Kreativ

ŠTÍTEK: hubnutí

Ozempick se aplikuje jednou týdně injekčním perem.

Lék na cukrovku si zamilovaly celebrity: Umožňuje zhubnout o desítky kilogramů

Z nového léku proti diabetu se během několika let stala mediální i byznysová bomba. Ukázalo se, že vedle léčení cukrovky má také neuvěřitelné účinky na hubnutí. Díky němu přiznaně i nepřiznaně výrazně zhubli například slavná moderátorka Oprah Winfreyová, magnát Elon Musk či modelka Kim Kardashianová. Kolem léku Ozempic se strhl neuvěřitelný poprask, ale mnozí lékaři a vědci před ním varují. Ozempic pomáhá s hubnutím i dalšími zdravotními problémy, ale má také mnoho negativních vedlejších účinků.

Malé lesklé kuličky černé čočky připomínají luxusní černý kaviár Beluga.

Čočka, která nenadýmá: prospívá zdravým i nemocným, navíc pomáhá s hubnutím

Čočka je odedávna důležitou součástí našeho jídelníčku. Je velmi zdravá, na přípravu jednoduchá a není drahá. Existuje však druh čočky, který si své místo v české kuchyni teprve hledá. A to je škoda, protože černá čočka, zvaná též beluga, obsahuje množství zdraví prospěšných látek, nezpůsobuje trávicí problémy, a navíc umí pomoci s hubnutím. V kuchyni je černá čočka poklad - dá se připravit na mnoho způsobů a na talíři vypadá hezky, protože se nerozvaří.

Kokosový olej se do kuchyně lidí, kteří bojují s vyšším cholesterolem, určitě nehodí.

Spaluje břišní tuk a pomáhá hubnout. Co opravdu dokáže olej z chlupatého ořechu?

Všichni hledáme ty nejlepší potraviny, které nám pomáhají upevňovat dobrou kondici. Patří mezi ně i zdravé tuky, mezi něž někteří lidé řadí i ten kokosový. Je ale pravda, že kokosový olej léčí? Nakolik platí, že funguje jako prostředek pro snazší hubnutí, prospívá srdci a je dobrý pro diabetiky? Podívejme se na nejčastější tvrzení, která se o kokosovém tuku říkají.

Popíjení alkoholu může snadno zničit jakékoliv snahy o hubnutí.

Hubnutí s alkoholem. Co pít, když chce být někdo štíhlejší

Jestli něco nejde moc dohromady, tak je to redukční dieta a popíjení alkoholických nápojů. Ty nám totiž zvedají nejen náladu, ale bohužel i tělesnou hmotnost. Pro hubnutí je proto zásadní zamyslet se jak nad jídelníčkem, tak nad tím, co pijeme. Jaký je ten nejlepší alkohol při dietě? Je lepší pít pivo nebo víno? A kolik kalorií ušetříme, když budeme abstinovat? Máme pro vás užitečné tipy na změny ve vašem pitném režimu.

Když správně načasujete pití kávy, pomůže vám to lépe hubnout.

Jak pít kávu, aby pomáhala hubnout? Odbornice radí i to, kdy ji nepít vůbec

Káva je skvělý nápoj, který miluje většina lidí. Podle současných vědeckých poznatků má její konzumace navíc řadu zdravotních výhod. A patří i mezi podpůrné prostředky při hubnutí. Kdy kávu pít, aby pomáhala hubnout? Lze kávu pít na lačný žaludek? A je pravda, že čím víc kofeinu vypijeme, tím víc energie máme? Rady odborníků nám pomohou si kávu opravdu užít se všemi jejími výhodami.

Díky vysokému obsahu vlákniny, bílkovin a nízkému počtu kalorií je hrách skvělou součástí jídelníčku. Nejstravitelnější je ve formě kaše.

Dobrota omlazuje a pomáhá s hubnutím. Předsudky si lidé nesou ze školní jídelny

Naše tělo v zimě potřebuje výživnější stravu. Proto je dobré sáhnout po luštěninách, například po hrachu. I když řada lidí kvůli dávným zážitkům ze školních jídelen, nebo kvůli obavám z vedlejších účinků trpí vůči hrachové kaši předsudky, měli by je opustit. Hrách mimo jiné přispívá k regeneraci organismu, bojuje proti stárnutí a pomáhá při hubnutí. A když vaření hrachové kaše věnujete náležitou péči, budete mít na talíři nesmírně vydatné, zdravé a chutné jídlo. Proč je hrachová kaše zdravá? Jak uvařit hrachovou kaši, aby nenadýmala? A proč je lepší jíst hrachovou kaši bez masa i vejce?

Studie ukazují, že pravidelná konzumace čočky snižuje riziko chronických onemocnění, jako je cukrovka, obezita, rakovina a srdeční choroby

Někdo se ji bojí jíst. Přitom podpoří zdraví i hubnutí a dokonce posílí psychiku

V zimním období, kdy tělo potřebuje více živin a energie, nám mohou pomoci luštěniny. Jsou výživné a obsahují spoustu vitaminů, minerálů a vlákniny, které prospívají našemu tělu. V našich končinách je z luštěnin zřejmě nejoblíbenější čočka. Navzdory jejím přínosům pro zdraví však řadě lidí vadí nepříjemné vedlejší efekty její konzumace - nadýmání. Proč je čočka tak zdravá? Jak ji připravit, aby nenadýmala? Jak se vaří nejlepší čočka na kyselo? A je pravda, že čočka pomáhá s hubnutím?

Kopřivový čaj pomáhá při léčbě mnoha neduhů, a navíc brání přejídání a ukládání tuku.

Na dotyk je nepříjemná. Léčí však řadu neduhů, detoxikuje a podporuje hubnutí

Když se s touto rostlinou setkáte v přírodě, moc radosti vám to nepřinese. Kopřiva je žahavá a místo, kde se dotkla kůže, nepříjemně pálí. To všechno však vyvažují její neobyčejné léčivé schopnosti. Mimo jiné podporuje přirozenou imunitu organismu, prospívá kloubům, zmírňuje únavu a má detoxikační schopnosti. A k tomu je i velkým pomocníkem při hubnutí. Jak připravit kopřivový čaj? Jak často pít čaj z kopřivy? A jak kopřiva funguje při hubnutí?

Rozchodnice růžová podporuje kondici a výkonnost, bojuje proti nespavosti, únavě, úzkosti i depresi a pomáhá léčit takové množství zdravotních potíží, že bývá srovnávána se ženšenem.

Chráněná, ale dostupná: Pomůže spalovat tuky a zlepšovat paměť i erekci

Mezi bylinkami, které by se daly označit za zázračné, nelze opomenout rozchodnici růžovou. Odolná rostlina má ráda severské a vysokohorské prostředí, a to jako by se odráželo i na jejích účincích. Podporuje kondici a výkonnost, bojuje proti nespavosti, únavě, úzkosti i depresi a pomáhá léčit takové množství zdravotních potíží, že bývá srovnávána se ženšenem. Jaké zdravotní benefity má rozchodnice růžová? A jak pomáhá rozchodnice růžová s hubnutím?

Dobré je netelefonovat z mobilu déle než hodinu týdně a dodržovat celkovou prevenci proti vysokému krevnímu tlaku.

Tři běžné situace nebezpečně zvýší tlak, aniž byste to tušili. Na co dát pozor?

Když se rozčílíte tak, že se vám rozbuší srdce, určitě nepochybujete o tom, že váš krevní tlak letí nahoru. Stejně očekávaný je i vzestup krevního tlaku po vypití hrnku silné kávy nebo po zběsilém dobíhání autobusu. Ale napadlo by vás, že vysoký krevní tlak může hrozit třeba při telefonování, nebo špatně nastaveném hubnutí? Lidé, kteří mají hypertenzi, se tak mohou nevědomky ocitnout v nepříjemné situaci. Odborníci vysvětlují, co se to s tělem děje, a jak vzestupu tlaku zabránit.

Fenykl a čaj z fenyklových semen pomáhají s trávením a hubnutím.

Nakopne metabolismus a reguluje tuk v krvi. Pomůže i s trávením a hubnutím

Rozhýbat sebe i zpomalený metabolismus po vánočních svátcích a zbavit se nadbytečných kil patří k novoročním předsevzetím mnoha z nás. Pokud dáváte před drahými přípravky slibujícími zázraky přednost přírodní cestě a bylinkám, zkuste vsadit na fenykl. Tahle zelenina totiž dokáže mnoho. Semena fenyklu jsou bohatým zdrojem vlákniny, antioxidantů a minerálů, které jsou důležité pro spalování tuků. Fenykl pomáhá při nadýmání, potížích s trávením, ale i při kašli, průduškových problémech a astmatu.

Jednou z cest, jak se zbavit přebytečných kilogramů a současně ozdravit svůj organismus, je pití vody s jablky a skořicí.

Provoněná silná dvojka pomůže s detoxem i s hubnutím. A navíc si pochutnáte

Po veselém hodování, které doprovází závěr prosince, přicházejí lednové výčitky svědomí. Vánoční a silvestrovské dobroty už jsou sice minulostí, ale váha nám je stále připomíná. Jednou z cest, jak se zbavit přebytečných kilogramů a současně ozdravit svůj organismus, je pití vody s jablky a skořicí, nebo jablečného skořicového čaje. Nejen že vám pomohou zbavit se toxinů a zhubnout, ale navíc výborně chutnají. Jak připravit jablečnou skořicovou vodu? Jak jablečná skořicová voda pomáhá s hubnutím? A jak uvařit jablečný skořicový čaj?

Myslíte, že jíst zdravě a hubnout je drahé? Spočítejte si, kolik vás stálo ztloustnutí, budete se divit

Jak zhubnout levně? Odbornice dává 10 tipů. Vyzkoušejte je a proměňte se

Co opravdu funguje na hubnutí a po čem se nejvíc zhubne? Po Vánocích, které jsou u nás tradičně svátky dobrého jídla, je tato otázka pro mnohé aktuální. Navíc peněženka dostala zabrat a moc v ní nezbývá, takže ideální hubnoucí plán je ten levný. Vytvořit ho je překvapivě snadnější, než byste si mysleli. Odbornice vyvrací mýtus, že zdravé jídlo je drahé a dává deset jednoduchých tipů, díky kterým dokáže zdravě zhubnout každý.

Na začátku roku 2020 vážil Milan přes 155 kilo, po třech letech hubnutí s nutriční terapeutkou už to bylo jen necelých 120 kilo.

Muž shodil už 36 kilogramů. Pomáhá mu dieta jednodušší, než byste čekali

Opakované neúspěšné pokusy zhubnout přivedly Milana Krátkého k naprostému zoufalství. Když už stál před rozhodnutím podstoupit bariatrickou operaci zmenšující žaludek, přišla změna. Obrovská vůle Milana neskončit pod skalpelem a hlavně podpora nutriční specialistky dokázaly, že muž za dva a půl roku zhubnul 36 kilo. Jak to dokázal a co mu pomáhá překonat chutě na sladké nebo chvíle, kdy se hubnutí zastaví?

Anna Simonian zhubla díky deseti pravidlům téměř 40 kg.

Žena vymyslela dokonalou dietu. S těmito deseti pravidly zhubla už 39 kilo

Anna měla nadváhu celý život. Nejvyšší hodnota, kterou kdy na displeji váhy spatřila, byla 117 kg. Jednoho dne si však uvědomila, že vidět na váze trojciferné číslo není nic příjemného a rozhodla se to změnit. Vymyslela si proto 10 pravidel, která se stala každodenní součástí jejího života a která ji dovedla k postavě snů. Jak se jí podařilo zhubnout, jaká jídla jíst, abyste zhubli také a jaká pravidla dodržovat?

Správný výběr potravin je důležitý. Když zvolíte ty správné, zasytí vás, aniž byste přijali příliš mnoho kalorií.

Snažíte se zhubnout? Těchto 10 potravin vás zasytí a jsou téměř bez kalorií

Chceme-li shodit nějaké to kilo, čemu se zcela určitě nevyhneme, je omezení energetického příjmu. Protože pokud chceme zhubnout, musíme přijmout méně kalorií, než kolik jich během dne naše tělo vydá. Omezení kalorického příjmu však může být pro řadu lidí problematické. Jak ale omezit kalorický příjem při hubnutí a jak díky potravinám zhubnout? Jaké potraviny mají málo kalorií a které vás i přes nízký počet kalorií zasytí?

Injekční léčba obezity je dlouhodobá, někdy doživotní

Injekce na hubnutí by se hodily pro každého čtvrtého Čecha. Jak je získat?

To, jak nejsnadněji zhubnout, hledají lidé na internetu dnes a denně. Jak na obezitu a jak fungují injekce na hubnutí, které se celosvětově staly hitem sociálních sítí? Lidé zadávají názvy léků Ozempic, Wegovy, Saxenda či Mounjaro a snaží se zjistit, zda je mohou získat a v čem jejich užívání spočívá. Požádali jsme lékařky specializované na obezitologii, aby nám pomohly se v těchto lécích na předpis zorientovat.

Ženy po padesátce se často potýkají s potížemi, které dříve neměly. Patří k nim i to, že je pro ně nyní mnohem obtížnější zhubnout nebo udržet si stejnou váhu

Překážky, které brzdí hubnutí po padesátce. Jak je překonat a zhubnout?

Jak zhubnout po padesátce? Starší ženy si často stěžují, že přibírají na váze. Hubnutí jim dělá problémy, které v mladším věku neznaly. Ačkoliv cvičí a snaží se o správné stravování, kila dolů nejdou, nebo jen velmi pomalu. Podle odborníků to není výmysl ani výmluva, protože tento problém opravdu existuje. Čím to je, že po padesátce se lidem nedaří zhubnout? Lékaři zjistili, co hubnutí brzdí a jak s tím bojovat.

Skákat přes švihadlo jde téměř kdykoli a kdekoli.

Polozapomenutý sport dobývá Česko. S propagací pomáhají i bratři z Ostravy

Skákání přes švihadlo je ideální cestou k hubnutí. Výsledky se při pravidelném tréninku dostavují velmi rychle. Švihání však není ani zdaleka jen o hezké postavě. Tento sport umí zlepšit náladu, vytrénovat mozek či podpořit činnost srdce. Především však baví, a to nejen děti, ale i dospělé. Velkou základnu fanoušků mají i sourozenci Tomáš a Marek Vaněčkovi, kteří se švihadly dokáží doslova zázraky. Nejen s nimi si o atraktivním skákání povídala redaktorka Deníku.

Margit Slimáková byla v roce 2015 označena za nejvlivnější českou expertku v oblasti zdravého životního stylu, zdravé výživy a přístupu ke zdravotní péči

Margit Slimáková: Nehubněte, jezte zdravě. Kachnu ano, místo knedlíku zelí

Trápí vás kila navíc, ale žádná dieta nezabírá? „Vaše hmotnost je v pořádku, problémem jsou vaše představy. Každý z nás přichází na svět s určitou konstitucí. Nikdo není geneticky předurčen k obezitě ani vychrtlosti, ale někteří jsme přirozeně štíhlejší, jiní plnější a pevnější stavby. Naše tělo ví někdy lépe, co potřebujeme,“ říká v rozhovoru o hubnutí Margit Slimáková.

Se správně zvoleným jídelníčkem hubnou ženy i muži všech věkových kategorií

Vysněná postava za pár týdnů? Jde to i bez cvičení. Kilo týdně a bez jojo efektu

Máte pocit, že jste už vyzkoušeli všechno? Zkusili jste diety, půsty, menší porce, hladovění, detoxikaci, žádné přílohy, dělenou stravu a další extrémy, a přesto zůstává vaše snaha bez výsledku a vysněná postava je v nedohlednu? Chcete-li totiž skutečně a přesto rychle zhubnout, pomůže vám jedině správný jídelníček. Takže co jíst a nejíst, co nejvíc pomáhá na hubnutí a jak zhubnout i čtyři kila za týden?

Třešně zlepšují spánek, bojují proti zánětům i zhoubným nádorům, snižují krevní tlak, pomáhají zlepšovat bolestivou dnu a podporují hubnutí.

Malé plody, obrovský výkon: Pomohou s hubnutím, krevním tlakem i se spánkem

Proč jíst třešně? Třešně milujeme, ale málokdo ví, kolik vitaminů a antioxidantů se v nich skrývá a jak neuvěřitelně jsou zdravé. Třešně zlepšují spánek, bojují proti zánětům i zhoubným nádorům, snižují krevní tlak, pomáhají zlepšovat bolestivou dnu a podporují hubnutí. Do svého jídelníčku by je rozhodně měli zařadit i aktivní sportovci. 

I když bylinky mají celkem skromné požadavky na pěstování, měli bychom respektovat jejich základní potřeby.

Jak si na balkoně vypěstovat léčivou oázu z bylinek: Některé pomohou s hubnutím

Pěstování bylinek na balkoně představuje skvělou příležitost, jak si zajistit zásobu čerstvého koření pro svou kuchyni, zútulnit si prostor pro bydlení, připravit zábavný projekt pro děti nebo pomocí aromatických rostlin odehnat nevítané hmyzí návštěvníky. Bylinkový balkon však nabízí i možnost vypěstovat si koření, které pomáhá s hubnutím.

Bylinky můžete zamrazit v tvořítkách na led

Máte je na dosah. Tři prosté bylinky zatočí se špeky na břichu a pod zadkem

Na prosté bylinky mohou vsadit ti, kteří se rozhodli zatočit s přebytečnými tuky v těle. Přece jen špeky na břiše, špeky v podpaží i pod prsy nebo třeba špeky na zádech či pod zadkem vypadají nevzhledně. Zbavit se jich může být snadnější s pomocí tří prostých bylinek – bazalky, petržele a máty peprné. A nejde jen o babské rady. Zjištění a doporučení k využívání přírodních produktů zaznívá od samotných expertů na hubnutí a výživu.

Simona se svou fenkou Meggie, ještě, než se dala do hubnutí pod dohledem lékařů.

Simona opakovaně hubla a přibírala. Nakonec se zbavila 72 kil a váhu si už drží

Dokud Simona jako malá sportovala a hrála závodně házenou, nevěděla, co to jsou nadbytečná kila. Jenže pak přišel ve dvanácti letech těžší úraz, který přinesl vzestup váhy. Nevzdala se a k házené se vrátila. Jenže při lyžování v pětadvaceti letech si poranila koleno, a to už byl se sportem konec. Její maximální váha 168 kilogramů ji nakonec přiměla zajít si pro pomoc k lékařům.

Je rozhodně lepší mít nadváhu, ale být fit, než být hubený a bez dobré fyzičky.

Obezitolog Martin Matoulek: Proč vážíme 200 kilo? Hubnutí je prostě nepřirozené

Pomozte mi zhubnout. S tímto požadavkem přichází za lékaři rok od roku více lidí, kteří mají stále více kilogramů. Zatímco před dvaceti lety ještě bývali raritou pacienti se 150 až 180 kily, dnes není 200 a více kilo žádnou výjimkou. Proč naše populace tolik tloustne, proč drastické diety nikdy nepomohou a kdy může být nadváha lepší než hubenost, jsme si povídali s naším předním obezitologem profesorem Martinem Matoulkem.

K oblíbeným Ondřejovým jídlům z krabiček patřil losos se zeleným hráškem.

Deset kilo tuku za čtvrt roku pryč. Ondřej zhubl bez sportu s krabičkovou dietou

Jde zhubnout bez výrazné sportovní aktivity? Určitě, jednatřicetiletý Ondřej je toho důkazem. Úpravou jídelníčku prostřednictvím krabičkové diety zhubnul za tři měsíce 14,4 kilogramy, přičemž se zbavil přes 10 kil tuku. To pro názornost odpovídá 40 kostkám 250gramového másla. Jeho přítelkyně jásala, protože si hubnutí skvěle načasoval a stihl ho před blížící se svatbou.

Osobní váha či zrcadlo jsou dobré pomůcky při hubnutí, ale nejsou tím nejdůležitějším, co pro shazování kil potřebujete.

Dvě nejdůležitější místa pro hubnutí máte doma. Neuvěříte, která to jsou

Copak se vám asi vybaví nejdříve? Lednice? Spižírna? Domácí tělocvična? Kdepak, samá voda… Hubnutí totiž začíná v hlavě a v odpočinutém těle a pokračuje ve střevech. Dva často opomíjené pilíře úspěšné redukce váhy jsou podle naší přední odbornice na hubnutí psycholožky Ivy Málkové ze společnosti STOB dobrý spánek a dobré vyprázdnění.

Chřest je superpotravina plná vitaminů a minerálů.

Chřest je superpotravina, elixír mládí a afrodiziakum. Podpoří imunitu i hubnutí

První chřest každoročně netrpělivě vyhlížejí kuchaři, gurmeti i příznivci zdravé výživy. Sezona této křehké a chutné zeleniny obvykle začíná v polovině dubna, ale letos má kvůli deštivému počasí trochu zpoždění. Na co je dobrý chřest? Chřest má nádech luxusu, protože jeho pěstování je náročné a trvanlivost krátká - k zákazníkovi se musí dostat nejpozději 36 hodin po sklizni, aby si zachoval chuť i výživové hodnoty. Lidé si na něm pochutnávali už od starověku a dnes mu odborníci přisuzují výjimečné léčebné účinky.

Příprava čaje, který dokáže pročistit střeva, pomůže tělu vypořádat se s běžnými zažívacími problémy a stimulovat hubnutí, je jednoduchá.

Jak si pročistit střeva a zhubnout? Pomůže i čaj z koření, které má každý doma

Zima je obdobím, kdy si tělo žádá vydatnou stravu, a proto někteří lidé na jaře cítí potřebu zbavit organismus zátěže například pročištěním střev. I když v případě střev pojem očista nebo ozdravení v mnohých vyvolává nepříjemné asociace, my máme na mysli domácí kúru. Jak pročistit střeva doma? Postačí otevřít skříňku s kořením, vybrat bobkový list a skořici a uvařit z nich čaj. Ten jednak pomůže pročistit střeva a navíc podpoří i zdravé hubnutí.

Kamila před hubnutím a po něm

Ubrala alkohol a smažené, přidala pohyb. Kamila zhubla a vypadá jako modelka

Kamila byla od dětství nadšená sportovkyně. Pak ji ale potkalo to, co se stává spoustě z nás, když nastoupíme do zaměstnání, a to je převážně sedavé. S aktivním sportem navíc skončila. Tělo, které bylo zvyklé na pohybovou zátěž, ji najednou zradilo, a to bylo špatné. Kila šla pomalu, ale jistě nahoru, dokud se Kamila nerozhodla, že to už stačí. A vyhledala odbornou pomoc, protože s tou jde hubnutí nejlépe.

Lidé mnohdy odmítají jíst lepek, aby netloustli.

Bezlepková dieta není na hubnutí. Víme ovšem, proč u někoho funguje

Vyřadila jsem ze stravy lepek a zhubla jsem. Kolik takových osobních svědectví jste už na internetu našli? Pokud vás bezlepková dieta inspirovala a chystáte se ji bez konzultace s lékařem nasadit, zadržte. Skuteční odborníci na výživu vysvětlují, jak to dělat lépe a bez zášti k lepku.

Martin Zounar

Martin Zounar: Vážil jsem sto dvacet kilo. Teď si připadám jako zhubnutý hroch

V období pandemie se Martin Zounar rozhodl zatočit s přebytečnými kilogramy. Ručička na váze mu ukázala nelichotivé číslo, a navíc se necítil komfortně ani při běžných aktivitách. Zázračné pytlíky a drastické diety si ale odpustil, má jich za sebou totiž dost. „Já bych mohl klidně napsat knížku s názvem Můj život s dietou, přinejmenším za těch posledních patnáct let,“ vysvětlil Martin Zounar v knize Jíst, či nejíst, která mapuje jeho hubnutí.

Mezi spokojené klienty Lady Noskové se řadí i herečka Veronika Freimanová.

Nutriční koučka celebrit: Zhubněte osm kilo za deset týdnů. Hlad mít nebudete

Většina z nás měla na přelomu prosince a ledna volno. Odpočatí a zvesela však po Novém roce do práce nejdeme. Pokud jsme provozovali jen „gaučink“ proložený konzumací svátečních dobrot, osedlá nás únava. „Více těžkých jídel, více vysedávání, více alkoholu, to je důvod záhadné únavy,“ vysvětlila v časopisu Story nutriční koučka Lada Nosková, se kterou se můžeme pustit do novoročního restartu.

Hanka se rozhodla, že bude sama o sebe víc pečovat. Začalo to skupinovým kurzem hubnutí se společností STOB.

Diety nezabraly, tak lékařka zkusila hubnutí on-line. Už shodila 12 kilo

Byla oplácané dítě a v manželství pak ještě hodně ztloustla. Různé nárazové diety Hance nijak nepomáhaly, zlom znamenal až skupinový hubnoucí kurz. Probíhal kvůli covidu on-line. Podle Hanky to ale bylo mnohem lepší než někam docházet. Takže s hubnutím pokračuje ve stejném stylu i teď.

Je velká snídaně pro tělo prospěšná?

Pomáhá velká snídaně při hubnutí? Vědci přišli s překvapivým zjištěním

Správné načasování jídla může mít velký vliv na množství zhubnutých kilogramů. Alespoň to tvrdí řada oblíbených dietních rad posledních let. Již dlouho se hovoří o tom, že pokud chce člověk zhubnout, měl by na začátku dne sníst velké a vydatné jídlo a později pak jíst jen menší porce. Kde je ale pravda?

Setkání s diplomovanou nutriční terapeutkou.

S klienty zhubla stovky kil. Dámy ve Zlíně odcházely s radami na zdravé hubnutí

V pátek 22. dubna se konalo v Astře v Kotěrově ulici ve Zlíně setkání s diplomovanou nutriční terapeutkou pracující Systémem asistovaného hubnutí. Paní Šárka Drábková se tomuto oboru věnuje už několik let a se svými klienty zhubla stovky kil. Do Zlína zavítala se zajímavou přednáškou na téma "Uzdrav se jídlem".  

Pomoc XXL ambulance využívají v drtivé většině případů ženy. Ilustrační foto.

Jediná jihočeská XXL ambulance praská ve švech, může za to pandemie

V jižních Čechách roste počet obézních lidí, kteří v rámci redukce váhy sáhnou po lécích na hubnutí. Vyplývá to z bilance jediné XXL ambulance v Jihočeském kraji, kterou provozuje Nemocnice Písek. Většina pacientů, kteří se rozhodli zhubnout pod lékařským dohledem v posledním půlroce, si nechala léky předepsat.

Pomoc XXL ambulance využívají v drtivé většině případů ženy. Ilustrační foto.

Písecká XXL ambulance praská ve švech, může za to pandemie

V Písku roste počet obézních lidí, kteří v rámci redukce váhy sáhnou po lécích na hubnutí. Vyplývá to z bilance jediné XXL ambulance v Jihočeském kraji, kterou provozuje Nemocnice Písek. Většina pacientů, kteří se rozhodli zhubnout pod lékařským dohledem v posledním půlroce, si nechala léky předepsat.

Pomoc XXL ambulance využívají v drtivé většině případů ženy. Ilustrační foto.

Jediná jihočeská XXL ambulance praská ve švech, může za to pandemie

V jižních Čechách roste počet obézních lidí, kteří v rámci redukce váhy sáhnou po lécích na hubnutí. Vyplývá to z bilance jediné XXL ambulance v Jihočeském kraji, kterou provozuje Nemocnice Písek. Většina pacientů, kteří se rozhodli zhubnout pod lékařským dohledem v posledním půlroce, si nechala léky předepsat.