Kreativ

ŠTÍTEK: jablko

Natáčení videoklipu k písni Mimozemšťan valašské rockové kapely STRAM.

Rockery ze STRAMu v lese překvapil mimozemšťan

Nový videoklip o přistání létajícího talíře na Valašsku představí muzikanti valašské rockové kapely STRAM. V předpremiéře jej dnes večer uvidí návštěvníci koncertu ve vsetínském klubu Tři opice. Koncert začíná ve 20 hodin. Zítra se pak koná oficiální premiéra v horském hotelu Portáš v Javorníkách.

Bývalý osobní právník prezidenta Donalda Trumpa Michael Cohen

Trumpův exprávník byl kvůli kontaktům s Kremlem v Praze. Ukázala to mobilní data

Někdejší osobní právník současného amerického prezidenta Donalda Trumpa Michael Cohen byl v létě 2016 v Praze, což dokazuje záznam přihlášení jeho mobilního telefonu do české mobilní sítě. Dnes to s odvoláním na čtyři své zdroje uvedla americká agentura McClatchyDC, která se věnuje politickému zpravodajství z Washingtonu.

Vánoční svátky na dispečinku budějovického dopravního podniku.

Služby drží svátek nesvátek

České Budějovice – Nemocniční lékárna ve středu 26. prosince odbavovala jednoho zákazníka za druhým. Ale nejen zdravotníci či hasiči jsou o svátcích v práci.

Ilustrační foto

Konec roku nad nulou

Jižní Čechy – Kolem tlakové výše nad jihozápadní Evropou k nám bude proudit teplejší oceánský vzduch od severozápadu.

Vánoční krmení koní v areálu Střední školy zemědělské v Přerově

Vánoční krmení koní v Přerově táhlo davy

Bohaté vánoční nadílky se i letos dočkali koně ze Střední školy zemědělské v Přerově. Do areálu už od rána mířily davy lidí. Zvířatům přinášeli plné košíky a tašky jablek, mrkve a suchého pečiva. Tato tradiční akce se už roky těší velké oblibě. Pro mnohé obyvatel - se stala dopolední vycházka za koňmi nedílnou součástí svátečního Štědré dne.

Ilustrační foto.

Na berounský led vyjedou podruhé padesátníci

Beroun - V sobotu 29. prosince vyjedou na led k druhému ročníku hokejového turnaje "staří" páni starší padesáti let. Turnaj se uskuteční po názvem II. Vánoční Forte Beroun Retro Cup 2018 50+.

Chvojí na stole. Nevěřili byste, jak k příjemné náladě přispěje větvička borovice

Inspirace pro váš štědrovečerní stůl. Letos se trendy nesou v duchu tradic

Do Štědrého dne zbývá pouhý den a přípravy vrcholí. Většina z nás má již vyzdobenou domácnost, nechybí adventní věnec, v mnoha rodinách už stojí i stromeček. A nyní nás čeká zdobení svátečního stolu, jak na Štědrý večer, tak během dalších dnů, kdy očekáváme návštěvy rodiny a přátel.

Příprava na Vánoce v ženské věznici ve Světlé nad Sázavou.

Štědrý den bez rodiny? I tak může být hezký

Havlíčkobrodsko - I Vánoce strávené mimo domov mohou být hezké. Co o Štědrém dni čeká ženy ve věznici, děti v dětském domově, klienty domovů pro seniory nebo pacienty v nemocnici?

Ilustrační foto

Krmení zvěře: zrnko soli může čížka zabít

Brno - Zmrzlá řepa, vánoční cukroví či čerstvé pečivo do krmelců ani krmítek nepatří. Dobře míněný skutek může zvěři způsobit vážné zdravotní problémy, upozorňují myslivci.

Adventní spirálu vytvořilo ve čtvrtek na náměstí ve Fenštátě pod Radhoštěm členové Dětského klubu na trojanovské pasece.

Děti chodily ve spirále pro světlo

Adventní spirála z větví s jehličím, na níž hořely zapálené svíčky, se objevila ve čtvrtek 20. prosince v pozdní odpoledne na náměstí Míru ve Frenštátě pod Radhoštěm. Akci tam pořádal Dětský lesní klub na trojanovské pasece.

U stonavského Dolu ČSM někteří lidé zapalují svíčky za zahynulé horníky.

Havíři zapalovali svíčky za kolegy a kamarády, a plakali

Horníci jsou tvrdí chlapi, pro ostré slovo a třeba i ránu nejdou daleko. Jsou ale okamžiky, kdy i takovým tvrďákům ukápne slza. Třeba když jejich kolegové po směně nevyfárají a po nějaké době jejich těla vyvezou na povrch až záchranáři. 

Ilustrační snímek.

Velkou část Česka zasáhne silné sněžení a jih Čech déšť

Velkou část České republiky zasáhne dnes odpoledne silné sněžení a jih Čech vydatný déšť, který zvedne hladiny toků. Ve většině Česka bude také foukat silný vítr. Vyplývá to z aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Před sněhem, deštěm a větrem varovali meteorologové již ve čtvrtek. Dnes se oproti předchozí výstraze výrazně rozšířila oblast, kde hrozí silný vítr. Zmírněna byla naopak výstraha před nebezpečím povodní.

Dražba vánoční edice dresů Rytířů Kladno / Výtěžek věnován  Komunitnímu centru pro osoby s autismem "Vítej..." ve Hřebči / Rebuy Stars Oáza Kladno 20. 12. 2018

109 tisíc! Rytíři vydražili vánoční dresy, nejdražší byl Plekanec

Kladno /FOTOGALERIE/ - Podruhé v řadě připravilo hokejové Kladno v předvánočním čase aukci hraných dresů, jejíž výtěžek věnovali Rytíři na dobrou věc. Po loňské první živé aukci vybrali na Komunitní centrum Vítej sídlící ve Hřebči téměř 110 tisíc korun! nejvíc zaplatil zájemce o dres Tomáše Plekance - 15 a půl tisíce.

Závod SP v biatlonu ve sprintu na 10 km mužů v Novém Městě na Moravě. Michal Krčmář.

OBRAZEM: Biatlonový start na Vysočině: Češi ve sprintu nezářili

Vysočina - Krátce po doběhu mrkl v aréně na výsledky a řekl: „Můj výsledek neurazí, ale ani nenadchne.“ Tahle slova šla z úst nejlepšího českého biatlonisty Michala Krčmáře. Docela trefné: dnešní sprint v Novém Městě na Moravě nepřinesl fanouškům kýženou radost.

Roubování stromů s Láďou Hruškou

Jak na roubování stromů? Láďa Hruška napoví

V oblíbeném pořadu Vychytávky Ládi Hrušky jsme pronikli do magického zahrádkářského obřadu, zvaného roubování stromů, díky němuž můžeme rozmnožit nebo posílit určitou odrůdu ovoce, aniž bychom museli sázet nový strom. Problémem prý není dokonce ani naroubovat více odrůd na jeden kmínek a za několik let sklízet z jednoho stromu dva druhy ovoce.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Zastupitelé schválili odměny neuvolněným politikům

Benešov - V souladu se zákonem a nařízením vlády stanovilo benešovské zastupitelstvo výši měsíčních odměn členů tohoto orgánu. Za výkon jednotlivých funkcí neuvolněných členů zastupitelstva stanoví zákon pro radního 8 557 korun. Předseda výboru zastupitelstva, komise rady nebo zvláštního orgánu může počítat s přilepšením ve výši 4 279 korun.

Hana Mrázová.

Vánoce si užijí také zvířata

Jižní Čechy – Vánoce jsou za dveřmi a něčeho na přilepšenou se o svátcích od svých chovatelů dočkají také zvířata. Extra nadílku připravuje svým koním také Hana Mrázová z Prachatic, ale výzdobu stájí na Libínském Sedle nikdy neřešila, protože jí na to nezbývá čas.

Na stylizovaný večírek s filmem Láska nebeská dorazili lidé ve vyplétaných svetrech a zimních kravatách, které hrály koledy.

Vánoční večírek ve Kdyni

Kdyně – Láska nebeská, vánoční motivy, svařák a tradice, to vše obsahoval stylizovaný sobotní večírek ve vestibulu kdyňského kina.

Ilustrační foto.

Lesáci varují. Přikrmování pečivem může být pro zvířata rizikové

Přikrmování pečivem může být pro volně volně žijící zvířata rizikové a původně dobrý úmysl může zvířata stát život. Pro přežvýkavce, mezi které patří například srny, jeleni, mufloni, ovce nebo kozy, je pečivo ve velkých dávkách nebezpečné. Pracovníci Lesů hlavního města Prahy loni zaznamenali úhyn tří kusů zvěře právě kvůli nevhodnému krmení pečivem, předpokládají však, že počet případů je daleko větší. Pečivo může ohrozit správný vývoj labutí a do krmítek pro zpěvné ptáky kvůli soli nepatří vůbec. Médiím to sdělila mluvčí Lesů hlavního města Prahy Petra Fišerová.

Horácký zimní stadion v Jihlavě. Ilustrační foto.

Horácký zimní stadion je opět jablkem sváru

Jihlava – Zatímco předchozí vedení krajského města naplánovalo výměnu střechy Horáckého zimního stadionu (HZS), současná koalice tyto plány smetla ze stolu. Chce stadion zbourat a postavit na jeho místě multifunkční halu.

Prvňáci ze základní školy v Malenicích secvičují program na vánoční besídku, je to pohádka O Sněhurce.

V Malenicích spí sněhurka

Malenice - Sněhurka snědla otrávené jablko a usnula tvrdým spánkem… Trpaslíci byli nešťastní, z té velké ztráty. Dívku mohl zachránit jen spanilý princ…

Ilustrační foto

Optimismus borůvek, nebo čistota mléka. Zvolte si barvu snídaně podle nálady

Zelená proti stresu, žlutá pro dobrou náladu. Ráno si vybíráme barvy oblečení podle toho, jak se probudíme, zda jsme plni energie nebo unaveni, abychom vyjádřili naše pocity a znovu nabyli dobré nálady. Proč bychom nemohli učinit totéž s naší snídaní a dopřát si čas od času čistotu mléka, optimismus medu nebo borůvek? Píše to italský deník La Repubblica.