětí, většinou z okolí Benátek nad Jizerou, se účastní dvou pětidenních turnusů letních táborů v lokalitě Okrouhlík nedaleko Benátek. Tábor se uskutečnil poprvé před třemi lety a pořádá ho benátecká Správa Městských lesů. Hlavními organizátory jsou od začátku Jan Dibitanzl a Karel Bendl. 

Taneční tábor zaměřený na orientální tanec pořádalo Středisko volného času ve Znojmě.

OBRAZEM: Louka u Hájenky připomínala Orient. Taneční tábor předvedl finále

Olbramkostel - Na louce u táborové základny Hájenka v Olbramkostele je živo. Desítky rodičů přijely vyzvednout svá děvčata z letního tábora. Ta si připravila závěrečné vystupení. Kromě táborových her, koupání a opékání špekáčků zvládly malé tanečnice za pět a půl dne pět zcela nových choreografií.

Letního tábora se zúčastnilo 62 dětí z basketbalového klubu BC Kolín.

Tábor začal draftem a skončil diskotékou

Kolín – Již po třiadvacáté se vydaly děti z basketbalového klubu BC Kolín na letní tábor. Letos se konal v malebné jihočeské krajině poblíž Jindřichova Hradce v táboře pojmenovaném Kalich a zúčastnilo se ho celkem 62 dětí ve věku od 7 do 17 let.

V pokojích měly děti umyvadlo, ze kterého tekla rezavá voda. „Majitelka hotelu nám vysvětlila, že voda je nezávadná a že ji stačí nechat odtéct. O nezávadnosti této vody stále pochybujeme,“ říkají vedoucí.

Letní tábor se změnil v noční můru

Orlické hory - Onemocněním dětí a trestním oznámením na organizátora tábora skončilo letní prázdninové dobrodružství v Bartošovicích v Orlických horách.

Pacienty od záchranné služby přebírají zdravotníci z urgentního příjmu.

Prázdninových zranění letos přibylo

Jihlava – Zdravotníci z jihlavské nemocnice v červenci ošetřili na urgentním příjmu rekordní počet lidí. Záchranáři průměrně přivezli nového pacienta každou hodinu. Za uplynulý měsíc tak jihlavští zdravotníci pomohli zatím nejvíce pacientům v letošním roce.

V pokojích měly děti umyvadlo, ze kterého tekla rezavá voda. „Majitelka hotelu nám vysvětlila, že voda je nezávadná a že ji stačí nechat odtéct. O nezávadnosti této vody stále pochybujeme,“ říkají vedoucí.

Letní tábor se změnil v noční můru

Bartošovice v Orlických horách - Onemocněním dětí a trestním oznámením na organizátora tábora skončilo letní prázdninové dobrodružství v Bartošovicích v Orlických horách.

Dětský tábor. Ilustrační foto.

Kontrola hygieniků na táboře bude mít dohru

Praha – Ne úplně všechno bylo ideální. To jsou poznatky pražských hygieniků z návštěv letních táborů. Zkontrolovali obě zotavovací akce (jak se tábory nazývají odborně), které jim pořadatelé nahlásili – plně spokojeni však byli jen v jednom případě. Druhá kontrola ještě bude mít dohru.

Dětský tábor. Ilustrační foto.

Kontrola hygieniků na táboře v Radotíně bude mít dohru

/ANKETA/ Ne úplně všechno bylo ideální. To jsou poznatky pražských hygieniků z návštěv letních táborů. Zkontrolovali dvě zotavovací akce (jak se tábory nazývají odborně), které jim pořadatelé nahlásili. Plně spokojeni však byli jen v jednom případě. Druhá kontrola ještě bude mít dohru.