Kreativ

ŠTÍTEK: dětský tábor

Ilustrační foto

Podzimní tábor stráví u koní

Horní Újezd - Tábory pro děti se nekonají jen v létě. Jízdárna v Horním Újezdě připravila pro příznivce koní podzimní Hubertovský jezdecký tábor. Uskuteční se ve dnech od 25. října do 30.října.

Ilustrační foto

Mladých hasičů přibývá, loni jich bylo srovnatelně se Sokoly

Praha - Mladých hasičů do 18 let přibývá, loni jich podle výroční zprávy bylo téměř 55 tisíc. To je srovnatelné s mládežnickou základnou Sokola, kde děti a mládež do 18 let tvoří přibližně třetinu ze 160.000 členů. K hasičům se mohou hlásit děti od tří let, ale není problém nastoupit později, řekla Monika Němečková, náměstkyně pro sport Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska.

Ilustrační foto.

Žloutenkou onemocnělo už sedm táborníků

Hradec Králové, Nová Paka - Už sedm lidí na Jičínsku onemocnělo „nemocí nemytých rukou". Pět dětí a dva vysokoškolští studenti se žloutenkou nakazili v srpnu na letním táboře.

Tábor.

Hygienici v Ústeckém kraji zjistili na táborech drobné závady

Ústecký kraj - Hygienici v regionu při letošních kontrolách dětských letních táborů zjistili jen drobné závady, výjimkou byl jezdecký tábor v Třebušíně na Litoměřicku, který kvůli nezajištění odpovědného personálu zavřeli. Hygienici měli nahlášeno 89 táborů, na 60 jich zkontrolovali. Počet dětí na táborech se meziročně zvýšil o zhruba 660 na více než 6300. ČTK to řekl Jan Bechyně z krajské hygienické stanice.

Ilustrační foto.

Hygienici v Ústeckém kraji zjistili na táborech jen drobné závady

Ústí nad Labem - Hygienici v Ústeckém kraji při letošních kontrolách dětských letních táborů zjistili jen drobné závady, výjimkou byl jezdecký tábor v Třebušíně na Litoměřicku, který kvůli nezajištění odpovědného personálu zavřeli. Hygienici měli nahlášeno 89 táborů, na 60 jich zkontrolovali. Počet dětí na táborech se meziročně zvýšil o zhruba 660 na více než 6300. ČTK to řekl Jan Bechyně z krajské hygienické stanice.

Nastupující středoškoláky čekají nejdřív cenné adaptační a seznamovací kurzy.

Aby si neříkali příjmením

Pelhřimovsko – Přestože začíná školní rok, někteří studenti středních škol stráví jeho první dny mimo školní lavice.

Ilustrační foto.

Letní tábory: osm desítek kontrol a dvě pokuty za nedostatky při stravování

Jižní Morava – Především čistota ubytování a správné stravování dětí zajímaly Krajskou hygienickou stanici při kontrolách pobytových letních táborů v Jihomoravském kraji. Od začátku prázdnin do poloviny srpna jich hygienikové zkontrolovali osm desítek. Žádnou z akcí nezakázali, ve dvou případech si pořadatelé vysloužili pokutu a správní řízení za osm tisíc korun.

FOTOAPARÁT byl na Častoboři Muchovým společníkem. Pořizoval tu celá desetiletí snímky a krásy středního Povltaví pak prezentoval na řadě výstav.

Častoboř ztratila náčelníka, dál bude žít v legendách

Příbramsko – Jaroslav Mucha, legendární vedoucí dětských letních táborů na Častoboři, zemřel. Byla to mimořádná osobnost, což dokazovalo i hlasování v prvním ročníku ankety středočeských Deníků Řád srdce, kdy se stal letos v březnu držitelem hned dvou skleněných srdcí. Ale to skutečné srdce, bohužel, ve věku jeho nedožitých 91 let dotlouklo.

Neckyáda v Žalhosticích

FOTO: Na Labi plulo i Babišovo Čapí hnízdo

Litoměřicko - Do letních radovánek v regionu neodmyslitelně patří neckyády, které pořádají nejen obce a města na řekách, ale i ty, které mají ve vlastnictví vodní nádrž.

Malí táborníci zkoušeli první pomoc a zkoumali sanitku.

Letos zlobí tábor muchničky

Jankov – Dětský tábor policejního prezidia funguje nedaleko Jankova nepřetržitě od roku 1958. Prošlo jím už několik generací. Letos se v něm vystřídaly tři turnusy, každý s 200 dětmi ve věku od 6 do 15 let. A pětatřicet vedoucích.

Společná fotografie všech účastníků šachového táboru.

Šachový tábor přilákal rekordní počet dětí

Růžená u Milevska – Další rekord v počtu účastníků padl na tradičním letním táboře, který pořádala Šachová škola STAMAT. Včetně vedoucích a praktikantů dorazilo do Růžené u Milevska 88 lidí a poprvé v historii tábora hrozilo, že bude někdo odmítnut z kapacitních důvodů.

Tábor pořádá sdružení Hemojunior a nadace Sanafriends

Na táboře se malí hemofilici učí žít se svou nemocí

Běleč nad Orlicí – Dvanáct dětí z celé republiky, které žijí s hemofilií, pobývá do 20. srpna na týdenním rekondičním pobytu v letním táboře v Bělči nad Orlicí u Hradce Králové. Tábor je jediný svého druhu pro předškolní děti a pořádá jej sdružení Hemojunior a nadace Sanafriends jako generální partner.

Letní tábor. Ilustrační foto

Hospodaření s penězi mám v malíku. Stačil jeden šok u pokladny!

Mladá Boleslav - Letní prázdniny jsou ve znamení letních táborů. Přinášíme vám další díl prázdninového vzpomínání, které jsme nazvali Táborový kotlík. Pokud se i vy chcete připojit, stačí, když  nám zašlete na emailovou adresu reporter.boleslavsky@denik.cz svůj příběh z tábora nebo letní vzpomínání. Uveďte, prosím, heslo Táborový kotlík, a my váš přiběh uveřejníme.

Táborníci z Mexika.

Pražské děti navštívily Mexiko

Hnačov, Praha – Když se řekne Mexiko, vybaví se snad každému stát Severní Ameriky. Ne tak osmi stům pražským dětem. Těm vytanou na mysl jiné vzpomínky. Kamarádi, sluníčko, pohoda – letní tábor Mexiko na Klatovsku.

Salinger na táboře hravou formou povzbuzoval silné stránky dětí

Salinger na táboře hravou formou povzbuzoval silné stránky dětí

Hradec Králové - Skupinka po patnácti dětech, celotáborová hra bez vítězného týmu, poznávání svých silných stránek, i tak může vypadat letní tábor. Hradecký Salinger pořádal již počtvrté týdenní pobyt 
pro děti vyrůstající v pěstounské péči.

Jurta

Tábor skončí, ale jurty zůstanou

Liberecko - V Brništi probíhá zajímavý tábor, děti zde bydlí v jurtách. V pátek odjedou a na místě začne každoroční festival věnovaný neobvyklému obydlí.

V Brništi probíhá zajímavý tábor, děti zde bydlí v jurtách. V pátek odjedou a na místě začne každoroční festival věnovaný neobvyklému obydlí.

Tábor skončí a jurty zůstanou

Brniště - V Brništi probíhá zajímavý tábor, děti zde bydlí v jurtách. V pátek odjedou a na místě začne každoroční festival věnovaný neobvyklému obydlí.

Šikulové si na táboře ozdobili svá trička

Předškoláci si letní tábor pořádně užívali

Sokolov - Letní příměstské tábory jsou určeny především školákům, v nabídce je však i jeden, na který se mohou přihlásit předškoláci. Jmenuje se Šikulové a jeho zaměření je velmi pestré.

Příměstský tábor Řepice 2016

OBRAZEM: Příměstský tábor v Řepici

Dvacet nadšených dětí pobíhá kolem vedoucích. „Budeme hrát rybičky, prosím," zní ze všech stran. Vypadá to, že ratolesti jsou nadšené a opět se jim večer nebude chtít domů.

Jubilejní návštěvník na Zámečku Antonín Frelich s dárky.

Jubilejní návštěvník byl chlapec z tábora

Rudoltice – Zámeček přivítal pětadvacetitisícího návštěvníka. Stal se jím jedenáctiletý Antonín Frelich ze Seloutek na Prostějovsku. Věž a sklepení, které zbyly z rozsáhlého barokního zámku rodu Lichtenštejnů, si na Zámecký vrch přišel prohlédnout s letním táborem.

Ilustrační snímek.

Letní tábor zavřeli naposled před osmi lety. Hygiena funguje

Kroměříž – Tábor ve městech, či pobytový? Nebo snad lesní školka? Rodiče mají na výběr mnoho variant, jak zabavit své děti o prázdninách. Záleží, jaké jsou jejich priority a také zásady hygieny. V regionu ani kraji naštěstí už osm let tábory či jiné dětské akce hygienici nezavřeli. I tak je podle nich třeba dbát na prevenci.

Psí hotel v Pískové Lhotě

V hotelu v Pískové Lhotě se bydlí v kotcích. Klienty totiž nejsou lidé, ale psi

Písková Lhota - Česká republika patří podle evropských statistik k zemím 
s nejvyšším počtem psů 
v domácnostech. V letních měsících tak tisíce majitelů čtyřnohých mazlíčků musí vyřešit, kdo se o psa postará v době jejich dovolené. Jedním z nabízených řešení je třeba psí hotel v Pískové Lhotě na Nymbursku.

Ilustrační foto.

Rodiče se o své děti na táborech bát nemusí

Rychnovsko – Rodiče se často obávají, jestli své dítě neposílají spíš na pobyt hrůzy než na tábor. Výsledky kontrol, které zatím provedla krajská hygienická stanice, je však mohou uklidnit.

MEZI OSVĚDČENÉ a vyhledávané prázdninové tábory v Karlovarském kraji patří například ten v Pšově.

Letní tábory pro děti si dopředu prověřte

Karlovarsko - Letní tábory stále hlásí volná místa a rodiče mají často problém, na který z nich své ratolesti pro zpestření prázdnin poslat. I při výběru tábora by měli být rodiče obezřetní a zjistit si celou řadu informací. Právě to radí policejní preventisté.

Ilustrační snímek.

Hygiena prohřešky nenašla

Jindřichohradecko - Kontroly letních dětských táborů zatím letos na Jindřichohradecku problémy neshledaly.

Ilustrační foto

Na táborech si děti už nehrají jen na indiány

Severní Čechy - Na čtvrt milionu dětí se podle odhadů České Rady dětí a mládeže o prázdninách zúčastní letního tábora. Zájem o tábory je i v letošním roce obrovský a Česko je v tomto ohledu světovým unikátem.