Ve svobodě se vyplatí žít!
Evropská Unie – společenství států, které jsme vlastně donedávna znali pouze z doslechu.
Evropská Unie – společenství států, které jsme vlastně donedávna znali pouze z doslechu.
Kdyně – Tři druhy knedlíků, dva druhy zelí, vepřové výpečky , pečená krkovice a mini ochutnávka zabijačkových dobrot. To vše nabídl nedělní kdyňský Vepřo-knedlo-zelo fest v parku Muzea příhraničí ve Kdyni.
Vacenovice – Sedmaosmdesát vzorků naložených okurek mohli příchozí ochutnat ve vacenovickém muzeu. Uskutečnil se tam totiž sedmý ročník koštu oharek Na Marka zasaď oharka!
Vacenovice – Sedmaosmdesát vzorků naložených okurek mohli příchozí ochutnat ve vacenovickém muzeu. Uskutečnil se tam totiž sedmý ročník koštu oharek Na Marka zasaď oharka!
Uherské Hradiště-Sady – Znáte kraslice větévkové, kostelové či zelové? Když ne, nic se neděje. Zavedu vás na Slovácko, kde tento způsob zdobení vaječných skořápek přetrval dodnes. Umí jej pouze několik žen, převážně v Ostrožské Nové Vsi, ve vesnici, která byla kdysi jakousi kraslicovou velmocí.
Domažlicko - Přečtěte si, jaké zvláštní a zajímavé tradice Chodové dodržovali v období Velikonoc
Pacienti mají možnost stravovat se podle velikonočních zvyklostí, zaměstnanci si mohou zahřešit.
Břeclavsko – Jídelníček na páteční den jen s bezmasými jídly? V drtivé většině restaurací v regionu by zakroutili hlavou. Přestože stará křesťanská tradice velí nejíst na Velký pátek žádné maso, obyvatelé Břeclavska to příliš nedodržují. S výjimkou věřících a těch, kteří ctí tradice.
Co bych změnil v politice? Už v lokálním měřítku, tedy pro Českou Republiku, je to těžká otázka. Rozumy se každému rozdávají snadno, ale ruku na srdce, co bychom skutečně dokázali? Většinu toho co kritizujeme bychom nedokázali změnit. V Evropském měřítku to bude stejné, ne-li ještě těžší. Jelikož se v Evropské politice moc neorientuji, bude pro mě těžké se reálně pokusit odpovědět na otázky či dilemata některých problémů, ale s pomocí vyhledaných informací se vám pokusím prezentovat svůj názor.
Neratovice - Po ztraceném andělovi už šest let marně pátrá výtvarník z Karlových Varů Tomáš Dolejš. Teď ho stopy vedou do sto padesát kilometrů vzdáleného města, do Neratovic na Mělnicku ve středních Čechách.
Neratovice, Karlovy Vary – Po ztraceném andělovi už šest let marně pátrá výtvarník z Karlových Varů Tomáš Dolejš. Teď ho stopy vedou do sto padesát kilometrů vzdáleného města, do Neratovic ve středních Čechách.
Němčičky /TIP NA VÍKEND/ - Trend příjemného spojení gastronomického a kulturního zážitku nabývá neustále na síle. Oblíbený je také návrat k původním surovinám a pokrmům daného místa. Mezi nové gastroakce na Břeclavsku letos patří valtická odnož Slavností moravského uzeného či plánované Slavnosti rajčat v Břeclavi.
Podluží - Království malých vinařství a velkých tradic. I tak se dá nazvat nejjižnější cíp Moravy Podluží. Právě v oblasti bohaté na folklor na rozhraní Břeclavska a Hodonínska se o víkendu uskuteční sklepní putování Za vinaři na Podluží s podtitulem Festival vína a jídla uprostřed kulturních tradic.
Velké Pavlovice - Mistři kotlíků a vařečky, bratři Sokolové, uspokojují chuťové pohárky návštěvníků velkopavlovického výletu Jarní šlapka. Daří se jim to vyhlášeným gulášem a vynikající zelňačkou.
Ratibořice - Těžké šedivé mraky se od sobotního rána válely na obloze a celé Českoskalicko skrápěl déšť. To dělalo vrásky na čele organizátorům události, která je neodmyslitelně spjata se začátkem jara. Votevírání Babiččina údolí aneb Zahájení sezony v Ratibořicích však nepřízeň počasí nemohla zhatit.
Ratibořice - Těžké šedivé mraky se od sobotního rána válely na obloze a celé Českoskalicko skrápěl déšť. To dělalo vrásky na čele organizátorům události, která je neodmyslitelně spjata se začátkem jara. Votevírání Babiččina údolí aneb Zahájení sezony v Ratibořicích však nepřízeň počasí nemohla zhatit.
Plzeň /RECENZE, FOTO, VIDEO/ – Po sedmi letech se do plzeňského klubu Anděl vrátil písničkář Xindl X, komorní atmosféra mu sedla podstatně víc, než předloňský koncert v Divadle Alfa s kapelou za zády. Plzeňskému publiku navíc představil nové písně z chystané desky Čecháček Made, která vyjde 18. dubna.
Recept nám poslala Majka Baštářová.
Plzeň /RECENZE, FOTO, VIDEO/ – Po pěti letech se do plzeňského klubu Anděl vrátil písničkář Xindl X, komorní atmosféra mu sedla podstatně víc, než předloňský koncert v Divadle Alfa s kapelou za zády. Plzeňskému publiku navíc představil nové písně z chystané desky Čecháček Made, která vyjde 18. dubna.
Ratibořice - Posezení na mlejně, správa státního zámku Ratibořice a občanské sdružení Babiččino údolí 2006 ve spolupráci s Městským úřadem v České Skalici zvou na přestřižení symbolické pásky za doprovodu lidové muziky Šmikuranda z České Skalice.
Mladá Boleslav - K další ze série krádeží starého železa, kterých na jaře jako každý rok přibývá, došlo v Podmlázkách na Mladoboleslavsku. Starší muž si všiml, že se na jeho zahradě pohybuje neznámý člověk a intenzivně se zajímá o kovové předměty, které byly připraveny k odvozu do šrotu.
Mladá Boleslav - Další ze série krádeží šrotu, který na jaře jako každý rok přibývá, se odehrála včera na Podlázkách
Jičín – Půjdete-li v jarních dnech po nádvoří jičínského zámku, povšimnete si jistě drobné kytičky vyrůstající mezi dlažbou. Jedná se o osívku jarní (Erophila verna).
Litoměřicko - Po mírném mrazíku během dvou dnů zasadila společnost Agrokomplex Bohušovice nad Ohří do země zhruba 150 tisíc kedlubnů dovezených z Německa.
Hradec Králové – Velká karnevalová party přilákala do hradeckého Aldisu zástup dětských účastníků v nejrůznějších převlecích. Mezi holčičkami převládaly princezny, víly a červené karkulky, kluci zase představovali známé filmové hrdiny, záchranáře či policisty.
Recept nám poslala Žaneta Karpíšková, Toporná.
Recept nám poslali manželé Turkovi, Ostrava – Poruba.
Recept nám poslala Eva Stratilová, Ostrava – Poruba.
Písecko - O čtrnáct dní dříve než v předcházejících letech se potýkají s náporem zahrádkářů v zahradnictvích a prodejnách. „Nyní už doprodáváme macešky, primule a ovocné stromky. Zájem se teď soustředí na venkovní keře a řízky muškátů, potom přijdou na řadu balkonové květiny," zhodnotil ve čtvrtek situaci Jiří Hromádka ze zahradnictví Čapek a HNN v Písku.
Recept nám poslala Alena Paulusová, Chrudim.
Písecko - O čtrnáct dní dříve než v předcházejících letech se potýkají s náporem zahrádkářů v zahradnictvích a prodejnách. „Nyní už doprodáváme macešky, primule a ovocné stromky. Zájem se teď soustředí na venkovní keře a řízky muškátů, potom přijdou na řadu balkonové květiny," zhodnotil včera situaci Jiří Hromádka ze zahradnictví Čapek a HNN v Písku.
Rakovník - V klubu v Čermákových sadech v Rakovníku se konal v pořadí již devatenáctý ročník pěvecké soutěže pro nejmenší děti Rakovnický slavíček.
Recept nám poslal Antonín Moos, Sezimovo Ústí.
Recept nám poslal Milan Veselý, Most.
Recept nám poslala Jaroslava Lejčarová, Písek.
Recept nám poslala Jarmila Steinbauerová, Tábor.
Nová Paka – Střední škola gastronomie a služeb je garantem projektu Leonardo da Vinci Partnerství, který je podpořen Evropskou unií. Do projektu jsou zapojeny školy, specializované na gastronomii.
Hluchov – Milovníci zvěřinových dobrot si přijdou o víkendu v Hluchově na své. Místní hospoda Na Sépce pořádá tradiční zvěřinové hody.
Valašské Meziříčí - Dýmkaři vyměnili stylovou valašskou kolibu za nádražní restauraci. Namísto halušek se zelím museli vzít zavděk gulášem a sekanou, vznešenou whisky nahradil obyčejný rum.
Karty, dobré jídlo, televize. Kdo by tipoval, že jde o zájmy chlapíka středního věku, šeredně by se spletl. To jsou kratochvíle, o které se nenechá připravit nejstarší žena v Bohumíně, čerstvá oslavenkyně Marie Procházková z Vrbice. 12. března oslavila už 102. narozeniny.
Recept nám poslala Radana Venháčová, Olomouc.
Recept nám poslala Marta Černínová, Mokré Lazce
Hranice – Je to nejen dobrý nápad, ale i zaručené know how pro všechny hostinské, jak přežít v dnešní době. Nejen, že vám zůstanou štamgasti věrní, ale lidé jsou ještě rádi, že se můžou setkat a popovídat si.
Ptení – Rej nápaditých kostýmů se prožene v neděli aulou ptenské školy. Všichni, kdo dorazí na premiéru pohádky Jak se Dudánek přestal bát, potká strašidla ve strašidelné škole, bezhlavého rytíře, vodníka nebo strašáka do zelí. Ptenské dětské divadlo pod vedením Karla Foltina pohádkou vstoupí do třetí dekády své existence.
Recept nám poslal Jiří Horčička, Liberec.
Vizovice – Základ každé správné kyselice je všude stejný. Kysané zelí, brambory a většinou i kousek klobásky. Právě drobné rozdíly v jednotlivých recepturách však dělají z této polévky královnu variant. Na koštu kyselic ve Vizovicích se sešlo hned 25 vzorků kyselic a každá byla skutečně jiná.
Tochovice – Bláznivé masky, kejklíř s nohama až do nebe a vůně domácích koblížků a jitrnic.
Svitavy - /Poctivá kuchyně Pavla Míčka/ Kulinářské rubriky patří k nejoblíbenějším, vždyť Češi jsou pověstni svou náklonností k dobrému jídlu.Dnes poprvé budeme připravovat jídlo s kuchařem Pavlem Míčkem.
Chrudimsko- /Poctivá kuchyně Pavla Míčka/ Kulinářské rubriky patří k nejoblíbenějším, vždyť Češi jsou pověstni svou náklonností k dobrému jídlu.Dnes poprvé budeme připravovat jídlo s kuchařem Pavlem Míčkem. Jeho pokrmy vycházejí především z české tradice a co je hlavní jsou připraveny z poctivých surovin Dejme Pavlovi slovo:
Prostějovsko - Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás dva zajímavé tipy.