Kreativ

ŠTÍTEK: iPad

iPad

Vyšel první český deník pro iPad, VLP se k tomu chystá

Praha – Čtenáři Hospodářských novin (HN) mají nyní možnost stáhnout si jejich čerstvé vydání do přístroje iPad od firmy Apple. HN jsou prvním celostátním deníkem, který připravil speciální aplikaci pro tento tablet. K podobnému kroku se chystá i vydavatelství Vltava-Labe-Press (VLP) se svým titulem Deník.

Ilustrační foto

Šéf Applu kvůli zdravotnímu stavu opouští firmu

New York/Frankfurt – Ředitel americké technologické společnosti Apple Steve Jobs (55) kvůli zdravotnímu stavu opět přechodně opouští firmu. Zůstává sice šéfem podniku, vedením každodenních činností ale pověřil provozního ředitele Tima Cooka.

Ilustrační foto

Apple se stal největší technologickou firmou světa

USA – Americká společnost Apple se stala největší technologickou společností světa podle tržní kapitalizace. Odsunula tak na druhé místo svého úhlavního rivala, kterým je jiná americká společnost Microsoft.

iPad

Pro tablet iPad už je k dispozici přes 830 videoher

USA - Počítačový tablet iPad od americké firmy Apple není na trhu ještě ani týden a už je k dispozici přes 830 videoher, které odpovídají jeho většímu formátu, vysokému rozlišení a dotykovému displeji.

Ve Spojených státech zemřel ve věku 68 let Henry Edward Roberts, známý více jako Ed Roberts, tvůrce prvního komerčně úspěšného počítače na světě.

Zemřel tvůrce prvního úspěšného počítače

USA - Ve Spojených státech zemřel ve čtvrtek ve věku 68 let Henry Edward Roberts, známý více jako Ed Roberts, tvůrce prvního komerčně úspěšného počítače na světě, který inspiroval Billa Gatese k založení Microsoftu.

Ilustrační foto.

Apple představil počítačový tablet pod názvem iPad

San Francisco – Generální ředitel americké technologické firmy Apple Steve Jobs ve středu představil několik měsíců očekávaný počítačový tablet. Přístroj s názvem iPad má jedno ovládací tlačítko a dotykovou klávesnici na displeji, připomíná mobil iPhone, ale je větší.