Kreativ

ŠTÍTEK: iPad

Ilustrační foto

Soud v Austrálii zakázal prodej tabletu od Samsungu

Austrálie – Australský soud dočasně zakázal společnosti Samsung prodávat tablet Galaxy Tab 10.1 poté, co byla obviněna výrobcem konkurenční technologie Apple z kopírování populárního tabletu iPad.

Ilustrační foto

Česko má patnáct krajů - patnáctým jsou knihovny

Havlíčkův Brod – Patnáctý kraj České republiky – kraj knihoven, to je motto letošního patnáctého ročníku Týdne knihoven, ke kterému se připojila i Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě.

Fanoušci informatiky truchlí po Stevu Jobsovi. Ilustrační foto

Fanoušci i známé osobnosti truchlí po Jobsovi

San Francisco – Na sídle firmy Apple v kalifornském Cupertinu jsou vlajky staženy na půl žerdi. Na trávníku před ní se shromáždili fanoušci technologií spojovaných se spoluzakladatelem firmy Stevem Jobsem.

iPhone 4.

Apple místo iPhonu 5 uvedl vylepšenou 'čtyřku'

USA /AKTUALIZOVÁNO/ – Společnost Apple dnes představila nový iPhone. Oproti předchozím spekulacím nakonec nešlo o další generaci populárního telefonu, ale vylepšenou verzi současné čtvrté řady přístroje.

Ilustrační foto.

První prodejci začali nabízet iPhone 5

Praha – V Česku se objevily firmy, které začaly nabízet dosud nepředstavený telefon iPhone 5 od Apple. První kusy slibují na přelomu října a listopadu. Telefon v současnosti nabízejí tři prodejci.

Ilustrační foto.

Milionové partnerství s týden starou firmou? Podle radního ano

Praha - Magistrátní program partnerství údajně ovládá klientelismus. Je o tom přesvědčen pražský opoziční zastupitel Václav Novotný (TOP 09)a dokládá to na příkladu projektu interaktivního průvodce Prahou v hodnotě půl druhého milionu korun, o kterém Deník podrobně informoval.

iPad

Soud potvrdil zákaz prodeje tabletu od Samsungu

Německo – Soud v západoněmeckém Düsseldorfu potvrdil zákaz prodeje nejnovějšího počítačového tabletu od Samsungu v Německu. Uznal námitku amerického konkurenta Apple, že jihokorejská firma okopírovala jeho populární tablet iPad.

Steve Jobs

Ředitel Applu Steve Jobs odstoupil z funkce

San Francisco /AKTUALIZOVÁNO/ – Zakladatel amerického technologického gigantu Apple Steve Jobs (56) odstoupil z funkce generálního ředitele podniku. Nahradí ho provozní ředitel Tim Cook.

iPad

Rusové budou vyrábět vlastní tablet

Moskva - Ruský státní technologický konglomerát Rosnano plánuje zahájit v příštím roce sériovou výrobu levného tabletu pro studenty, který se má stát konkurencí iPadu firmy Apple.

iPad

Apple prosadil v EU zákaz prodeje tabletů od Samsungu

San Francisco/Soul – Americká společnost Apple prosadila u německého soudu dočasný zákaz prodeje počítačových tabletů Galaxy Tab od jihokorejského konkurenta Samsung Electronics v Evropské unii s výjimkou Nizozemska.

Televizní program najdete i ve svém iPhonu.

TV Magazín je nově i v iPhonech

Širokou nabídku televizních programů a k tomu nádavkem i elektronickou verzi týdeníku TV Magazín nabízí novinková aplikace pro iPhony od vydavatelství Astrosat, která je nyní k dispozici v rámci App Store.

Ilustrační foto

Číňané falšují celé obchody firmy Apple

Peking – Čína dosáhla další úrovně v padělání západního zboží. Po napodobeninách značkového oblečení či elektroniky a pirátském softwaru se nyní v Číně objevily falešné obchody technologické firmy Apple.

IT4INNOVATIONS. Tak se jmenuje projekt superpočítače, jehož budova bude brzy stát na místě dnešního parkoviště u kolejí Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava, kde se dříve pořádaly pravidelné majálesy.

Ostrava bude mezi počítačovou elitou

Ostrava - Z moravskoslezské metropole se stává velmoc na poli informačních technologií. Rozjíždí se totiž projekt IT4Innovations – superpočítače za bezmála dvě miliardy korun – unikátu v rámci celé republiky.

IT4INNOVATIONS. Tak se jmenuje projekt superpočítače, jehož budova bude brzy stát na místě dnešního parkoviště u kolejí Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava, kde se dříve pořádaly pravidelné majálesy.

Ostrava bude mezi počítačovou elitou

Ostrava - Z moravskoslezské metropole se stává velmoc na poli informačních technologií. Rozjíždí se totiž projekt IT4Innovations – superpočítače za bezmála dvě miliardy korun – unikátu v rámci celé republiky.

iPad

Maďarská ústava vzniká na iPadu, vyvolává to vtipy

Budapešť - Maďarsko je zřejmě první zemí, jejíž ústava vznikala na tabletu iPad. Maďarský europoslanec József Szájer na svém blogu uvedl, že část návrhu tohoto připravovaného základního zákona vznikla na jeho iPadu mezi Bruselem a Štrasburkem.

OCENĚNÍ za zdařilý výtvarný návrh převzal Martin Pražák z rukou náměstka hejtmana pro oblast školství Milana Němce.

Za krásné obrázky dostali krásné ceny

Praha - Hudební přehrávače iPod, digitální fotoaparáty či populární tablety iPad a další dárky si z krajského úřadu odvezli šikovní kreslíři a malíři žákovského a studentského věku, kteří uspěli ve výtvarné soutěži o návrh novoročních přání pro potřeby středočeského hejtmanství na rok 2011.

OCENĚNÍ za zdařilý výtvarný návrh převzal Jaroslav Kostínek z rukou náměstka hejtmana pro oblast školství Milana Němce.

Za nejlepší péefka se rozdávaly dárky

Praha, Příbram - Hudební přehrávače iPod, digitální fotoaparáty či populární tablety iPad a další dárky si z krajského úřadu odvezli šikovní kreslíři a malíři žákovského a studentského věku, kteří uspěli ve výtvarné soutěži o návrh novoročních přání pro potřeby středočeského hejtmanství na rok 2011.

Marie Jelínková převzala ocenění.

Se svým přáním uspěla na krajském úřadě

Kutná Hora, Praha - Hudební přehrávače iPod, digitální fotoaparáty či populární tablety iPad a další dárky si z krajského úřadu odvezli šikovní kreslíři a malíři žákovského a studentského věku, kteří uspěli ve výtvarné soutěži o návrh novoročních přání pro potřeby středočeského hejtmanství na rok 2011.