Koncem září se konala akce Maloúpská vařečka a s ní spojené soutěže v pojídání. Podařil se mi zlatý hattrick v soutěži o největšího jedlíka borůvkových knedlíků a první jsem byl také v pojídání nejpálivějších papriček na světě.
Zatímco nová vládní nařízení spojená s rostoucími čísly nemoci covid-19 kosila v republice jednu společenskou událost za druhou, tak v krkonošské Malé Úpě na to šli od lesa a nenechali si vzít již tradiční gastronomickou soutěž Maloúpská vařečka.
Švestky jsou v našich končinách velmi oblíbeným ovocem, které má nejen v kuchyni široké využití. Jejich sezona vrcholí a naše recepty vám jistě přijdou vhod. Vyzkoušejte jednoduchá povidla, buchtu, tradiční knedlíky či pikantní chilli omáčku. Určitě si pochutnáte.
Kdyně na Domažlicku se na pár hodin ponořila do vůní a chutí exotické Srí Lanky. To bylo možné díky srílanskému kuchaři Ranganu Wimalasooriyovi (na snímku), který kuchyni typickou pro jeho domovinu představil v místní kavárně Esence. Letos tam vařil podruhé.
Rekord padl o víkendu na Bartolomějském trhu a pouti ve Vyšším Brodě. Na své konto si ho při pojídání borůvkových kynutých knedlíků připsal Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky, zvaný Maxijedlík.
Rekord padl o víkendu na Bartolomějském trhu a pouti ve Vyšším Brodě. Na své konto si ho při pojídání borůvkových kynutých knedlíků připsal Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky, zvaný Maxijedlík.
Rekord padl o víkendu na Bartolomějském trhu a pouti ve Vyšším Brodě. Na své konto si ho při pojídání borůvkových kynutých knedlíků připsal Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky, zvaný Maxijedlík.
Rekord padl o víkendu na Bartolomějském trhu a pouti ve Vyšším Brodě. Na své konto si ho při pojídání borůvkových kynutých knedlíků připsal Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky, zvaný Maxijedlík.
Rekord padl o víkendu na Bartolomějském trhu a pouti ve Vyšším Brodě. Na své konto si ho při pojídání borůvkových kynutých knedlíků připsal Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky, zvaný Maxijedlík.
Rekord padl o víkendu na Bartolomějském trhu a pouti ve Vyšším Brodě. Na své konto si ho při pojídání borůvkových kynutých knedlíků připsal Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky, zvaný Maxijedlík.
Rekord padl o víkendu na Bartolomějském trhu a pouti ve Vyšším Brodě. Na své konto si ho při pojídání borůvkových kynutých knedlíků připsal Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky, zvaný Maxijedlík.
Velkou smůlu měl zloděj, který v polovině týdne v Ostravě-Mariánských Horách ukradl bednu čerstvých rohlíků a bednu balených knedlíků rovnou z pekařské dodávky. Daleko se s nimi totiž nedostal. Všimla si ho policejní hlídka.
/FOTOGALERIE/ Nikdy neházejte po manželce nepovedené knedlíky! Zaprvé je to neslušné a zadruhé byste mohli dopadnout jako Samson ve Vlašimi. Ten by tedy mohl vyprávět. Vlastně nemohl. Za neuctivé a neslušné házení knedlíků totiž právem zkameněl i s knedlíkem v ruce!
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Ovocné knedlíky. Známe je ve spoustě variací. Sezonní ovoce v jemném těstě miluje snad každý. Máme pro vás recepty z tvarohového, bramborového i kynutého těsta. Vyzkoušejte je a určitě si pochutnáte.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.