Kreativ

ŠTÍTEK: iPad

Ilustrační foto

Knihovna spustí nové služby

Ústí nad Labem - Na řadu akcí se v příštím týdnu chystají zaměstnanci ústecké Severočeské vědecké knihovny. Návštěvníkům tak chtějí zpříjemnit Týden knihoven.

iPhone 5S v porovnání s novými typy 6 a 6 Plus.

Apple ukázal dva nové telefony iPhone i chytré hodinky

Cupertino - Americká technologická společnost Apple dnes představila dva nové telefony iPhone a chytré hodinky Apple Watch. Firma tak poprvé od prezentace tabletu iPad v roce 2010 předvedla produkt z nové kategorie. Nové telefony nesou označení iPhone 6 a iPhone 6 Plus a mají výrazně větší displej než jejich předchůdci.

Ilustrační foto.

Postižení si půjčí v knihovně tablet

Ústí nad Labem - Tělesně postižení lidé nebo rodiče postižených dětí si budou moci v ústecké knihovně od 6. října zapůjčit tablety iPad se speciálními programy. Knihovna se totiž zapojila do projektu Blahomat, který půjčování těchto tabletů v Česku zavádí.

Ilustrační foto.

Hackeři jsou schopni obejít zabezpečení iCloud, varují experti

New York - Služba iCloud od Applu, která umožňuje uchovávat fotografie a osobní údaje uživatelů iPhonů a iPadů na vzdáleném serveru společnosti, má "zásadní bezpečnostní chybu". Uvedla to na svých internetových stránkách BBC s odvoláním na varování expertů. Internetová služba je nyní prověřována kvůli ukradení a úniku intimních snímků celebrit.

Ředitelka Národního pedagogického muzea a knihovny J. A. Komenského Markéta Pánková.

Ředitelka NPM: Chceme představit to nejlepší z českého školství

Praha /ROZHOVOR/ - Vydejte se na cestu do mládí. Stačí málo. Vzít za kliku dveří nenápadného domu v pražské Valdštejnské ulici. S prvními kroky ožijí vzpomínky na první školní den, slabikář, aktovku a máminy svačiny. Vstoupíte totiž do sídla Národního pedagogického muzea a knihovny J.A. Komenského.

Ilustrační foto.

Apple prý na příští rok chystá tablet s úhlopříčkou 12,9 palce

San Francisco - Přední americký výrobce elektroniky Apple se příští rok chystá uvést na trh větší verzi svého počítačového tabletu iPad. S odvoláním na nejmenované zdroje o tom dnes informovala agentura Bloomberg. Nové zařízení prý má mít displej s úhlopříčkou 12,9 palce (zhruba 32,8 centimetru). Výroba by měla začít v prvních třech měsících příštího roku.

Narozeninový dort rozkrojila ředitelka Kartografie Praha Milada Svobodová a ředitel VÚGTK Karel Raděj. Díky společné minulosti obou podniků se rozhodli oslavit výročí dohromady.

Šedesát let prochází lidem rukama mapy od Kartografie

Praha /ROZHOVOR/ - Se školním atlasem se žáci setkávají na hodinách, řidiči často vytahují autoatlasy a turisté se snaží zorientovat díky mapám měst. Někteří si ještě pamatují oranžový školní atlas z roku 1958, jiní používali modrý atlas se zeměkoulí a červeným nápisem, dnešní děti mají modrý atlas se žlutým nápisem.

Narozeninový dort rozkrojila ředitelka Kartografie Praha Milada Svobodová a ředitel VÚGTK Karel Raděj. Díky společné minulosti obou podniků se rozhodli oslavit výročí dohromady.

Šedesát let prochází lidem rukama mapy od Kartografie

Praha /ROZHOVOR/ - Se školním atlasem se žáci setkávají na hodinách, řidiči často vytahují autoatlasy a turisté se snaží zorientovat díky mapám měst. Někteří si ještě pamatují oranžový školní atlas z roku 1958, jiní používali modrý atlas se zeměkoulí a červeným nápisem, dnešní děti mají modrý atlas se žlutým nápisem.

Ilustrační foto.

Dodavatelé Applu prý začali masově vyrábět nové tablety iPad

New York - Dodavatelé společnosti Apple začali vyrábět nové verze tabletů iPad. Agentuře Bloomberg to dnes sdělily dva informované zdroje. Nové modely by podle nich měly přijít na trh během tohoto roku a měly by oživit padající prodej těchto přístrojů.

Ilustrační foto.

Studentka s iPadem vlezla do vany. Zabil ji elektrický proud

Moskva – Sedmnáctiletá moskevská studentka žurnalistiky se nedokázala rozloučit se svým iPadem ani ve chvíli, kdy se koupala ve vaně. „Zařízení spadlo do vody a v důsledku toho dívka zemřela," oznámily úřady. Podle novinářské verze koupající se dívka prý zrovna tablet nabíjela – a prodřený kabel se dostal do vany.

Ilustrační foto

Sedm způsobů hloupnutí kvůli technickému pokroku

New York - Lidé předpokládají, že iPhony, laptopy a Netflix jsou důkazem pokroku. Umírněné množství googlování například může být dobré pro váš mozek, a existují také aplikace, které dokážou posílit funkce mozku a jeho aktivitu.

Den otevřených dveří společnosti Tajmac-ZPS přilákal davy lidí

VIDEO: Den otevřených dveří společnosti Tajmac-ZPS přilákal davy lidí

Zlín, Malenovice - Občerstvení pro děti zdarma, tombola a bohatý program nalákal v sobotu tisíce návštěvníků do areálu strojírenské společnosti TAJMAC-ZPS v rámci dne otevřených dveří. Nechyběla ani autogramiáda hráčů PSG Zlín a oblíbená tombola s hodnotnými cenami od sponzorů akce. 

Surface Pro 3 má displej s úhlopříčkou 12 palců.

Microsoft představil větší, lehčí verzi svého tabletu Surface

New York – Americká softwarová společnost Microsoft dnes představila větší a lehčí verzi svého počítačového tabletu Surface Pro. Největší výrobce softwaru na světě tak pokračuje v úsilí více se prosadit na trhu s mobilní výpočetní technikou a najít protiváhu k oblíbeným tabletům iPad a laptopům MacBook Air od konkurenční americké společnosti Apple.

IV. Ústecký pivní jarmark malých a rodinných pivovarů.

Ústecký pivní jarmark pomohl malému Matějovi

Ústí nad Labem – Pivo teklo proudem na Kostelním náměstí u obchodního centra Forum. Ne ledajaké, Ústečané mohli ochutnat desítky piv, jež jsou obvykle k dostání pouze v restauracích. Přišli totiž na IV. ústecký pivní jarmark. K tomu jim zahrál a zazpíval své nejlepší písně Vladimír Mišík, Karel Kahovec a skupina Bonifanti, Fleret a další.

Mobilní hra Anno: Build an Empire.

Budovatelské Anno zamíří na mobilní zařízení

Původně série z počítačů chystá svou premiéru také na mobilních displejích. Jako první se dočkají tablety iPad. Titul je pojmenovaný Anno: Build an Empire a Ubisoft slibuje nový zážitek ušitý na míru přenosným zařízením. Důraz bude kladen také na hru s přáteli či soupeření s ostatními hráči online.

Žáci z Dánska přijeli opět na ZŠ Stříbrnická.

Žáci z Dánska přijeli opět na ZŠ Stříbrnická

Ústí nad Labem - Se základní školou v dánském Fjerritslev spolupracuje již od roku 2009 ústecká Základní škola Stříbrnická. Umožňují tak žákům a učitelům z obou škol zkusit život v partnerské zemi, porovnat životní styl, kulturní rozdíly i způsob výuky, a to vše za pomoci společného komunikačního jazyka angličtiny.

Smartphone Samsung Galaxy S5. Ilustrační foto.

Samsung musí zaplatit konkurenčnímu Applu přes 2 miliardy

San José - Jihokorejská společnost Samsung Electronics porušila dva patenty týkající se technologií pro chytré telefony svého amerického konkurenta firmy Apple. Společnosti Apple proto musí zaplatit jako odškodné částku 119,6 milionu dolarů (v přepočtu téměř 2,4 miliardy Kč). Rozhodl o tom dnes podle agentury AP federální soud v Kalifornii.

Žáci 4. třídy si na moderní vyučovací pomůcku velmi rychle zvykli.

Školy učí digitálně. Nesmí se to ale přehánět

Střední Čechy - Komenského krédo „Škola hrou" získává nový rozměr. Na některých školách nahrazují klasické učebnice digitální technologie. Moderní výuku vítají hlavně žáci, pro které je hodina s interaktivními předměty mnohem zábavnější.

Počítačová hra Hearthstone: Heroes of Warcraft.

Hearthstone od Blizzardu je nově i na tabletech

Známé studio vydalo svou návykovou karetní hru také pro iPad. Všechny verze fungují společně, je tak úplně jedno, na jakém zařízení budete hrát. Blizzard si navíc pro všechny, kdo si iPad verzi stáhnou, přichystal drobné překvapení. V budoucnu jsou plánovány další verze.

Počítačová hra Trials Frontier.

Trials také ve verzi pro přenosná zařízení

Fanoušci populární série s terénními motorkami si prorazila cestu také na mobilní zařízení od společnosti Apple. Frontier se navíc může pyšnit spoustou novinek a také zajímavou grafickou stylizací. Jako bonus je zde spousta tratí a samotná hra vás nebude stát nic.

Zbečno má moderní školu

FOTO: Zbečno má moderní školu

Zbečno – Základní škola ve Zbečně patří k těm místům, ve kterých na vás okamžitě při vstupu dýchne atmosféra pohody. Je školou moderní s moderním vedením.

Ilustrační foto.

Kabelka i tablet se dostaly zpět k majitelům

Kroměříž – Nalezenou kabelku a iPad ve městě se během minulého týdne podařilo vrátit majitelům. Poctivá a všímavá jednatřicetiletá žena totiž odevzdala na služebně Městské policie v Kroměříži dámskou kabelku, kterou našla na zemi.

Ilustrační foto.

Microsoft spouští verzi Office pro tablety iPad od Applu

San Francisco - Americká softwarová společnost Microsoft spouští verzi svého kancelářského balíku Office pro počítačové tablety od americké technologické jedničky Apple. Programy z balíku Office budou dostupné jako aplikace do iPadů a dostupné mají být odedneška na internetu. Firma novinku představila na vůbec první velké tiskové konferenci svého nového ředitele Satyy Nadelly.

DUREX VYBÍZÍ VŠECHNY, ABY SE V HODINĚ ZEMĚ VZALI ZA RUCE

DUREX VYBÍZÍ VŠECHNY, ABY SE V HODINĚ ZEMĚ VZALI ZA RUCE

Praha- Značka Durex, globální lídr a světová jednička v oblasti sexuální pohody, se chystá na oslavy Hodiny Země, které vypuknou v březnu. Vybízíme proto všechny, aby využili této příležitosti a spojili se. Zhasněte přitom všechna světla a vypněte všechny své telefony a notebooky.

Ilustrační foto

Microsoft by mohl představit Office pro tablety iPad

New York - Americká softwarová společnost Microsoft by koncem tohoto měsíce mohla představit verzi svého kancelářského balíku Office pro populární počítačové tablety iPad od společnosti Apple. Řekl to zdroj agentury Reuters.

Ilustrační snímek.

Čtenářům dopřávají, co jim na očích vidí

Orlickoústecko – Donášková služba, přednášky, akce pro rodiny s dětmi, kurzy, bestsellery i specializovaná literatura, tím vším knihovny usilují o čtenáře. Už dávno nejsou jen půjčovnami knih.

Ilustrační foto.

I modlení jde s dobou, pomohou mobilní telefony

Hradec Králové – Denní modlitbu církve se stále více kněží i laiků modlí z displeje telefonu, který je pořád po ruce. Od úterý 18. února je poprvé k dispozici aplikace Breviář pro iPhone a iPad v češtině a v off-line verzi.

Ilustrační foto.

Zajímavost: I modlení jde s dobou, pomohou mobilní telefony

Hradec Králové – Denní modlitbu církve se stále více kněží i laiků modlí z displeje telefonu, který je pořád po ruce. Od úterý 18. února je poprvé k dispozici aplikace Breviář pro iPhone a iPad v češtině a v off-line verzi.

Ilustrační foto

Tablety známky nezlepšily, už se s nimi ale učí další žáci

Otrokovice – Místo klasických papírových učebnic používají k výuce moderní tablety už druhým rokem.Takzvané iPady mají žákům ve vybraných třídách v ZŠ T. G. Masaryka v Otrokovicích pomoci při přechodu na střední školu, kde se bude moderní technika už používat běžně.

Nejoblíbenějšími hračkami malého Míry jsou nejrůznější stavebnice. S nimi si vydrží hrát celé hodiny.

Výtěžek z charitativní akce poputuje k chlapci s dětskou mozkovou obrnou

Benešov /ROZHOVOR/ - Pětiletý Mirek Piskač z Benešova bojuje s dětskou mozkovou obrnou. Kdo ho nezná, v první chvíli by nevěřil, že si na úplném začátku svého života prošel doslova peklem a následky si ponese celý život. Okatý blonďáček je úplně normální kluk. Směje se, zlobí, odmlouvá.

Prodejna Apple technologií

iStores - iTouch v novém kabátě

Střední Morava - iTouch Apple Premium Reseller zesiluje své postavení na trhu prodejců Apple technologií. Spojuje své síly s nejsilnějším slovenským hráčem na tomto trhu, společností iStores. Pod značkou iStores se od dnešního dne bude společnost prezentovat a vzniká tak největší prodejce technologií Apple v České republice a Slovenské republice. K tomuto slavnostnímu okamžiku chystá iStores 14. a 15. února ve svých prodejnách ve Zlíně a Olomouci speciální akce.

Krajská vědecká knihovna. Ilustrační foto

Liberecká knihovna půjčuje iPady

Liberec – Se zajímavou novinkou, která má ulehčit život zdravotně postiženým lidem, jejich rodině nebo třeba seniorům, přichází v těchto dnech Krajská vědecká knihovna v Liberci. Jde o novou službu, která nese poetický název Blahomat.

Krajská vědecká knihovna. Ilustrační foto

Liberecká knihovna půjčuje iPady

Liberec – Se zajímavou novinkou, která má ulehčit život zdravotně postiženým lidem, jejich rodině nebo třeba seniorům, přichází v těchto dnech Krajská vědecká knihovna v Liberci. Jde o novou službu, která nese poetický název Blahomat.

Ilustrační foto

Za peníze na boj proti terorismu v Pákistánu kupovali koberce

Kábul - Pákistánští činitelé údajně zneužívali tajný fond určený na boj proti terorismu a za peníze z něj kupovali mimo jiné svatební dary, luxusní koberce či zlaté šperky pro příbuzné ministrů a další vlivné osobnosti. Informovala o tom dnes agentura AFP.

Nadace Naše dítě věnovala společně se sponzory poděbradské Speciální základní škole čtyři iPady.

Autistické děti ze speciální školy dostaly darem iPady

Poděbrady - Využívat zařízení typu iPad je pro děti s autismem větším pomocníkem, než by si kdokoliv z laiků myslel. Dává možnost pomocí speciálních aplikací zlepšit rozvoj a komunikaci dětí, které nemohou komunikovat mluvenou řečí. iPad je pro ně možností alternativní komunikace.