Kreativ

ŠTÍTEK: iPad

Pomoci Orionu můžete nyní i v rychnovském hypermarketu

Pomoci Orionu můžete nyní i v rychnovském hypermarketu

Rychnov n.Kn. - Při nakupování můžete nyní opravdu pomoci. Projekt sdružení Orion, které pomáhá handicapovaným, byl vybrán pro hlasování v rychnovském supermarketu Tesco. „Pokud vyhrajeme, získáme 50 tisíc korun na dovybavení PC učebny," říká ředitelka Orionu Ilona Mikušová. Projekt Orion nazval Handicapovaní ve světe IT. „Díky tomuto projektu dovybavíme PC učebnu, nakoupíme iPad, materiál pro realizaci kurzů barvy do tiskárny, fotopapíry a podobně.

Ilustrační foto

Apple údajně zrušil plány na výrobu vlastního televizoru

New York – Americká technologická společnost Apple zrušila plány na výrobu vlastního televizoru s ultravysokým rozlišením. Napsal to dnes list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na informované zdroje. Firma se údajně místo televizorů zaměří na vlastní internetovou televizi a vylepšení svého televizního zařízení, které umožňuje přenášet do televizorů programy z hudebního servisu iTunes a dalších firemních zdrojů.

Hodinky Apple Watch. Ilustrační foto

Apple oficiálně zahajuje prodej hodinek, v prodejnách ale nebudou

New York - Technologický gigant Apple dnes oficiálně zahajuje prodej svých chytrých hodinek Apple Watch, jejich debut ale bude mít daleko do mánie, která obvykle provází zahajování prodeje nových modelů chytrých telefonů iPhone a tabletů iPad. Hodinky totiž nebudou firemní prodejny Apple Store zatím prodávat vůbec a po celém světě budou tyto přístroje k dostání jen v několika vybraných luxusních obchodech.

Modrý běh se i letos koná v Českých Budějovicích. Fotografie pochází z prvního ročníku akce.

Pojí je náročná péče o děti s autismem

České Budějovice - Volnočasové aktivity pro děti s poruchou autistického spektra i jejich rodiče a sourozence, ale také sociálně terapeutická výtvarná a keramická dílna, muzikoterapie, práce s iPady či půjčovna speciálních pomůcek a odborné literatury, to vše se ukrývá v pronajatých prostorách ZŠ a ZUŠ Bezdrevská v Českých Budějovicích. 

Kamil Střihavka.

Zpěvák Kamil Střihavka se představí jako divadelní autor a režisér

Praha - Rockový zpěvák Kamil Střihavka, představitel titulní role v legendární rockové opeře Jesus Christ Superstar, frontman rockových seskupení Leaders!, B.S.P. či Supergroup, přichystal svým fanouškům - a nejen jim - originální překvapení. Rozhodl se totiž zrealizovat další ze svých snů a přichází se svou divadelní prvotinou, kterou je činoherní představení Tolik hlav. Premiéra se uskuteční v neděli 26. dubna v pražské Baráčnické rychtě.

Kamil Střihavka.

Kamil Střihavka v roli autora a režiséra divadelní hry

Praha – Rockový zpěvák Kamil Střihavka, představitel titulní role v legendární rockové opeře Jesus Christ Superstar, frontman rockových seskupení Leaders!, B.S.P. či Supergroup, přichystal svým fanouškům – a nejen jim – originální překvapení. Rozhodl se totiž zrealizovat další ze svých snů a přichází se svou divadelní prvotinou, kterou je činoherní představení Tolik hlav. Premiéra se uskuteční v neděli 26. dubna v pražské Baráčnické rychtě.

Ilustrační foto

Informační věk je tu. Někoho to straší

Praha /INFOGRAFIKA/ – Mám svého žákovského ajťáka. Miluji eKabinet. Náš ředitel je nejzlatější, protože jde s dobou. Takhle nadšeně mluví o využívání nových technologií Jana Doležalová, učitelka ZŠ Smetanova ve Vimperku. Učí matematiku a angličtinu, a jak řekla Deníku, bez využívání tabletů už by si svoje hodiny nedovedla vůbec představit.

V plánské základní škole pořádali už čtvrtou informativní schůzku pro rodiče.

Ředitelka: Chceme, aby děti chodily do naší školy rády

Planá nad Lužnicí – Každá škola nemá ve zvyku promlouvat k rodičům mimo třídní schůzky nebo dny otevřených dveří. V plánské už ale čtvrtým rokem pořádají speciální setkání s rodiči, během nichž je informují o svých vizích i plánech do budoucna. Hana Vellánová rodičům vzkazuje: Nebojte se s problémy kdykoli přijít, vyslechneme vás.

Ilustrační foto.

Apple prý plánuje zahájit na podzim internetovou TV službu

New York - Americký výrobce elektroniky Apple by mohl letos na podzim začít nabízet balík televizních programů. S odvoláním na informované zdroje to napsal americký ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ). Firma o nabídce televizních služeb údajně jedná s experty v odvětví.

Individuální přístup potřebují děti, které trpí poruchou autistického spektra.

Kupte si originální šaty a podpořte spolek Autisté jihu

České Budějovice – Volnočasové aktivity pro děti s poruchou autistického spektra, jejich rodiče a sourozence, ale i výtvarná dílna, muzikoterapie, práce s iPady či půjčovna speciálních pomůcek a odborné literatury, to vše se ukrývá v pronajatých prostorách ZŠ a ZUŠ Bezdrevská v Českých Budějovicích.

Ilustrační foto

CIA se snažila nabourat se do telefonů iPhone od Applu

New York – Výzkumníci americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) pracovali skoro deset let na prolomení zabezpečení chytrých telefonů a počítačových tabletů od Applu. Napsal to americký server The Intercept, který se odvolává na dokumenty od bývalého spolupracovníka amerických tajných služeb Edwarda Snowdena.

Ilustrační foto

Akcie společnosti Apple vstoupí do Dow Jonesova indexu

New York - Akcie nejhodnotnější americké společnosti Apple se zařadí mezi 30 součástí patrně nejznámějšího akciového indexu Dow Jones Industrial Average. K datu 18. března nahradí v tomto ukazateli akcie telekomunikační společnosti AT&T. Sdělila to dnes společnost S&P Dow Jones Indices, která je provozovatelem indexů Dow Jones a S&P.

Mobilní hra King of Thieves.

Tvůrci mobilního hitu Cut the Rope přináší novinku King of Thieves

Je tomu už pět let, co se do světa mobilních her dostalo Cut the Rope a rychle se stalo jednou z nejpopulárnějších her pro mobilní zařízení. Studio ZeptoLab získalo rychle jméno a vydalo dalších několik pokračování úspěšné hry (Cut the Rope série se chlubí 500 miliony stažení). Nyní se ale konečně studio rozhodlo přinést zase něco nového.

Technologická společnost B2A s.r.o.

Zapomeňte na Sillicon Valley. I v Česku vznikají špičkové technologie

Střední a východní Morava - Není malých cílů. Trojice zakladatelů technologické společnosti B2A s.r.o. si dala ten největší. Přímo v srdci bývalých Baťových závodů shromáždit nejlepší vývojáře, designéry a UX specialisty a v napojení na novou technologii iBeacon změnit svět. Daří se jim to.

Ilustrační foto.

Čtvrtletní zisk Applu stoupl na rekordních 18 miliard dolarů

Cupertino - Čistý zisk americké technologické společnosti Apple v prvním finančním čtvrtletí meziročně stoupl o 38 procent na rekordních 18 miliard dolarů (441,5 miliardy Kč). Oznámila to firma. Podle agentury DPA jde o nejvyšší čtvrtletní zisk v historii podnikového sektoru Spojených států.

Regionální finále Hledáme nejlepšího mladého chemika v Pardubicích

Žákyně soutěží o Mladého chemika

Letohrad – V soutěži Hledáme nejlepšího mladého chemika, kterou pro žáky devátých tříd realizují v pěti krajích republiky, slaví úspěch žáci Základní školy Komenského v Letohradu. Prosadili se v konkurenci tří tisíc přihlášených.

Za osm měsíců strávených ve vazbě muž obžalovaný ze dvou krvavých útoků na ženy z nejbližšího příbuzenstva podle svých slov hodně pochopil - chce se změnit

KRIMI MIX: Napadal členy rodiny, ale chce se změnit

Praha /FOTOGALERIE/ - Překvapivě rozumně promlouval v pátek v jednací síni Krajského soudu v Praze 27letý Jiří P. z Benešovska, který se před trestním senátem zpovídá ze dvou krvavých útoků na ženy z nejbližšího příbuzenstva spáchané v opilosti. Za osm měsíců strávených ve vazbě podle svých slov hodně pochopil - a chce se změnit.

Šéf firmy Apple Tim Cook.

Šéf Applu Tim Cook si loni vydělal 9,2 milionu dolarů

San Francisco - Výkonný šéf přední americké technologické společnosti Apple Tim Cook si za loňský rok vydělal 9,22 milionu dolarů (227,8 milionů Kč), což byl více než dvojnásobek jeho celkové mzdy za rok 2013. Společnost to uvedla ve čtvrtečním sdělení americkým regulátorům. Akcie firmy loni prudce rostly a v listopadu se vyšplhaly na rekordní maximum.

Elvis Presley.

První Elvisova nahrávka se vydražila za více než sedm milionů korun

Memphis /VIDEO/ - Vůbec první nahrávka písně, kterou před více než 60 lety pořídil tehdy ještě neznámý hudebník Elvis Presley, se ve Spojených státech vydražila za 300.000 dolarů (7,1 milionu korun). Vítězný zájemce si na aukci uspořádané ve čtvrtek v Presleyho někdejším sídle Gracelandu u příležitosti jeho nedožitých 80. narozenin zakoupil desku s baladou My Happiness, kterou mladý umělec nahrál v roce 1953.

Radovan Krejčíř.

V Krejčířově cele v JAR byly schované telefony a paměťové karty

Pretoria - V cele, v níž je v Pretorii vězněn uprchlý Čech Radovan Krejčíř, se našly mobilní telefony a paměťové karty. Podle jihoafrického serveru Times LIVE byly ukryty v krabicích od mléka. Krejčíř čeká v jihoafrické věznici na soud kvůli údajnému pokusu o vraždu, únos a napadení.

Počítačová hra Hearthstone: Heroes of Warcraft.

Populární karetní hra HearthStone se dočkala nového rozšíření

Jmenuje se Goblins vs. Gnomes a přináší především spoustu nových karet, jenž nabídnou nové herní strategie a postupy. Nejedná se ale o jedinou novinku zdarma dostupného přídavku. Pro všechny, kteří se v následujících dnech přihlásí do hry, mají tvůrci připravený dárek.

S NĚKTERÝMI výrobky pro školní vánoční jarmark pomáhali také rodiče, kteří s dětmi strávili ve škole jedno odpoledne.

Škola v Kostelní připravila tradiční jarmark

Tachov – Na tradici z předchozích let navazuje letos Základní škola Kostelní v Tachově a pořádá tento týden Vánoční jarmark a současně den otevřených dveří. Ten se uskuteční v pátek, zatímco jarmark potrvá od pátku do úterý.

Ilustrační foto.

Růst prodeje počítačových tabletů letos prudce zpomalí

San Mateo – Celosvětový prodej počítačových tabletů se letos zvýší o 7,2 procenta na 235,7 milionu přístrojů. Tempo jeho růstu tak prudce zpomalí z loňských 52,5 procenta. Vyplývá to z prognózy, kterou na svých internetových stránkách zveřejnila výzkumná společnost IDC. Za předpokládaným zpomalením růstu stojí podle IDC především očekávání, že dodávky tabletů iPad společnosti Apple letos zaznamenají svůj první celoroční pokles.

Ilustrační foto

Hodnota Applu se vyšplhala na rekordních 700 miliard dolarů

New York - Tržní hodnota americké technologické společnosti Apple se dnes vyšplhala na rekordních 700 miliard dolarů (15,5 bilionu Kč). Akcie firmy za poslední rok posílily o zhruba 60 procent a od srpna 2011, kdy se řízení firmy ujal Tim Cook, o více než 130 procent. Z hlavního burzovního index S&P 500 je Apple teprve první firmou, která takové hodnoty dosáhla.

Lenka Říhová a Iva Jelínková

Učitelky začaly používat iPady pro výuku. Inspirovaly celý svět

Poděbrady /ROZHOVOR/ - Učitelky Lenka Říhová a Iva Jelínková se dostaly mezi první stovku inovátorů střední a východní Evropy, které vyhlašují prestižní světová média. Přišly totiž na to, jak systematicky využívat tablety při vzdělávání dětí se speciálními potřebami.

Ilustrační foto.

Ze zaparkovaného auta ukradl cennosti za 60 tisíc

Kunovice – Auto ponechané bez dozoru se nevyplatilo osmatřicetiletému muži, který ve středu 19. listopadu zaparkoval své VW Touareg před supermarketem v Kunovicích a na chvíli si odběhl. Cennosti uvnitř vozu totiž svedly kolemjdoucího muže ke krádeži.

Ilustrační foto

Tržby firmy Apple předčily očekávání díky prodeji nového iPhone 6

Cupertino - Tržby americké technologické společnosti Apple za čtvrté čtvrtletí jejího fiskálního roku dosáhly 42,1 miliardy dolarů a předčily tím očekávání analytiků. Vzhůru je tlačil zvláště úspěšný prodej nové generace chytrých telefonů iPhone 6 a iPhone 6 Plus, jichž si lidé koupili téměř o půldruhého milionu kusů více, než se předpokládalo. Čistý zisk firmy meziročně vzrostl o více než 13 procent.

Žáci hostili italské školáky.

Žáci ze ZŠ Stříbrnická hostili italské školáky

Benvenuto. Welcome. Vítáme vás. Žáci ZŠ Stříbrnická zdravili své italské kamarády na pražském letišti Václava Havla v pondělí 29. září, kdy začala druhá část výměnného mezinárodního projektu mezi touto ústeckou školou a školou z malého italského městečka Uggiate Trevano. První část se uskutečnila v květnu, kdy naše děti odjely do Itálie.

iPad Air 2 je podle vedení firmy Apple nejtenčí na světě.

Apple představil novou generaci tenkých tabletů Pad Air 2

Cupertino - Americká společnost Apple představila po roce novou generaci svých počítačových tabletů iPad. Od přístroje iPad Air 2, který je podle marketingového vedení firmy "nejtenčí na světě", Apple očekává, že zastaví pokles jeho podílu v segmentu, který sám založila. Apple na své dnešní prezentaci rovněž oznámil, že od pondělka spouští platební servis Apple Pay, který umožní platit zboží bezdotykově a bez platebních karet majitelům jeho nejnovějších telefonů iPhone 6.

Ilustrační foto

Apple zřejmě představí novou generaci tabletů iPad

Cupertino – Americký technologický gigant Apple ve čtvrtek pravděpodobně představí nejnovější generaci svých počítačových tabletů iPad. Předpokládá se, že nové přístroje budou výkonnější a tenčí než jejich předchůdci. Spekuluje se rovněž o tom, že iPady budou disponovat technologií pro zabezpečení pomocí otisku prstu, kterou již nabízí nové modely chytrých telefonů iPhone. Podle analytiků však nebude snadné vzbudit zájem spotřebitelů v době, kdy je trh přesycen různými přenosnými zařízeními s dotykovým displejem.

Z filmu Andělé všedního dne

Andělé všedního dne: O fušce těch, kteří létají mezi námi

Praha /RECENZE/ - Náhoda je způsob, jakým Bůh anonymně vykonává zázraky. Tak praví Michal Viewegh ústy jednoho z okřídlených strážců v úvodu své útlé novely Andělé všedního dne (2007), podle níž natočila Alice Nellis stejnojmenný snímek. Dnes, týden po pražské předpremiéře, vstupuje film do kin.