Kreativ

ŠTÍTEK: Karel Gott

Vyškovský Bigband má už čtyřicet let.

Vyškovský Bigband slaví čtyřicet let. Zaučujeme mladé, říká vedoucí Krejsa

/VIDEO/ Čtyřicet let od prvního vystoupení slaví letos Vyškovský Bigband, který při té příležitosti pětadvacátého května vystoupí se slavnostním koncertem v Besedním domě. Zatímco vstupenky v předprodeji postupně ubývají, vedoucí orchestru Lukáš Krejsa hledí do budoucna. „Snažíme se zaučovat i mladé. Mezi zkušenější hráče zapadnou a dále se zdokonalují,“ říká Krejsa v rozhovoru pro Vyškovský deník.

Koncert Ondřeje Provazníka v Městském společenském domě v Kolíně.

Ondřej Provazník s Big Bandem písněmi Karla Gotta v Kolíně nadchl své fanoušky

/FOTOGALERIE/ Nakonec slušně zaplněný sál Městského společenského domu v Kolíně už téměř tradičně aplaudoval ve stoje na závěr téměř dvouhodinového čtvrtečního koncertu. Jeho hlavním protagonistou byl zpěvák Ondřej Provazník, který má opravdu hlas jako Karel Gott, čehož si všimla nejen vdova po Zlatém slavíkovi Ivana a Provazníkovi udělila pardon v nakládání se jménem svého manžela, ale i Mistrův letitý souputník Felix Slováček, který jej se svým Big Bandem doprovázel.

Kryštof Hádek jako řidič Československé televize Standa Pekárek

Volha: Prosťáček, nebo chytrák? Standa Pekárek zajede do normalizačních časů

Sympaťák s proříznutou pusou Standa Pekárek v podání Kryštofa Hádka si právě odkroutil dva roky na vojně a teď konečně začíná naplňovat svůj sen. V Československé televizi chce řídit volhu, jezdit pro redakci Humoru a lidové zábavy a na natáčení vozit Karla Gotta. Taková je výchozí situace nové pětidílné minisérie Volha, která se dějově vrací do normalizačních 70. a 80. let minulého století. Česká televize ji bude vysílat každou neděli od 2. dubna.

Spa & Wellness v Zámečku Petrovice je opět otevřeno a přivítalo už první hosty.

Po Gottovi nocoval na Zámečku v Petrovicích také prezident Petr Pavel se ženou

V knize hostů Zámečku Petrovice přibyla tento týden další jména - Evy a Petra Pavlových. Ač se nabízelo, že prezidentská kancelář zvolí pro ubytování prezidentského páru při návštěvě Moravskoslezského kraje některý z ostravských hotelů známých značek, čest ubytovat prezidentský pár i s doprovodem dostal vyhlášený čtyřhvězdičkový hotel v Petrovicích u Karviné.

Abonentní koncert Dominiky Weiss Hoškové a Jiřího Hoška

Dva virtuózové zahráli na tři nástroje

Abonentní koncerty ve Frenštátě pod Radhoštěm se staly oblíbeným tradičním zážitkem. Na tom posledním se představili violoncelloví virtuózové Jiříh Hošek a jeho dcera Dominika Weiss Hošková. Za příspěvek děkujeme paní Mgr. Zuzaně Kalinové z oddělení Domu kultury ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Karel Gott zemřel na následky akutní leukémie

Rakovina krve zabíjí. Karel Gott či Jacqueline Kennedy se nové léčby nedožili

Rakovina krve zaujímá v počtech úmrtí na zhoubná nádorová onemocnění třetí místo, hned po karcinomu plic a rakovině tlustého střeva. Leukémii, lymfomu či mnohočetnému myelomu podlehli zpěvák Karel Gott, manželka zavražděného amerického prezidenta Kennedyho Jacqueline nebo cyklista Luboš Lom, účastník olympijských her v Soulu.

Tisková konference k open-air koncertu "Festival filharmonie" v Olomouci na Andrově stadionu

Hvězdný koncert na Andrově stadionu. Vystoupí Dyk, Ledecký i Urbanová

Mimořádný zážitek návštěvníkům nabídne multižánrový open-air koncert s názvem Festival filharmonie. Proběhne v pátek 9. června v 19 hodin na Andrově stadionu v Olomouci. Na pódiu se s největšími hity představí zpěváci Vojta Dyk, Janek Ledecký, operní pěvkyně Eva Urbanová a zpěvák Bohuš Matuš.

Nový web Deníku 77plus1.cz nabízí regionální zajímavosti, fotografie, videa i něco navíc.

77plus1: Ostuda v Brně, Gottova kavárna v Praze i Nové Město bez restaurace

Měla to být pocta slavné moravské osobnosti, zatím však převažují spíše rozpaky. S novou sochou, která odkazuje na přírodovědce, zakladatele genetiky a objevitele základních zákonů dědičnosti Johanna Gregora Mendela, odhalili v Brně i pravopisnou chybu na pamětní desce. Tu snad půjde opravit rychle, kdy a jestli vůbec se ale změní kritický pohled řady Brňanů na podobu díla, jemuž začali někteří přezdívat Lysohlávky v průvanu, je otázkou.

Juraj Jakubisko

Rodina a přátelé se rozloučí s Jurajem Jakubiskem. Řečníkem bude Václav Klaus

Poslední rozloučení se slovenským filmovým režisérem Jurajem Jakubiskem bude v sobotu 4. března od 13:00 v pražské svatovítské katedrále. Mši by měl sloužit kardinál Dominik Duka. Ve středu 1. března to potvrdil mluvčí pražského arcibiskupství Jiří Prinz. Jakubisko zemřel ve věku 84 let minulý týden v pátek 24. února v Praze.

Josef Zíma dlouhověkost  podle svých slov 'pobral' po dědečkovi, který se dožil čtyřiadevadesáti let.

Jsem tady přes čas, směje se Josef Zíma. Sílu k životu mu dává rodina a publikum

„Já nevím, co tady ještě dělám. Já už tady bejt nemám,“ smál se herec a zpěvák Josef Zíma v rozhovoru pro videocast Deník s nadhledem. Oblíbený umělec loni oslavil devadesátku, ale své fanoušky stále baví zpěvem a hereckým uměním. Moderátorovi talkshow Romanu Štěpánkovi prozradil, komu vděčí za to, že je na světě stále rád. Tedy fanouškům a rodině. 

Miroslav Donutil bavil diváky v Městském společenském domě v Kolíně.

Na kus řeči s Miroslavem Donutilem dorazily stovky diváků. Bavily se báječně

/FOTOGALERIE/ Zdálo by se, že všechny veselé historky interpretované hercem Miroslavem Donutilem už byly převyprávěné, natočené do televize či vylisované na kompaktní disky. Ale opak je pravdou, což dokázal pondělní večer v Městském společenském domě v Kolíně, který byl až na pár míst kompletně vyprodaný a nazvaný Na kus řeči.

10. ročník Omega Olomouckého plesu, 10. února 2023 v Olomouci.

Omega Olomoucký ples roztančila i Helena Vondráčková. Takto to tam žilo

Helena Vondráčková se svými hity jako Dlouhá noc či Vzhůru k výškám rozproudila v pátek vyprodaný sál NH Hotelu v Olomouci. Na jubilejním desátém Omega Olomouckém plesu zahrály a zazpívaly i další hvězdy, atraktivní program večera s podtitulem "Za vším hledej ženu" moderovala Tereza Kostková.

Metalový rapper Redzed

Nejposlouchanější na Spotify: rapper Redzed ze Starovic vystoupí i za hranicemi

/FOTO, VIDEO/ Zřejmě nejznámějším rodákem ze Starovic na Břeclavsku je momentálně metalový rapper Zdeněk Veselý. Čtyřiadvacetiletý muž, kterého fanoušci znají spíše pod uměleckým pseudonymem Redzed, je nejposlouchanějším tuzemským interpretem streamovací platformy Spotify. Měsíčně si tam jeho tvorbu pustí více než milion a čtvrt posluchačů. Z hlediska poslechovosti se mu v Česku nemohou rovnat ani zpěváci jako Karel Gott, Marek Ztracený nebo hudební skupina Lucie. Jeho statistiky je překonávají mnohonásobně.

Dasha.

Hvězda muzikálů Dasha přijede poprvé do Litoměřic. Hrát bude skupina Pajky Pajk

Do Kulturního a konferenčního centra v Litoměřicích přijede bývalá vokalistka Karla Gotta - Dasha. Její historicky první koncert v Litoměřicích proběhne 15. února v 19 hodin na velkém sále kulturního domu. Zpěvačka zazpívá za hudebního doprovodu skupiny Pajky Pajk v čele s Martinem Kumžákem a smyčcového tělesa Epoque Quartet. Nenechte si ujít koncert naší nejobsazovanější muzikálové zpěvačky. Vstupné přijde na 490 korun. 

Bývalá plovárna v Krupce

OBRAZEM: Vystupoval tu Gott i Fešáci, teď sem chodí feťáci. Vítejte na plovárně!

Byla perlou města, oázou oddechu. Nabízela koupání i řadu kulturních akcí. Bývalá plovárna v Krupce na své slavné časy už jen vzpomíná, v současné době je střediskem pochybných existencí, které si u zchátrelého bazénu dávají dostaveníčka. Brzy se ale areál, do kterého v letních dnech v minulosti proudily tisíce návštěvníků, dočká dlouho očekávané revitalizace. 

Eva Oubělická, ředitelka Zámku Slavkov-Austerlitz

Rodinný kruh i koncert. Podívejte, jak trávily konec roku osobnosti z Vyškovska

Nástup roku 2023 oslavili v noci ze soboty na neděli také lidé na celém Vyškovsku. Redakce Vyškovského deníku při té příležitosti oslovila s anketou několik osobností z regionu s dotazem, jak a s kým Nový rok uvítaly. Zatímco třeba vyškovská triatlonistka Dana Hyláková upřednostnila rodinný kruh, bučovický zpěvák Josef Bouda měl večer plný vystoupení.

Petr Kivorchian s ředitelem klubu Radimem Vysockým

Petr Kivorchian se loučil. Na basket budu chodit pořád, řekl

/FOTOGALERIE/ Zápas s Hradcem Královým byl poslední. Dlouholetý masér a posléze vedoucí mužstva BK Opava Petr Kivorchian se rozhodl po dvaceti letech ukončit svou aktivní kariéru. Člověk, kterému v žilách koluje i rumunská krev na svůj milovaný sport bude ale chodit i nadále.

Michal Žoudlík z rodinné Pohřební služby Charon - Žoudlík v Jindřichově Hradci.

O Vánocích je smrt pro lidi emočně daleko horší. Hodně vzpomínají, říká pohřebák

Devětatřicetiletý Michal Žoudlík provozuje společně s bratrem Jiřím Pohřební službu Charon - Žoudlík. Pohřební služba Charon podle něj funguje na Jindřichohradecku déle než 30 let. On sám sice žije v Dolní Pěně, většinu času však tráví v okresním městě, kde má rodinný podnik sídlo. Průměrně do měsíce připravují dvacet smutečních obřadů.