Kreativ

ŠTÍTEK: dětský tábor

Peníze. Ilustrační foto.

Spolek Bez nudy získal 400 tisíc, vylepší dětský tábor

Teplice – Teplický spolek Bez nudy má velký důvod k radosti. Podařilo se mu totiž na konci minulého roku uspět v hithitové kampani. Cíl byl získat od dárců 400 tisíc korun. Přes dvě stovky přispěvatelů nakonec poslaly na vylepšení tábora celkem 401 tisíc.

Tábor seniorů. Ilustrační foto.

Senioři dostanou pod stromeček pobyt na táboře

Vysočina – Netradiční vánoční dárek, a to letní seniorský tábor, propagují krajské Senior Pointy. Konat se bude pro padesátku zájemců v polovině července ve městě Svratka. Součástí programu jsou výlety nebo diskotéka.

Lukáš Klimovič je skautem už sedmnáct let. Vypracoval se až na předsedu okresní rady.

Luboš Klimovič: O skauting je velký zájem, hlavně mezi rodiči dětí

Beroun /ROZHOVOR/ - Skautské středisko Radost a Naděje má nyní zhruba 160 členů a jeho předseda je zároveň také předsedou Okresní rady skauta. Středisko vzniklo kolem roku 1990. Oddíl se schází v prostorách berounské fary a navazuje na dávnou tradici, která sahá až do 30. let první republiky, kdy v Berouně pracovaly oddíly stejného duchovního zaměření.

Lidickou hrušeň vysadili ve středu 28.11.2018 na zahradě ZŠ Žerotínova ve Valašském Meziříčí. Žáci položili ke stromku osmaosmdesát oblázků se jmény a věkem dětí, které běsnění nacistů nepřežily.

VIDEO: Koncentrák není pionýrský tábor

 Maminka a teta Miroslava Kaliby z Lidic jsou dnes poslední žijící lidické ženy. Po nacistickém běsnění v roce 1942 byly obě odvlečené do koncentračního tábora.

Letní tábory Bez nudy.

Přes HitHit mohou lidé pomoci spolku Bez nudy

Teplice - Teplický spolek Bez nudy je za polovinou vytyčeného cíle. Z požadované částky 400 tisíc korun se během asi 24 dnů hithitové kampaně podařilo vybrat více než 230 tisíc.

Ilustrační foto.

Skautů na Příbramsku přibývá

Příbramsko - S příchodem září nezačal jen nový školní rok, ale také nový rok pro nejrůznější oddíly a kroužky, mezi které patří i skauti. I když jejich členové mají zcela určitě ještě v živé paměti dobrodružství, která požili na letních táborech. Nyní už na ně společně vzpomínají na prvních schůzkách.

Ilustrační foto.

Kapacita skautských kluboven nestačí

Berounsko - Začátkem září začal nejen nový školní rok, ale svůj roční cyklus také odstartovali skauti. Ukončili období zpětného hodnocení a do nového roku vstupují vedoucí s novým plánem činností a aktivit pro své svěřence na dalších 10 měsíců.

Město Karlovy Vary začalo do svého tábora pod Vladařem investovat.

Letní tábor Vladař se dočkal nutných investic

Karlovy Vary – O investování do nutných oprav a vylepšení letního tábora na Vladaři tak, aby byl jeho provoz i nadále udržitelný, rozhodlo už před časem město jako jeho vlastník. Ještě před zahájením prázdnin se podařilo provést ty nejnutnější úpravy.

Ilustrační foto.

Vedoucím táborů dochází s mobily trpělivost

Mělnicko - Mnohé děti si už nedovedou bez chytrého telefonu představit ani jeden den. Pořadatelé letních táborů tak každoročně vymýšlejí programy plné her a sportovních aktivit, které je mají zabavit. Přesto se někteří jejich účastníci vzdávají svého mobilního telefonu jen neradi.

Ilustrační foto.

Mobilní telefony na tábor nepatří, shodují se jejich pořadatelé

Rakovnicko – Mobilní telefony na táboře jsou častým důvodem dohadů rodičů s organizátory letních táborů. Pořadatelé chtějí, aby je děti nechaly doma, rodiče si přejí opak. Chtějí být s dětmi na táboře ve spojení. „S jejich přítomností máme každoročně spoustu negativních zkušeností. Proto jsme se rozhodli, že k nám na tábor budou děti jezdit bez mobilních telefonů. Důvodem tohoto našeho opatření je i to, že některé děti telefon mají, jiné ne. Některé tak mohou mluvit s maminkou, ale další ne. To je pak častým důvodem zbytečným nářků,“ vysvětlila Jiřina Peroutková, která jezdí jako vedoucí na dětský tábor u Otročiněvsi.

Ilustrační foto.

Mobilní telefony na tábor nepatří, shodují se jejich pořadatelé

Berounsko – Mobilní telefony na táboře jsou častým důvodem dohadů rodičů s organizátory letních táborů. Pořadatelé chtějí, aby je děti nechaly doma, rodiče si přejí opak. Chtějí být s dětmi na táboře ve spojení. „S jejich přítomností máme každoročně spoustu negativních zkušeností. Proto jsme se rozhodli, že k nám na tábor budou děti jezdit bez mobilních telefonů. Důvodem tohoto našeho opatření je i to, že některé děti telefon mají, jiné ne. Některé tak mohou mluvit s maminkou, ale další ne. To je pak častým důvodem zbytečným nářků,“ vysvětlila Jiřina Peroutková, která jezdí jako vedoucí na dětský tábor u Otročiněvsi.

Celodenní výlet po turistických značkách, i to je tradiční náplň letních táborů pro děti.

Letní tábory na Vysočině letos navštíví přes 22 000 dětí

Vysočina – „Dopoledne přijeli vedoucí z tábora, že si musí nakoupit. Teď je po poledni a už jsou v obchodě jen tři chleby,“ vyprávěla na začátku prázdnin starší paní před supermarketem na okraji Telče. I to patří k letním táborům. Zkušení vedoucí už ví, že při nákupu na tábor je potřeba se v obchodě předem domluvit.

Příměstský tábor, ilustrační foto.

O příměstské tábory je stále větší zájem, mnohé už jsou plné

Vysočina – Fenoménem posledních let a zajímavou alternativou klasických letních táborů, jsou takzvané příměstské tábory. Ocení je hlavně rodiče, kteří nemají možnost zajistit dětem o prázdninách hlídání, ale zároveň se s nimi chtějí každý den vídat. Výhodou jsou také nižší náklady, než s jakými jsou spojené tábory, kde děti přespávají. Kdo doposud váhal, měl by si pospíšit, tábory se totiž bleskově plní.

Ilustrační snímek.

Letní tábory už nejsou doménou firem

Berounsko - Už jen pár dnů a dětem začnou letní prázdniny. Prázdniny trvají dva měsíce, ale rodiče mají dovolenou tak maximálně dva týdny. A co potom? Babičky? Tábory? Nebo snad příměstské tábory? A myslí v tomto směru na své zaměstnance i firmy na okrese?

Ilustrační foto.

Letní tábor pro seniory nabízí poslední volná místa

Havlíčkův Brod – Po loňském úspěchu připravuje havlíčkobrodský Senior Point další ročník letního seniorského tábora. Ten nabídne mnoho zajímavých aktivit. V rámci celodenního programu nebudou chybět turistické výšlapy, relaxační aktivity, hry, soutěže nebo tvořivé dílny.

Ilustrační foto

Volná místa mají poslední tábory, mnohé pobyty jsou už zcela obsazené

Jižní Morava – Ačkoliv se záliby generací Jihomoravanů postupem let výrazně změnily, v jedné se stále shodnou: baví je letní tábory. Závěrečné květnové dny znamenají na některých místech poslední příležitost, jak svému dítěti pobyt zajistit. Mnozí organizátoři už mezitím oznámili: „Máme vyprodáno.“

Ilustrační foto

Volná místa mají poslední tábory, mnohé pobyty jsou už zcela obsazené

Jižní Morava – Ačkoliv se záliby generací Jihomoravanů postupem let výrazně změnily, v jedné se stále shodnou: baví je letní tábory. Závěrečné květnové dny znamenají na některých místech poslední příležitost, jak svému dítěti pobyt zajistit. Mnozí organizátoři už mezitím oznámili: „Máme vyprodáno.“

Ilustrační foto

Máme plno, hlásí řada letních táborů. Děti mají poslední šance sehnat místo

Blanensko, Vyškovsko – Blížící se letní prázdniny stráví některé děti s rodiči a prarodiči, jiné zamíří na tábor. Letos poprvé si jej vyzkouší syn Lucie Šmerdové. „Zatím příměstský, tady u nás v Kuničkách. Pořádá ho místní spolek Koníček. Jako malá holka jsem na tábory jezdila a moc se mi tam líbilo,“ svěřila se mladá žena z malé obce na Blanensku.

Ilustrační foto

Na letních táborech zbývá pouze pár volných míst

Kladensko – Chcete poslat své dítě na tábor? Pak zbystřete; volných míst zbývá už jen vyloženě pár. Ředitelé organizací, které dětské tábory pořádají, se shodují: v době on-line přihlášek rodiče často sedí u počítače kolem půlnoci a volná místa tak do rána mohou ve velké míře zmizet.

Letní tábor Mraveniště ve Valašské Bystřici

Letní tábory v Domečku se rychle plní

Putování kontinenty, Zázraky přírody, Čtyři živly, Hurá za sportem nebo také Léto po mafiánsku. Přesně taková dobrodružství čekají na dětské účastníky táborů, které pravidelně o letních prázdninách pořádá hranický Dům dětí a mládeže (DDM). Ale pozor! Volných míst zbývá už jen pár.

Letní tábor. Ilustrační foto

Letní tábory jsou už téměř plné, pár míst ještě zbývá

Berounsko – Letní tábory patří stále k oblíbeným letním aktivitám dětí od 6 do 15 let. Některé se ale na letní tábor možná letos nedostanou. V současné době je u většiny z nich už kapacita ze sedmdesáti až osmdesáti procent zaplněná. A těch několik zbývajících míst může být během několika týdnů obsazených. Jakou šanci mají děti na Berounsku, které si ten svůj letní tábor ještě nevybraly?

Ilustrační snímek.

Letní tábory nedostatkem dětí netrpí, plní se již nyní

Žďársko – Rodiče, kteří chtějí svého potomka vyslat na letní tábor, by jej měli zaregistrovat raději s několikaměsíčním předstihem. Oblíbené prázdninové pobyty na Žďársku totiž bývají rychle naplněné, zvláště ty, jež svojí tematikou u dětí a mládeže zrovna „letí“.

Jarda Kopal

Vzpomenou na Jardu Kopala

Plzeň - Díky Jardovi Kopalovi prý řada mladých lidí z Plzně zažila v 70. a 80. letech minulého století zábavné dětství a dospívání. 

Letní tábor. Ilustrační foto

Letní dětské tábory stále lákají

Příbramsko /INFOGRAFIKA/ – Přijde čas, kdy se léto zeptá, co jste dělali na sklonku zimy. Po městech a obcích se začínají objevovat reklamy na nejrůznější letní tábory, často s velmi odlišným programem a cenou. Nyní je podle slov organizátorů už skutečně nejvyšší čas vybrat pro dítě letní tábor.

Ilustrační snímek.

Myslet nyní na letní tábor? Je nejvyšší čas!

Střední Čechy – Přijde čas, kdy se léto zeptá, co jste dělali na sklonku zimy. Takové je upozornění, s nímž se ve čtvrtek obrátila na rodiče Dana Šalamunová ze středočeské hygienické stanice. Nyní je podle jejích slov už skutečně nejvyšší čas vybrat pro dítě letní tábor.

O putovní ceně, získanou od turnovských kamenářů, na rozdíl od porotců, rozhodnou hlasováním při Turnovském drahokamu sami nejmenší diváci.

Tucet loutkářských souborů se uchází o postup do Chrudimi

Turnov – V městském divadle Turnov v pátek zahájí 28. ročník Regionální loutkářské přehlídky Libereckého kraje a Českého ráje „Turnovský drahokam“. Dvanáct loutkářských souborů se tu bude před odbornou porotou ucházet o postup na známou Loutkářskou Chrudim.

Dětský tábor. Ilustrační foto.

S přihláškou na letní tábory neotálejte. Rychle se plní

Jižní Čechy – Přestože sotva skončily jarní prázdniny, rodiče již musejí vymýšlet program pro své ratolesti na letní volno. Pokud chtějí vyslat dítě na letní tábor, měli by si pospíšit. Míst kvapem ubývá a některé tábory již hlásí plno.