Kreativ

ŠTÍTEK: iPad

Ilustrační foto.

Google snímá letecky velká města, do konce roku vydá 3D mapy

San Franscisco - Internetová společnost Google nyní využívá k podrobnému snímkování několika velkých měst letku malých letadel s fotoaparáty a do konce roku přijde s trojrozměrnými mapami prvních měst. Společnost to sdělila ve středu večer na tiskové konferenci. Je to zatím poslední z kroků v rámci ambiciózního a občas kontroverzního plánu firmy vytvořit digitální mapu světa.

Apple iPad jako přenosná herní konzole.

Apple podle šéfa nemá zájem jít do byznysu s herními konzolemi

Ředitel společnosti Apple Tim Cook řekl na konferenci D10, že jeho firma nemá zájem být součástí byznysu s herními konzolemi. "Hraní se dost vyvinulo. Mnohem více lidí hraje na přenosných zařízeních. Kam půjdeme do budoucna, to se ještě uvidí," řekl na konferenci.

Redaktor Slováckého deníku Michael Lapčík.

Třeba technika pomůže

Šest notebooků, šestadvacet iPadů, Lego za čtyřicet tisíc, šestadvacet glóbů i třináct dalekohledů do učebny vlastivědy. Třicet tabletů s bezdrátovým připojením k internetu, mikroskopů, 3D brýlí do učebny biologie.

Orangutani v zoo v Miami používají iPady ke komunikaci.

Orangutani v zoo v Miami používají iPady ke komunikaci

Miami – Orangutani v zoologické zahradě v Miami dokazují, že jsou v některých věcech docela jako lidé. Zatímco osmiletá orangutanní dvojčata, stejně jako jejich dospívající příbuzní, milují své iPady, s jejichž pomocí kreslí, hrají na nich hry a rozšiřují si slovní zásobu, starší zástupci lidoopí tlupy o tyto technologicky vyspělé hračky nejeví zájem, napsala agentura AP.

Až třetině nádorových onemocnění lze předcházet změnou životního stylu - 40 procent případů působí kouření a nadměrné pití alkoholu.

Vše o rakovině prozradí nový odborný web

Praha - Lékařsky ověřené informace o rakovině, pomoc při vyhledání vhodného zařízení pro léčbu nebo bezplatnou právní a finanční poradnu nabízí projekt Onkoportál.cz pacientům s rakovinou, jejich rodinámi veřejnosti.

Počítačová hra Total War Mobile.

Total War se dá hrát už i na mobilu a tabletu

Od tohoto týdne je na Apple Store k dispozici hra Total War Battles Shogun. Jde o odbočku známé PC strategie na iPhone a iPad, pro něž se prodává za 5,49 euro. Následovat bude i vydání pro Android zařízení.

Ilustrační foto

Irské úřady si posvítí na praktiky společnosti Apple

Praha - Společnost Apple Sales International, která provozuje on-line obchod s výrobky Apple, podle České obchodní inspekce zřejmě porušuje evropské směrnice. ČOI už na to upozornila úřady v Irsku, kde tato firma oficiálně sídlí.

Ilustrační foto.

Google zřejmě plánuje otevřít internetový obchod s tablety

San Francisco - Google plánuje otevřít internetový obchod, který by prodával tablety přímo zákazníkům. Obchod by měl nabízet tablety vyrobené firmami Samsung Electronics a Asustek Computer, které používají software Android firmy Google. Píše o tom list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na blíže neurčené zdroje.

Ilustrační foto

Číňané před svátkem mrtvých skupují papírové iPady

Peking - Papírové napodobeniny iPadů a iPhonů jdou v Číně na dračku před blížícím se svátkem mrtvých. O Svátku zametání hrobů, který letos připadá na 4. dubna, rodiny uklízejí hroby svých předků, obětují jim jídlo a pálí na hrobě papírové repliky předmětů nutných pro každodenní život, jako je oblečení, peníze, auta či domy.

Někdejší pracovnice Libereckého romského sdružení M. Štajnerová.

Koordinátorka Romů: Jsme už navždy v kolonce "Ti špatní“

Liberec - Marie Štajnerová pracovala 2,5 roku v Libereckém romském sdružení (LRS). To nechvalně proslulo tím, že neoprávněně fakturovalo 26 milionů korun, pročež s ním Liberecký kraj rozvázal spolupráci. Žena, která poznala organizaci zevnitř, tvrdí, že sdružení bylo jako nepohodlné bez přímých důkazů a ukončeného vyšetřování zlikvidováno. Deníku poskytla exkluzivní rozhovor.

Ilustrační foto

Prodej tabletů v Česku by letos mohl stoupnout o třetinu

Praha – Prodej tabletů by se mohl letos v Česku zvýšit až o třetinu z loňských zhruba 100.000 prodaných přístrojů. Vedoucí postavení si zřejmě udrží iPad od Apple, i když se na něj budou dotahovat tablety s operačním systémem Android. Vyplývá to z informací oslovených firem.

Počítačová hra Mass Effect 3.

BioWare zveřejnil zajímavé statistiky z Mass Effect 3

BioWare zveřejnilo pár zajímavých statistik z multiplayeru Mass Effect 3. Podle nich si hráči v multiplayeru vydělali celkem 83 miliard kreditů. 33 procent zápasů skončí tak, že všichni hráči zemřou, a 36 procent hráčů chodí do boje s assault rifle. Celkem už bylo nahráno 1800 let v multiplayeru.

Ilustrační foto

Apple začne vyplácet dividendy a odkupovat akcie

USA - Americká společnost Apple začne letos poprvé od roku 1995 vyplácet dividendy a zahájí program zpětného odkupu svých akcií. Výrobce populárních telefonů iPhone a tabletů iPad tímto způsobem mezi akcionáře rozdělí během příštích tří let zhruba 45 miliard dolarů (837 miliard Kč) z téměř 98 miliard dolarů hotovosti, kterou svými zisky po letech nahromadil.

Ilustrační foto.

Nový iPad je v prodeji, zájemci neváhají čekat v dlouhé frontě

Hongkong/New York - Americká společnost Apple uvedla na trh třetí verzi svého počítačového tabletu iPad. Nové zařízení, na které nejvěrnější fanoušci neváhali stát v dlouhé frontě, se začalo prodávat v deseti zemích, do dalších 25 se dostane do týdne.

Společnost Apple dnes uvedla další generaci svého populárního tabletu iPad.

Nokia chce konkurovat iPadu od Apple, vyvíjí vlastní tablet

Helsinky - Finský výrobce telekomunikačních zařízení Nokia začal vyvíjet svůj vlastní počítačový tablet, který by měl být rovnocenným konkurentem pro tablety iPad od americké společnosti Apple. V rozhovoru s časopisem Kauppalehti Optio to řekl šéf Nokie pro design Marko Ahtisaari.

Václav Svěrkoš

Prodejnu Applu na Karolině otevře Václav Svěrkoš

Ostrava - Přesně za týden se otevře nákupní a zábavní centrum Forum Nová Karolina v centru Ostravy. Jeho součástí bude přes dvě stě obchodů, mezi nimiž nebude chybět ani prodejna Qstore s kompletní nabídkou produktů společnosti Apple. 

Ilustrační foto

Nový iPad přitahuje pozornost tradičních výrobců videoher

New York - Nový iPad společnosti Apple s větším rozlišením a vyšším výkonem přitahuje pozornost tradičního videoherního průmyslu, neboť vývojáři uvažují spíše o hrách typu klasické 3D střílečky Call of Duty než farmářské simulace FarmVille. Sám Apple se navíc snaží převzít domácí píseček herních konzolí Microsoftu a Sony.

Půjčování čteček je  v počátcích, přesto se zájemci o vyzkoušení najdou. Mohou ji využívat  čtrnáct dní a poté, pokud není žádný zájemce v pořadí, je možné výpůjčku prodloužit. O čtečky není zatím takový zájem, aby lidé museli čekat týdny v pořadníku

Vyzkoušejte si malou kapesní knihovnu

Plzeň – Jste často na cestách a zároveň hodně čtete? Nebo vás jen nebaví brát tlusté knihy s sebou? Jedním z řešení tohoto problému může být vlastnictví elektronické čtečky knih. Tato zařízení zažívají v poslední době boom a rozhodně ne neprávem. 

Společnost Apple dnes uvedla další generaci svého populárního tabletu iPad.

Nový iPad od Apple: Výkonnější a rychlejší mobilní internet

San Francisco -  Americká společnost Apple dnes uvedla další generaci svého populárního tabletu iPad. Novinka je vzhledově totožná s předchozím modelem, má ale mimo jiné výkonnější procesor, větší rozlišení displeje a podporu pro rychlejší přenosy mobilních dat.

iPad

Apple zřejmě ve středu představí novou verzi tabletu iPad

San Francisco – Americký technologický gigant Apple ve středu podle médií pravděpodobně představí třetí generaci svého populárního počítačového tabletu iPad. Očekává se, že nový iPad bude mít například rychlejší procesor a kvalitnější displej.

Ilustrační foto.

Zloději vysklili okénka a vybílili auta

Prostějov – Když se majitel vrátil ke svému autu, které zaparkoval v Brněnské ulici, uviděl, že má rozbité levé přední okénko. Po nahlédnutí dovnitř mu bylo jasné, že přišel o navigaci.

iPad

Čínské úřady zabavují iPad v dalších městech

Peking - Spor mezi americkou společností Apple a čínskou Shenzhen Proview Technology kvůli vlastnictví značky iPad v Číně se stupňuje. Čínské úřady začaly zabavovat iPady firmy Apple u maloobchodníků i v dalších městech.

Záběr z technologického dema Samaritan.

Unreal Engine Samaritan demo žádá výkon deseti Xboxů

Technický ředitel Epicu Tim Sweeney prozradil, jak výkonnou konzoli by potřebovalo slavné Samaritan tech-demo na Unreal Enginu. Abyste ho mohli hrát v rozlišení 1080p ve 30 snímcích za vteřinu, museli byste disponovat desetinásobkem výkonu Xboxu 360.

Trenér baseballu Tomáš Svoboda.

Svoboda: trenér roku, který kreslí hry

Brno – Když byl mladý, rád kreslil. A taky rád hrál baseball. Obě vášně mu přetrvaly až do dospělosti. Jedna ho živí, druhou dělá pro radost. Tomáš Svoboda patří k těm šťastlivcům, pro které se hobby stane zaměstnáním, v jeho případě počítačová grafika. Úspěchy má i se svým koníčkem.

Spousta kůže, tělo obepínající pleteniny, bundy známé jako "bomber" a pouzdra na iPady. To byly nejžhavější trendy na pařížských přehlídkových molech, a tedy to, co by se mělo promítnout do pánské módy letošního podzimu.

Pánská móda: Co se dostane z mola na chodník?

Paříž/Milán /FOTOGALERIE/ - Spousta kůže, tělo obepínající pleteniny, bundy známé jako "bomber" a pouzdra na iPady. To byly nejžhavější trendy na pařížských přehlídkových molech, a tedy to, co by se mělo promítnout do pánské módy letošního podzimu.

Ilustrační foto

Kanaďan překročil hranici do USA bez pasu. Díky iPadu

Toronto - K přechodu hranice mezi Kanadou a Spojenými státy není vždy potřeba pas, někdy stačí i iPad. Na vlastní kůži se o tom podle BBC minulý týden přesvědčil Kanaďan, který si pas zapomněl a na hranici se prokázal jen jeho naskenovanou kopií ve svém tabletu.

Ilustrační foto.

Předpověď směřování herní scény v roce 2012

Píší se úvodní dny nového roku, šampaňské ze Silvestra vyprchalo a všichni se pomalu probouzejí z vánočního spánku. Po vzoru analytiků či Bludra se vypravujeme na tenký led s vyslovením místy docela odvážných prognóz, odhadů, věšteb či chcete-li předpovědí.

Steve Jobs, spoluzakladatel firmy Apple

Steve Jobs se objeví v hračkářství jako akční figurka

Los Angeles – Jen tři měsíce po smrti Steva Jobse přicházejí dva výrobci hraček na trh s jeho akční figurkou. Hračku nazvanou iCEO mini se firmy in icons a Dragon in Dream chystají nabízet za 99,99 dolaru (1960 korun), píše britský server Mail Online.

Ilustrační foto.

Soutěžní otázky zvládly tři stovky dětí

Plzeň, Klatovy - Více než tři sta soutěžících zodpovědělo správně kvíz týkající se internetu a bezpečnosti surfování. Martina Kůsová z Plzně a Veronika Babničová z Klatov byly mezi nimi a navíc měly štěstí při slosování. Ze soutěže spojené s projektem eBezpečnost si tak odnesly iPad a další drobné dárky.

Petr Mores maluje na malou dotykovou obrazovku. Dělá to na Nintendu.

Petr Mores kreslí hradišťské stromy. Než zemřou

Uherské Hradiště – Petr Mores žil několik let v Německu, kde pracoval jako animátor a jeho velkým koníčkem je kreslení. Před časem se znovu vrátil do rodného Uherského Hradiště a ke svým pracovním aktivitám přidal soukromý závazek namalovat co nejvíce skic z aleje na břehu Moravy, která má být za pár týdnů či měsíců vykácena.

Počítačová hra Grand Theft Auto 3 (předělávka).

Obrázky z předělávky GTA 3 pro mobilní platformy

Už je tomu deset let, co vyšlo Grand Theft Auto 3. Kontroverzní a v mnoha směrech takřka revoluční hra, jenž poprvé přinesla obrovské živoucí město vymodelované ve 3D. Díky tomu si hráč mohl dělat prakticky vše, co se mu zachtělo.

Internet. Ilustrační snímek.

Kriminalisté obvinili další internetové podvodníky z řady podvodů

Uherskohradišťsko – Obvinění ze série podvodů na internetu sdělovali v těchto dnech uherskohradišťští kriminalisté dvěma pachatelům. Jelikož už si oba v současné době už odpykávají trest ve vězení za předchozí podvody, mohou počítat s navýšením trestu až o tři roky.

Počítačová hra Tetris.

To není legrace, EA zavedlo měsíční předplatné pro Tetris

Electronic Arts očividně přišlo na způsob, jak donutit lidi platit měsíčně i za to, aby si mohli zahrát Tetris. Na iOS zařízeních iPhone a iPad se objevila nová verze Tetrisu za pouhé euro, ale pokud chcete něco víc než jen klasický Tetris, musíte si připlatit.

Infografická strana věnovaná připomínce útoků na New York 11. září získala ocenění v mezinárodně uznávané soutěži European Newspaper Award v kategorii Zpravodajské stránky.

Evropa nás ocenila, děkujeme

Praha - Po nedávném udělení novinářské ceny Nadace Konrada Adenauera Českobudějovickému deníku se Deník může radovat z dalšího výrazného úspěchu.

Infografická strana věnovaná připomínce útoků na New York 11. září získala ocenění v mezinárodně uznávané soutěži European Newspaper Award v kategorii Zpravodajské stránky.

Evropa nás ocenila! Děkujeme

Praha - Po nedávném udělení novinářské ceny Nadace Konrada Adenauera Českobudějovickému deníku se Deník může radovat z dalšího výrazného úspěchu.

Ilustrační foto.

Evropa ocenila Deník, děkujeme

Praha - Po nedávném udělení novinářské ceny Nadace Konrada Adenauera Českobudějovickému deníku se Deník může radovat z dalšího výrazného úspěchu.

Infografika.

Evropa nás ocenila, děkujeme

Praha - Po nedávném udělení novinářské ceny Nadace Konrada Adenauera Českobudějovickému deníku se Deník může radovat z dalšího výrazného úspěchu.