Kreativ

ŠTÍTEK: iPad

Prezentace telefonu iPhone 11

Apple představil nové výrobky i služby. Tahákem je iPhone 11 v šesti barvách

Americká technologická společnost Apple v kalifornském Cupertinu za velkého zájmu médií představila nové výrobky a služby. Jde hlavně o novou verzi jejího chytrého telefonu nazvané iPhone 11 a iPhone 11 Pro a také herní předplatné Apple Arcade, streamovací službu Apple TV+, dále sedmou generaci tabletu iPad a o novou generaci hodinek Apple Watch.  

Mikulovská městská policie začala využívat speciální termotiskárny. Místo papírových blokových pokut nyní zdobí skla aut termonálepky.

Mikulovští strážníci testují novinku. Termotiskárny usnadní vypisování pokut

Mikulov /FOTOGALERIE/ – Speciální termotiskárny nyní testují mikulovští strážníci. Pořízení těchto moderních zařízení vyšlo na 50 tisíc korun. Termotiskárna má strážníkům usnadnit práci s ručním vypisováním blokových pokut přímo v terénu. Nově totiž záznam o pokutě napíší namísto ručně rovnou do iPadu.

Zpěvák Ed Sheeran při vystoupení na ceremoniálu hudebních cen Brit Awards 21. února 2018.

Drsná bezpečnostní opatření: co si s sebou nebrat na koncert Eda Sheerana

Dva koncerty britského hudebníka Eda Sheerana, které se uskuteční 7. a 8. července v pražských Letňanech, budou provázet rozsáhlá organizační a bezpečnostní opatření. Pořadatelé očekávají návštěvu desítek tisíc hudebních fanoušků. Při dopravě na koncert budou muset využít městskou hromadnou dopravu, auty nebude možné dostat se do blízkosti areálu ani zaparkovat. Informovala o tom Michaela Jiráčková z pořádající agentury Charmenko CZ.

Prodejna Apple v německém Frankfurtu

Apple může převzít hudební aplikaci Shazam. EU mu dala zelenou

Evropská komise povolila společnosti Apple převzít hudební aplikaci Shazam za 400 milionů dolarů (devět miliard korun). Obchod, který byl oznámen loni v prosinci, prověřovala Evropská komise na žádost několika států. Ty se obávaly, že akvizice znevýhodní konkurenci.

V neděli na českobudějovickém náměstí vrcholily přípravy na letošní ročník Budějovického Majálesu. Ten se koná od 20. do 25. května.

Majáles a jeho 150 akcí

České Budějovice - Patnáctý ročník českobudějovického Majálesu byl slavnostně zahájen v neděli v 19 hodin na náměstí Přemysla Otakara II.

Loutkářka, výtvarnice a experimentátorka Michaela Bartoňová vystavuje do 12. září svá díla v Galerii Pod Kamennou žábou. Na výstavě uvidíte loutky, obrazy, tzv. nenapsané příběhy a také malby vzniklé na iPadu při experimentálním divadelním představení.

OBRAZEM: Výtvarnice spojila divadlo, kresbu a iPad

České Budějovice - Výtvarnice Michaela Bartoňová ukazuje, že umění a technika, ačkoliv se často staví do protipólu, jdou dohromady. „Myslím si, že umělecká stránka, technická a vědecká, se mohou obohacovat,“ říká.

Barbora Poláková

Barbora Poláková: Snažím se vyvažovat patetičnost nadhledem

/VIDEO/ Od zdařilého a úspěšného debutu herečky a zpěvačky Báry Polákové uplynuly necelé tři roky. Za tu dobu přivedla na svět dvě dcery, Ronju a Riku, nezahálela ale ani umělecky. 23. března vydala své druhé studiové album s mnohoznačným názvem ZE.MĚ, s nímž se hned vyšvihla na první příčku žebříčku prodejnosti IFPI.

Titul nejlepšího mladého chemika získal Vít Pavlík.

Vít Pavlík je nejlepším mladým chemikem regionu

Pardubice – Tento týden se v pardubickém ABC klubu konalo vyhlášení výsledků 11. ročníku regionálního kola soutěže Hledáme nejlepšího Mladého chemika ČR. Klání se zúčastnilo více než pět tisíc žáků devátých tříd ze 158 základních škol pěti krajů: Pardubického, Královéhradeckého, Libereckého, Středočeského a Kraje Vysočina.

Ilustrační snímek

Výrobce čipů Qualcomm uplácel Apple. Brusel mu dal pokutu 25 miliard

Evropská komise (EK) ve středu udělila společnosti Qualcomm pokutu ve výši 997 milionů eur (asi 25 miliard korun). Americká firma údajně platila některým svým klíčovým zákazníkům, zejména technologickému gigantovi Apple, miliardy dolarů za to, že nenakupovali čipové soupravy u konkurence. Porušila tím protimonopolní pravidla EU. 

malý čtenář, ilustrační foto

Dětský čtenář, ohrožený druh?

Podle různých výzkumů z posledních let čtou děti stále méně a čtvrtina z nich dokonce nečte vůbec. Samozřejmě, dnešní děti mají stále více jiných možností, jak se zabavit - počítače, mobily, iPady, Facebook nebo Instagram, takže nemají vlastně ani potřebu sáhnout po knížce, jako generace jejich rodičů. Oblíbené anglické přísloví říká: „Řekni mi, co čteš, a já ti povím, kdo jsi" bychom dnes spíš mohli upravit na „Řekni mi, zda vůbec čteš?!“

Apple Store v New Yorku.

Čtvrtletní zisky Applu se přiblížily rekordu, vzrostly o 12 procent

Americká technologická společnost Apple vykázala ve třetím fiskálním čtvrtletí nárůst zisku o 11,9 procenta na 8,72 miliardy USD (193,2 miliardy korun). Příjmy tak překonaly očekávání analytiků, přičemž vůbec nejúspěšnější tři měsíce v historii mají za sebou služby, mezi něž se řadí například digitální obsah, licencování, Apple Pay a další.  

Ilustrační foto.

Proč Ostraváci milují Apple? Kompletně na „jablko" přezbrojil i Radim Kolibík

Světoznámá značka Apple otevřela v minulých dnech v Ostravě svou největší prodejnu v České republice. Vyznavači oblíbených produktů (iPhone, iPad, MacBook a dalších) s nakousnutým jablkem v logu ji najdou v přízemí obchodního centra Forum Nová Karolina v Ostravě. Deník zjišťoval, v čem je kouzlo této značky. 

Apple s novou funkcí Do Not Disturb While Driving.

Apple utne notifikace na telefonu během řízení. Chce vás prý ochránit

Používání chytrých telefonů za volantem je vcelku nebezpečná sranda. Stále více a více mladých řidičů se nemůže zbavit potřeby kontrolovat svůj Facebook, Snapchat a další sociální sítě, takže sotva jim dorazí upozornění, nemohou v klidu řídit, dokud se nedozví, o co jde.

Inteligentní reproduktor HomePod představuje pro Apple zcela novou kategorii produktů

Apple ukázal nové iPady, nadupaný iMac i inteligentní reproduktor

Cupertinský technologický gigant tentokrát připravil pro své příznivce více novinek, než očekávali. Na konferenci WWDC ukázal nejen nové verze operačních systémů pro hodinky, iPhony a iPady, ale také nový hardware. Kromě inovací stávajících iMaců a MacBooků se pustil do zcela nové oblasti – představil reproduktor HomePod.

Ilustrační foto.

Moderní výukové pomůcky jsou oblíbené a běžné na mnoha školách

Praha - Tablety, ipady, interaktivní tabule a e-učebnice jsou dnes na mnoha školách běžnou součástí výuky. Moderní výukové pomůcky jsou oblíbené u dětí i mnoha učitelů, kterým usnadňují organizaci práce ve třídě. Ministerstvo školství užívání moderních pomůcek podporuje a chtělo by, aby se do budoucna objevovaly na stále více školách.

Mobilní hra Euclidean Lands.

Logická novinka pro mobily nabízí krásně zpracovanou zábavu

Euclidean Lands je další mobilní hrou, u které díky její originalitě budete hledat podobné hry velmi těžko. Pravidelní mobilní hráči možná na první pohled poznají grafickou inspiraci u skvělého Monument Valley a herní prvky například z Lara Croft GO.

První Srdcový bál ve Zlíně

Srdcový bál pobavil hosty, hlavně ale pomůže potřebným

Zlín – Rozdávat radost a vystrojit moderní bál. I to bylo záměrem organizátorů sobotního prvního Srdcového bálu ve Zlíně. Akce navíc měla charitativní charakter. Výtěžek totiž poputuje do Uherského Brodu pro sedmiletého Matěje Gottwalda, malého chlapce, který kromě jiných nemocí trpí také těžkou vadou zraku a sluchu.

Mobilní hra Super Mario Run.

Slavný hrdina Mario přiběhl na mobilní zařízení s novou hrou

Těžko budete hledat více ikonickou herní postavičku, než je italský instalatér Mario. Ve světě her se pohybuje už více než 30 let a různých Mario her se zatím stihlo prodat více než 200 milionů kusů. Nintendo si zatím Maria drželo na svých zařízeních, to ale už neplatí.

Ilustrační foto.

Návštěva ve škole Steva Jobse v Holandsku

Ostroměř – Díky projektu Voices (www.europeanteachers.eu), do kterého jsem se před několika lety se svými žáky zapojil, jsem měl letos na začátku listopadu možnost navštívit město Enschede v Holandsku.

Ilustrační foto.

Prodej iPhonů opět klesl, tržby Applu spadly poprvé za 15 let

Cupertino (USA) - Prodej chytrých telefonů iPhone od přední americké technologické společnosti Apple klesl v posledním čtvrtletí firemního finančního roku třetí čtvrtletí za sebou, překonal ale odhady analytiků. Celoroční tržby firmy zaznamenaly kvůli propadu prodeje klíčového produktu první pokles za 15 let, plyne z dnešního sdělení společnosti.

Steve Jobs zemřel 5. října 2011 na komplikace způsobené rakovinou slinivky, jíž trpěl řadu let.

Před pěti lety zemřel spoluzakladatel Apple Computer Steve Jobs

Palo Alto - Americký podnikatel a spoluzakladatel společnosti Apple Computer Steve Jobs, který zemřel před pěti lety, 5. října 2011, na rakovinu slinivky, byl jednou z nejvýraznějších osobností počítačového průmyslu posledních čtyřiceti let. V roce 1976 spolu se Stevem Wozniakem založil firmu Apple, která vyvinula jedny z prvních úspěšných osobních počítačů, založil také firmu NeXT a pod jeho vedením se proslavila i filmová studia Pixar.

Ilustrační foto.

Samsung testuje propojení svých hodinek s přístroji rivala Apple

Berlín - Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics testuje propojení svých chytrých hodinek s mobilními zařízeními amerického konkurenta Apple. Chce tak se svými hodinkami oslovit širší skupinu zákazníků, a ne pouze uživatele jeho vlastních mobilních zařízení. Agentuře Reuters to řekl produktový manažer podniku Richard Knight.

Ilustrační snímek.

Školy se modernizují. Tablety žákům zpestřují už i chemii

Vyškovsko – Když chodila na základní školu Zdeňka Hustolesová z Rousínova, učitelé zpestřovali výuku pouštěním dokumentů na videokazetách nebo promítáním učiva na Meotaru. Dnes jsou to tablety a interaktivní tabule, které žákům přibližují látku zajímavěji. A zatímco ještě před pár lety byl největším výdobytkem moderní doby ve školách stolní počítač, dnes už se téměř každá pyšní tou nejnovější technologií.

BUDOUCNOST V POLÍCH. Pole, louky, sem tam domek a.... rychlodobíjecí stanice. Jedna je umístěná u Vysočanských zahrad naproti hotelu U sv. Václava

Dobij si baterii a jeď!

Na Chomutovsku otevřeli dvě nové veřejné rychlodobíječky pro elektromobily: ve Vysočanech a v Prunéřově

Lenka Bártová.

Lenka Bártová: Nemoc dcery jsem přijala až po roce

Praha /ROZHOVOR/ - Srovnat se s postižením dcery nebylo pro Lenku Bártovou snadné. Dnes pomáhá rodinám, kterým se stalo něco podobného 
a s dcerou Eliškou jsou obě šťastné. Vyzkoušela západní 
i čínskou medicínu, aby dceři pomohla. Slov, jako jsou mentální retardace, se ze začátku bála. Je to normální. Přijmout, že se člověku narodí dítě s postižením, trvá. Lenka Bártová to zvládla a dnes pomáhá ostatním.

Indický soud dnes poslal na doživotí za mříže pětici mužů, kteří předloni znásilnili a okradli dánskou turistku.

Pět Indů dostalo za znásilnění dánské turistky doživotí

Dillí – Indický soud dnes poslal na doživotí za mříže pětici mužů, kteří předloni znásilnili a okradli dánskou turistku. Případ, který je jedním z řady sexuálních útoků na ženy v Indii, se stal za bílého dne v metropoli Dillí. Všichni odsouzení jsou podle agentury AP bezdomovci.